Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.05.2009, 02:47:00
emanuel2007
Guest

Implicit

desigur mai sunt si alte texte , insa nu stiu daca am sa le mai gasesc pe net ... la manastire avea o carte a unui ucenic de al lui gheron iosif , si in cartea aia se vorbeste si mai clar despre scurgeri ca sunt pacate ... insa cartea nu o mai am acuma , iar pe net nu cred ca se gaseste ...
Vechi 14.05.2009, 10:25:07
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de emanuel2007 Vezi mesajul
aia nu sunt preoti care sa tina ortodoxia adevarata , ci au interpretari personale eretice ... e pacat impotriva Duhului sfant sa scoti din cartile sfinte ce iti vine tie pe chelie ... saracii de ei ...
Mai baiete, eu nu stiu daca ai chelie, insa iti spun cum ti-au spus si ceilalti pe aici ca interpretezi dupa a ta si tu. Nu scrie nicaieri ca ar fi pacat de moarte, asta deduci tu. Tu nu stii diferenta dintre afirmatie clara si interpretare a unei aufirmatii.
Ghzeron Iosif vorbeste de curatia mintii, in general. Scurgerile sunt un exemplu, pt ei, nicaieri nu zice explicit de femei.

Nu imi mai iau timpul sa-ti mai raspund la toate, ca nu facem decat sa ne repetam.
Vechi 14.05.2009, 10:25:50
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Implicit

Altii, poate? Mai spuneti si voi ce credeti despre 'necuratia' femeii.

Daca nu, ptem incheia acest topic..
Vechi 14.05.2009, 10:40:30
emanuel2007
Guest

Implicit

" Sa incerce fiecare dintre voi sa ajunga sa nu mai aiba scurgere trupeasca . "

vad ca de acuma te contrazici si cu textul pe fata ; mai sus le-a spus maicilor respective sa ajunga si ele sa nu mai aiba scurgeri trupesti ... pai e clar de acuma ca tu vrei sa minti cu orice pret ... nu mai conteaza pentru tine decat parerea ta , in pofida sfintilor chiar ... asta e mandrie satanica ... daca ai ajuns sa sfidezi pana si pe sfinti , apoi e clara treaba ...

in plus nu e afirmatia numai a unui singur sfant : canoanele care au interzis femeii sa se impartaseasca 7 zile din pricina ciclului , asta si inseamna : ca au pacatuit de moarte ... deci vad ca tu te pui mai presus si de sfinti , si de apostoli , apoi cine te-oi mai fi crezand cu fac aia a ta de teologie facuta in apus la sectari , eu nu mai stiu ... vad ca te consideri un apostol mai presus de apostoli si de sfinti ... poate vrei sa infiintezi de acuma vre-o noua biserica " ortodoxa " ... nu ai decat , fa ce vrei ...
Vechi 14.05.2009, 10:42:13
emanuel2007
Guest

Implicit

pacat de moarte sau pacat orpitor e tot una ; zii cum vrei : insa nu poti spune ca nu e pacat , si ca nu este opritor de la sf taine , pentru ca chiar si este , ca te opreste timp de 7 zile ...
Vechi 14.05.2009, 10:43:45
anastasia2008's Avatar
anastasia2008 anastasia2008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.02.2008
Locație: Acum, in Valenii de Munte, Prahova.
Implicit

Cred ca e un subiect pe care se pune prea mult accent. Eu stiu ca in acea perioada nu am voie sa sarut icoanele, nu am voie sa ma impartasesc si cam atat. Stiu ca am voie sa particip la slujbe, sa ma spovedesc, etc. Dar ca sa stau sa ma gandesc atat de mult pe marginea acestui subiect, mi se pare ca n-are nici un rost. Si oricum e un subiect delicat. Nu-mi place ca se dezbate atat pe acest forum. Haideti sa fim mai delicati unii cu altii.
Vechi 14.05.2009, 10:47:53
anastasia2008's Avatar
Senior Member

Implicit

...cine intra prima oara pe acest forum, citind unele postari, nu crede ca se afla pe un forum crestin ortodox.
Vechi 14.05.2009, 10:51:31
Anna Anna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.04.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anastasia2008 Vezi mesajul
...cine intra prima oara pe acest forum, citind unele postari, nu crede ca se afla pe un forum crestin ortodox.
De ce? Face si asta parte din regulile ortodoxe. Or vedea oamenii si regulile astea, daca-s bune de ce sa fie de rusine? Daca le tot ascundem la nesfarsit vor ramane obscure, niste reguli pe care nimeni nu le intelege dar toti le respecta. Din inertie sau de ce? N-am pretentia sa se rezolve pe acest forum, dar poate poate este cineva mai luminat care stie macar ce motiv are faptul ca femeia e considerata "necurata" in acea anumita perioada a lunii, care este FIREASCA. Nu mai zic ca e data de Dumnezeu ca apoi o sa sara toti cu gura pe mine. Nu stiu, dar chestiile astea aproape ca ma fac sa-mi pierd credinta. Am si eu dreptul la o lamurire.
Vechi 14.05.2009, 10:53:27
Anna Anna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.04.2006
Implicit

Eu daca o sa am o fiica ce sa-i spun cand o sa ajunga in perioada pubertatii? Acum 7 zile pe luna esti pacatoasa? Si stii cum sunt copiii, pun intrebari simple daca nu e pacatoasa, atunci de ce e oprita de la impartasanie? Ce sa-i zic?
Vechi 14.05.2009, 11:03:26
anastasia2008's Avatar
Senior Member

Implicit

Iarta-ma, Anna, daca te-am suparat. Dar, citind toate explicatiile de pana acum, te-au multumit? Ai gasit raspunsul pe care il asteptai? Si eu am o fiica si atunci cand va veni timpul, sunt sigura ca Dumnezeu ma va lumina si o sa-i dau un raspun bun legat de subiectul acesta. in nici un caz, nu o sa-i dau explicatii din parinti athoniti.. Sper ca va fi un raspuns simplu, pe care ea sa-l inteleaga. Asa mi-ar fi placut si mie, sa gasesc aici un raspuns simplu, dar bun. Pe cand, aici am dat de o adevarata polemica asupra subiectului menstruatiei.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
"Fiul Omului" - "Cel Vechi de zile" Daniel 7,13 georgeval Din Vechiul Testament 25 25.10.2016 06:31:20
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman Ciprian Mustiata Teologie si Stiinta 8 19.12.2012 16:12:08
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! valentinalogo Preotul 28 06.06.2010 07:26:42