Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 07.12.2011, 13:03:47
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de lore86 Vezi mesajul
nu neparat deznadejde, dar o stare sufleteasca proasta sigur. Mai ales cand esti un om de actiune, sa stai blocat in casa, sa te tot invarti in jurul patului, sa vezi oamenii pe geam cum se duc bucurosi la sfanta biserica si tu sa te intorci si sa te asezi iar in pat...
De o saptamana bolesc, si mi-s necajita. Ma simt legata la maini si la picioare. Atatea lucruri depind de mine!

Si culmea, mananc cat mai natural:D
Ce probleme de sanatate ai?
Reply With Quote
Vechi 07.12.2011, 14:45:27
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
nu neparat deznadejde, dar o stare sufleteasca proasta sigur. Mai ales cand esti un om de actiune, sa stai blocat in casa, sa te tot invarti in jurul patului, sa vezi oamenii pe geam cum se duc bucurosi la sfanta biserica si tu sa te intorci si sa te asezi iar in pat...
De o saptamana bolesc, si mi-s necajita. Ma simt legata la maini si la picioare. Atatea lucruri depind de mine!

Acum doua saptamani si eu am lipsit de la biserica. Un plaman ma necajea. Imi pusesem o cataplasma de argila pe spate, iar dupa-amiaza mi-am pus si pe piept. Cu cateva zile mai inainte imi pusesem cataplasme cu hrean ras pana mi s-a inrosit pielea.

Apoi am inceput o cura cu ceai de napraznic, bun pentru detoxifiere. Pentru inima, am paducel, iar pentru o buna digestie - seminte rasnite: susan, in, dovleac, floarea-soarelui. Mai adaug nuca, migdale, fulgi de ovaz si iese un meniu gustos, hranitor si sanatos.

Din cand in cand renunt la cele de mai sus si mai beau si un vin cu scortisoara sau un bitter suedez preparat de mine. Mai am intr-un borcan scortisoara cu miere, in altul preparatul conform retetei Monicai Tatoiu. Mi-am pus si niste catina cu miere la frigider. In caz de gripa, dau fuga in balcon, unde am aloe. Rup o frunza, o mananc si astept minunea care nu prea intarzie.

Iar dimineata, din cand in cand, un suc proaspat de morcov este minunat.
Reply With Quote
Vechi 07.12.2011, 14:50:41
philalex philalex is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.05.2007
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

mai de baza sunt fructele si legumele...si branzeturile....carnea, salamurile, muschiul file, tiganesc sunt pline de nitrati....sa va uitati ce de nitrati...a si acidul citric e cancerigen....sa cititi despre...va cruciti...e peste tot la Mc donalds, in placinta cu mere, care imi placea, in sucuri....eugenii...nu mai mananc nimic de la fast food....acolo tot e prajit in ulei de luni....tot ce iti faci tu e cel mai sanatos....si folosesc mult ulei de masline....e mai bine...my advice...
Reply With Quote
Vechi 07.12.2011, 22:10:31
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Daca nu esti sanatos cum mai poti functiona ca un bun credincios?
Uite eu fiind bolnava nu m-am putut duce la biserica azi,de ziua Sf Nicolae si nici ieri cand era de lucru la un proiect de voluntariat.
Pt mine sanatatea este f importanta pt ca sunt un om de actiune,nu am pretentia sa fiu un bun crestin din varful patului.
Am cunoscut cateva persoane care sustin ca nu s-au mai imbolnavit de ani intregi tinand o dieta numita "Rotation diet".
Ideea de baza este ca oamenii dezvolta sensibilitati la diferite alimente, ceea ce duce la scaderea imunitatii. Dieta a fost testata mai ales pe cei cu alergii, dar o tin si cei care doar vor sa-si pastreze sanatatea.
Nu se mananca hrana din aceeasi categorie la intervale mai mici de 24 ore (4 zile in alte variante). De ex. daca luni mananci grau (Paine, paste fainoase, biscuiti etc..) nu mai consumi grau pana miercuri.
Exista modele de dieta pe net.
De asemenea, am citit ca trebuie redus radical consumul de zahar (sub orice forma). Si eu am perioade in care simt continuu oboseala, desi nu am motive... Cred ca zaharul este de vina. Imi tot propun sa renunt "de maine" dar nu reusesc.
Reply With Quote
Vechi 08.12.2011, 17:17:20
tabitha's Avatar
tabitha tabitha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.04.2011
Locație: usa
Implicit

Citat:
În prealabil postat de philalex Vezi mesajul
eu o sa incerc sa mananc numai pui...
se pare ca mai sanatoasa este carnea de curcan, daca iti place. si pestele.

pana la urma, nu stii sigur ca produsele sunt 100% naturale decat daca le-ai crescut in ograda si gradina ta. dar cum pentru cei din zonele urbane asa ceva este practic imposibil, nu ramane decat sa ne adaptam la ceea ce ofera piata, si sa ne incredem in certificatele de calitate, verbale sau scrise, ale producatorilor.

nu uitati sa va inchinati inainte de a va pune la masa, si sa faceti cruce macar peste paine.
Reply With Quote
Vechi 08.12.2011, 17:32:41
lore86's Avatar
lore86 lore86 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.05.2009
Locație: timisoara
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mirela.t Vezi mesajul
nu uitati sa va inchinati inainte de a va pune la masa, si sa faceti cruce macar peste paine.
un indemn foarte bun. Acolo unde nu mai putem alege noi, il rugam pe Domnul sa intrevina.
Vechi 09.12.2011, 07:25:02
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mirela.t Vezi mesajul
se pare ca mai sanatoasa este carnea de curcan, daca iti place. si pestele.

pana la urma, nu stii sigur ca produsele sunt 100% naturale decat daca le-ai crescut in ograda si gradina ta. dar cum pentru cei din zonele urbane asa ceva este practic imposibil, nu ramane decat sa ne adaptam la ceea ce ofera piata, si sa ne incredem in certificatele de calitate, verbale sau scrise, ale producatorilor.

Carnea nu este sănătoasă. În afară de pește, nici una nu e bună.

Circulă mitul că avem nevoie de proteinele din carne deoarece nu se găsesc în vegetale. Nimic mai fals! Toți aminoacizii care alcătuiesc proteinele atît de necesare nouă sînt prezenți în plante și în semințele lor. Doar că trebuie să mîncăm o cantitate mai mare de vegetale care să egaleze același aport de proteine pe care l-am lua dintr-o cantitate mai mică de carne. Este singurul așa-zis dezavantaj.

În rest, sînt numai avantaje. Organismul nu mai fabrică prea mult colesterol, care poate duce la boli grave, uneori fatale (accidente vasculare de tot felul). Se evită zici și zeci de boli neconsumînd carne. Se evită o gamă întreagă de toxine, de paraziți... Digestia este mult mai ușoară. Sînt atîtea și atîtea avantaje, se previn foarte, FOARTE multe boli.

Pun pariu că 7 din 10 oameni sînt conștienți de pericolele la care sînt expuși consumînd carne, dar totuși o fac. De ce? În primul rînd, pentru plăcerea gustului. Știu multă lume care nu concepe să treacă o zi fără să consume carne. Este pe riscul lor. Apoi, este mitul cu proteinele care nu se pot extrage din vegetale? Care sînt acelea, dom'le?! Vreau să le știu și eu. Dar, dacă nu se poate trece peste această preconcepție, consumați lactate, ouă, chiar pește uneori. Însuși Hristos ne învață asta:

Luca 11, 11-13
Și care tată dintre voi, dacă-i va cere fiul său pâine, îi va da piatră? Sau dacă-i va cere pește, în loc de pește îi va da șarpe?
Sau dacă-i va cere un ou, îi va da scorpie?
Deci dacă voi, răi fiind, știți să le dați fiilor voștri daruri bune, cu cât mai mult Tatăl Cel din ceruri va da Duh Sfânt celor care-L cer de la El!“

Va veni momentul cînd va trebui să diversific alimentația copilului. Atunci o să-mi sară toată familia în cap să-i dau din cînd în cînd și "puțină cărniță", că altfel "n-o să se dezvolte bine". Trebuie să mă documentez bine și să le arăt în cărți cum scrie, dar mă tem că nici atunci nu vor crede.

Și da, dacă vreți să mîncați bucate sfințite, curățite, atunci faceți măcar o cruce mare înainte de a sta la masă, spunînd: Mulțumesc, Doamne, pentru bunătățile Tale cele bogate. Sau, mai bine, există rugăciunile clasice pentru cine le știe.

Ascultați Noul Testament ortodox online.

Last edited by Florin-Ionut; 09.12.2011 at 07:29:03.
Reply With Quote
Vechi 09.12.2011, 07:54:14
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Am cunoscut cateva persoane care sustin ca nu s-au mai imbolnavit de ani intregi tinand o dieta numita "Rotation diet".
Ideea de baza este ca oamenii dezvolta sensibilitati la diferite alimente, ceea ce duce la scaderea imunitatii. Dieta a fost testata mai ales pe cei cu alergii, dar o tin si cei care doar vor sa-si pastreze sanatatea.
Nu se mananca hrana din aceeasi categorie la intervale mai mici de 24 ore (4 zile in alte variante). De ex. daca luni mananci grau (Paine, paste fainoase, biscuiti etc..) nu mai consumi grau pana miercuri.
Exista modele de dieta pe net.
De asemenea, am citit ca trebuie redus radical consumul de zahar (sub orice forma). Si eu am perioade in care simt continuu oboseala, desi nu am motive... Cred ca zaharul este de vina. Imi tot propun sa renunt "de maine" dar nu reusesc.
Pt oboseala nejustificata ar fi bine sa-ti faci niste testari ale glandei tiroide.
Desi din ce spui,faza cu zaharul mi se intampla si mie.Mai am dimineti"nebune"cand micul dejun este o prajitura si cafea.Intotdeauna dupa acest fel de mic dejun ma apuca somnolenta,lipsa de energie pana la epuizare,nevoia de a manca ceva consistent.
Zahar propriu-zis nu consum(in cafea sau ceai),insa ce sa te faci cu zaharul ascuns in diverse produse?
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 09.12.2011, 08:11:50
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Implicit

Citat:

Tocmai ai luat o raceala grozava,nu?
Nu esti singura :)
Si eu am fost necajita,dar din pacate nu se mai poate face mare lucru din momentul in care ai luat virusul sau bacteria.Mult mai bine ar fi sa prevenim,si totusi cand esti sanatos uiti de preventie si de cure.

Un mic truc care a mers de cateva ori:cand simt ca ma ia raceala sau am stat in frig iau putin ginger(ghimbir?)sub limba.Este iute de-ti dau lacrimile dar merita.
Anul trecut m-am incuiat pe dinafara casei si am stat vreo 4 ore intr-un tricou subtire intr-o vreme mohorata de noiembrie cu burnita.Cand am reusit sa intru in casa,am tinut ginger sub limba si m-am incalzit instantaneu,plus ca am scapat de o raceala pe cinste!
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 09.12.2011, 12:55:15
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Pt oboseala nejustificata ar fi bine sa-ti faci niste testari ale glandei tiroide.
Desi din ce spui,faza cu zaharul mi se intampla si mie.Mai am dimineti"nebune"cand micul dejun este o prajitura si cafea.Intotdeauna dupa acest fel de mic dejun ma apuca somnolenta,lipsa de energie pana la epuizare,nevoia de a manca ceva consistent.
Zahar propriu-zis nu consum(in cafea sau ceai),insa ce sa te faci cu zaharul ascuns in diverse produse?

Anna21 si Yasmina, nu zaharul propriu-zis e problema, ci faptul ca aveti probleme cu calciul. Zaharul, cafeaua fura din calciu. Voi trebuie sa luati suplimente de calciu (cu vitamina D3, ca sa se fixeze in organism, nu sa sa lase furat), evntual si fier, magneziu sau vitamine.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Sa mancam sanatos! Melissa Postul 525 18.09.2024 10:39:24
Cum trebuie sa mancam pentru a fi sanatosi absolutep0wer Generalitati 27 03.04.2015 14:03:44
Mai mancam porc ...sau.. sunsray Spiritualitatea ortodoxa 22 13.12.2011 08:55:36
Care este pozitia BOR fata de persoanele care fac doar cununuia civila? elom Nunta 38 16.08.2011 23:45:58
Otrava din sarea de bucatarie pe masa tuturor romanilor! heaven Generalitati 21 14.11.2010 15:16:41