![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ca o comparatie, voi spune ce a spus regina Danemarcei referitor la covorul rosu, care se intinde pe jos, cand vine aceasta in vizita: "Nu mie imi intind covorul, ci Danemarcei!" La fel si cu preotul: nu in fata omului se apleaca lumea, ci in fata lui Dumnezeu, caruia preotul se roaga pentru noi si mantuirea noastra. Sa fim deci seriosi! |
|
|||
|
|||
![]()
Drept sa va spun, nu stiu la ce sunt bune aceste discutii purtate de ortodocsi despre Biserica Catolica si Papa, de vreme ce nu ii putem convinge de nimic. Este credinta catolicilor; ei sunt obligati sa creada in ceea ce le spune Papa; se inchina sfintilor lor si se vindeca cu ajutorul acestora. Propun sa ii lasam sa creada cum vor.
Important pentru ortodocsi este sa creada in invatatura Bisericii Ortodoxe si in Sfintii Parinti, si sa ne asiguram ca nimeni nu falsifica aceasta invatatura. Sa ne folosim deci timpul mai bine, dedicandu-l invataturii ortodoxe si rugaciunii. A continua aici e pierdere de timp, caci pe de o parte ii ranim pe catolici, iar pe de alta parte am inteles cu totii cum stau lucrurile. Doamne ajuta! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Danut draga, nu ne da emotii!!! Vezi ca esti pe gheata subtire! Vino la liman, rogu-te! (sfaturi bune ti s-au dat deja de ceilalti utilizatori..)
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Doamna dianagroza, o mult prea mare contradictie se desprinde din citatele dumneavoastra.
Pe de o parte, Sfantul Ioan din Kronstad spune: "si catolicii aparandu-si nedreptatea, se manie pe ortodocsi, ii urasc, ii ocarasc cu tot felul de cuvinte nedrepte si hulitoare" Pe de alta parte, sa vedem ce au de spus ortodocsii despre catolici (apelez tot la citatele dumneavoastra): Sfantul Sfintit Mucenic Cosma Etolianul (+1779): "Pe Papa sa-l blestemati" Sfantul Teofan Zavoratul (+1894): " Propagandisti vicleni" Sfantul Paisie de la Neamt (+1794): "Nu a prapadit oare Dumnezeu Sodoma si Gomora pentru sodomism? Atunci cum pe ramleni ii va cruta pentru erezie? Nu va fi aceasta!" "sa nu fii cuprins de focul papistasilor, mai cumplit decat al gheenei" "ia-o la fuga, fugind de blestemata Unie ca si Lot de Sodoma" Sfantul Ioan din Kronstad (+1908): "Se socotesc in drept sa apere minciuna, sa trambiteze sus si tare minciuna" Spuneti-mi, va rog, cine se manie, cine uraste, cine ocareste ? Va provoc sa gasiti citate asemanatoare, cu acelasi continut de ura, cu blesteme si amenintari cu focul gheenei, proferate de sfintii catolici la adresa ortodoxiei. |
|
||||
|
||||
![]()
[quote=Erethorn; Spuneti-mi, va rog, cine se manie, cine uraste, cine ocareste ? [/QUOTE]
Vorbesc ca un ortodox acum. Sunt constienta de modul in care suna. Dar il vad ca un atac in primul rand la mandrie. O vad ca o manie care incearca sa va corecteze greselile, sa va arate devierea de la drumul drept. Mesajele sunt si spre trezirea noastra, a ortodocsilor, tinand cont ca sunt multi care nu au habar ce e cu credinta ortodoxa, mai ales de diferentele dintre ortodoxie si catolicism. Legat de ura, pot zice la fel, una impotriva ereziei. Va dati seama ca nu ma pot pune contra invataturilor sfintilor. Citat:
|
|||||
|
|||||
![]() Citat:
Eule văd ca pe niște atacuri, în primul rând, din mândrie. Le văd ca pe mânia celui conștient de greșeala sa, care se mânie, din mândrie, pe cel care i-a dezvăluit greșelile și devierea de la drumul drept. Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Până la al patrulea, au trăit în întuneric, fără a ști despre cele două naturi ale Sale ?! Doamnă, Biserica este un organism viu. Adevărul este relevat în întregime, dar interpretat și clarificat prin lucrarea Bisericii în mod permanent. |
|
|||||
|
|||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Pai asta incercam sa zic, ca nu au trait in intuneric, iar adaugirile nu-si au rost. Discutia asta nu ajunge nicaieri. Eu va respect si prefer sa inchei discutia aici.
|
||||
|
||||
![]()
Pana la urma ce se intampla prin beatificare? Am gasit doua definitii in acest sens:
1. A trece o persoană în categoria fericiților bisericii, aflați pe o treaptă inferioară sfinților(pentru că a respectat cu sfințenie canoanele bisericii în timpul vieții). 2. A trece pe cineva, după moarte, în rândul sfinților.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
După beatificare poate urma canonizarea (dar nu e obligatoriu). |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ioan Paul Al II-lea | nsd | Biserica Romano-Catolica | 3 | 08.09.2015 20:01:17 |
Sa-l pomenim in rugaciuni pe Paul | cristiboss56 | Umanitare | 5 | 28.04.2010 21:45:03 |
Paul washer - sermon jam | cristian24 | Pocainta | 0 | 14.11.2009 11:39:14 |
Patriarhul Bartolomeu si Papa Ioan Paul a IIlea | mihailt | Despre Biserica Ortodoxa in general | 5 | 22.06.2008 16:16:04 |
|