![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Care este valoarea acestui canon totusi din moment ce "biserica-sora" ca sa-i zicem asa, romano-catolica nu-l ia in serios? Sau acolo a fost abrogat, de cine sti cand? Nu e ciudat ca ceea ce la tine este regula la fratele tau sa fie regula exact..opusul? Poate e un detaliu minor ai sa-mi zici, dar totusi mi se pare ca un scartzait pe fondul simfoniei fratesti.. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
129. Î: În ce fel Biserica este una ? R: Biserica este una întrucât toți membrii ei sunt de acord asupra unei singure credințe, sunt cu toții în aceeași comuniune și sunt toți sub un singur cap. Sursa: http://www.catehism.ro/cb_Lectia12.htm Deci, domeniul canonic nu este un aspect al unității Bisericii. Canoanele pot fi și trebuie să fie apanaj al Bisericilor Particulare și nu al nivelului universal al Bisericii, în virtutea principiului subsidiarității. Vedem acest model aplicat și de statele federale. Spre exemplu, statul Dakota are alte legi decât statul Montana în orice domeniu în care aceasta e posibil, dar nu am observat ca acest lucru să fie "un scârțâit" pe fondul unității statului federal american.
Doamne, Tu pe toate le știi ! Tu știi că Te iubesc ! www.catehism.com http://regnabit.wordpress.com Last edited by Mihnea Dragomir; 01.05.2011 at 01:42:05. |
|
|||
|
|||
![]()
Trebuie sa recunosc ca am totusi o perspectiva mai diferita asupra unitatii.
In ceea ce priveste statele americane e cam hilara situatia, daca faci o crima undeva poti primi inchisoare pe viata iar in alta parte esti executat, daca se intampla undeva la granita dintre doua state trebuie stabilit neaparat locul pentru a stabili jurisdictia + alte infractiuni care intr-o parte sunt si intr-o parte nu sunt pedepsite sau sunt pedepsite diferit dar cum ziceam dincolo de aspectul hilar si relativismul legal se intrezareste cel moral si daca in cazul legilor facute de oameni este usor de trecut cu vederea, in ceea ce priveste ceea ce este considerat de inspiratie divina lucrurile nu cred ca pot fi privite cu aceeasi usuratate. Sau, poate ar trebui sa intelegem ca si canoanele BGC cat si BRC sunt de fapt relative valide datorita faptului ca deriva strict din factorul uman si n-au nici o legatura cu vreo ordine de natura divina? Sau doar in particular acest canon si eventual altele de acelasi gen, conflictual BGC vs BRC? Postul in BGC cum a ramas? Vegetarian ca in BO sau lacto-vegetarian ca in BRC? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Un proces eclezial a avut loc asupra unui spațiu din București, vizavi de Ambasada Franței, asupra căruia au ridicat pretenții: un ordin călugăresc (frații Aspumpționiști) și vicariatul de București al BRU. Roma a tranșat cazul, așa cum o făcea și cu 1500 de ani în urmă, când mai mulți pretendenți se credeau îndreptățiți să ocupe scaunul vreunei mitropolii sau patriarhii. Citat:
Citat:
În BRC, regulile alimentare referitoare la post sunt mult atenuate în prezent. Atâtea câte au rămas sunt obligație gravă. Materie recomandată sunt alte practici de credință care au căpătat mai mare importanță, așa cum este Adorația Euharistică.
|
||||
|
||||
![]()
A fost curiozitate, desi pe percurs si un pic de malitiozitate, OK. Poate si iritarea fata de mediatizarea masiva a unui eveniment, chiar daca acesta este din sfera religioasa. Acum, ca directorii de programe de la televiziuni isi imagineaza ca murim daca nu vedem inmormantrea lady Di/ nunta regala -asta e; dar un lucru cu o incarcatura spirituala asa de mare- retranmis la TV (si duminica dimineata, care este pentru f. multi crestini perioada Liturghiei)parca altereaza ceva din traire, in general!
Parerea mea. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si Trinitas TV transmite Liturghia in direct, in fiecare duminica, si nu v-am vazut comentand acest lucru. Dar deh, cand vine vorba de catolici..... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Dragi catolici, astazi e o zi mare pentru noi. E in direct acum pe TVR 2 transmisiunea de la Vatican.
Eu o voi vedea in reluare, plec la Biserica acum. Insa, sa nu uitati de Sarbatoarea de azi, Sarbatoarea Milostivirii Divine, si de indulgenta plenara care se poate obtine daca se indeplinesc conditiile. ”In acesta zi, voi turna un ocean de haruri asupra sufletelor care se apropie de izvorul Milei Mele.Cei ce vor merge la Spovada si vor primi Sfanta Impartasanie vor obtine iertare completa a pacatelor si a pedepsei (Indulgenta Plenara- n. trad.).In acea zi toate portile prin care revars haruri sunt deschise.Nici un suflet sa nu se teama sa se apropie de mine chiar daca are cele mai negre pacate. Mila mea este atat de mare incat nici o minte de om sau de inger nu o poate patrunde toata eternitatea.Dorinta Mea este ca acesta Solemnitate sa fie celebrata in a doua Duminica dupa Pasti.Omenirea nu va gasi pacea pana nu se va intoarce catre izvorul Milei Mele”. o zi buna, si Laudat sa fie Isus! Last edited by Tuty2010; 01.05.2011 at 10:48:22. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ioan Paul Al II-lea | nsd | Biserica Romano-Catolica | 3 | 08.09.2015 20:01:17 |
Sa-l pomenim in rugaciuni pe Paul | cristiboss56 | Umanitare | 5 | 28.04.2010 21:45:03 |
Paul washer - sermon jam | cristian24 | Pocainta | 0 | 14.11.2009 11:39:14 |
Patriarhul Bartolomeu si Papa Ioan Paul a IIlea | mihailt | Despre Biserica Ortodoxa in general | 5 | 22.06.2008 16:16:04 |
|