Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 02.01.2012, 03:20:08
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Uite si din KJV

But if the wicked will turn from all his sins that he hath committed, and keep all my statutes, and do that which is lawful and right, he shall surely live, he shall not die

Again, when the wicked man turneth away from his wickedness that he hath committed, and doeth that which is lawful and right, he shall save his soul alive. Because he considereth, and turneth away from all his transgressions that he hath committed, he shall surely live, he shall not die.
Vechi 02.01.2012, 03:27:35
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Ezechiel 18 .Uite din Cornilescu :

Iată că toate sufletele sînt ale Mele. După cum sufletul fiului este al Meu, tot așa și sufletul tatălui este al Meu. Sufletul care păcătuiește, acela va muri.

Dar dacă cel rău se întoarce dela răutatea lui și face ce este drept și bine, își va păstra sufletul viu
Pentru că își deschide ochii și se abate dela toate fărădelegile pe cari le -a săvîrșit, va trăi și nu va muri.
Aham, era din versiunea Cornilescu (Ezechiel 18,4.27.28.), de aceea nu găseam... mulțumesc!

Totuși, versetele acestea nu amintesc de un "suflet nemuritor", ci mai degrabă de un suflet muritor (vezi v.4).
Iar versetul 28 nu spune de suflet că "va trăi și nu va muri", ci de "cel rău" pocăit (v.27).

Citat:
Uite si din KJV

But if the wicked will turn from all his sins that he hath committed, and keep all my statutes, and do that which is lawful and right, he shall surely live, he shall not die

Again, when the wicked man turneth away from his wickedness that he hath committed, and doeth that which is lawful and right, he shall save his soul alive. Because he considereth, and turneth away from all his transgressions that he hath committed, he shall surely live, he shall not die.
Iar KJV spune la fel!

În consecință versetele acestea spun de suflet că e muritor, iar cel pocăit va trăi și nu va muri. Alt verset ai?
Vechi 02.01.2012, 03:35:05
Senior Member

Implicit

Adica spune despre Sufletul pacatosului ca va muri dar al pocaitului va muri si el sau ce ?
99 de ce nu raspunzi tu ? Au ingerii trup ? Au nevoie de un trup ? Dar Dumnezeu ? Are Dumnezeu trup sau nu ? Ce inseamna ca noi santem creati "dupa Chipul si Asemanarea lui Dumnezeu " ? Unde vor locui Oamenii dupa inviere ? In cer sau pe noul pamant ? Raspunde-mi te rog la intrebarile astea .
Vechi 02.01.2012, 03:41:31
Banned

Implicit

Citat:
Adica spune despre Sufletul pacatosului ca va muri dar al pocaitului va muri si el sau ce ?
Exact cum scrie acolo!

"Sufletul care păcătuiește, acela va muri." (Ezechiel 18,4)

Citat:
99 de ce nu raspunzi tu ? Au ingerii trup ? Au nevoie de un trup ? Dar Dumnezeu ? Are Dumnezeu trup sau nu ? Ce inseamna ca noi santem creati "dupa Chipul si Asemanarea lui Dumnezeu " ? Unde vor locui Oamenii dupa inviere ? In cer sau pe noul pamant ? Raspunde-mi te rog la intrebarile astea .
Ușurel, ușurel cu potopul de întrebări fumigene! Răspunde tu la întrebarea de bază și apoi mai vedem...
Vechi 02.01.2012, 03:50:29
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Exact cum scrie acolo!

"Sufletul care păcătuiește, acela va muri." (Ezechiel 18,4)

Ușurel, ușurel cu potopul de întrebări fumigene! Răspunde tu la întrebarea de bază și apoi mai vedem...
Pai eu ti-am zis ca nu am cum sa te fac sa intelegi ca 1+1 = 2 .Daca tu din va trai si nu va muri intelegi ca e muritor nu am ce sa-ti fac.Spune clar care suflete vor muri ? Cele care pacatuiesc .Sau care nu sant scrise in "Cartea Vietii " din Apocalipsa.
Dar am vrut sa aflu parerea ta .Uite Iisus ne spune :" God is a Spirit: and they that worship him must worship him in spirit and in truth. "

Sau pe romaneste : Duh este Dumnezeu și cei ce I se închină trebuie să i se închine în duh și în adevăr.

Are Dumnezeu trup ? Au ingerii trup ? Daca Dumnezeu e Duh ce inseamna ca l-a facut pe om "dupa Chipul si Asemanarea Lui " ? De ce oamenii spuneau ca trupul e templul Duhului Sfant ? " Nu știți că trupul vostru este Templul Duhului Sfânt care locuiește în voi și pe care L-ați primit de la Dumnezeu? Și că voi nu sunteți ai voștri? " .Sau altii compara trupul cu Cortul ? Ne asemanam lui Dumnezeu la trup sau la ce este interior ?
Vechi 02.01.2012, 04:00:17
Banned

Implicit

Citat:
Pai eu ti-am zis ca nu am cum sa te fac sa intelegi ca 1+1 = 2 .Daca tu din va trai si nu va muri intelegi ca e muritor nu am ce sa-ti fac.Spune clar care suflete vor muri ? Cele care pacatuiesc .Sau care nu sant scrise in "Cartea Vietii " din Apocalipsa.
Da, spune clar, chiar textual că vor muri. Sufletul departe de a fi nemuritor, e chiar muritor! Deci 1+1=2
Acum dovedește-mi și tu clar, textual că "sufletul e nemuritor". De parcă ar mai fi nevoie... eu spun că nici nu mai are rost odată ce ai recunoscut că e muritor... dar dacă insiști că totuși e "nemuritor" (1+1= ∞), aștept versetul....
Vechi 02.01.2012, 04:06:40
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Da, spune clar, chiar textual că vor muri. Sufletul departe de a fi nemuritor, e chiar muritor! Deci 1+1=2
Acum dovedește-mi și tu clar, textual că "sufletul e nemuritor". De parcă ar mai fi nevoie... eu spun că nici nu mai are rost odată ce ai recunoscut că e muritor... dar dacă insiști că totuși e "nemuritor" (1+1= ∞), aștept versetul....
Mai tu nu auzi : Sufletul care pacatuieste va muri => Acela care nu pacatuieste nu va muri .
Adica tu ce vrei sa-ti spun ca nici Dumnezeu nu poate distruge un suflet ? Sufletul dreptilor e nemuritor pentru ca Dumnezeu e drept si el a promis ca dreptul va trai si nu va muri nu pentru ca nu il poate distruge.
Hai explica-mi tu cum e cu Dumnezeu .Are trup sau nu ? Ca asta poate raspunde la multe intrebari .Deci daca are trup dovedeste cu biblia ,daca nu explica-mi ce inseamna ca omul a fost creat dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu .
Vechi 02.01.2012, 04:28:54
Banned

Implicit

Citat:
Mai tu nu auzi : Sufletul care pacatuieste va muri => Acela care nu pacatuieste nu va muri .
Din versetele date de tine nu rezultă textual decât că sufletul (care păcătuiește) va muri => că sufletul este muritor. Punct.

Că cel pocăit va trăi și nu va muri asta e altă problemă... nu scrie acolo când va tră și când nu va muri. Scrie în schimb în alte locuri. Că va trăi după înviere și nu va [mai] muri în fericirea Raiului.

Citat:
Adica tu ce vrei sa-ti spun ca nici Dumnezeu nu poate distruge un suflet ?
La întrebarea asta am răspuns deja. Dumnezeu poate distruge sufletul (Mat.10,28)=> [încă o dată] că sufletul nu e nemuritor.

Citat:
Sufletul dreptilor e nemuritor pentru ca Dumnezeu e drept si el a promis ca dreptul va trai si nu va muri nu pentru ca nu il poate distruge.
*(corecție): va fi nemuritor. Acum e muritor. Chiar și al drepților.

Citat:
Hai explica-mi tu cum e cu Dumnezeu .Are trup sau nu ? Ca asta poate raspunde la multe intrebari
Nu cred că răspunde la întrebarea principală a topicului. Dar ca să-ți fac pe plac, Scriptura zice că nimeni nu L-a văzut pe Dumnezeu (Ioan 1,18) deci nu-ți pot da eu răspunsul, ci doar Cine L-a văzut. Însă tot Scriptura zice că Dumnezeu este duh (Ioan 4,24). Trage singur concluzia...

Citat:
explica-mi ce inseamna ca omul a fost creat dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu .
Nu cred că asemănarea se referă la partea fizică, ci la faptul că e o ființă vie, înzestrată cu o voință liberă, cu o personalitate conștientă de sine, cu caracter, etc.

Eu am fost fair cu tine... acum fi bun și răspunde la întrebarea esențială pentru acest topic...
Vechi 02.01.2012, 08:58:00
grasu77 grasu77 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.06.2011
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
ce faci prietene, TE CONTRAZICI SINGUR? Pai nu tu ai zis ca mortii NU STIU NIMIC? Atunci cum putea bogatul care "a murit...și a fost înmormântat" sa simta suferinte trupesti dupa moarte, cand el nu ar trebui sa simta nimic (asta dupa invatatura voastra)?
Doamne ajuta!
Eu nu ma contrazc. Dar Biblia spune ca "mortii nu stiu nimic".(Ecl. 9:5). Iar in pilda bogatului nemilostiv vedem ca bogatul si saracul Lazar aveau trup si erau constienti si activi. Iar Biblia nu se contrazice.

Ajuta-ma sa ies din aceasta stare de confuzie. Nu am inteles in ce stare erau saracul Lazar si bogatul. Erau "suflete nemuritoare"? Atunci de ce aveau trup si suferinte trupesti? Reciteste Luca 16:19-31. Interesant este ca nu se foloseste deloc cuvantul "suflet". Si totusi, unii iau aceasta parabola pentru a argumenta teoria "sufletului nemuritor". Cam multa confuzie in capul meu.
Vechi 02.01.2012, 09:01:05
grasu77 grasu77 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.06.2011
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihai07 Vezi mesajul
\
am raspuns la aceasta chestiune. cauta in paginile precedente.
Nu ai raspuns la nimic. Unde este postarea care indica un singur verset, care foloseste expresia "suflet nemuritor"?
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre moarte si pomenirea mortilor AnnaEnache Intrebari utilizatori 42 13.06.2012 09:43:28
SA VORBIM DESPRE URA,PEDEAPSA SI MOARTE. bitza Generalitati 28 20.03.2011 02:05:27
Despre viata de dupa moarte georgian_osa Din Noul Testament 30 14.03.2010 18:49:29
Marturii despre moarte Iustin44 Generalitati 14 31.03.2009 23:59:56
despre randuielile de la moarte cuiva si parastase mara2008 Generalitati 1 20.05.2008 15:07:31