![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Metanierele au o cifra simbolica, nu conteaza cate boabe au, ideea este ca ele trebuie folosite numai pentru rugaciune, nu de mandrie! Si eu am metanii si mici si mari, stiu sa si impletesc metanii, dar nu asta e esenta, ci scopul pt care le fac... acum s-a pierdut si "teologia" metanierelor: se fac numai inzorzonate si de mandrie, se fac numai de fala, sau se fac atat de proaste incat nu poti spune niciun Doamne Iisuse pe macar o boaba... sau se folosesc ca bratari... chiar facute din elastic... JALNIC!!!! mai bine ai una mica sau mare, pe care s-o folosesti in intimitatea ta, stiuta numai de HS, dar fara sa te gandesti de cate ori ai spus rugaciunea, pierzi plata de la El! pt ca te gandesti, din pacate, cu mandrie, ca "uite cate Doamne Iisuse am spus...! sau Tatal nostru..." Si mie mi s-a sp ca daca fac de 7ori psalmul50 = 1catisma! Prostii!!! Rugaciunea e rugaciune! Nu umblam cu prostii babesti, ca ne inselam amarnic, rade dracu de noi!!! Si mamei mele ii spusese cineva sa faca rug cu 100 de lumanari aprinse in casa ca sa se intample nush ce miracol divin... cica era un canon al prArsenie Papacioc... Cand am auzit-o cu asta i-am spus: "Ciar asa minte slaba ai sa crezi toate tampeniile bogotiste ale babelor nebune? Vrei sa dai foc casei? Nu e de ajuns o singura lumanare? Te induhovniceste o lumanare? sau te sfinteste? Ea este utila in cadrul cultului, si folosita ca si simbol de jertfa! Dar din evlavie se ingaduie si la rugaciunea particulara!" Mai sunt nebune care se impartasesc cu cate 3-4 lumanari! Nebunie sufleteasca! Nu se poate asa ceva, frati crestini! Ce santem noi? Mascote facute de "Marele Robot"? Adevarata smerenie si evlavie nu se arata in CIFRE, ci in inima curata!!! "Inima infranta si smerita Dumnezeu nu o va urgisi", "inima curata zideste intru mine Dumnezeule si duh DREPT innoieste intru cele dinlauntru ale mele"!!! Mareu ne intalnim in Bisericile noastre cu aceste "magii" dracesti, toate legate de prostie!!! Sa fim cu capu pe umeri, sa urmam cuvintele din Sf.Evanghelii si sa ne rugam mai mult "in duh si-n adevar" adica in duh ortodox, si cu mintea atintita la comuniunea cu Hs, asa cum faceau si parintii pustiilor... si cum ne indeamna sa facem si noi... pt ca ei au experiat aceasta unire tainica cu Hs si ne indeamna si pe noi sa facem la fel... sa il pogoram pe Hs in inima noastra!!! Dumnezeu sa ne binecuvinteze cu Harul Sau si Iubirea Sa si sa ne Mantuiasca!!! |
|
|||
|
|||
![]()
Tin mult la rugaciunea ,,Tatal nostru'', si o spun de obicei fara un scop anume, caci stie Dumnezeu ce-mi este necesar. De fapt, in orice situatie m-as afla incerc sa Il las pe Dumnezeu sa decida pentru mine. In mod normal, spun acele rugaciuni pentru care simt o evlavie in momentul respectiv. Totusi aceasta rugaciune ramane printre cele preferate.
Si eu cred ca prea multa ,,contabilitate'' la rugaciune dauneaza, de aceea folosesc metanierul mai ales pentru a fi sigura ca nu-mi zboara mintea in alta parte. Caci pe langa lene si mandrie, mai exista si acest risc. Dumnezeu sa ne ajute sa facem voia Sa! |
|
||||
|
||||
![]()
[COLOR=green]Atunci sa-l lase pe Dumnezeu sa decida. De Dumnealui nu se teme ca doar e credincios.[/COLOR]
|
||||
|
||||
![]()
metanierul tocmai de aceea este facut (i s-a aratat ingerul unui pustnic athonit si l-a invatat impletirea ei) este un mijlloc prin care te folosesti sa rostesti rugaciunea! Nici nu are alta intrebuintare, mereu avand-o in minte, nu poti sa nu te rogi! Dumnezeu sa ne ajute la dobandirea ei!
|
|
|||
|
|||
![]()
Draga Tudor,
Cu durere in suflet, dar si cu nadejde ca Dumnezeu le ingaduie toate cu un folos, as vrea sa-ti spun cateva lucruri. In primul rand as vrea sa stii ca e greu intr-un fel pentru mine sa-ti scriu pe net despre o problema de o astfel de gravitate. Eu cred ca in primul rand ar fi trebuit sa apelati la cineva care sa va ajute pe amandoi ca familie. Si acel cineva ar fi trebuit sa fie nasii, sau un duhovnic bun. Insa ajutorul sa stii ca nu intotdeauna inseamna ca cineva (un duhovnic ) doar sa te mangaie in durerea ta fara a vedea daca fiecare dintre cei doi au fost responsabili inainte de a se intampla astfel de drame. Pentru ca eu nu cred doar, intr-o singura vinovatie intr-o relatie normala. O relatie normala inseamna cand amandoi se iubesc si se casatoresc din dragoste avand acelasi scop, mantuirea ( vorbim despre o familie crestina, nu? ). Daca s-a ajuns aici din pacate undeva s-a gresit inainte. Daca sotia ta a alunecat pe o astfel de nefericita panta undeva inainte ar trebui cercetate cauzele pentru care s-a ajuns aici. Situatia e complexa si nu poate fi superficial tratata si e mult de lucru. Din pacate eu nu cred ca e tocmai normal sa incepem sa analizam detalii pe forum sau cel putin nu public si nu de la distanta. Cauta degraba un duhovnic, dar un duhovnic foarte bun, daca se poate preot de mir. Avand familie, lucrul acesta poate constitui un avantaj in problema ta. Dar este necesar sa se incerce pentru a nu suferi cei doi copii. Ei pot ramane cu traume sufletesti grave iar vina o sa o purtati amandoi deopotriva. Nu vreau sa te inspaimant si sa mai adaug durere pe durerea ta dar nu te pot lasa nici intr-un nerealism total distructiv si nebenefic. Dimpreuna cu rugaciunea pe care o faci in momentele acestea e nevoie si de a ajunge si identifica cum spuneam radacina de unde a plecat totul. Te vei mira si tu ce va iesi la iveala...Sa ne rugam toti cei care am scris pe forum pentru thudor...indiferent care i-ar fi numele. Domnul il stie si conteaza intentia noastra. Pr. Marius |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Se spune ca adevarul este pe undeva la mijloc.Acest domn mi se pare prea plin de miere si lapte,iar sotia sa o inconstienta si o belea...dupa descrierile autorului.De regula lucrurile nu stau chiar asa,iar povestea poate fi mult mai ampla si poate chiar altfel,dect vedem noi aici,o aparenta descrisa convenabil.
Eu nu cred ca sotul este cheie de biserica,din pacate in situatia unui divort aproape toti sotii se descriu astfel,omitand toate relele care le-au pricinuit de-a lungul caniciei,dar nici sotia nu poate fi prea inteleapta.In primul rand,indiferent de necazuri,ca o mama si femeie morala nu sari in bratele altcuiva,altui barbat,care daca este strain asta nu inseamna ca nu poate fi ca si sotul pe care-l detesti,este doar nou si-atat. Deci,cum adevarul este pe undeva la mijloc,si cum noi nu suntem in masura a judeca un mariaj,trebuie sa fim impartiali si sa consideram acest conflict ca rezolvandu-se doar in sanul respectivei familii.Daca putem da un sfat,o facem succint si la general,fara judecati profunde si atat de nesigure. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Sa [COLOR=darkred]"ne purtam sarcinile unii altora si asa vom implini legea lui Hristos[/COLOR]" si "[COLOR=red]sa va rugati unii pt altii ca sa va VINDECATI, ca mult poate rugaciunea dreptului in lucrarea ei[/COLOR]"!!! Amin!!! |
|
||||
|
||||
![]()
Eu vreau sa-ti spun doar ca Taina casatoriei este foarte puternica.Roaga-te bunului Dumnezeu pentru familia ta,iarta pe toata lumea si roaga-te din tot sufletul.Roag-o pe Fecioara Maria sa mijloceasca rugaciunile tale catre Fiul Ei.O sa vezi ca nu ramai fara raspuns.Dar nu condamna nimic,nu te certa cu nimeni,doar roaga-te.Pentru ca ce a unit Dumnezeu, omul nu poate desface.Chiar de ar face sotia ta pasi ca sa se desparta de tine,daca tu te rogi sincer ea nu te poate parasi.As vrea sa nu te superi ca te intreb,de fapt nu te intreb ci intreaba-te tu:mama ta nu are nici un amestec?Si poate ca ar fi bine sa-i arati si sa-i explici sotiei rolul vostru ca parinti in viata fetitelor voastre.Fa totul ca sa nu va despartiti.Mare pacat ar fi!Eu va pun pe pomelnicul meu,stiu ca tu esti Tudor si-i de-ajuns.Tudor cu familia.Eu cred ca este o incercare peste care o sa treceti cu bine.Doamne ajuta!
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
deznadejde si disperare | ilinca20 | Intamplari adevarate | 108 | 23.08.2012 19:30:16 |
|