![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
"Pentru că cine va păzi toată legea, dar va greși într-o singură poruncă, s-a făcut vinovat față de toate poruncile." (Iacov 2,10)
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Bravos 99! Ai văzut că poți?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Da' ce? Am zis eu că e ortodox? Ți-am dat ție, adventist, o mână de ajutor.
![]()
|
|||||
|
|||||
![]() Citat:
Astfel obiectiile acestei invataturi eronate aduse de catre ortodoxie sunt urmatoarele: a) sola gratia exclude conlucrarea omului cu harul lui Dumnezeu in vederea mantuirii. Sola gratia implica doctrina predestinarii: decizina mantuirii persoanei umane o ia Dumnezeu singur, omul trebuie sa se supuna orbeste acestei decizii. Teologia ortodoxa afirma ca suntem mantuiti prin har (dar) insa omul trebuie sa isi doreasca mantuirea, trebuie sa se lupte cu patimile si pacatele sale pentru a acceta hristificarea. Astfel Dumnezeu doreste ca toti oamenii sa se mantuiasca insa se vor mantui doar aceia care se pocaiesc si care acepta hristificarea, sfintenia: "Nu mai traiesc eu ci Hristos traieste in mine". b) sola gratia implica faptul ca omul este ca o simpla marioneta, un robot care este programat de Dumnezeu prin predestinare fie la manturie fie la osanda vesnica, fiind astfel exclusa libertatea de alegere a omului. Citat:
Maica Domnului s-a aflat intotdeauna in mijlocul Sfintilor Apostoli, in smerenie si harul Duhului Sfant. Sfintii Apostoli au pretuit-o si cinstit-o pentu harul Duhului Sfant care "o umbreste" in vecii vecilor. Insa mare este smerenia ei... si aceasta reiese inechivoc din Evanghelia Sfantului Ioan Teologul care putem afirma ca este si Evanghelia Maicii Domnului, caci mare influenta si ajutor a avut ea in viata Sfantului Ioan Teologul. Teologia romano-catolica exagereaza rolul si supreacinstirea Maicii Domnului (aproape nu se mai poate observa diferenta intre adoratie si supravenerare) iar teologia protestanta nu o cinsteste deloc. teologia ortodoxa este corecta subliniind inechivoc ca adoratia se cuvine exclusiv lui Dumnezu, Maica Domnului Nascatoarea de Dumnezeu (pururea fecioara) trebuie supracinstita si supravenerata ("ma vor ferici toate neamurile caci mi-a facut mie marie DUMNEZEU" Luca) pentru ca a acceptat darul lui Dumnezeu de a deveni mama lui Iisus Hristos. Sfintii, si ingerii buni sunt cinstinti intrucat ei sunt slujitorii lui Dumnezeu, si prin cinstirea lor se cinsteste implicit conducatorul si sfintitorul lor: Dumnezeu. Citat:
Maica Domnului si sfintii inturcat conlucreaza cu harul lui Dumnezeu ne ajuta si pe noi. Ei mijlocesc la Hristos Iisus pentru iertarea noastra. Precum luna reflecta lumina soarelui si astfel noi suntem luminati si vedem in noapte, asa si Maica Domnului si Sfintii lui Hristos, reflecta harul lui Dumnezeu catre noi pacatosii si nepocaitii... si ne lumineaza si ne ajuta in drumul nostru catre Hritos Iisus care spune: "pe cel ce vine la Mine Eu nu il voi scoate afara". Ologul nu mai putea veni singur la Hristos, insa cei 4 prieteni ai sai l-au adus la Hristos si a fost mantuit: iertat de pacate si tamaduit. Asa si noi acum... ologi si neputiciosi fiind datorita patimilor, pacatelor si atacurilor demonilor... suntem adusi la Hristos Iisus de catre insasi Mama LUI si Sfintii Lui. Slava Domnului si Maicii sale si sfintilor sai... pentru dragostea lor intru Slava lui Dumnezeu. Dumnezeu a dorit sa omoare intreg poporul iudeu pentru pacatele lor si Moise s-a rugat pentru ei si Dumnezeu spunea "Moise lasa-ma sa ii omor si sa ridic din tine un neam mare"... iar dragostea lui Moise pentru poporul sau iudeu era mare: "Doamne daca vrei sa ii omori trece-ma si pe mine in rand cu ei".. si Dumnezeu pentru rugaciunea lui Moise a crutat poporul. Iisus Hristos avea in planul sau dumnezeiesc de mantuirea a lumii, un inceput potrivit al activitatii sale pamantesti care includea faptele minunate care sa ateste ca "de la Dumnezeu a iesit". Insa Maica Domnului vazand ca oamenii sunt in necazuri la nunta din Cana Galineii a avut putere in rugaciunea ei caci a "modificat" planul lui Hristos de incepere al activitatii publice de manutire. De aceea Mantuitorul a fost putin intristat... caci ar fi dorit sa aiba un alt inceput al minunilor, potrivit vointei sale dumnezeiesti... insa din dragostea imensa pentru mama lui i-a implinit cererea, rugaciunea... si asa face si acum. Insa Maica Domnului, constienta de responsabilitatea actiunii sale, ne indeamna si ea asemnea lui Dumnezeu Tatal: "caceti TOT ce va va spune EL" Iisus Hristos, caci EL este singurul Mantuitor al oamenilor. Citat:
Citat:
Asa cum si evreii de exemplu au merite, profesorul zicand ca el a discutat cu evrei si tot ce zic ei este foarte bun, dar nu il recunosc pe Hristos, deci nu-i sfintenie.Multa pace![/quote] NU se poate compara spiritualitatea iudaica cu cea romano-catolica. Da evreii ortodocsi contemporani (umrasii fariseilor) invata corect cu exeptia teologiei despre Iisus Hristos Dumnezeu Adevarat si om adevarat, Mesia promis de Dumnezeu omenirii intregi. Ce crestin ar putea nega sfintenia patriarhilor din Vechiul testament sau a sfintilor prooroci?! Insa dupa ridicarea la cer a lui Hristos e fost evident ca ajutorul lui Dumnezeu s-a luat de la iudei insa nu definitiv si irevocabil. Dovada: dupa Hristos Iisus nici un prooroc nu le-a mai trimis Dumnezeu... si abia recent, urmare a jertfei holocausului Dumnezeu a ingaduit refacerea statului Israel. (caci daca nu doresc sa accepte jertfa indumnezeitoare a lui Hristos... se vor jertfi ei... insa cine poate sa ne scape din moartea duhovniceasca si din lupta demonilor in afara de Hristos Iisus?!) Last edited by Eugen7; 14.07.2012 at 09:53:36. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Aveti o conceptie interesanta, anume ca dvs, ca crestini, ar trebui sa stati cu mainile in san, asa cum le sade bine unor crestini adevarati, iar altii mai nevrednici sa se descurce singuri, domŽle... Asa cum v-ati descurcat si voi singuri cand altii v-au educat in credinta crestina. Iar daca nu se descurca, nu au fost vrednici. Asa ca e plina lumea de oameni nevrednici, dar cauza principala este indolenta crestinilor celor vrednici. Daca ortodocsii nu se vor misca sa isi mantuiasca macar semenii ortodocsi, mantuirea va veni din alta parte. Iar ortodocsii vor ramane pe margine discutand aprins despre marea ratacire in care au cazut ... altii, desigur...
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Dap, numa' că ai dat afară.
|
|||
|
|||
![]()
Poate din cauză de la greață. Că motive e multe...
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Iar ca sa-i "bagam pe gat" notiuni de dogmatica nu se poate , pentru ca (omul) devine si mai iritat in ceea ce priveste religia. Zici ca noi (ortodocsii) nu facem indeajunse cateheze - pentru a ii invata pe oameni... dar daca oamenii nu vor ? Pot sa fie 10 cateze pe saptamana , tot degeaba daca omul nu vrea sa vina. Credinta nu se face cu sila ! Iar ortodocsii nu fac precum sectantii sa se duca la restul oamenilor si sa le "scoata ochii" ca Iisus Hristos a murit pe Cruce pentru noi. Dumnezeu nu si-a fortat vreodata oamenii sa se apropie de El ... asa si Biserica Ortodoxa : nu isi forteaza enoriasii sa vina la Biserica insa ii asteapta cu bratele deschise. In plus , nu exista preot care sa nu-si fi avertizat vreodata credinciosii sa nu discute cu ereticii. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Hristos S-a nascut pentru toti oamenii! | laurastifter | Alte Religii | 24 | 05.04.2013 14:10:48 |
De ce romanii nu mai fac filme istorice. | Theodor_de_Mopsuestia | Generalitati | 22 | 27.03.2012 17:53:00 |
Bisericile din Apocalipsa | joseph_ben_iacob | Secte si culte | 36 | 01.01.2011 14:38:29 |
Ingerul pazitor,pentru toti oamenii sau numai pentru crestini? | mihailt | Generalitati | 45 | 12.11.2010 18:46:27 |
Cine cunoaste adaposturi pentru oamenii fara casa ? | irina1f | Umanitare | 3 | 24.12.2008 08:47:09 |
|