Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Romano-Catolica
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.05.2012, 23:28:43
ioan cezar
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Magda M. Vezi mesajul
Ma iertati, cred ca nu suntem noi demni de unii/multi dintre duhovnicii pe care-i avem.Iar inainte de a-i judeca, tocmai pe ei, am putea sa ne gandim ca tot din lume au venit...Daca noi suntem asa cum suntem, cum ar putea fi ei? Si de ce ii judecam pe ei in loc sa ne vedem de propriile neputinte, indemnul dvs de ce nu mai e valabil in acest caz?
Sunt intru totul in acord cu observatia dumneavoastra, sora. Ceea ce mentionati face parte deja din modul meu de a vedea lucrurile, intrucat asa am inteles ca e potrivit pentru viata mea si tocmai asta ne invata si Parintii.
Iar postarile mele nu sunt in nici un caz vreu soi de atac tintit la duhovnici, fereasca Dumnezeu! Vorbesc, daca mi-ati urmarit postarile care ma caracterizeaza, de anumite fenomene foarte raspandite in lumea noastra, mai mult sau mai putin imbisericita. O parte dintre acestea le cunosc din propria experienta si din experientele impartasite ale fratilor de credinta.
Consider ca suntem cu totii prinsi in ispitele si caderile mentionate, cu foarte rare exceptii, se pare. Nadejde insa eu am, desigur, numai ca pe masura ce ma cunosc pe mine si pe altii incep sa constientizez tot mai bogat ce fel de lupte si ce fel de piedici sunt in noi. Despre acestea vorbesc, cele dinlauntru, intrucat bag de seama ca sunt cam aceleasi in tot omul si ca tendinta generala este de a ne pierde vremea cu lucruri secundare, poate cu rost intrucatva dar in nici un caz decisive pentru lucrarea noastra duhovniceasca.
Domnul sa ne miluiasca!

Last edited by ioan cezar; 26.05.2012 at 23:33:47.
Vechi 27.05.2012, 19:21:30
tikkun_olam tikkun_olam is offline
Banned

Data înregistrării: 27.05.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Noesisaa Vezi mesajul
Cristi, si castigi ceva de pe urma acestor postari? Te simti mai bine? Mai intarit? Mai imbogatit sufleteste?
Unii poate se simt mai bine, mai îmbogățiți sufletește de pe urma acelor postări. Nu întotdeauna expunerea unor decadenți este sănătoasă dar uneori îți crește stima și respectul de sine.
Vechi 27.05.2012, 20:15:13
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Toate bune si adevarate , dar , pentru ca exista si un dar , Parintele Cleopa spunea , nu cum spune . . . Cat de intreaga mai este Biserica noastra vom vedea in cele ce vor urma !
Doamne ajuta !
Parintele Cleopa se referea la faptul ca Biserica Ortodoxa este Una, Sfanta Soborniceasca si Apostoleasca Biserica si continua: "Noua nu ne lipseste nimic! Noi n-avem ce imprumuta de la protestanti dar nici de la catolici!"
Si cum Capul Bisericii este Hristos cu adevarat, iar El a spus ca niciodata Biserica nu va fi biruita putem fi convinsi ca intotdeauna BO va ramane cum spune in Crez. Ca unii vor pleca sau altii vor veni in Ea asta a fost dintotdeauna, catolicii au fost destul de numerosi cand s-au desprins , dar Biserica a ramas tot intreaga.
Vechi 27.05.2012, 20:32:19
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioan cezar Vezi mesajul
Oare e demn de nazuinta mea de a deveni ceea ce sunt, adica crestin ortodox, sa dau atat de mare atentie contabilizarii exacte a greselilor altora?
Este o manifestare de noblete sufleteasca, ori de tendinta catre aceasta, de a posta cu lux de amanunte diverse rataciri si nereguli?
Si de extremistii musulmani se scrie mult, dar acestia nu au prea mare legatura cu ortodoxia. Ortodocsii nu cred ca si ei sunt la fel ca ortodocsii si ca ar fi tot un fel de biserica. In schimb despre catolici stim amandoi ca multi ortodocsi au ajuns sa creada ca mai exista o biserica sau chiar mai multe, nu doar BO. Din cauza acestei invataturi protestante au ajuns sa isi piarda dreapta credinta si intelegerea credintei si unii chiar sa treaca la alte culte. Daca in privinta protestantilor e o proportie mai mica de ortodocsi care sa ii creada la fel, in privinta catolicilor cred ca sunt foarte multi. De aceea aceste lucruri sunt si ca argumente. Mai e si un argument ca e adevarat ce tine ortodoxia, casatoria preotilor. Eu pentru acest lucru am scris.
Vechi 27.05.2012, 20:49:43
Patrie si Credinta's Avatar
Patrie si Credinta Patrie si Credinta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.05.2011
Locație: Ploiesti
Send a message via Skype™ to Patrie si Credinta
Implicit

Citat:
Exact , dar din pacate toti crestinii indiferent de biserica de care apartin au de suferit . Nici Biserica Ortodoxa nu va fi ferita in viitor de astfel de scandaluri , caci raul , pacatul se propaga cu o viteza uluitoare .
Voi prezenta un alt material care trebuie sa ne puna serios pe ganduri , indiferent cine suntem , ortodocsi , catolici , sau mai stiu eu ce . . .

Iata materialul :
Un francez cere în instanță să-i fie anulat botezul

Scandalurile în care a fost implicată Biserica Catolică l-au făcut pe LeBouvier să ceară să fie șters din registrul botezurilor

Din anul 2000, un pensionar francez încearcă să convingă Biserica să-i anuleze botezul, deoarece consideră că religia creștină nu-l mai reprezintă.

Deși a fost crescut într-o comunitate în care religia juca un rol important, Rene LeBouvier a început să se îndepărteze de credințele rudelor sale. Mai ales că, în anii '70, el a petrecut o perioadă în compania altor liber-cugetători, fapt care i-a schimbat considerabil convingerile. Într-o atare situație, el a considerat că ar fi corect să ceară diocezei de care aparținea să îl excludă din rândurile credincioșilor.
În anul 2000, el a cerut să fie "dez-botezat", însă fără nici un rezultat. Evenimentele petrecute în următorul deceniu, marcat de o mulțime de scandaluri de pedofilie implicând membri ai clerului, l-au făcut un adversar și mai înverșunat al Bisericii. Pensionarul a cerut din nou parohului să-l șteargă din registrul botezurilor, însă din nou a primit un răspuns negativ.
De data aceasta, LeBouvier, acum în vârstă de 71 de ani, a decis să solicite acest lucru în instanță, dat fiind că legislația franceză permite ca membrii să părăsească o organizație atunci când consideră că aceasta nu-i mai reprezintă. Deși prima dintre instanțe i-a dat o sentință favorabilă, dioceza a făcut recurs.
Deși și înainte de cererea lui LeBouvier au mai existat cazuri în care a fost cerută anularea botezului, el este primul care încearcă să tranșeze disputa la tribunal. Potrivit Le Monde, nu mai puțin de 1.000 de francezi solicită anual excluderea formală din rândurile enoriașilor, în timp ce în Belgia se înregistrează 2.000 de astfel de cereri pe an.
si era un satean la stiri de cerea sa fie sters din condicele de botez ale Bisericii ca si-a dat seama ca nu crede in Noul Testament. Si noi, si ei avem probleme
Vechi 27.05.2012, 21:06:26
Patrie si Credinta's Avatar
Patrie si Credinta Patrie si Credinta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.05.2011
Locație: Ploiesti
Send a message via Skype™ to Patrie si Credinta
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul

Dar încurajarea concubinajului în dauna căsătoriei îmbracă în România forme dintre cele mai insidioase. Spre exemplu, am completat un chestionar cu o întrebare despre soția mea și rudele ei, dacă lucrează într-o anumită branșă, ea sau rudele ei. Dacă ar fi lucrat, nu eram compatibil cu selecția asupra căreia privea chestionarul. Desigur, dacă nu eram căsătorit, aș fi fost oricum compatibil. Alt exemplu: când am cumpărat un bun imobil, la notariat mi s-a cerut să vină și soția, să semneze actul de cumpărare. Și până acum bunurile dobândite în timpul căsătoriei erau comune, numai că până acum notarii scriau: "cumpărător: cutărică, căsătorit". Bunul respectiv era o fâștoacă de teren în fundul Moldovei. Ca să îndeplinească asemenea cerere, a trebuit ca și soția mea să piardă timp și bani pentru deplasare la notariat. Nu ar fi fost cazul, dacă am fi fost concubini. Al treilea exemplu: ori de câte ori soția mea sau eu mergem în străinătate, chiar și numai o zi, cu copiii, la vamă ni se solicită o procură prin care soțul care nu este de față e de acord cu deplasarea. Nu, nu sunt valabile procurile generale, de tip "oricând, în orice țară", ci trebuie menționată perioada și țara de destinație. Familiile monoparentale nu au nevoie de această pierdere de timp și de bani cu procurile. Al patrulea exemplu: cu câțiva ani în urmă, multă agitație înm media a fost dată de prilejul numirii soțului unei crainice TV, Dana Războiu, în guvern. Subiectul dezbătut era dacă Dana Războiu mai poate fi crainică la știri. Ei bine, dacă nu soțul, ci concubinul ei ar fi fost numit ministru, nu era nicio problemă, iar Dana Războiu ar fi fost o foarte interesantă prezentatoare de știri, cu concubinul ministru.
inteleg ce ziceti, dar nu prea exista alternativa logica.
1)relatii de concubinaj declarate la stat-contrara ideii insasi;
2)daca un cetatean si o cetateana au o relatie, sa fie obligati legal sa se casatoreasca -stupid;
Vechi 27.05.2012, 21:08:29
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioan cezar Vezi mesajul
Crestinul nu este insa in mod fundamental moralist.
Hristos nu aceasta ne-a poruncit! NU asa ne-a iubit! Nu astfel ne-a aratat!
Si nici Preasfanta Nascatoare nu ne-a tinut predici morale si moralizatoare. Ci ne-a mangaiat si ne mangaie prin nesfirsita blandete smerita, Vas prin care curge PUTEREA Fiului Ei, putere tamaduitoare.
De ce ne punem noi invatatori si demascatori cata vreme Sfintii nostri ne-au invatat altceva si altcumva?
Sa ne tinem cu credinta de invatatura Parintilor.
Ca parintii nostri din ultimele decenii, ajunsi la moda acum, vai moda bisericeasca, au fost inevitabil contaminati de morbul numit paranoia, ca istoria noastra din gulagul predecembrist a schilodit pana si pe preoti si monahii expusi lumii, asta mie incepe sa imi fie tot mai clar.
Aveam nevoie de oameni blanzi si puternici. Nu de retori mistificanti si spuitori de vorbe de duh pe care betivii mai antrenati la retorici le-au depasit deja prin targuri. Prea multa retorica! Prea mult discurs!
Ne-au napadit, bag seama, marii moralisti duhovnicesti, din Ardeal in Dobrogea, si pana la Sihastria.
Cezar, sa ma ierti daca am inteles gresit, tu cred ca te referi de fapt la apararea invataturii ortodoxe. Am vazut ca scrii morala, dar cred ca ai scris asa pentru ca ai confundat-o cu invatatura ortodoxa. Si cred ca discursul tau e cauzat de citatele date de mine din par. Arsenie Papacioc, ma ierti daca m-am inselat. Cum am mai spus inavatura ecumenista este o invatatura contrara celei ortodoxe preluata din protestantism. Cum sa adopte ortodoxia invatatura protestanta, o greseala inventata de Luther (care facea parte din BC ce oricum se despartise de Biserica de 500 de ani) si propagata apoi in zeci de variatii? Fara drepta credinta toate celelalte sunt o forma de pietism protestant. Observi ca toate sunt protestante?
La fel cum credinta fara fapte este moarta, la fel si faptele fara dreapta credinta sunt nemantuitoare. Daca cineva vrea sa vina in BO trebuie mai intai sa faca o cateheza (adica sa inteleaga dreapta credinta) si apoi sa o marturiseasca. Poate sa spuna ca lesina de dragoste, daca nu accepta sa marturiseasca invatatura ortodoxa si crezul o sa lesine in afara Bisericii. Chiar azi spunea un parinte la predica (e un parinte moderat, nu are treaba cu antiecumenismul) ca cine nu stie crezul ar trebui sa ii fie rusine, e invatatura condensata a Bisericii. Pacatele sunt grave, dar cel mai mare pacat, numit si hula impotriva Duhului Sfant este erezia. Acest pacat aduce ruperea de Hristos pana nu e lepadat, pe cand celelalte pacate se pot spovedi si pocai.
Din fericire parintii duhovnici care sunt monahi pastreaza ca in toate timpurile dreapta credinta si ortodoxia adevarata. E exact ce au spus toti sfintii dintotdeauna, dar unii nu cunosc ce spun sfintii pentru ca si-au insusti doar conceptii ecumeniste propovaduite din protestantism. Nu parintii gresesc, ci aceasta inavatatura ecumensita e gresita, ce smerenie mai e si aceea sa spuan cineva ca el are dreptate, nu parintii, sfintii si Biserica? E tot ceva important din protestantism, unde toti sunt sfinti, teologi, au dreptate tot timpul, etc.
Ortodox inseamna in primul rand cel ce are invatatura ortodoxa, asta e baza, punctul de plecare, minimul minimorum. Abia apoi, peste aceasta fundatie vin toate celelalte, faptele bune, milostenia, dragostea smerenia si harul. Sa avem grija sa stim si sa marturisim macar aceasta fundatie ortodoxa, si nu un pietism protestant.
Vechi 27.05.2012, 21:12:38
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Patrie si Credinta Vezi mesajul
si era un satean la stiri de cerea sa fie sters din condicele de botez ale Bisericii ca si-a dat seama ca nu crede in Noul Testament. Si noi, si ei avem probleme
Am vazut si la tv pe cineva odata care venise la preot sa ii dea socoteala ca a fost botezat de mic. Ar fi trebuit sa i se raspunda ca nu se mai poate face nimic, din punct de vedere ortodox botezul nu mai poate fi sters, poate fi doar facut inactiv. Asta ca sa fie si mai iritat. :)
Vechi 27.05.2012, 21:42:23
tikkun_olam tikkun_olam is offline
Banned

Data înregistrării: 27.05.2012
Implicit

Citat:
Incredibil dar adevarat !
Adevărat este dar nu este chiar atât de incredibil pe cât poate părea la prima vedere. Nu este incredibilă existența în rândului clerului catolic a celor care se autosatisfac sexual indiferent că o fac cu poze sau filme cu femei sau cu băieței și fetițe inocente, nici a celor homosexuali, ori pedofili, ori curvari și clienți fideli ai unor bordeluri discrete cu prostituate de lux. Nu înțeleg de ce unii se uimesc atâta, doar "fiecare pădure are uscăturile ei".
Vechi 27.05.2012, 21:43:48
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Patrie si Credinta Vezi mesajul
Si noi, si ei avem probleme
Asa este , nu neaga nimeni , dar tema principala este abuzul sexual asupra unor minori ,PEDOFILIA , savarsita nu de un oarecare Costache din coltul satului ! Acest pacat este de neiertat , nu poate fi comparat , musamalizat , sau mai stiu eu ce . Daca in Biserica Ortodoxa s-ar intampla sa fie un scandal de asa proportii si sa sa iasa la iveala sute si sute de cazuri de PEDOFILIE , mi-ar fi greu sa mai intru intr o Biserica Ortodoxa si sa-mi aleg un duhovnic , sa-mi marturisesc pacatele ori si cui ! Aici este marea problema , nu ca X isi anuleaza botezul , sau pleaca la Adventisti , sau altceva de genul acesta . Nu mi se pare normal ca un Preot sa fie fumator , homosexual sau pedofil , fie ca e catolic , ortodox , budist sau mai stiu eu ce . Deci sunt probleme si probleme ! Si inca ceva , cand au aparut probleme si pe la noi si am fost pe faza , ca sa spun astfel , am dat stirea , am deschis thread , un exemplu luat la intamplare :http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ad.php?t=10895

Au fost cazuri si la noi de relatii homosexuale si unul de pedofilie , demascate imediat ! Dar atunci cand vorbim de sute si sute de cazuri , deja e o MARE PROBLEMA , si sa te doara-n cot de copiii aia , deja este o si mai mare problema !

Last edited by cristiboss56; 27.05.2012 at 21:58:00.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Un virus ciudat bântuie Biserica Ortodoxă Română: Andreescu (noi dezvăluiri!) stoianov Despre Biserica Ortodoxa in general 40 06.09.2015 17:03:42
Papa - Biserica Catolica - Singura Biserica legionar Biserica Romano-Catolica 133 16.07.2013 11:22:01
biserica catolica versus biserica ortodoxa sovidiu Biserica Romano-Catolica 36 08.06.2013 23:58:51
Dialog BOR - Biserica Catolica Ducutu Biserica Romano-Catolica 70 08.05.2013 00:19:29