Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Romano-Catolica
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.02.2011, 15:33:16
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
mda hai sa fim seriosi... si in fata preotilor si episcopilor ortodocsi cand se apleaca lumea si ii cinstesc ca dumnezeii cum e? macar papa e cel de obste a bisericii... citatele astea cred ca dau dovada de bigotismul ortodox..
Tu asa faci, Danut, te apleci si "cinstesti ca dumnezeii", cand te intâlnesti cu un preot pe strada?!?

Ca o comparatie, voi spune ce a spus regina Danemarcei referitor la covorul rosu, care se intinde pe jos, cand vine aceasta in vizita: "Nu mie imi intind covorul, ci Danemarcei!"

La fel si cu preotul: nu in fata omului se apleaca lumea, ci in fata lui Dumnezeu, caruia preotul se roaga pentru noi si mantuirea noastra.

Sa fim deci seriosi!
Reply With Quote
Vechi 01.02.2011, 15:44:52
Miha-anca
Guest

Implicit

Drept sa va spun, nu stiu la ce sunt bune aceste discutii purtate de ortodocsi despre Biserica Catolica si Papa, de vreme ce nu ii putem convinge de nimic. Este credinta catolicilor; ei sunt obligati sa creada in ceea ce le spune Papa; se inchina sfintilor lor si se vindeca cu ajutorul acestora. Propun sa ii lasam sa creada cum vor.

Important pentru ortodocsi este sa creada in invatatura Bisericii Ortodoxe si in Sfintii Parinti, si sa ne asiguram ca nimeni nu falsifica aceasta invatatura. Sa ne folosim deci timpul mai bine, dedicandu-l invataturii ortodoxe si rugaciunii. A

continua aici e pierdere de timp, caci pe de o parte ii ranim pe catolici, iar pe de alta parte am inteles cu totii cum stau lucrurile.
Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 01.02.2011, 15:45:55
FiulRisipitor's Avatar
FiulRisipitor FiulRisipitor is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru FiulRisipitor
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
mda hai sa fim seriosi... si in fata preotilor si episcopilor ortodocsi cand se apleaca lumea si ii cinstesc ca dumnezeii cum e? macar papa e cel de obste a bisericii... citatele astea cred ca dau dovada de bigotismul ortodox..

Danut draga, nu ne da emotii!!! Vezi ca esti pe gheata subtire! Vino la liman, rogu-te!

(sfaturi bune ti s-au dat deja de ceilalti utilizatori..)
Vechi 01.02.2011, 16:29:30
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Tu asa faci, Danut, te apleci si "cinstesti ca dumnezeii", cand te intâlnesti cu un preot pe strada?!?

Ca o comparatie, voi spune ce a spus regina Danemarcei referitor la covorul rosu, care se intinde pe jos, cand vine aceasta in vizita: "Nu mie imi intind covorul, ci Danemarcei!"

La fel si cu preotul: nu in fata omului se apleaca lumea, ci in fata lui Dumnezeu, caruia preotul se roaga pentru noi si mantuirea noastra.

Sa fim deci seriosi!
exact ... la fel cinstesc si papistasii pe papa..
Reply With Quote
Vechi 01.02.2011, 17:04:22
Erethorn Erethorn is offline
Banned

Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Religia: Catolic
Implicit

Doamna dianagroza, o mult prea mare contradictie se desprinde din citatele dumneavoastra.

Pe de o parte, Sfantul Ioan din Kronstad spune: "si catolicii aparandu-si nedreptatea, se manie pe ortodocsi, ii urasc, ii ocarasc cu tot felul de cuvinte nedrepte si hulitoare"

Pe de alta parte, sa vedem ce au de spus ortodocsii despre catolici (apelez tot la citatele dumneavoastra):

Sfantul Sfintit Mucenic Cosma Etolianul (+1779):
"Pe Papa sa-l blestemati"

Sfantul Teofan Zavoratul (+1894):
" Propagandisti vicleni"

Sfantul Paisie de la Neamt (+1794):
"Nu a prapadit oare Dumnezeu Sodoma si Gomora pentru sodomism? Atunci cum pe ramleni ii va cruta pentru erezie? Nu va fi aceasta!"
"sa nu fii cuprins de focul papistasilor, mai cumplit decat al gheenei"
"ia-o la fuga, fugind de blestemata Unie ca si Lot de Sodoma"

Sfantul Ioan din Kronstad (+1908):
"Se socotesc in drept sa apere minciuna, sa trambiteze sus si tare minciuna"

Spuneti-mi, va rog, cine se manie, cine uraste, cine ocareste ?

Va provoc sa gasiti citate asemanatoare, cu acelasi continut de ura, cu blesteme si amenintari cu focul gheenei, proferate de sfintii catolici la adresa ortodoxiei.
Reply With Quote
Vechi 01.02.2011, 17:20:46
dianagroza's Avatar
dianagroza dianagroza is offline
Senior Member

Data înregistrării: 22.10.2010
Locație: Iasi, Romania
Implicit

[quote=Erethorn; Spuneti-mi, va rog, cine se manie, cine uraste, cine ocareste ? [/QUOTE]

Vorbesc ca un ortodox acum. Sunt constienta de modul in care suna. Dar il vad ca un atac in primul rand la mandrie. O vad ca o manie care incearca sa va corecteze greselile, sa va arate devierea de la drumul drept. Mesajele sunt si spre trezirea noastra, a ortodocsilor, tinand cont ca sunt multi care nu au habar ce e cu credinta ortodoxa, mai ales de diferentele dintre ortodoxie si catolicism. Legat de ura, pot zice la fel, una impotriva ereziei. Va dati seama ca nu ma pot pune contra invataturilor sfintilor.

Citat:
În prealabil postat de Erethorn [B
Va provoc[/b] sa gasiti citate asemanatoare, cu acelasi continut de ura, cu blesteme si amenintari cu focul gheenei, proferate de sfintii catolici la adresa ortodoxiei.
Nu am gasit nici un citat, nici nu am cautat...dar, stiu ca va suna dur, dar eu nu am incredere in toti sfintii catolici. Oricum nu vad ce ar ataca. Lupta in sine asupra ortodoxiei se bazeaza pe inventiile aparute dupa Schisma. Adica sa inteleg ca pana atunci traiau in intuneric, nu existau toate adaugirile astea, iar dupa 1000 de ani s-au trezit si au vazut credinta este plina de lipsuri. Cei de dinainte, care nu stiau de filioque, imaculata conceptie, purgatoriu, infailibilitate (cei trei mari teologi, care sunt si sfinti) au avut o credinta cu lipsuri?
Vechi 01.02.2011, 17:34:04
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de dianagroza Vezi mesajul
Vorbesc ca un ortodox acum. Sunt constienta de modul in care suna. Dar il vad ca un atac in primul rand la mandrie. O vad ca o manie care incearca sa va corecteze greselile, sa va arate devierea de la drumul drept.
Nu cred că sunteți perfect conștientă de modul în care sună, de ura, de încrâncenarea pe care le exhibează citatele mai sus amintite.

Eule văd ca pe niște atacuri, în primul rând, din mândrie. Le văd ca pe mânia celui conștient de greșeala sa, care se mânie, din mândrie, pe cel care i-a dezvăluit greșelile și devierea de la drumul drept.

Citat:
Mesajele sunt si spre trezirea noastra, a ortodocsilor, tinand cont ca sunt multi care nu au habar ce e cu credinta ortodoxa, mai ales de diferentele dintre ortodoxie si catolicism.
În ce privește mesajul care echivala Uniția cu focul gheenei, cel puțin, vă dau oarecum dreptate. El urmărea "trezirea" ortodocșilor întorși acasă, la Roma și la comuniunea deplină cu Scaunul succesorului lui Petru, în încercarea de a-i ține mai departe în schismă prin amenințări cu focul iadului.

Citat:
Va dati seama ca nu ma pot pune contra invataturilor sfintilor.
Dar împotriva poziției Bisericii dumneavoastră, care nu mai propăvăduiește ura față de catolicism, de ce vă puneți ?

Citat:
Lupta in sine asupra ortodoxiei se bazeaza pe inventiile aparute dupa Schisma.
Care "luptă împotriva ortodoxiei" ?! După toate citatele cu anateme, focul iadului, îndemnuri la blestem ale ortodocșilor pe care le-ați dat, și după ce ați recunoscut că nu puteți da contraexemple, mai vorbiți despre lupta împotriva ortodoxiei ?!

Citat:
Adica sa inteleg ca pana atunci traiau in intuneric, nu existau toate adaugirile astea, iar dupa 1000 de ani s-au trezit si au vazut credinta este plina de lipsuri. Cei de dinainte, care nu stiau de filioque, imaculata conceptie, purgatoriu, infailibilitate (cei trei mari teologi, care sunt si sfinti) au avut o credinta cu lipsuri?
Adică să înțelegem că până la primul Sinod ecumenic creștinii trăiau în întuneric, neștiind despre dumnezeirea Fiului ?!

Până la al patrulea, au trăit în întuneric, fără a ști despre cele două naturi ale Sale ?!

Doamnă, Biserica este un organism viu. Adevărul este relevat în întregime, dar interpretat și clarificat prin lucrarea Bisericii în mod permanent.
Reply With Quote
Vechi 01.02.2011, 17:46:48
dianagroza's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Erethorn Vezi mesajul
Nu cred că sunteți perfect conștientă de modul în care sună, de ura, de încrâncenarea pe care le exhibează citatele mai sus amintite.

Eule văd ca pe niște atacuri, în primul rând, din mândrie. Le văd ca pe mânia celui conștient de greșeala sa, care se mânie, din mândrie, pe cel care i-a dezvăluit greșelile și devierea de la drumul drept.
Eu nu le vad asa, dar nici nu as putea sa va condamn punctul de vedere.

Citat:
În ce privește mesajul care echivala Uniția cu focul gheenei, cel puțin, vă dau oarecum dreptate. El urmărea "trezirea" ortodocșilor întorși acasă, la Roma și la comuniunea deplină cu Scaunul succesorului lui Petru, în încercarea de a-i ține mai departe în schismă prin amenințări cu focul iadului.
Ati inteles ce ati vrut.

Citat:
Dar împotriva poziției Bisericii dumneavoastră, care nu mai propăvăduiește ura față de catolicism, de ce vă puneți ?
Ma repet, o vad ca o ura impotriva greselilor, ca sa nu le zic erezii, introduse in BC.

Citat:
Care "luptă împotriva ortodoxiei" ?! După toate citatele cu anateme, focul iadului, îndemnuri la blestem ale ortodocșilor pe care le-ați dat, și după ce ați recunoscut că nu puteți da contraexemple, mai vorbiți despre lupta împotriva ortodoxiei ?!
Am explicat de ce nu pot da contraexemple. Da, aceasta lupta directa sau nu a inceput inca de la dezbinare si continua printr-o incercare de unanitie.

Citat:
Adică să înțelegem că până la primul Sinod ecumenic creștinii trăiau în întuneric, neștiind despre dumnezeirea Fiului ?!

Până la al patrulea, au trăit în întuneric, fără a ști despre cele două naturi ale Sale ?!

Doamnă, Biserica este un organism viu. Adevărul este relevat în întregime, dar interpretat și clarificat prin lucrarea Bisericii în mod permanent.
Nu vad legatura. Dezbaterile din Primul Sinod nu vad sa fie aici pomenite. Cine a negat dumnezeirea Fiului. Era vorba de la cine purcede Sfantul Duh.
Pai asta incercam sa zic, ca nu au trait in intuneric, iar adaugirile nu-si au rost.
Discutia asta nu ajunge nicaieri. Eu va respect si prefer sa inchei discutia aici.
Vechi 01.02.2011, 18:57:13
dianagroza's Avatar
Senior Member

Implicit

Pana la urma ce se intampla prin beatificare? Am gasit doua definitii in acest sens:
1. A trece o persoană în categoria fericiților bisericii, aflați pe o treaptă inferioară sfinților(pentru că a respectat cu sfințenie canoanele bisericii în timpul vieții).
2. A trece pe cineva, după moarte, în rândul sfinților.
Vechi 01.02.2011, 19:08:14
Banned

Implicit

Citat:
Pana la urma ce se intampla prin beatificare? Am gasit doua definitii in acest sens:
1. A trece o persoană în categoria fericiților bisericii, aflați pe o treaptă inferioară sfinților(pentru că a respectat cu sfințenie canoanele bisericii în timpul vieții).
2. A trece pe cineva, după moarte, în rândul sfinților.
Prima variantă e cea mai apropiata de adevăr. Un "beati" - adică un "fericit" este o persoană despre care Biserica afirmă că este aproape cu certitudine alături de Dumnezeu, în vreme ce un Sfânt este cel despre care Biserica învață că este cu Dumnezeu.

După beatificare poate urma canonizarea (dar nu e obligatoriu).
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ioan Paul Al II-lea nsd Biserica Romano-Catolica 3 08.09.2015 20:01:17
Sa-l pomenim in rugaciuni pe Paul cristiboss56 Umanitare 5 28.04.2010 21:45:03
Paul washer - sermon jam cristian24 Pocainta 0 14.11.2009 11:39:14
Patriarhul Bartolomeu si Papa Ioan Paul a IIlea mihailt Despre Biserica Ortodoxa in general 5 22.06.2008 16:16:04