Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.09.2010, 13:12:18
Traditie1 Traditie1 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
"Creaționiștii par a sugera că o "teorie" este ceva ce ai inventat după o noapte de beție." Isaac Asimov
Dacă dai un citat ridicol devii și tu ridicol.

Creaționiștii știu foarte bine procesul prin care se ajunge la diverse teorii științifice dar voi aveți prejudecata că ei sunt proști, că înțeleg greșit etc. Asta poate din pricină că voi înșivă suferiți de acestea.

Învață să nu mai ai idei preconcepute, să nu mai gândești prin stereotipuri, să vezi dacă nu cumva te înșeli.
Vechi 21.09.2010, 13:14:34
Grabriella Grabriella is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.05.2009
Locație: Cluj
Implicit

Citat:
Baza mea stiintifica este limitata, recunosc.
Nu mi-am facut un scop in viata din cercetarea stiintifica.
Dar baza ta este nula.
Sunt convinsa ca de aceea esti ateu.Daca ai fi avut curiozitatea sa afli mai mult despre creatorul acestei teorii ai fi aflat ca este doar un pion neinsemnat in marea manipulare.
Cat despre mine pot sa-ti spun ca ai perfecta dreptate!
Eu nu ma mai bazez pe mine insami ca si cand as fi buricul pamantului, ca si cand teorile mele ar fi centrul universului, ca si cand umila mea parere ar conta in ochii cuiva. De aceea am citat ce au descoperit altii ,mult mai dotati decat mine.
Baza mea este doar imensa iubire a Minunatului meu Creator pe care o simt si o traiesc permanent, pe care o descopar in fiecare fibra a universului, a carui dovezi de dragoste mi se reveleaza permanent, in a carui 'cuib' perfect m-am nascut si am crescut, care zi de zi face sa rasara soarele si sa-mi lumineze fiinta, care zi de zi imi vorbeste si ma invata si ma mustra si-mi daruieste enorm pentru ca zilnic vad minuni peste minuni care stiintific si simplist materialistic ar fi imposibil sa se poata intampla.
Reply With Quote
Vechi 21.09.2010, 13:18:23
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Traditie1 Vezi mesajul
Nu are sens ce spui. Observ că nu înțelegi lucruri simple pe care le știe orice credincios, poate și un copil. Dumnezeu se folosește de diavoli în scopul educării omului, ei nu pot face ce vor ci numai ce le îngăduie El.
Vorbeam de dovezile materiale ce le gasim in jurul nostru si care te duc la concluzia ca Dumnezeu nu are cum sa existe.
Atunci tu mi-ai spus ca sunt doar aparente inselatoare create de diavol.
A creat diavolul muntii? (doar un exemplu)
Reply With Quote
Vechi 21.09.2010, 13:21:09
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Eugen7 Vezi mesajul
singurul domeniu comun al religiei si al stiintei este cosmoginia.
este o concordanta perfecta intre cosmoginia biblica si cea stiintifica a secolului XX (univers ce are un inceput din nimic, este in expansiune univorma in toate directiile... spatiul si timpul au in inceput si sunt relative... etc.).
Corect. Ar mai fi orogeneza ce a dus la formarea muntilor, mai ales in Europa unde muntii au iesit din ape.
Reply With Quote
Vechi 21.09.2010, 13:22:48
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Dacă dai un citat ridicol devii și tu ridicol.

Creaționiștii știu foarte bine procesul prin care se ajunge la diverse teorii științifice dar voi aveți prejudecata că ei sunt proști, că înțeleg greșit etc. Asta poate din pricină că voi înșivă suferiți de acestea.

Învață să nu mai ai idei preconcepute, să nu mai gândești prin stereotipuri, să vezi dacă nu cumva te înșeli.
Idei preconcepute zici ... doar tu ai zis ca TE este doar o teorie ...
Reply With Quote
Vechi 21.09.2010, 13:23:52
Grabriella Grabriella is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.05.2009
Locație: Cluj
Implicit

Si apoi, cele mai recente descoperiri stiintifice spun ca la baza materiei este energia. Dar sfintii parinti vorbesc demult despre "energiile necreate" prin care "toate s-au facut"
Reply With Quote
Vechi 21.09.2010, 13:24:38
Traditie1 Traditie1 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Implicit

Citat:
La ce puteam sa ma astept ... toate descoperirile si teoriile stiintifice sunt false pentru ca ele nu se pliaza pe religie, pe Biblie, pe ideea de Dumnezeu, sau pur si simplu pentru ca asa credem noi.
Consideram ca sunt oameni de stiinta doar pe acei ce afirma ca Dumnezeu exista.
Eu ți-am explicat de ce nu poate avea loc selecția naturală și nu este doar părerea mea ci a numeroși oameni de știință. Și nu e vorba numai de oameni de știință care erau credincioși înainte ci și de aceia pe care tocmai imposibilitatea selecției naturale și restul teoriei evoluționiste i-a făcut să devină credincioși, fiind anterior atei. Sunt destule mărturii ale unor astfel de cercetători pe Internet.

Ceea ce faci tu aici este sa eviti raspunsul pe baza apelului la autoritate: ce contrazice stiinta e fals fiindca stiinta are autoritate. Te comporti imatur.
Vechi 21.09.2010, 13:24:46
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Grabriella Vezi mesajul
Sunt convinsa ca de aceea esti ateu.Daca ai fi avut curiozitatea sa afli mai mult despre creatorul acestei teorii ai fi aflat ca este doar un pion neinsemnat in marea manipulare.
Cat despre mine pot sa-ti spun ca ai perfecta dreptate!
Eu nu ma mai bazez pe mine insami ca si cand as fi buricul pamantului, ca si cand teorile mele ar fi centrul universului, ca si cand umila mea parere ar conta in ochii cuiva. De aceea am citat ce au descoperit altii ,mult mai dotati decat mine.
Baza mea este doar imensa iubire a Minunatului meu Creator pe care o simt si o traiesc permanent, pe care o descopar in fiecare fibra a universului, a carui dovezi de dragoste mi se reveleaza permanent, in a carui 'cuib' perfect m-am nascut si am crescut, care zi de zi face sa rasara soarele si sa-mi lumineze fiinta, care zi de zi imi vorbeste si ma invata si ma mustra si-mi daruieste enorm pentru ca zilnic vad minuni peste minuni care stiintific si simplist materialistic ar fi imposibil sa se poata intampla.
Poate ai dreptate.
Nu am incercat sa vad cine este creatorul acestei teorii. Poate deveam ca este doar un om care se poate insela.
Dar am incercat sa vad cum este cu cealalta teorie. Si cam tot ce am aflat m-a dus la concluzia ca este falsa.
Reply With Quote
Vechi 21.09.2010, 13:26:13
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Grabriella Vezi mesajul
Si apoi, cele mai recente descoperiri stiintifice spun ca la baza materiei este energia. Dar sfintii parinti vorbesc demult despre "energiile necreate" prin care "toate s-au facut"
Pana la Grigore Palama in seculul XIV ce sfant a mai vorbit de ele?
Reply With Quote
Vechi 21.09.2010, 13:26:57
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2010
Implicit

Citat:
... Creaționiștii știu foarte bine procesul prin care se ajunge la diverse teorii științifice dar voi aveți prejudecata că ei sunt proști, că înțeleg greșit etc...
Creationismul nu implica imposibilitatea cunoasterii modului in care Dumnezeu guverneaza Universul prin legile stiintei pe care EL le-a creat.
Orice adept al creationismului se va minuna de maretia lui Dumnezeu care vine si pe calea descoperilor stiintifice care arata creatia lui Dumnezeu.

ORICE DESCOPERIRE STIINTIFA NU MICSOREAZA TAINA LUI DUMNEZEU CI DIMPOTRIVA O AMPLIFICA, INTRUCAT NE ARATA CA EL ESTE MAI PRESUS DE TOT SI DE TOATE.
Dumnezeu ingaduie omului sa descopere legile stiintei si chiar il invata pe om (vezi spe exemplu cartea lui Tobit in care Sfantul Arhanghel Rafail il invata pe tanarul Tobie nu doar cunostinte din lumea fizica, in acel caz medicina, ci si cum sa "lupte" cu demonii, adica il invata si despre lumea spirituala).

" Înțelegeți, dar, cei neînțelepți din popor, și cei nebuni, înțelepțiți-vă odată! Cel ce a sădit urechea, oare, nu aude? Cel ce a zidit ochiul, oare, nu privește? ... Cel ce învață pe om cunoștința ..." Psalmul 93,8-10

Doar omul "este jumate animal jumatate inger", animal pentru ca are trup iar deosebire fiziologica (trupeasca) intre om si animale nu exista, intrucat amanodua sunt facute din pamant (materie) si inger pentru ca doar sufletul omului are spirit (ratiune, gandire) care este singura caracteristica comuna a firii omenesti, a firilor ingeresti si a firii Dumnezeiesti (conform invataturii Sfintei Scripturi si a Sfintilor Parinti ai Bisericii Ortodoxe)

Last edited by Eugen7; 21.09.2010 at 13:32:28.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Evolutionismul-religia care pregateste venirea antihristului! flying Teologie si Stiinta 1589 28.07.2020 23:49:47
O facatorie maghiara C-tin Stiri, actualitati, anunturi 58 07.12.2013 20:08:07
evolutionismul compromis padrevicentiu Generalitati 476 23.09.2013 03:54:06
De ce evolutionismul teist este o erezie? nadut Teologie si Stiinta 372 27.11.2012 12:41:07