Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.01.2015, 20:42:56
EzioAuditore
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de abaaaabbbb63 Vezi mesajul
Din asta reiese ca incurajeaza mesajul de iubire al tuturor religiilor. Inca o data, din ce am postat nu reiese ca nu era credincios, doar ca nu era religios.

Normal ca religia este o mare parte din cultura romanilor. Normal ca el o sustine, fiind un om al culturii.
Religia este limitarea pe care omenirea ti-o impune in relatia ta cu creatorul, pe cand credinta este tamaia ce izvoraste din inima si comunica Tatalui iubirea cu care vei fi ridicat din mormant la a doua venire a Fiului.

"Vad vise-ntrupate gonind dupa vise,
Pân' dau în mormintele ce-asteapta deschise"
Vechi 19.01.2015, 20:47:25
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de EzioAuditore Vezi mesajul
Religia este limitarea pe care omenirea ti-o impune in relatia ta cu creatorul, pe cand credinta este tamaia ce izvoraste din inima si comunica Tatalui iubirea cu care vei fi ridicat din mormant la a doua venire a Fiului.
Cred ca cativa de aici n-o sa fie de acord cu aceasta afirmatie...
Vechi 19.01.2015, 20:51:48
Inorogul
Guest

Implicit

Nu inteleg lupta asta pentru revendicarea personalitatilor. Din partea mea Charles Darwin putea fi chiar unul dintre iudeii platiti sa se roage la zid. Comunitatea stiintifica nu cred ca pune in discutie religiozitatea celor care publica. Sunt convins ca asta nu este un criteriu.
Teoretic nu m-ar deranja nici ca toate manualele scolare sa fie redactate/scrise de catre/in colaborare cu preoti (care au si alte specializari necesare) atata timp cat continutul lor este unul pur stiintific si nu unul duhovnicesc.
Important este "ce", iara nu "cine".

Degeaba este profesorul credincios atata timp cat legea il obliga sa pastreze asta pentru el si sa isi limiteze discursurile doar la ceea ce trebuie.
Sigur ca se vor gasi idioti care sa se simta ofensati imediat ce voi lua masuri legale daca cineva incalca aceste dispozitii, dar nu imi va pasa catusi de putin.

Last edited by Inorogul; 19.01.2015 at 20:58:51.
Vechi 19.01.2015, 20:54:57
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Inorogul Vezi mesajul
Nu inteleg lupta asta pentru revendicarea personalitatilor. Din partea mea Charles Darwin putea fi chiar unul dintre iudeii platiti sa se roage la zid. Comunitatea stiintifica nu cred ca pune in discutie religiozitatea celor care publica. Sunt convins ca asta nu este un criteriu.
Teoretic nu m-ar deranja nici ca toate manualele scolare sa fie redactate/scrise de catre/in colaborare cu preoti (care au si alte specializari necesare) atata timp cat continutul lor este unul pur stiintific si nu unul duhovnicesc.
Pai colegul tau de suferinta abab... a adus vorba despre Ieminescu. :)
Si educatia sau scoala nu inseamna numai ceea ce intelegem noi astazi prin stiinta.
Vechi 19.01.2015, 20:55:09
oaie_cugetatoare oaie_cugetatoare is offline
Banned

Data înregistrării: 31.03.2014
Implicit

Citat:
Dar nu exista un "ce" fara un "cine", pentru ca un "ce" intotdeauna este
creat de un "cine", iar "cine" intodeauna se reflecta in "ce", pentru ca
un "ce" este creatia lui "cine".Prin urmarea inaintea de a vorbi despre
"ce" , trebuie sa vorbim despre "cine", caci numai prin "cine" putem
sa stim cine este cu adevarat acel "ce"

Ia uite ce spunea savantul Isaac Newton:
"
This most beautiful system of the sun, planets, and comets, could only proceed from the counsel and dominion of an intelligent and powerful Being....This Being governs all things, not as the soul of the world, but as Lord over all; and on account of his dominion he is wont to be called Lord God "pantokrator," or Universal Ruler
"

Hopa , Il numeste Dumnezeu Pantocrator.
Unde mai apare titlul de Pantocrator ? Uite aici:
http://www.tezaurul-ortodox.com/uplo...8_4_165000.jpg
Uuu, Inorogule ce avem noi aici, ce avem noi aici. Newton a ajuns la aceasi concluzie la care Biserica Ortodoxa
a ajuns de la facerea lumii.Of, of mai, mai.

Mergem in continuare, ce mai spune Isaac Newton:
"
Since every particle of space is always, and every indivisible moment of duration is every where, certainly the Maker and Lord of all things cannot be never and no where....God is the same God, always and every where. He is omnipresent not virtually only, but also substantially; for virtue cannot subsist without substance.
It is allowed by all that the Supreme God exists necessarily; and by the same necessity he exists always and every where....
"

Hopa, vorbeste de un Dumnezeu Viu , Etern, Omniprezent. Unde mai intalnim noi asta ? Ehm...
aici:
Apocalipsa 1:8 Eu sunt Alfa și Omega, zice Domnul Dumnezeu, Cel ce este, Cel ce era și Cel ce vine, Atotțiitorul.

Merge in continuare , Isaac Newton si mai spune:

"Gravity explains the motions of the planets, but it cannot explain who set the planets in motion. God governs all things and knows all that is or can be done"

Inorogule am o intrebare pt tine: De ce Newton, unul dintre cei mai valorosi savanti ai stiintei, ajunge la concluzia
ca exista Dumnezeu, si nu orice Dumnezeu, ci Dumnezeul din Sfanta Scriptura, pe care il numeste la fel cum il
numeste si Biserica Ortodoxa : PANTOCRATOR ? De ce ?

Last edited by oaie_cugetatoare; 19.01.2015 at 21:27:41.
Vechi 19.01.2015, 21:46:08
Inorogul
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Pai colegul tau de suferinta abab... a adus vorba despre Ieminescu. :)
Sper sa nu te surprinda ceea ce spun: de obicei noi vedem cu ochi buni diferentele de opinie daca acestea sunt argumentate corect din punct de vedere logic. Personal consider ca ma stimuleaza intelectual.

Citat:
Si educatia sau scoala nu inseamna numai ceea ce intelegem noi astazi prin stiinta.
Nu stiu daca asta am vrut sa spun. Eu imi doresc un sistem de educatie care sa informeze, nu unul care sa indrume. Aceasta din urma responsabilitate cade exclusiv pe umerii parintilor si a celor pe care acestia ii deleaga in mod expres. Sistemul educational nu trebuie sa faca asta "by default", ci doar daca parintii solicita acest lucru.

PS: domnul Trandafir a murit!
Vechi 19.01.2015, 21:52:28
Senior Member

Implicit

Citat:

Nu stiu daca asta am vrut sa spun. Eu imi doresc un sistem de educatie care sa informeze, nu unul care sa indrume. Aceasta din urma responsabilitate cade exclusiv pe umerii parintilor si a celor pe care acestia ii deleaga in mod expres. Sistemul educational nu trebuie sa faca asta "by default", ci doar daca parintii solicita acest lucru.

PS: domnul Trandafir a murit!

Eu mi-as dori ca fiecare parinte sa aibe suficienti bani astfel incat sa le poata asigura copiilor sai educatia asa cum considera ei de cuviinta si sa nu existe nici un "sistem de educatie". Pentru ca sistemele nu pot sa creeze indivizi liberi care gandesc cu capul lor ci copii xerox.
Vechi 19.01.2015, 22:15:25
Inorogul
Guest

Implicit

Citat:
Eu mi-as dori ca fiecare parinte sa aibe suficienti bani astfel incat sa le poata asigura copiilor sai educatia asa cum considera ei de cuviinta si sa nu existe nici un "sistem de educatie". Pentru ca sistemele nu pot sa creeze indivizi liberi care gandesc cu capul lor ci copii xerox.
De acord! Propunerea ta e si mai buna, chiar daca e mai putin fezabila.

LE: oaie_cugetatoare, incerc maine sa raspund intrebarii tale "semi-retorice" pt. ca imi ia ceva mai mult timp. Ii sunt dator si lui Ioan_Cezar cu un raspuns.

Last edited by Inorogul; 19.01.2015 at 22:21:00.
Vechi 19.01.2015, 22:17:43
Senior Member

Implicit

Citat:
De acord! Propunerea ta e si mai buna, chiar daca e mai putin fezabila.
De aia nu o sa se intample niciodata. Nu pentru ca e mai putin fezabila ci pentru ca e mai buna. :)

Pentru cei interesati exista filmul State of Mind - The Psychology of Control, facut de good old Alex Jones, film in care se arata care sunt radacinile "sistemului de educatie".

https://www.youtube.com/watch?v=FyaCDlguX5Q

Last edited by iuliu46; 19.01.2015 at 22:21:40.
Vechi 19.01.2015, 22:24:10
Pelerin spre Rasarit
Guest

Implicit

Iuliu propunerea ta este copilareasca :)
Subiect închis