Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Despre Biserica Ortodoxa in general
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.06.2012, 11:03:09
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Da, chiar Laura, poate încerci și tu să citești ce faci copy&paste. Și să înțelegi.
E bine că încerci să ne informezi, dar măcar fă-o cu lucruri consistente.
Vechi 08.06.2012, 11:28:11
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Serios? Cine te-a pacalit?
Si hotaraste-te, ori la semnat ori trebuie sa-l condamne?
Ca daca l-ar fi semnat nu cred ca te poti astepta sa-l condamne, nu?
Din ce am inteles BOR este singura BO (Sinod) care a semnat acel acord, unele BO l-au respins categoric. Dar este si un dar, lucrurile se exagereaza putin.
In primul rand intrunirea de la Balamand a avut ca scop discutia despre uniatie. Pentru a obtine unele concesii de la catolici s-a adoptat un limbaj mai protocolar, pentru a nu-i supara prea tare. De fapt e vorba mai mult de un limbajul acesta, nu e in discutie ca acei teologi ar fi acceptat BC si Tainele din BC.
In al doilea rand BOR a semnat acel acord dintr-un motiv evident, pentru ca se confrunta direct cu uniatia. Grecia si alte tari nu aveau aceste probleme. Interesant e ca BRU a refuzat sa semneze acel acord, desi ar fi trebuit sa asculte de BC.
P.S. Si ca sa fie clar ca BOR are dreapta credinta, chiar pe site-ul Patriarhiei scrie ca Filioque este o erezie. Iar in ziarul "Lumina" articolul despre Filioque expune pozitia cea mai transanta existenta in ortodoxie: http://www.ziarullumina.ro/articole;...esiologie.html

Last edited by catalin2; 08.06.2012 at 11:32:10.
Vechi 08.06.2012, 14:05:28
Pelerin spre Rasarit
Guest

Lightbulb

Frate Cristi nu te mai supara fratia ta atat de des pe bietii sectari.Sa stiti ca dansii,fara sa isi dea seama(deh,judecatile lui Dumnezeu)fac un mare bine credintei ortodoxe pt ca dansii,in marea lor majoritate,sunt complet deficitari in predicare(chiar si in raport de alti inaintasi ai lor sectari,cu toti antemergatori ai satanei)iar copii Sfintei Biserici Ortodoxe au prilejul sa le vada limitele in raport de invatatura Sfintilor Parinti.

In plus,invariabil, dansii nu se pot abtine si sub masca mincinoasa si perfida a unei iubiri in hula isi arata adevaratele intentii si lovesc,mai devreme sau mai tarziu, in credinta ortodoxa.Este normal pt ca dreapta credinta are acest efect,de a starni intunericul ce isi vede amenintata expansiunea.In acest mod ortodocsii mai tineri au prilejul sa le vada adevarata fata si adevaratele intentii si vor stii de cine sa se fereasca.Daca nu ar fi venit multi i-ar fi crezut si i-ar fi urmat dar asa,prin grija lui Dumnezeu,dreptcredinciosii au posibilitatea de a vedea cat adevar este in Sfanta Scriptura cand Iosif a spus: ,,Iată, voi ați uneltit asupra mea rele, dar Dumnezeu le-a întors în bine"(Facerea 50,20).

Doamne ajuta!+

Last edited by Pelerin spre Rasarit; 08.06.2012 at 14:10:28.
Vechi 08.06.2012, 23:35:52
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Din ce am inteles BOR este singura BO (Sinod) care a semnat acel acord,
Eu cred ca n-ai inteles bine.
Mai sapa putin. :)
Vechi 09.06.2012, 11:25:07
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit Maine praznuim Duminica TUROR SFINTILOR !

Sa ne rugam lui Dumnezeu astazi, cand praznuim pe toti Sfintii, ca prin rugaciunile lor, ale milioanelor de sfinti din istoria bimilenara a Bisericii noastre, sa ne sfintim viata. Sa ne daruiasca putere ca sa postim, putere ca sa ne rugam, indrazneala ca sa ne spovedim curat si sincer, ravna ca sa ne impartasim la vreme cu Sfintele Taine, putere si dragoste ca sa ducem o viata curata si iubitoare de Dumnezeu si de semenii nostri.

Vechi 09.06.2012, 18:02:28
ioan cezar
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Sa ne rugam lui Dumnezeu astazi, cand praznuim pe toti Sfintii, ca prin rugaciunile lor, ale milioanelor de sfinti din istoria bimilenara a Bisericii noastre, sa ne sfintim viata. Sa ne daruiasca putere ca sa postim, putere ca sa ne rugam, indrazneala ca sa ne spovedim curat si sincer, ravna ca sa ne impartasim la vreme cu Sfintele Taine, putere si dragoste ca sa ducem o viata curata si iubitoare de Dumnezeu si de semenii nostri.

Slava lui Dumnezeu!
Prilej minunat sa mai citim, chiar astazi, din Vietile lor!
Vechi 09.06.2012, 23:27:45
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Thumbs up Cuvant ORTODOX :

Fratele nostru , CelMandru , a postat pe un alt thread cateva cuvinte pe care le-am considerat extrem de folositoare si ziditoare pentru suflet . Merita sa le citim , sa le intelegem , si sa ne bucuram inca odata ca exista cu adevarat ortodocsi vorbitori , dar mai ales traitori , precum fratele nostru Mihai :

<< Unul câte unul, una câte una, pe fiecare dintre voi frățiorilor și surioarelor care ați plecat urechea la cuvintele mele în care vă ceream ajutorul, vă îmbrățișez cu dragoste frățească și mă plec în fața voastră. Osteneala cu care v-ați nevoit la rugăciune, și căldura izvorâtă din inimile voastre cu care ați mângâiat un frate căzut, vă înalță, fraților, vă aduce mai aproape de Dumnezeu, căci ați reușit, împreună, să-l ridicați de jos. Slavă Domnului! Am simțit în tot acest timp o mână de care am putut să mă sprijin, un umăr pe care să plec capul obosit de griji. Slavă Maicii Domnului! Sunt prea mic pentru minunăția aceasta la care am luat parte. Vă rog, să mă credeți că ați făcut un lucru bineplăcut lui Dumnezeu. Eu așa cred, pentru că simt măreția lucrului făcut cu inima sinceră, înmuiată de milă, aprinsă de dragoste. Măreția aceasta depășește firea omului, dar Dumnezeu ne iubește și ne-a lăsat cale liberă să o căutăm prin iubire, prin rugăciune. Multe am învățat din cele ce Dumnezeu a rânduit pentru mine, iar strădania voastră a fost cu adevărat un exemplu ce aș vrea să mi-l înfig în inimă și să-l pecetluiesc acolo pe vecie.

Minuni există. Trebuie doar să existe ochi care să le vadă. O minune este că eu mă simt mult mai bine, și încă nădăjduiesc la mila Domnului. Dați, fraților, slavă lui Dumnezeu că ne-a învrednicit de așa mare dar ca sfânta rugăciune și ne-a înzestrat cu o minte și-o inimă prin care ne putem încălzi unul pe altul în vremurile înfrigurate ale căderilor în păcate!

Vă mulțumesc din inimă! Să mă iertați, frații mei, că nu am cuvinte potrivite și îndestulate pentru a arăta starea de profundă recunoștiință pe care o am față de voi! Mi-ați deschis ochii încleiați de greutatea deznădejdii!

Pace să aveți în inimi, frații mei, și să pășiți cu credință în Hristos Dumnezeu pe calea îngustă a viețuirii creștinești, căci în dârzenia ortodoxiei sălășluiște adevărul prin care ne vom mântui cu toții!

Doamne ajută!>>
Vechi 11.06.2012, 23:49:25
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit Un articol pe acest site : " PASTRAREA DREPTEI CREDINTE CONDITIE PENTRU MANTUIRE " !

http://www.crestinortodox.ro/credint...ire-91036.html
Vechi 12.06.2012, 01:57:59
Pelerin spre Rasarit
Guest

Implicit

Sfantul Ignatie Briancianinov este extrem de clar,in sustinerea celor aratate mai sus. ,,Sfantul Ignatie nu prezinta criterii de apreciere a adevarului; el nu vine sa marturiseasca un adevar straniu sau un adevar care a fost ascuns vreme indelungata. El marturiseste invatatura Sfintilor Parinti. Pentru el, Adevarul poate fi gasit numai in Sfanta Traditie, si orice invatatura potrivnica Sfintei Traditii este gresita.

Chiar daca exista si eretici care isi justifica ratacirea folosindu-se de citate din Sfintii Parinti, demersul lor este supus esecului: mai devreme sau mai tarziu ei vor fi nevoiti sa se confrunte cu invatatura soborniceasca a Bisericii, cu adevarul propovaduit de Hristos. Si o asemenea confruntare le vadeste inselarea.

A saptea porunca bisericeasca spune raspicat: "Sa nu citim carti eretice". Putem intelege ca aceasta porunca poate fi extinsa asupra oricarui mod de propaganda a invataturilor ratacite.Omul de astazi sufera de boala curiozitatii: vrea sa stie cat mai multe lucruri despre tot ceea ce se petrece in lume. Si atunci cand scormoneste dupa stiri despre paranormal are impresia ca face un lucru deosebit. Dar de fapt, incercand sa isi satisfaca patima curiozitatii, isi deschide sufletul inselarii.Manifestarile puterilor dracesti sunt acoperite cu un strat de gros de noroi: oricine vrea sa afle despre ele se murdareste. Nu poti ramane curat dupa ce ai citit ceea ce scriu slujitorii intunericului. Ajungi la efectul contrar citirii cartilor duhovnicesti; in loc sa se lumineze mintea, se intuneca."

Se poate observa deja o crancena impotrivire din partea sectelor impotriva invataturii Sfintilor Parinti,a Bisericii,o incercarea asidua de relativizare,de aruncare in derizoriu a invataturii,pt ca orice oglinda care iti arata in ce inselare esti trebuie fisurata cumva,pt ca o oglinda sparta nu mai arata imaginea cum este ea ci una deformata,ce poate insela cu usurinta.Orice dreptcredincios trebuie sa stie ca Sfintii Bisericii s-au luptat mereu,pe viata si pe moarte,fara sa dea un pas in spate, cu inselarea si intunericul iar ceea ce au spus ei nu sunt pareri din auzite ci din experienta lor duhovnicesca,cu mult peste ce putem noi.Orice om intreg la minte nu pune in balanta invatatura unui sfant al Bisericii cu invatatura unui inselat decat daca adevarul aratat de sfinti il deranjeaza profund.

In intreaga istorie a luptei Sfintei Biserici Ortodoxe veti gasi,ca un fir rosu,sangele martirilor care au platit cu viata pentru acesta credinta.Ei nu au spus niciodata ca Biserica nu este buna sau ca nu le-a dat ce vroiau ei.Au mers la moarte pt Biserica si Credinta,fara sa negocieze cu nimeni ceea ce primisera de la inceputuri.Nu au plecat in adunari sectare sau nu au plecat sa-si infiinteze adunari sectare,pe fiecare cum l-a taiat capul.Nu au crezut ca orice ratacit graieste si in Adevar.Au crezut ca exista o singura Biserica a lui Hristos.Nu au cerut dragoste pentru ei ci au dat jertfa.Nu au spus cat de smeriti sunt ei ci au lasat ca Dumnezeu sa arate asta si Dumnezeu a aratat cine au fost Sfintii Sai.Cum se spunea undeva:

,,Vechile bisericute istorice isi vad de pravila zilnica, de rostul pentru care au fost ridicate. Isi vad de Liturghie si rugaciune, de sarbatori si Sfinte Masluri, asteptand cu sfiala vremuri mai bune. Timide, mici si firave, bisericutele stau la o margine de drum. Stau ca parintii pustiei in crapaturi si scorburi, in intersectii si strazi de mult desfiintate. In pofida sutelor de ani pe care ii poarta pe umeri, zidurile acestor biserici sunt inca vii. Respira, tresar, se roaga si nu raman vreodata singure, cu atat mai putin in momentul liturgic cel mai tainuit - momentul epiclezei. Momentul jertfei fara de sange. Momentul in care, spunea candva batranul parinte Sarbu: "Firea incremeneste de uimire, ingerii coboara cu totii din cer, iar Sfintii se alatura cuminte langa credinciosi, lasand pe pereti doar vopseaua si conturul infatisarii lor omenesti".

Acest lucru doar in Adevar exista,nicaieri altundeva si fiecare dreptcredincios este chemat sa-si apere credinta,prin marturisire si prin traire iar oamenii sunt chemati la Adevar,asa cum a fost el transmis de la inceputuri,fara amestec doctrinar cu sectele.Exista si o pilda in acest sens,din Pateric,pentru cei ce vad paiul din ochiul altora dar nu vad barna din intunecimea lor:

,,Se povesteste despre Avva Agaton ca odata au venit la el niste frati, cu gandul de a-l ispiti si incerca in smerenia lui.
Fratii i-au spus:,,Parinte, multi vorbesc despre tine ca esti clevetitor si ca neincetat osandesti pe semeni."A cugetat batranul in sinea sa la acestea si zise in gandul sau:,,Oare, nu am osandit niciodata, macar in gand, pe fratii mei?"Si le-a raspuns:,,Adevarat este ca sunt clevetitor si osandesc!"Fratii insa au continuat:,,Mai mult decat acestea, esti si desfranat !".Sfantul Agaton si-a amintit atunci de cuvintele Domnului: "Ca oricine se uita la femeie, poftind-o a si savarsit adulter cu ea in inima lui" (Matei 5, 28) si a recunoscut smerit:,,Adevarat este, sunt desfranat!"

Astfel, fratii au insirat multe pacate, invinuindu-l pe Sfantul Agaton cum ca le-ar fi savarsit, si de care acesta se recunostea deplin vinovat. In cele din urma, fratii i-au spus sfantului:,,Nu vom ascunde de tine nici aceasta, ca multi socotesc ca esti eretic!"Auzind insa aceasta, batranul s-a aprins de ravna dumnezeiasca si le-a zis:,,Nu ! Viu este Dumnezeu ! Martor imi este ca nu sunt eretic !" Mirandu-se fratii de acest raspuns hotarat al parintelui, l-au rugat pe acesta sa-i lamureasca de ce a incredintat la toate invinuirile dintai, iar pe ultima a respins-o atat de hotarat.Atunci, Sfantul Agaton le-a spus:

,,Pacatele cele dintai de care m-ati invinuit le-am primit ca sa dobandesc smerenie si pentru ca voi sa nu aveti o parere inalta despre mine. Pe cel din urma insa, l-am respins pentru ca erezia este indepartare de Dumnezeu, iar eu pazesc credinta sfanta, ca sa nu pier impreuna cu ereticii!"

Sa-i ajute Dumnezeu pe toti cei cu inima si cuget curat sa vina si sa traiasca-n Adevar si toti impreuna,dar doar in Adevar,sa luptam impreuna ca fratii,dar doar in Adevar,pentru mantuirea noastra.

Last edited by Pelerin spre Rasarit; 12.06.2012 at 02:18:46.
Vechi 14.06.2012, 17:01:40
delia31's Avatar
delia31 delia31 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.01.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit Vezi mesajul
Chiar daca exista si eretici care isi justifica ratacirea folosindu-se de citate din Sfintii Parinti, demersul lor este supus esecului: mai devreme sau mai tarziu ei vor fi nevoiti sa se confrunte cu invatatura soborniceasca a Bisericii, cu adevarul propovaduit de Hristos. Si o asemenea confruntare le vadeste inselarea.

In intreaga istorie a luptei Sfintei Biserici Ortodoxe veti gasi,ca un fir rosu,sangele martirilor care au platit cu viata pentru acesta credinta.Ei nu au spus niciodata ca Biserica nu este buna sau ca nu le-a dat ce vroiau ei.Au mers la moarte pt Biserica si Credinta,fara sa negocieze cu nimeni ceea ce primisera de la inceputuri.Nu au plecat in adunari sectare sau nu au plecat sa-si infiinteze adunari sectare,pe fiecare cum l-a taiat capul.Nu au crezut ca orice ratacit graieste si in Adevar.Au crezut ca exista o singura Biserica a lui Hristos.Nu au cerut dragoste pentru ei ci au dat jertfa.Nu au spus cat de smeriti sunt ei ci au lasat ca Dumnezeu sa arate asta si Dumnezeu a aratat cine au fost Sfintii Sai.

sa stam bine, sa stam cu frica, sa luam aminte!
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Marea inselaciune a sectei adventiste: "moartea pune capat constientei" doctor_faustus Secte si culte 330 03.07.2013 18:09:58
Puterea de a o lua de la capat Alexa12 Generalitati 4 17.12.2012 16:48:18
"Nu ramanem decat cu ceea ce daruim" silverstar Generalitati 10 15.02.2012 12:12:40
Traian Băsescu: Nu rămânem fără electricitate ( Pana cand?) hydro314 Generalitati 0 13.02.2012 20:40:11