![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Poate ai vrut sa spui ca nu credem in acea inventie a voastra (preluata de la ilustrii inaintasi). Este vorba de acea ciudatenie care paraseste trupul mortului si traieste mai departe, in mod constient si activ, haladuind pe la stresini sau prin diferite locuri. Este problema voastra ca ati denumit "suflet" aceasta ciudata nascocire. Nu ne puneti sa credem in asa ceva. Pentru noi "suflet" inseamna exact ceea ce este in acceptiunea biblica. Ca sa vedeti unde poate duce o astfel de nascocire, cititi acest articol "ispirat", despre "drumul sufletului dupa moarte" (al parintelui Cleopa): http://www.sfaturiortodoxe.ro/drumul.htm. Spenti-mi sincer, unde se potrivesc mai bine astfel de fantasme? In invatatura crestina sau sunt bune pentru un scenariu s.f. la holywood? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Deci cum vine treaba asta? |
|
|||
|
|||
![]()
De ce tot insisti cu intrebarea asta din momenti ce ti s-a raspuns?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
11. Și a grăit către mine: "Daniele, om plăcut al lui Dumnezeu, ia aminte la cuvintele pe care ți le spun ție și stai drept, că acum sunt trimis către tine". Și pe când îmi grăia cuvântul acesta, m-am sculat tremurând. 12. Și a zis către mine: "Nu te teme, Daniele, că din ziua cea dintâi, de când ți-ai sârguit inima ta ca să înțelegi și să te smerești înaintea Dumnezeului tău, cuvintele tale au fost auzite și eu am sosit din pricina cuvintelor tale. 13. Și îngerul păzitor al Persiei mi-a stat împotrivă douăzeci și una de zile, dar iată că Mihail, cel dintâi dintre îngerii păzitori, a venit în ajutorul meu și eu l-am lăsat acolo la îngerul păzitor al regelui Perșilor 14. Și am venit ca să-ți fac cunoscut ce se va întâmpla poporului tău la sfârșitul zilelor; că mai este o vedenie pentru zilele cele din urmă". 15. Și pe când grăia cu mine astfel de cuvinte, mi-am întors privirea spre pământ și am rămas ca un mut. 16. Și iată! Acela care avea înfățișarea fiului omului s-a atins de buzele mele; atunci am deschis gura mea și am grăit și am zis către cel ce sta înaintea mea: "O, Stăpânul meu! Din pricina acestei vedenii m-au cuprins zvârcoliri de durere și am rămas fără putere. 17. Și cum poate un slujitor atât de mic al Domnului său să grăiască cu un Stăpân atât de mare ca Tine! Și de spaimă îmi piere toată puterea și suflarea mi se oprește". 18. Atunci s-a atins iarăși de mine acela care avea înfățișarea Fiului Omului și mi-a dat tărie. 19. Și mi-a zis: "Nu te teme, om plăcut al lui Dumnezeu! Pace ție! Fii tare și curajos!" Și pe când grăia cu mine, m-am simțit întărit și am zis: "Spune, Stăpâne, căci Tu m-ai întărit!" 20. Atunci El a zis: "Știi tu, oare, pentru ce am venit la tine? Acum Mă voi întoarce să fac război cu îngerul păzitor al Persiei și, când Eu Mă voi duce, iată că îngerul păzitor al Greciei va veni. 21. Îți voi vesti ție ceea ce este scris în cartea adevărului. Nimeni nu poate să Mă ajute mai bine la aceasta decât Mihail, îngerul vostru păzitor". Poate raspunzi tu ca grasu nu stie. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
daca nu o fi reavointa din partea ta si a lui 99 nu stiu ce sa mai zic. Prea uitati repede cand nu va convine. p.s. astept niste scuze pentru atacurile mizerabile la persoana care le-ai lasnsat impotriva mea. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
si care ar fi minciuna domnule 99?
ti-am spus acolo..noi nu intelegem suflet nemuritor in sens autonom (de sine statator), ci faptul ca viata vesnica izvoraste de la Dumnezeu, viata vesnica de care ne impartasim si noi dupa cum marturiseste Scriptura si astfel sufletul nu moare. In afara lui Dumnezeu nimic nu poate exista. Dumnezeu le tine toate si Dumnezeu ne tine si pe noi in existenta. Daca Dumnezeu vrea poate aduce orice suflet in nefiinta. Dar nu cred ca asta e scopul pentru care ne-a creat Dumnezeu Poate pricepi acum ce intelegem noi prin suflet nemuritor Last edited by mihai07; 02.01.2012 at 10:50:58. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
asta e problema. Versetele respective arata contrariul. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre moarte si pomenirea mortilor | AnnaEnache | Intrebari utilizatori | 42 | 13.06.2012 09:43:28 |
SA VORBIM DESPRE URA,PEDEAPSA SI MOARTE. | bitza | Generalitati | 28 | 20.03.2011 02:05:27 |
Despre viata de dupa moarte | georgian_osa | Din Noul Testament | 30 | 14.03.2010 18:49:29 |
Marturii despre moarte | Iustin44 | Generalitati | 14 | 31.03.2009 23:59:56 |
despre randuielile de la moarte cuiva si parastase | mara2008 | Generalitati | 1 | 20.05.2008 15:07:31 |
|