Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 02.08.2015, 18:44:50
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Igor_Paslusnik Vezi mesajul
Din "omenirea este coroana creației" nu rezultă că există numai oameni pe pământ, logic, ci că printre toate speciile de pe pământ, create, omul, omenirea este coroana lor, cea mai frumoasă, ce mai capabilă dintre toate, fiindcă doar peste om, a fost suflată suflare de viață, sufletul viu, din gura lui Dumnezeu, la crearea omului.

Din contră logica ta, e eronată, să spui: din cuvintele "omenirea este coroana creației", adică doar omenirea există, atunci nu ar mai fi nevoie ca omenirea să fie coroana creației, dacă doar omenirea ar exista, nu ar mai avea omenirea la ce să fie coroană, nu?

Pai si de ce nu ar fi omul coroana creatiei si peste potentialele vietati de pe alte planete?
Reply With Quote
Vechi 02.08.2015, 18:51:34
Igor_Paslusnik's Avatar
Igor_Paslusnik Igor_Paslusnik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de GMihai Vezi mesajul
Deci, dupa logica ta, Emiliane, celelalte planete nu fac parte din creatie.

Chestia cu sfintii care extind universul, primind puterea de a crea impreuna cu Hristos, ai luat-o de la mormoni sau de la scientologi ?
În viitor, de fiecare dată când îmi spui Emilian, te ignor automat.

Doar Igor, repet din nou și din nou îți mulțumesc.

După logica mea, celalalte planete, fac cu adevărat parte din creația văzută, dar nu au pe ele viață. Nu pot susține pe ele viață biologică, organică celulară. Dacă ar avea pe ele viață, omenirea nu ar mai putea fi coroana creației, omenirea nu ar mai fi cea mai înaltă formă de creatură creată de Dumnezeu, ci ar fi îndoielnic, că am spune că pe alte planete sunt alții superiori nouă, și noi nu am mai fi coroana creației, iar despre credința în Dumnezeu, ne-am îndoi, că am spune că ei, ceilalți, alții de pe alte planete ne-au creat. Asta vor demonii să credem. De aceea tot ce ține de "viață pe alte planete", sunt gânduri demonice, care un om ce respinge pe Dumnezeu, automat intră în întunericul demonic.

"Chestia" cu Universul pe care îl extinde Hristos cu Sfinții, nu am citit-o niciunde, ci e deducție logică, anume: Universul nu e haos, și nu a fost niciodată. E o armonie indubitabilă. Universul este de asemenea energie. Deci Universul nu poate exista de la sine și prin sine. Deci, fiindcă Dumnezeu a spus că Adevărul ne va face liberi (Hristos) și în Adevăr toate viază, viețuiesc și în Împărăția Cerurilor avem odihnă și desfătare și fiindcă adevărata viață nu e cea materială, ci mai presus de materie, cum a avut Hristos trupul Său, după Sfânta-I Înviere; deci acestea și alte cărămizi, văzute prin har, gândite prin iubire, arată clar și limpede că Sfânta Treime, dă putere Sfinților, (chiar acum în timp ce scriem la tastatură și citim) să extindă, să creeze bucăți noi de Univers, să se joace... să înțeleagă Tainele și să le folosească. Sfinții, îndumnezeiți, în Dumnezeu fiind, fac acestea. Este ca un cadou, al celor ce fac parte din Împărăția Cerurilor.

Ceea ce am explicat în cuvinte care mi se par greu de vocalizat, putem empiriza, experia, în rugăciune; anume când ne rugăm aceste lucruri, care le-am explicat mai sus, ni se arată, fără cuvinte, în imagini și simțiri mai presus de fire, deși în completă stare lucidă.
Dar nu la toți, ci doar la cei care se roagă cu adevărat și cred cu adevărat și iubesc cu adevărat și împlinesc poruncile lui Dumnezeu cu adevărat.

Iertare dacă am smintit.

Citat:
În prealabil postat de abaaaabbbb63 Vezi mesajul
Pai si de ce nu ar fi omul coroana creatiei si peste potentialele vietati de pe alte planete?
Pentru că nu există viață pe alte planete. Deci omul nu poate fi coroană și peste acelea, fiindcă nu există. Dacă ar fi existat, am fi avut menționat în Biblie, sau la Sfinții Părinți. Dar neexistând, decât de curând, vedem limpede că e înșelare demonică, această idee.

Dacă desecăm ideea, cu rugăciune, să vedem dacă-i demonică sau nu, rugăciunea ne descoperă întunericul ideii, fiindcă rugăciunea e lumină și când se apropie de întuneric, se arată toate atrocitățile din el.

Anume dacă credem că ar exista viață pe alte planete, am crede că aceia, din alte planete, ne-au creat și Dumnezeu nu ar exista. Apoi, am vrea să ajungem acolo, nu ne-ar mai interesa cum să trăim pașnic și în armonie unii cu alții aici pe pământ, ci cum să ne întrecem în a ajunge acolo, cât mai repede. Nu ne-am mai gândi la ecologie, la conservare, la a ne păsa de casa noastră, pământul, la reciclare, la econimisirea proviziilor și resurselor naturale, regenerabile sau nu, cum ar trebui să facem în mod normal, ci am trăi în consum, cum defapt facem, fiindcă credem că e bine să ajungem să colonizăm niște planete imaginare și spre asta ne întrecem: spre autodistrugere.

Demonii asta fac: ne mint. Și noi, lipsiți de har, nu ne putem da seama, unde-i minciuna din gândurile noastre și le luăm toate de bune. Avem capacitatea patologică din Adn, creată de Dumnezeu în noi, de a ne îndoi, fiindcă știa Dumnezeu că aveam să trecem prin ispitiri și îndoiala ne ajută să le biruim. Dar demonii folosesc aceste chei spre ceruri, împotriva noastră, să ne îndoim de Dumnezeu, cum a făcut în Rai, cu Eva: "oare chiar veți muri dacă veți mânca din acel pom?".
La fel în fiecare secol, mii de minciuni adaptate la situație, ca să ne distrugă. Una din multe minciuni este: oare chiar nu există viață pe alte planete? Sunt aceași demoni care au ispitit și pe Eva în Rai, că ei sunt îngeri și sunt nemuritori, cum și sufletul nostru este. Dumnezeu le permite, ca să învedereze, adică să se arate între noi, cei încercați.

"Căci trebuie să fie între voi și eresuri, ca să se învedereze între voi cei încercați." - I Corinteni 11, 19.

E prea mult de scris, iertare, ajunge atât...
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia

Last edited by Igor_Paslusnik; 02.08.2015 at 19:02:52.
Reply With Quote
Vechi 02.08.2015, 18:56:09
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Citat:
Pentru că nu există viață pe alte planete. Deci omul nu poate fi coroană și peste acelea, fiindcă nu există. Dacă ar fi existat, am avut menționat în Biblie, sau la Sfinții Părinți. Dar neexistând, decât de curând, vedem limpede că e înșelare demonică, această idee.
Pe logica asta, nu exista canguri pentru ca nu au fost mentionati in Biblie.

Ce spui tu suna cam asa: Nu exista viata pe alte planete pentru ca omul este coroana creatiei pentru ca nu exista viata pe alte planete. Un argument circular, care este invalid din orice punct de vedere.

Deci, de fiecare data cand mai spui ca nu exista viata pe alte planete, incepe propozitia cu un "eu cred", uite asa: "Eu cred ca nu exista viata pe alte planete."
Reply With Quote
Vechi 02.08.2015, 19:00:19
GMihai's Avatar
GMihai GMihai is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.02.2015
Religia: Catolic
Implicit

Citat:

Sfânta Treime, dă putere Sfinților, (chiar acum în timp ce scriem la tastatură și citim) să extindă, să creeze bucăți noi de Univers, să se joace... să înțeleagă Tainele și să le folosească. Sfinții, îndumnezeiți, în Dumnezeu fiind, fac acestea. Este ca un cadou, al celor ce fac parte din Împărăția Cerurilor.
Pai si daca propria ta gandire, Botos Remus Emilian, te-a dus la o idee care este specifica teologiei mormone si n-are nici o legatura cu crestinismul, asta nu iti e destul ca sa te smeresti putin si sa incetezi de a mai face speculatii care sfarsesc de cele mai multe ori in erezie ?

Infailibilitatea sfintilor, pe care ai predicat-o mai devreme, impreuna cu bazaconia de mai sus, repet, dau 90% din mormonism.

Last edited by GMihai; 02.08.2015 at 19:04:33.
Reply With Quote
Vechi 02.08.2015, 19:14:38
Igor_Paslusnik's Avatar
Senior Member

Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Implicit

Citat:
În prealabil postat de abaaaabbbb63 Vezi mesajul
Pe logica asta, nu exista canguri pentru ca nu au fost mentionati in Biblie.

Ce spui tu suna cam asa: Nu exista viata pe alte planete pentru ca omul este coroana creatiei pentru ca nu exista viata pe alte planete. Un argument circular, care este invalid din orice punct de vedere.

Deci, de fiecare data cand mai spui ca nu exista viata pe alte planete, incepe propozitia cu un "eu cred", uite asa: "Eu cred ca nu exista viata pe alte planete."
Dumnezeu la creația lumii văzute, a pământului nostru, a creat toate animalele care există azi în lume.
La fel, în corabia lui Noe, a intrat câte o pereche din fiecare, care au stat acolo 40 de zile cât a durat potopul, și Dumnezeu le-a închis gurile ca să nu se mănânce unele pe altele, ci doar fânul de sub ele și apă.
Dacă ai fi citit din Sfinții Părinți, era bine, acum știai aceste lucruri deja.
Ei bine, astfel, nu era nevoie să menționeze Biblia cangurii, exemplul tău, fiindcă sunt zeci de mii se tipuri și categorii de animale. Biblia nu e o carte de cultură generală, ci e Adevărul revelat, cu scopul și destinația mântuirii omului.
Nu e nevoie să fie menționate toate animalele în Biblie.

Dar pentru un eveniment atât de major și important, anume părăsirea sânului, grădinii, în care ne-a creat și ne-a pus Dumnezeu, cu scopul de a merge și în alte grădini, de a găsi și alți oameni în alte galaxii și planete, asta trebuia menționat în Biblie, fiindcă dacă ăsta e traseul spre mântuirea sufletelor noastre, Biblia ar fi trasat acel traseu, cu specificații clare.

Dar pentru că aceste gânduri sunt demonice, ele nu apar în Biblie. Și deci sunt minciuni, iluzii, înșelăciune. Ca să ne abatem de la drumul mântuirii sufletelor noastre.
Noi, omenirea suntem coroana creației, fiindcă doar aici pe acest pământ trebuie să rămânem, și doar aici, să ne mântuim. Eventual, raportați la Univers, "cerurile spun slava lui Dumnezeu și facerea mâinilor Lui, o vestește tăria", trebuie să ne mirăm de puternicia lui Dumnezeu, să Îl slăvim, să ne bucurăm de existența Lui, dovedită în mărimea Universului.
De asta ne-a permis Dumnezeu cerul înstelat să-l vedem și nu ne-a creat cu o pătură de ceață pe cer, ce stă acolo în permanență. Domnul nu are nimic de ascuns, ci ne-a lăsat să vedem toată splendoarea Universului, ca să-L putem slăvi, să ne minunăm și astfel, să ne dorim să ne sprijinim și să ne iubim și mai mult unii pe alții.

Astfel, eu nu cred, eu sunt sigur, indubitabil și de netăgăduit, că nu există viață pe alte planete.

Citat:
Pai si daca propria ta gandire, Botos Remus Emilian, te-a dus la o idee care este specifica teologiei mormone si n-are nici o legatura cu crestinismul, asta nu iti e destul ca sa te smeresti putin si sa incetezi de a mai face speculatii care sfarsesc de cele mai multe ori in erezie ?
Ești ignorat din partea mea. O zi bună în continuare. Doamne ajută.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia

Last edited by Igor_Paslusnik; 02.08.2015 at 19:21:32.
Reply With Quote
Vechi 02.08.2015, 19:19:40
GMihai's Avatar
GMihai GMihai is offline
Senior Member

Implicit

Citat:

Ești ignorat din partea mea. O zi bună în continuare. Doamne ajută.
Pai nu pentru tine scriu, ci pentru ceilalti cititori ai forumului, ca sa scot in evidenta situatiile in care tu, Emiliane, propagi idei heterodoxe. Asa cum e cazul acum, cand ai inventat o intreaga teologie care este specifica mormonilor.

Asa ca tu poti sa ma ignori (desi stiu ca de fapt nu o faci ).

Prostia asta fenomenala cu sfintii care creeaza parti din univers vine in contradictie directa cu primul articol din Crez.

Mai stii Crezul, Emiliane, doctorand in teologie ce te pretinzi ?

"Facatorul TUTUROR vazutelor si nevazutelor".

Last edited by GMihai; 02.08.2015 at 19:26:43.
Reply With Quote
Vechi 02.08.2015, 19:27:21
Darth Ludicus
Guest

Implicit

Citat:
Deci, dupa logica ta, Emiliane, celelalte planete nu fac parte din creatie.

Erezia cu sfintii care extind Universul, primind puterea de a crea impreuna cu Hristos, ai luat-o de la mormoni sau de la scientologi ?
Asa ticneala nici autorii Star Wars nu ar fi clocit. Igore, ce erezii mai strecoara Rakatanii si Yuuzhan Vong?
Ideea ca niste fiinte umane creează ca si Dumnezeu e o erezie blasfemica. Adica ceva scarbos de tot.
Mihai, stii ca in Australia exista Jedi, pe bune. Daca un tip ca paslusniku, care scuipa pe un urias ca Sf. Augustin si crede in teologie s.f. mormona, devine preot, eu intemeiez Ordinul Sith in Romania. Pe bune si in gluma, in acelasi timp.

Last edited by Darth Ludicus; 02.08.2015 at 19:33:13.
Reply With Quote
Vechi 02.08.2015, 19:31:40
Igor_Paslusnik's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Prostia asta fenomenala cu sfintii care creeaza parti din univers vine in contradictie directa cu primul articol din Crez.
Nu-i nimic în contradicție cu crezul.
Sfinții nu fac nimic de capul lor. "Nu știți că nu puteți face nimic fără Mine?", spune Hristos.
Tot ce fac Sfinții, e cu puterea Sfintei Treimi. Deci Dumnezeu crează prin ei.
Cum și noi, nu ne închinăm direct Sfinților, ci lui Dumnezeu, din Sfinți, Duhului Sfânt din Sfintele Icoane.
Nu Sfântul face minuni, ci Dumnezeu prin el, prin vrednicia lui.
În funcție de cât de mult se dedică un om lui Dumnezeu, atât de mult, primește putere de la Dumnezeu. Avem exemplu: Ilie a primit diferit, mult mai mult decât Elisei, ucenicul lui.

Am intervenit, chiar dacă am spus că te ignor, fiindcă minți și manipulezi turma mică a lui Hristos, o duci în orbire, tu orb fiind.

Biblia
Reply With Quote
Vechi 02.08.2015, 19:34:07
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Citat:
Astfel, eu nu cred, eu sunt sigur, indubitabil și de netăgăduit, că nu există viață pe alte planete.
Perfect. Asta voiam, sa vad acel "eu". O zi buna!
Reply With Quote
Vechi 02.08.2015, 19:36:43
GMihai's Avatar
GMihai GMihai is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Darth Ludicus Vezi mesajul
Asa ticneala nici autorii Star Wars nu ar fi clocit. Igore, ce erezii mai strecoara Rakatanii si Yuuzhan Vong?
Ideea ca niste fiinte umane creează ca si Dumnezeu e o erezie blasfemica. Adica ceva scarbos de tot.
Ca sa nu mai spunem in ce masura contrazice Sfanta Scriptura.

Dar, dupa cum vezi, Emilianul persista in erezia mormona.

Poate ca el spera ca, indumnezeindu-se, i se va da sa creeze un coltisor de univers unde totul sa fie aidoma cu fanteziile sale: catolicilor sa nu li se spuna catolici, Fericitul Augustin sa fie un eretic, sfintii (adica el) sa fie infailibili etc.
Reply With Quote
Răspunde