Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Morala Crestina
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.10.2012, 12:35:02
Pelerin spre Rasarit
Guest

Implicit

Nu lui Reid ii aparține eroare ci subsemnatului întrucât am indicat versetul 9 in loc de versetul 11,observatia cu pricina fiind cu privire la Cain,Core si Baalam.Multumesc pt corectarea erorii.
Reply With Quote
Vechi 16.10.2012, 12:53:55
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihailc Vezi mesajul
Culmea, m-au mai compătimit până acum, tot așa, cu aere de superioritate condescendentă un sectar, un răspopit și un schizofrenic, era timpul și pentru o sinteză a acestora.
Dumnezeu să-ți (re)orienteze compătimirea în direcția cea bună!
Predica din duminica aceasta: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=128
Reply With Quote
Vechi 16.10.2012, 13:28:44
Mihailc Mihailc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.03.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
"Și acum vă lăudați în trufia voastră. Orice laudă de acest fel este rea." (Iacov 4:16)
Vechi 16.10.2012, 13:31:57
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit Vezi mesajul
Nu lui Reid ii aparține eroare ci subsemnatului întrucât am indicat versetul 9 in loc de versetul 11,observatia cu pricina fiind cu privire la Cain,Core si Baalam.Multumesc pt corectarea erorii.
Frate Pelerin spre Rasarit iti multumesc pentru postari. Te rog sa ne ajuti, calauzit de harul Duhului Sfant, in intelegerea acestor pasaje delicate "cu anevoie de inteles".

In sprijinul afirmatiilor (catalogate "indraznete") conform carora Sfantul Moise a fost prezent inviat in trup intru Hristos Iisus, la schibarea la Fata pe Muntele Tabor, aduc urmatorul comentraiu al Sfantului Nicolae Velimirovici care confrima inechivoc ca in Matei 27 este vorba de o inviere a dreptilor VT in trup pnevmatizat, ca o confirmare a inverii obstesti...

"Sfântul Nicolae Velimirovici – Predică la deschiderea minunată a mormintelor
Mormintele s-au deschis și multe trupuri ale sfinților adormiți s-au sculat (Matei 27: 52).
O, năpraznic semn! Căci iată, trupurile cele moarte de demult ale sfinților bărbați și femei L-au recunoscut pe Cel Care a murit în chinuri pe Cruce – dar sufletele cele moarte ale bătrânilor iudei nu L-au recunoscut! Zidirea în întregul ei s-a cutremurat, dar numai sufletele criminale ale lui Anania, Caiafa și Irod nu s-au cutremurat! Iată că drepții cei morți de demult s-au arătat mai simțitori decât viii cei păcătoși. Căci cum ar fi putut rămâne nesimțitori sfinții cei de demult adormiți cînd pietrele înseși nu au putut rămâne nesimțitoare? Cum s-ar fi putut ca, în timpul acestui eveniment care a cauzat pământului să se cutremure și soarelui să-și ascundă razele lui, trupurile oamenilor să doarmă în morminte – să doarmă în morminte ele, care împliniseră Legea Veche, care nădăjduiseră în El pentru viață, care prorociseră despre El și închiseseră ochii în nădejdea venirii Lui? O, cumplit păcat! O, mare este nădejdea noastră, a celor care nădăjduim în înviere!

Căci, de ar fi să ne luăm după credința noastră cea puțină și după slăbiciunea noastră, ne-am putea spune: „Cu adevărat, Hristos Domnul nostru a înviat, dar oare noi, vom putea oare învia și noi? Căci Hristos a înviat prin propria Lui putere, dar noi, ce putere avem noi ca să putem învia? Căci cine poate spune dacă Hristos va voi să ne învieze și pe noi cu puterea Lui?” Dar iată aici mîngâierea, iată aici dovada: Mormintele s-au deschis și multe trupuri ale sfinților adormiți s-au sculat. Iată că moartea nu a putut să nimicească nici pe oamenii cei obișnuiți. Iată aici dovada că cei aflați mult mai jos decât Mântuitorul Hristos nu au rămas morți precum pietrele, ci s-au sculat vii precum ÎNGERII. Aceasta înseamnă că până și trupurile noastre se vor ridica odată vii din mormintele lor; aceasta înseamnă că și noi odată vom fi vii, inclusiv cu trupurile. Căci toate cele zise de Mântuitorul sunt confirmate de un șuvoi de nenumărate dovezi. Cunoscând slăbiciunea credinței noastre, El a dovedit ca adevărată prorocia învierii nu doar prin propria Sa înviere, ci și prin învierea multor trupuri din mormintele lor, la vremea Răstignirii Sale.

O, fraților, vine curând vremea când nici unul dintre noi nu va mai putea afla nici cea mai mică scuză pentru că nu a crezut în viața după moarte!

O Atotmilostive și Stăpâne Doamne, întărește pre credincioșii Tăi întru Dreapta Credință și adu-i la credință pe cei necredincioși, căci Ție se cuvine slava și mulțumită în veci, Amin!
(din Viețile Sfinților însoțite de Cântări, Cugetări, Luări aminte și Predici pentru fiecare zi a anului)"
http://www.sarbatori-crestine.ro/cuv...a-mormintelor/

Consider ca astfel ne este mult mai usor sa intelegem moartea-adormirea si invierea Maicii Domnului in trup pnevmatizat de si intru Hristos Iisus... din moment ce acei sfinti ai VT au inviat in trup pnevmatizat si sunt in RAI deja cu trup...

Doamne ajuta. Har si pace sa ne daruiasca Domnul Iisus Hristos.
Pr. Arsenie Boca: "In mintea stramba si lucrul drept se stramba"; "Sa-ti feresti capul de frig si de prostie!"; "Mustrarea invinge, dar nu convinge"; "Bobul lui de grau se preschimba in taciune, iar el se crede grau nedreptatit";
Reply With Quote
Vechi 16.10.2012, 13:35:55
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihailc Vezi mesajul
Culmea, m-au mai compătimit până acum, tot așa, cu aere de superioritate condescendentă un sectar, un răspopit și un schizofrenic, era timpul și pentru o sinteză a acestora.

Dumnezeu să-ți (re)orienteze compătimirea în direcția cea bună!
Frate Mihailc, nu iti pierde cumpatul cand nu este cazul. Ramai in har si in Adevar, lupta "lupta cea buna". Stii cine esti... nu este nevoie sa ti se spuna (confirme de catre toti, ci doar de catre cine trebuie)...

Nu uita frate ce spune Sfantul Pavel "datori suntem noi cei puternici sa purtam neputintele si suferintele celor neputinciosi"... si mare este suferinta ignorantei, a neputintei intelegerii datorate patimilor, pacatelor, atacurilor duhurilor necurate... si mai cumplica este neputinta conlcurarii cu harul Duhului Sfant datorita acelorasi cauze mentionate.

Doamne ajuta. Har si pace sa ne daruiasca Domnul Iisus Hristos.
Pr. Arsenie Boca: "In mintea stramba si lucrul drept se stramba"; "Sa-ti feresti capul de frig si de prostie!"; "Mustrarea invinge, dar nu convinge"; "Bobul lui de grau se preschimba in taciune, iar el se crede grau nedreptatit";
Reply With Quote
Vechi 16.10.2012, 13:52:53
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Vom invia cu trupul acesta, dar schimbat, nestricacios. Aici e viziunea Sf. Prooroc Iezechiel: http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=33&cap=37
7. Proorocit-am deci cum mi se poruncise. și când am proorocit, iată s-a făcut un vuiet și o mișcare și oasele au început să se apropie, fiecare os la încheietura sa.
8. Și am privit și eu și iată erau pe ele vine și crescuse carne și pielea le acoperea pe deasupra, iar duh nu era în ele.
Multumesc, Catalin. Am inteles acum.
Reply With Quote
Vechi 16.10.2012, 14:14:27
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Eugen7 Vezi mesajul
trup pnevmatizat
Am cautat termentul "pnevmatizat" in dictionarul religios si nu l-am gasit. Va rog sa-l explicati.
P.S. Am gasit explicatia cateva postari mai in urma. Multumesc.

Last edited by Miha-anca; 16.10.2012 at 14:18:57.
Reply With Quote
Vechi 16.10.2012, 14:29:19
delia31's Avatar
delia31 delia31 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.01.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Am cautat termentul "pnevmatizat" in dictionarul religios si nu l-am gasit. Va rog sa-l explicati.
P.S. Am gasit explicatia cateva postari mai in urma. Multumesc.

http://www.crestinortodox.ro/forum/s...7&postcount=34
Reply With Quote
Vechi 16.10.2012, 14:29:33
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Am inteles acum.
Te rog sa nu ma intelegi gresit draga Mihai-Anca... insa puteai sa intelegi putin mai devreme... oricum mai bine mai tarziu decat niciodata :)

http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=795

Doamne ajuta.
Reply With Quote
Vechi 16.10.2012, 14:30:43
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de delia31 Vezi mesajul
Multumim draga Delia31.
Doamne ajuta.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Poate deveni abstinenta o problema? teodoraianys Generalitati 110 21.09.2013 20:09:21
Cine da lui isi da, cine face lui isi face spre_rasarit Generalitati 0 11.10.2011 13:18:21
Cine poate face o religie unica pe tot pamintul?? Mihai36 Generalitati 14 28.07.2011 19:42:24
Educație sexuală în școli iar Iustin32 Generalitati 21 28.09.2009 21:30:02