![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Erotism nu este acelasi lucru cu eros si dragoste erotica (vorbeam despre diversele sensuri ale cuvantului dragoste si echivalentele lui in greaca acolo) Erotism contine acel -ism care ii da aici un sens negativ, de ceva inchis in sine, individualist. Exact ce nu este dragostea trupeasca adevarata. Tot asa cum noi nu credem in orodoxism ci in ortodoxie. De aia propuneam eu in alta parte termenul de ecumenie in loc de ecumenism.. Nici o grija, ca nu va propun aici erotia :-))
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Regret ca trebuie sa spun acest lucru, dar dragostea trupeasca in rai mi se pare o idee draceasca. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ma mir de tine, care esti casatorita, sa opui un semn de egalitate intre ele. Oricum, nu stim cum ar fi fost, de vreme ce a avuit loc caderea, din PACATE. Ca ti se pare tie draceasca este irelevant... Important este ce zice Dumnezeu. ;-)
"Dacă nu putem fi buni, să încercăm să fim măcar politicoși." (Nicolae Steinhardt în Jurnalul fericirii) Last edited by Fani71; 13.07.2009 at 01:42:04. |
|
|||
|
|||
![]()
hahahahhaha, vai, cand o sa ajungem sa stim totusi ce zice Dumnezeu in privinta asta?
"Daca cineva mi-ar fi dovedit ca Hristos sta in afara adevarului, si daca in realitate adevarul ar sta in afara de Hristos,atunci as prefera sa fiu cu Hristos si nu cu adevarul" (Dostoievski) "Daca Dumnezeu nu exista atunci totul este permis" (tot Dostoievski) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sexul e sex, ieftin sau scump. |
|
|||
|
|||
![]()
Da, s-ar putea sa fie trist cand vom afla adevarul...
|
|
|||
|
|||
![]()
Ce????????? Eu nu cred ca adevarul relevat de Dumnezeu ar putea sa fie trist. Adevarul nostru e trist de te dai cu capul de pereti, ceea ce vine de la Dumnezeu e minunat, atat de minunat ca de am afla totul acum am face atac de cord si atac cerebral in acelasi timp de emotie :)) De aceea are rabdare cu noi, sa facem pasi mici, ca altfel am lua-o razna, minunatiile lui Dumnezeu ne-ar strivi pentru ca nu avem taria sa le acceptam...
"Daca cineva mi-ar fi dovedit ca Hristos sta in afara adevarului, si daca in realitate adevarul ar sta in afara de Hristos,atunci as prefera sa fiu cu Hristos si nu cu adevarul" (Dostoievski) "Daca Dumnezeu nu exista atunci totul este permis" (tot Dostoievski) |
|
|||
|
|||
![]()
Tocmai! Dar adevarul lui Dumnezeu si adevarul nostru, in care credem unii, nu concorda. Asta am vrut sa spun. Sa nu asteptam ceva si sa ne trezim cu altceva...
Tristetea va veni din faptul ca nu vom avea acces la rai... ceea ce e f probabil. |
|
|||
|
|||
![]()
Dragoste - a te gandi afectuos la altcineva.
Asa spus putin ca dragostea e o taina fara sfarsit. |
|
|||
|
|||
![]()
Ancaaaaaaaaa, cum sa nu avem acces la rai? Toti avem acces la rai, noi nu vrem sa intram! Toti teologii stiu ca de fapt oamenii din iad nu vor sa iasa de acolo, de aia sunt acolo, nu pentru ca n-au acces in rai. Si de ar avea 10 usi spre rai tot n-ar vrea sa mearga...
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Dragostea de aproapele tau | viviana | Generalitati | 9 | 28.07.2011 21:03:46 |
Dragostea de Hristos ! | iustin10 | Rugaciuni | 1 | 18.03.2010 14:21:52 |
dragostea | iuda | Generalitati | 3 | 20.09.2007 19:51:09 |
dragostea | verona | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 127 | 23.11.2006 00:41:00 |
dragostea | Saurian | Generalitati | 16 | 24.10.2006 16:34:48 |
|