Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.07.2009, 01:33:38
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Anca-Miha Vezi mesajul
Intr-adevar nu ai zis erotism, ci dragoste erotica...si erosul transfigurat prin cununie.
Exact.
Erotism nu este acelasi lucru cu eros si dragoste erotica (vorbeam despre diversele sensuri ale cuvantului dragoste si echivalentele lui in greaca acolo)
Erotism contine acel -ism care ii da aici un sens negativ, de ceva inchis in sine, individualist. Exact ce nu este dragostea trupeasca adevarata.
Tot asa cum noi nu credem in orodoxism ci in ortodoxie. De aia propuneam eu in alta parte termenul de ecumenie in loc de ecumenism..
Nici o grija, ca nu va propun aici erotia :-))
Vechi 13.07.2009, 01:36:59
Anca-Miha
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Nu ca as fi eu asa experimentata, ca uite, si anna21 si anca sunt casatorite si mai demult decat mine, dar eu nu vad nici o problema cu dragostea trupeasca in rai, daca nu ar fi avut loc caderea tare frumos si simplu ar fi fost, nu complicat ca acuma.. Ar fi fost asa cum doar intrezarim noi acuma prin dragostea noastra.
Intrebarea care se pune este: oare ceea ce vrei tu si ce vreau si eu si toti oamenii este si vointa lui Dumnezeu? Ca tu nu ai nici o problema cu dragostea trupeasca in rai este irelevant, caci noi ne-am obisnuit sa o vedem peste tot: la TV, in filme, oriunde. Dar intrebarea e ce zice Dumnezeu; si eu cred ca zice:NU!
Regret ca trebuie sa spun acest lucru, dar dragostea trupeasca in rai mi se pare o idee draceasca.
Reply With Quote
Vechi 13.07.2009, 01:40:02
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Implicit

Citat:
Intrebarea care se pune este: oare ceea ce vrei tu si ce vreau si eu si toti oamenii este si vointa lui Dumnezeu? Ca tu nu ai nici o problema cu dragostea trupeasca in rai este irelevant, caci noi ne-am obisnuit sa o vedem peste tot: la TV, in filme, oriunde. Dar intrebarea e ce zice Dumnezeu; si eu cred ca zice:NU!
Sigur, este vorba de ce vrea Dumnezeu, iar mie mi se pare ca sexul ieftin pe care il vedem noi la TV nu este acelasi lucru cu dragostea trupeasca asa cum era ea de la Dumnezeu, si nici cu dragostea trupeacsa a unui cuplu casatorit crestin care se iubeste si se respecta.
Ma mir de tine, care esti casatorita, sa opui un semn de egalitate intre ele.
Oricum, nu stim cum ar fi fost, de vreme ce a avuit loc caderea, din PACATE.

Citat:
Regret ca trebuie sa spun acest lucru, dar dragostea trupeasca in rai mi se pare o idee draceasca.
Ca ti se pare tie draceasca este irelevant... Important este ce zice Dumnezeu. ;-)

Last edited by Fani71; 13.07.2009 at 01:42:04.
Reply With Quote
Vechi 13.07.2009, 01:43:07
Anna Anna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.04.2006
Implicit

Citat:
Ca ti se pare tie draceasca este irelevant... Important este ce zice Dumnezeu. ;-)
hahahahhaha, vai, cand o sa ajungem sa stim totusi ce zice Dumnezeu in privinta asta?

"Daca Dumnezeu nu exista atunci totul este permis" (tot Dostoievski)
Reply With Quote
Vechi 13.07.2009, 01:43:16
Anca-Miha
Guest

Implicit

Citat:
Sigur, este vorba de ce vrea Dumnezeu, iar mie mi se pare ca sexul ieftin pe care il vedem noi la TV nu este acelasi lucru cu dragostea trupeasca asa cum era ea de la Dumnezeu, si nici cu dragostea trupeacsa a unui cuplu casatorit crestin care se iubeste si se respecta.
Ma mir de tine, care esti casatorita, sa opui un semn de egalitate intre ele.
Oricum, nu stim cum ar fi fost, de vreme ce a avuit loc caderea, din PACATE.
Iar eu ma mir de tine, ca teolog, ca poti vedea sexul ca avand locul lui in rai.
Sexul e sex, ieftin sau scump.
Reply With Quote
Vechi 13.07.2009, 01:46:49
Anca-Miha
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Anna Vezi mesajul
hahahahhaha, vai, cand o sa ajungem sa stim totusi ce zice Dumnezeu in privinta asta?
Da, s-ar putea sa fie trist cand vom afla adevarul...
Reply With Quote
Vechi 13.07.2009, 01:49:42
Anna Anna is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Da, s-ar putea sa fie trist cand vom afla adevarul...
Ce????????? Eu nu cred ca adevarul relevat de Dumnezeu ar putea sa fie trist. Adevarul nostru e trist de te dai cu capul de pereti, ceea ce vine de la Dumnezeu e minunat, atat de minunat ca de am afla totul acum am face atac de cord si atac cerebral in acelasi timp de emotie :)) De aceea are rabdare cu noi, sa facem pasi mici, ca altfel am lua-o razna, minunatiile lui Dumnezeu ne-ar strivi pentru ca nu avem taria sa le acceptam...

Reply With Quote
Vechi 13.07.2009, 01:54:06
Anca-Miha
Guest

Implicit

Tocmai! Dar adevarul lui Dumnezeu si adevarul nostru, in care credem unii, nu concorda. Asta am vrut sa spun. Sa nu asteptam ceva si sa ne trezim cu altceva...
Tristetea va veni din faptul ca nu vom avea acces la rai... ceea ce e f probabil.
Reply With Quote
Vechi 13.07.2009, 01:54:36
mihailt mihailt is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2008
Locație: Bucuresti
Implicit

Dragoste - a te gandi afectuos la altcineva.
Asa spus putin ca dragostea e o taina fara sfarsit.
Reply With Quote
Vechi 13.07.2009, 01:56:32
Anna Anna is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Tocmai! Dar adevarul lui Dumnezeu si adevarul nostru, in care credem unii, nu concorda. Asta am vrut sa spun. Sa nu asteptam ceva si sa ne trezim cu altceva...
Tristetea va veni din faptul ca nu vom avea acces la rai... ceea ce e f probabil.
Ancaaaaaaaaa, cum sa nu avem acces la rai? Toti avem acces la rai, noi nu vrem sa intram! Toti teologii stiu ca de fapt oamenii din iad nu vor sa iasa de acolo, de aia sunt acolo, nu pentru ca n-au acces in rai. Si de ar avea 10 usi spre rai tot n-ar vrea sa mearga...

Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Dragostea de aproapele tau viviana Generalitati 9 28.07.2011 21:03:46
Dragostea de Hristos ! iustin10 Rugaciuni 1 18.03.2010 14:21:52
dragostea iuda Generalitati 3 20.09.2007 19:51:09
dragostea verona Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 127 23.11.2006 00:41:00
dragostea Saurian Generalitati 16 24.10.2006 16:34:48