![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() Totusi, am concluzionat ca nu merita sa ma agit. Si stiti de ce? Stiinta a evoluat si evolueaza intr-un ritm foarte rapid, ceea ce inseamna ca in cativa ani nu va mai fi un lucru iesit din comun sa ajungem in stratosfera sau in spatiu. Asadar se vor convinge cu totii ca pamantul e sferic. Sau... vor invoca alte motive, cum ca de acolo ni se vor arata niste holograme care sa ne induca in eroare si sa credem ca pamantul e asa cum il credem noi, nu? @vsovivivi & @Florin, de ce nu ma duceti si pe mine pana la marginea pamantului? Platesc eu drumul! Nu aveti chef de o excursie? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
"Soarele a stat în mijlocul cerului și nu s-a grăbit către asfințit aproape toată ziua". Cei angrenati in lupta din nisipurile desertice n-au avut masura timpului, ziua le-a aparut lunga. Descrierea din Josua e din perspectiva celor care au experimentat lupta, asa cum acestia au marturisit si s-a transmis mai departe. Spune Biblia adevarul? Da, asa au perceput acei oameni lupta.Trebuie sa ne pierdem iarasi in explicatii stiintifice ? Subscriu celor spuse de Theodor de Mopsuestia. Ideea de a elimina taina si a reduce crestinismul la ceva apropiat de stiinta marginita e specifica protestantilor (in special americani).Ei sunt in stare sa caute diverse justificari stiintifice pentru a explica ca “soarele a stat in loc” in acea zi istorica, iar Catalin a dat un exemplu elocvent in acest sens: Citat:
Citat:
Din nou diavolul L-a dus pe un munte foarte înalt și I-a arătat toate împărățiile lumii și slava lor Și I-a zis Lui: Acestea toate Ți le voi da Ție, dacă vei cădea înaintea mea și Te vei închina mie. (Matei 4:8,9) Orice perceptie a vizibilului e insotita de una a invizibilului. O carte pe masa nu o vezi in totalitatea ei, dar totusi spui ca e o carte. Realitatea vizibila te conduce la cea invizibila. Cele doua versete ne arata cat de convingatoare s-a dorit a fi momeala diavolului, din moment ce a ales o perspectiva vizuala ampla asupra lumii ( munte foarte inalt) pe care i-a aratat-o omului Iisus. Tie insa nu ti s-a aratat asta, ci ti s-a aratat o explicatie stiintifica, pentru ca asa cum am spus anterior, tu deviezi intotdeauna spre stiinta (planeta e sigur plata, din moment ce de la inaltime o vezi pe toata), cauti explicatii stiintifice, nu primeaza sensul duhovnicesc. Last edited by ioanna; 10.11.2012 at 11:49:18. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Observi ca sunt si date istorice, si stiintifice, si astronomice. Nu nu avem treaba cu controversa protestantilor liberali si a celor fundamnetalisti cu privire la crestinism si la Biblie, pentru noi Sfanta Scriptura nu e Sola Scriptura, este ceva cu mult mai mult, e sfanta. Credinciosii secularizati din vest (care se regasesc si in curentul protestantilor liberali) s-au gandit ca Biblia e doar o culegere de mituri, de texte alegorice. E problema lor. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cand citim ca ziau a fost mai lunga intelegem exact ca ziua a fost mai lunga, nu ca li s-a parut lor, ca aveau o halucinatie. Mai ales ca acum sunt si date istorice si stiintifice ca asa a fost. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nepeii: "Frate, cat de adevarata e Biblia. Isus a murit pentru tine, si pamantul e plat si in centru. Cum, nu crezi? Hai la adunare sa iti arat in Biblie" Etc., etc. Bleah! Cu exceptia penti, care au ca dogma centrala tocmai un miracol din NT, anume miracolul nasterii Bisericii, nepeii sunt obsedati de o veterotestamentolatrie care ii arunca intr-un ridicol mixaj de caricaturizare deopotriva a iudaismului si crestinismului. Si, ca sa fie tabloul de un penibil total, nu ies din litera, facand din ea un idol, si alungand duhul. De la ei ne vin, si la "noi" si la "voi", "bucuriile" gen "geocentrism", "creationism stiintific", "pamantoplatism", etc. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Tipmul este o măsură a evenimentelor care succed. Înaintea apariției Cosmosului nu putem vorbi despre timp, cel puțin nu așa cum îl înțelegem noi. Ieșirea din timp la care te gîndești tu nu este posibilă într-o lume în mișcare, într-un război de cîteva zile, într-un complex șir de acțiuni. Citat:
Nu li s-a părut, Ioana, ție ți s-a părut. Citește cu atenție:
Citat:
Dacă vei interpreta toată Biblia după bunul plac, metaforizînd-o și alegorizînd-o, vei sfîrși prin a nu mai crede sau prin a avea o credință alterată, ceea ce nu e de dorit. Apropo, planeta nu e sigur plată, nu are nimeni certitudinea asta. Totuși e mai prudent a crede că poate să fie plată, decît a fi 400% siguri că e geoidală.
|
||||
|
||||
![]()
mă bag și eu . plătesc un avans pe loc :D
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Daca pamantul e un sombrero mexican, cum sustin unii, atunci am putea fora in ocean si ajunge lejer pe partea cealalta. Voi vreti sa ajungeti la marginea lui, in zona ghetarilor, eu vreau sa fiu pe partea cealalta. ![]() ![]() Last edited by ioanna; 10.11.2012 at 19:53:49. |
|
||||
|
||||
![]()
E rotund sau așa, mai spre elipsa?
|
|||
|
|||
![]()
Ozene, Dragos, ozene. Da' ozene static. (!!!!!)
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Imparatia Cerurilor este Raiul? Care este Pamantul celor blanzi? | Florin-Ionut | Din Noul Testament | 279 | 11.07.2014 17:23:24 |
Curcubeu sferic la mormant la Pr. Arsenie Boca | au_relian | Pelerinaje la locuri Sfinte | 26 | 30.12.2011 21:17:05 |
Rugaciune pentru bolnavul care nu poate dormi | bettykalazar | Intrebari utilizatori | 3 | 25.06.2011 10:42:05 |
Pentru cei sau cele care poate sunt pe aici si vor | alecsandru | Stiri, actualitati, anunturi | 2 | 09.04.2009 10:36:14 |
Cum pot demonstra altora existenta lui Dumnezeu ? | question | Generalitati | 27 | 09.08.2008 17:24:43 |
|