Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 03.01.2012, 21:45:47
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Prietene, noi ne încredem în făgăduințele Mântuitorului că va veni și ne va lua la El, schimbând cu acea ocazie și trupurile noastre (Ioan 14,3; 1 Tes.4,13-18).

Aveți și voi o "făgăduință" referitoare la iluzoria nemurire a sufletului căpătată înainte de revenirea Domnului și înainte de învierea morților... Până găsiți textul, rămâne aceeași făgăduință veche, făcută de diavol pentru cei neascultători de Cuvânt:

"... Nu, nu veți muri!" (Facerea 3,4)
Tu poti crede ce vrei 99 cine ti-a zis sa nu crezi asta ? Dar ma indoiesc ca Iisus o sa vina de 100 de ori doar pentru ca asa intelegeti voi Revelatia.Eu cred ca o sa vina o data si bine.Si o sa-i aduca pe cei drepti o data cu el.Si o sa-i invie pe toti in trup, o sa "separe apele" si apoi dreptii vor trai pe noul pamant.
Vechi 03.01.2012, 21:51:46
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Tu poti crede ce vrei 99 cine ti-a zis sa nu crezi asta ? Dar ma indoiesc ca Iisus o sa vina de 100 de ori doar pentru ca asa intelegeti voi Revelatia.
Cine a spus că va veni de 100 de ori? Va reveni o dată și bine și îi va duce pe toți drepții în Împărăția Sa. Repet: pe toți deodată! Nimeni nu o va lua înaintea celorlalți (1 Tes. 4,15)

Asta cu "luatul înaintea celorlalți" la voi se traduce nu cu "de o sută de ori", ci cu miliarde de ori!
Vechi 03.01.2012, 21:52:22
grasu77 grasu77 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.06.2011
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Pai vor avea nevoie de un trup nu ? Daca vor locui pe noul pamant nu crezi ca vor avea nevoie de un trup ?
De fapt si voi credeti acelasi lucru dar voi nu va puteti inchipui sufletul traind fara trup,de parca daca dreptii vor trai mia sau miile de ani in cer ei au nevoie de un trup.Pentru noi acel lucru deja se petrece inca de la invierea Mantuitorului.
Tocmai, ca dreptii, pentru a trai in cer, au nevoie de trup. Cand va reveni Mantuitorul, ii va lua cu El (la cer) pe ai Sai (pe cei inviati din morti si pe cei care vor fi in viata la revenirea Sa), cu trupuri schimbate, nesupuse stricaciunii si putrezirii (vezi 1 Tesalonceni 4:13-18 si 1 Corinteni 15:35-58).
Tot cu aceleasi trupuri, se vor cobora pe noul pamant (vezi Apocalipsa 21:1-3).

"Va rataciti pentru ca nu cunoasteti Scripturile".
Vechi 03.01.2012, 21:52:48
mihai07
Guest

Implicit

Citat:
Că veni vorba: se referă exact la moartea a ceea ce voi numiți "nemurirea sufletului". Din acel moment, proto-părinții noștri au devenit muritori. Probabil acela a fost momentul când a murit prima celulă (sau primul milion de celule) din corpul lor...
Ia citeste mai bine
Iar din pomul cunoștinței binelui și răului să nu mănânci, căci, în ziua în care vei mânca din el, vei muri negreșit!- nu scrie :veti deveni muritori
si gandeste-te si la : lasa mortii sa-si ingroape mortii lor.
p.s. nu te mai face ca nu pricepi. nu iti sade bine.
Vechi 03.01.2012, 21:57:43
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihai07 Vezi mesajul
Ia citeste mai bine
Iar din pomul cunoștinței binelui și răului să nu mănânci, căci, în ziua în care vei mânca din el, vei muri negreșit!- nu scrie :veti deveni muritori
Mai bine o lăsai așa... acum indirect L-ai făcut pe Dumnezeu mincinos (că n-au murit în ziua aceea, conform avertizării)! Bine că-l credeți pe "mincinosul dintru început" cu-a lui teorie a nemuririi sufletului!
Vechi 03.01.2012, 22:04:24
mihai07
Guest

Implicit

Citat:
Mai bine o lăsai așa... acum indirect L-ai făcut pe Dumnezeu mincinos (că n-au murit în ziua aceea, conform avertizării)! Bine că-l credeți pe "mincinosul dintru început" cu-a lui teorie a nemuririi sufletului!
Vezi ca pricepi pe dos?
Eu nu pun faptul la indoiala ca au murit in ziua aceea. Cu siguranta au murit. Dar eu te intreb din ce punct de vedere?
In loc sa faci afirmatii penibile de genul celei de mai sus mai bine te apuci si mai faci ceva exercitii de analiza pe text. Nu de alta dar ai grave probleme la capitolul asta.
p.s. nu e frumos sa pui in gura unui om cuvinte pe care nu le-a spus. asta te face mincinos.
Vechi 03.01.2012, 22:09:02
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de grasu77 Vezi mesajul
Tocmai, ca dreptii, pentru a trai in cer, au nevoie de trup. Cand va reveni Mantuitorul, ii va lua cu El (la cer) pe ai Sai (pe cei inviati din morti si pe cei care vor fi in viata la revenirea Sa), cu trupuri schimbate, nesupuse stricaciunii si putrezirii (vezi 1 Tesalonceni 4:13-18 si 1 Corinteni 15:35-58).
Tot cu aceleasi trupuri, se vor cobora pe noul pamant (vezi Apocalipsa 21:1-3).

"Va rataciti pentru ca nu cunoasteti Scripturile".
Unde scrie ca ii ia pe drepti in trup ? Eu din ce citesc in Apocalipsa Venirea lui Hristos inseamna judecata ,moartea a doua pentru cei pacatosi si viata in trup pe pamant pentru cei drepti. Unde scrie exact ca Iisus vine odata si pe urma mai vine inca o data ?
Uite aici in Matei 25 :
Când va veni Fiul Omului întru slava Sa, și toți sfinții îngeri cu El, atunci va ședea pe tronul slavei Sale.
Și se vor aduna înaintea Lui toate neamurile și-i va despărți pe unii de alții, precum desparte păstorul oile de capre.
Și va pune oile de-a dreapta Sa, iar caprele de-a stânga.

Atunci va zice Împăratul celor de-a dreapta Lui: Veniți, binecuvântații Tatălui Meu, moșteniți împărăția cea pregătită vouă de la întemeierea lumii.

Atunci va zice și celor de-a stânga: Duceți-vă de la Mine, blestemaților, în focul cel veșnic, care este gătit diavolului și îngerilor lui.
Unde scrie ca vine de mai multe ori ?
Vechi 03.01.2012, 22:09:09
Banned

Implicit

Citat:
Vezi ca pricepi pe dos?
Eu nu pun faptul la indoiala ca au murit in ziua aceea. Cu siguranta au murit. Dar eu te intreb din ce punct de vedere?
Din toate punctele de vedere, inclusiv d.p.d.v.fizic (căci știu bine unde bați).

Citat:
In loc sa faci afirmatii penibile de genul celei de mai sus mai bine te apuci si mai faci ceva exercitii de analiza pe text. Nu de alta dar ai grave probleme la capitolul asta.
Suntem cumva la literatură să facem analize pe text? Și de altfel, nu cred că ți-ai dori asta...

Citat:
p.s. nu e frumos sa pui in gura unui om cuvinte pe care nu le-a spus. asta te face mincinos.
Am spus că "indirect".
Vechi 03.01.2012, 22:09:18
grasu77 grasu77 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.06.2011
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lucian008 Vezi mesajul
Starea celor doi este cea de dupa judecata particula si se refera doar la sufletele lor. Totusi fiind o parabola partile trupesti nu trebuie intelese literal
Foarte interesant. In parabola nu se foloseste absolut deloc cuvantul "suflet", totusi este vorba de sufletele celor doi. In schimb, chiar daca se vorbeste despre parti parti trupesti si suferinte trupesti, acestea trebuie sa le iei cumva ca si cum nu s-ar vorbi despre ele.

Dupa aceasta ilustra explicatie imi cereti ca eu sa raspund "fara analogii sau alte prostii", ba mai mult, sa uit ca este vorba de o parabola.
Vechi 03.01.2012, 22:10:18
Senior Member

Implicit

Citat:
Cine a spus că va veni de 100 de ori? Va reveni o dată și bine și îi va duce pe toți drepții în Împărăția Sa. Repet: pe toți deodată! Nimeni nu o va lua înaintea celorlalți (1 Tes. 4,15)

Asta cu "luatul înaintea celorlalți" la voi se traduce nu cu "de o sută de ori", ci cu miliarde de ori!
Si cu restul oamenilor ce se va intampla ? Nu mai trebuie sa vina odata dupa logica ta ?
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre moarte si pomenirea mortilor AnnaEnache Intrebari utilizatori 42 13.06.2012 09:43:28
SA VORBIM DESPRE URA,PEDEAPSA SI MOARTE. bitza Generalitati 28 20.03.2011 02:05:27
Despre viata de dupa moarte georgian_osa Din Noul Testament 30 14.03.2010 18:49:29
Marturii despre moarte Iustin44 Generalitati 14 31.03.2009 23:59:56
despre randuielile de la moarte cuiva si parastase mara2008 Generalitati 1 20.05.2008 15:07:31