![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Uite si din KJV
But if the wicked will turn from all his sins that he hath committed, and keep all my statutes, and do that which is lawful and right, he shall surely live, he shall not die Again, when the wicked man turneth away from his wickedness that he hath committed, and doeth that which is lawful and right, he shall save his soul alive. Because he considereth, and turneth away from all his transgressions that he hath committed, he shall surely live, he shall not die. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Totuși, versetele acestea nu amintesc de un "suflet nemuritor", ci mai degrabă de un suflet muritor (vezi v.4). Iar versetul 28 nu spune de suflet că "va trăi și nu va muri", ci de "cel rău" pocăit (v.27). Citat:
În consecință versetele acestea spun de suflet că e muritor, iar cel pocăit va trăi și nu va muri. Alt verset ai? |
|
|||
|
|||
![]()
Adica spune despre Sufletul pacatosului ca va muri dar al pocaitului va muri si el sau ce ?
99 de ce nu raspunzi tu ? Au ingerii trup ? Au nevoie de un trup ? Dar Dumnezeu ? Are Dumnezeu trup sau nu ? Ce inseamna ca noi santem creati "dupa Chipul si Asemanarea lui Dumnezeu " ? Unde vor locui Oamenii dupa inviere ? In cer sau pe noul pamant ? Raspunde-mi te rog la intrebarile astea . |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Sufletul care păcătuiește, acela va muri." (Ezechiel 18,4) Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar am vrut sa aflu parerea ta .Uite Iisus ne spune :" God is a Spirit: and they that worship him must worship him in spirit and in truth. " Sau pe romaneste : Duh este Dumnezeu și cei ce I se închină trebuie să i se închine în duh și în adevăr. Are Dumnezeu trup ? Au ingerii trup ? Daca Dumnezeu e Duh ce inseamna ca l-a facut pe om "dupa Chipul si Asemanarea Lui " ? De ce oamenii spuneau ca trupul e templul Duhului Sfant ? " Nu știți că trupul vostru este Templul Duhului Sfânt care locuiește în voi și pe care L-ați primit de la Dumnezeu? Și că voi nu sunteți ai voștri? " .Sau altii compara trupul cu Cortul ? Ne asemanam lui Dumnezeu la trup sau la ce este interior ? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Acum dovedește-mi și tu clar, textual că "sufletul e nemuritor". De parcă ar mai fi nevoie... eu spun că nici nu mai are rost odată ce ai recunoscut că e muritor... dar dacă insiști că totuși e "nemuritor" (1+1= ∞), aștept versetul.... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Adica tu ce vrei sa-ti spun ca nici Dumnezeu nu poate distruge un suflet ? Sufletul dreptilor e nemuritor pentru ca Dumnezeu e drept si el a promis ca dreptul va trai si nu va muri nu pentru ca nu il poate distruge. Hai explica-mi tu cum e cu Dumnezeu .Are trup sau nu ? Ca asta poate raspunde la multe intrebari .Deci daca are trup dovedeste cu biblia ,daca nu explica-mi ce inseamna ca omul a fost creat dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu . |
|
|||||
|
|||||
![]() Citat:
Că cel pocăit va trăi și nu va muri asta e altă problemă... nu scrie acolo când va tră și când nu va muri. Scrie în schimb în alte locuri. Că va trăi după înviere și nu va [mai] muri în fericirea Raiului. Citat:
Citat:
Citat:
![]() Citat:
Eu am fost fair cu tine... acum fi bun și răspunde la întrebarea esențială pentru acest topic... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ajuta-ma sa ies din aceasta stare de confuzie. Nu am inteles in ce stare erau saracul Lazar si bogatul. Erau "suflete nemuritoare"? Atunci de ce aveau trup si suferinte trupesti? Reciteste Luca 16:19-31. Interesant este ca nu se foloseste deloc cuvantul "suflet". Si totusi, unii iau aceasta parabola pentru a argumenta teoria "sufletului nemuritor". Cam multa confuzie in capul meu. |
|
|||
|
|||
![]()
Nu ai raspuns la nimic. Unde este postarea care indica un singur verset, care foloseste expresia "suflet nemuritor"?
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre moarte si pomenirea mortilor | AnnaEnache | Intrebari utilizatori | 42 | 13.06.2012 09:43:28 |
SA VORBIM DESPRE URA,PEDEAPSA SI MOARTE. | bitza | Generalitati | 28 | 20.03.2011 02:05:27 |
Despre viata de dupa moarte | georgian_osa | Din Noul Testament | 30 | 14.03.2010 18:49:29 |
Marturii despre moarte | Iustin44 | Generalitati | 14 | 31.03.2009 23:59:56 |
despre randuielile de la moarte cuiva si parastase | mara2008 | Generalitati | 1 | 20.05.2008 15:07:31 |
|