![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Adriana, nu-ti mai pierde vremea cu explicatii care nu-si au rostul. Pentru noi crestinii exista o egalitate intre barbat si femeie. Nu se spune doar despre barbat sau doar despre femeie ca ar fi dupa chipul lui Dumnezeu, ci despre amandoi se dau marturii ca sunt creati dupa chipul Domnului. Iar ca mantuirea se adreseaza si unuia si altuia se vede in iconografie.
Daca Dumnezeu a randuit ca barbatii sa aiba anumite harisme, iar femeile altele, ce facem acum ne ridicam mai presus de Dumnezeu? Hristos nu si-a ales ca Apostoli femeile si nici acestia nu au ales ca urmasi femeile. Ce vrei sa ne descoperi, ca a stat omenirea atat de mult in intuneric, iar prin pozitia ta iese la lumina? Sa-mi fie cu iertare, mai bine sa dezvoltam ceea ce ne-a daruit Dumnezeu si nu sa inventam daruri pe care nu le avem de la Dumnezeu. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Asta inseamna ca Pavel batea campii cand spunea ca e egal cu apostolii si mai inseamna ca Nt este plin cu greseli? Adriana tu poti interpreta cum vrei tu! Dar primii crestini aveau femei preot?!? Citeste istoria crestinismului. Sau si tu faci parte din nu stiu ce secta si nu vrei sa auzi de istorie?!?
|
|
|||
|
|||
![]()
............
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 Last edited by Doriana; 19.01.2011 at 16:58:27. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Da dar tu spui ca biblia este gresita. .. Apoi stiu ca un invatat evreu le spunea evreilor de atunci ca sa-i lase pe crestini in pace ca daca sunt de la Dumnezeu vor creste daca nu sunt insa de la Dumnezeu se vor nimicii! Apoi Iisus ne spune ca avenit la timpul cel mai bun! Vedem in Nt ca apostolii randuiau preoti in biserici si biserica crestea! Cat despre scalvie ei se referau la cei care erau sclavi sa nu se revolte dar nu ca si cum ar fi fost un lucru bun acest lucru!
|
|
|||
|
|||
![]()
Eu sunt de acord ca o femeie sa fie preot, chiar si apostol, daca vrea, dar sa fie in stare sa dezlege pacatele cu fapta, si nu numai cu gura. Sa poata scoate demonii care ii tin legati pe oameni si ii indeamna sa pacatuiasca [cam asta ar insemna la modul practic dezlegarea de pacat] sa stie sa se faca apreciata si ascultata ca si conducator spiritual si oamenii sa fie vindecati in urma rugaciunii ei. Sa poata determina oamenii sa se lase de pacat si sa se intoarca spre Hristos si Biserica. Deci sa faca o lucrare de preotie palpabila, cu roade si efecte, nu doar ceremoniala. Daca poate face asta, atunci inseamna ca Dumnezeu i-a dat harisma aceasta. Iar daca nu, e mai bine sa stea in locul ei.
Si e valabil si pentru barbati. Autoritatea se demonstreaza, nu se pretinde gratuit.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
||||
|
||||
![]()
Adriana, cei care au ajuns sfinti, au ajuns la acest stadiu urmand invatatura Apostolilor. Pentru un crestin lucrurile stau foarte clar: poate ajunge si el la sfintenie, implinind invatatura acestora, invatatura daruita de Hristos.
Te rog sa retii un lucru - nu se poate inova in problema mantuirii. Ortodoxia vorbeste in chip nou in zilele noastre, dar nu spune noutati. Adica se poate vorbi de un progres in exprimare si manifestare, dar acest progres nu descopera alt Adevar. Pe cand hirtonia femeii ar fi un "progres", dar in afara Adevarului revelat. |
|
||||
|
||||
![]()
Fereasca Dumnezeu ! Asta mai lipsea, ca încolo le aveam pe toate ...
Oare nu ne ajung celelalte belele ale timpurilor noastre ?! Iar daca a vazut cineva asa ceva prin alte parti, acela s-a înselat: ori nu era vorba de Biserica, ori acele femei erau deghizate în preot, ca de har nu putea fi vorba. |
![]() |
Tags |
din ospățul credinței |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Postul pentru femeile insarcinate | anculina | Postul | 202 | 27.04.2016 09:39:32 |
Sfaturi pentru un prea-pacatos | laur_3440 | Pocainta | 6 | 16.05.2010 20:02:26 |
(Cum) sunt informate femeile inainte de avort? | andreicosmovici | Generalitati | 10 | 11.08.2008 08:29:04 |
|