Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserici Protestante
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.07.2012, 07:47:42
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Eu stiu de adventisti care tin Pastele si culmea (amuzant?) il tin dupa cel ortodox (ca data), sunt curios daca cei fosti catolici il tin dupa cel catolic.
Dacă găsești un calendar adventist să aibă însemnat Paștele, îl mănânc. Cu piuneze cu tot!

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Iar ceea ce enumeri mai sus, nu tin de Legea Veche, chiar atata ignoranta domnule?
Atât Paștele, cât și Cincizecimea țin exclusiv de legea veche, legea levitică, legea evreiască, le găsești amintite de nenumărate ori în VT. Postirea de două ori de săptămână ține de legi rabinice. Tot evreiești
Vechi 13.07.2012, 09:23:16
Cornel Urs's Avatar
Cornel Urs Cornel Urs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.05.2012
Locație: Miercurea Ciuc - Harghita
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Domnule Urs, nu fiți... rău! Am declarat de atâtea ori că nu sunt pastor, ori angajat al cultului. Dacă nu mă credeți, treaba dvs., dar acesta e adevărul.
ce sa va mai cred, domnule, cand ati demonstrat ca sunteti cel mai mare mincinos.
Vechi 13.07.2012, 09:25:50
Adrianna Adrianna is offline
Banned

Data înregistrării: 22.06.2012
Implicit

Despre Apocalipsa eu v-am pus intrebarile nu Bluester.

Ati amintit de Templul pomenit in Daniel: care este acest Templu si de ce nu poate fi cel distrus la Ierusalim din moment ce Daniel a profetit cu ceva timp inainte de distrugerea lui? Si daca nu-i acela, care atunci?
Ce va face sa credeti ca profetiile lui Daniel se intind pana la sfarsitul lumii si nu ca de fapt ele s-au implinit deja?
Faptul ca antehristul are ceva crestin este evident, este lupul in blana de oaie care incearca sa scoata oamenii din biserica, deci este cineva cu valori crestinesti insa aplicate in afara bisericii. Va intreb inca o data de ce considerati ca nu poate fi o organizatie de tip masonic care sustine a avea un Dumnezeu, Arhitectul universului, care sustine a fi crestina, s-a dezvoltat doar din crestinism si construia catedrale, care sustine ca toti inauntru isi pot practica liber religia proprie, deci o babilonie, care are teluri politico-economice mai mult decat evidente si pe care incetul cu incetul le da la iveala, care sarbatoreste solstitiile tocmai pentru ca se considera avand lumina (ori lumina este Hristos si nu ceea ce spun ei), care au facut sa fie respectate principii crestine introducand lumea laica ce iata le poate respecta si fara Hristos, doar cu ajutorul "iluminatilor" etc. etc. De ce deci nu poate fi aceasta organizatie cea de care vorbesc profetiile? Iar Templul exact cel de la Ierusalim care va fi reconstruit cu ajutorul lor? Stiti ca evreii sarbatoresc in fiecare an reconstruirea Templului si conform profetiilor ei spun ca va fi reconstruit de catre Mesia pe care ei il asteapta sa vina in chiar timpurile noastre. Trebuie doar inlaturati arabii care isi au marea moschee pe sediul Templului si apoi gata..

Cat despre Coloseni, cei din Colos erau evrei pentru ca Ap. Pavel sa se refere la legea ebraica? Dar galatenii carora le vorbeste in acelasi mod?

Multumesc de raspunsuri.
Vechi 13.07.2012, 09:31:27
bluester's Avatar
bluester bluester is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2012
Locație: Constanta
Implicit

Citat:
Dacă găsești un calendar adventist să aibă însemnat Paștele, îl mănânc. Cu piuneze cu tot!
Nu se referea la Pastele evreilor ci se referea la Invierea Domnului.

Citat:
Atât Paștele, cât și Cincizecimea țin exclusiv de legea veche, legea levitică, legea evreiască, le găsești amintite de nenumărate ori în VT. Postirea de două ori de săptămână ține de legi rabinice. Tot evreiești
Mai repet o data ca Biserica Ortodoxa nu tine Pastele evreiesc , adica iesirea evreilor din robia egiptenilor.... ci tine Invierea Domnului (care este tot un fel de Paste , pentru ca ni s-a deschis portita Imparatiei lui Dumnezeu , adica avem sansa de a ne mantui).
Pe de alta parte ,Biserica Ortodoxa tine ziua Cincizecimii pentru ca in acea zi Duhul Sfant s-a pogorat peste Sfintii Apostolii - iar atunci a luat nastere Biserica.
Aceste sarbatori sunt pur crestine.

PS : Vedeti ca intr-un post al dvs. m-ati citat pe mine , cu toate eu nu zisesem asa ceva... presupun ca e o greseala.
Vechi 13.07.2012, 09:37:42
Banned

Implicit

Daca intrebarea nu a fost clara reformulez: textul publicat spune ca Bisericile Catolica si (neo)protestante ar avea o mantuire juridica pentru ca afirma ca plata pacatului este moartea si ca n-ar fi deloc asa ci ar fi invers, pacatuim pentru ca suntem morti duhovniceste.

Ca atare am facut remarca asupra faptului ca aceste biserici nu au facut o afirmatie de capul lor ci au redat ceea ce a spus Ap. Pavel ca "plata pacatului este moartea" deci indirect textul publicat neaga cele spuse de Ap. Pavel acuzand de mantuire juridica.

Intrebarea este deci: cum se interpreteaza in acest caz faptul ca insusi Ap. Pavel a afirmat ca plata pacatului este moartea si cum se justifica atunci judecata din text cum ca asta ar insemna mantuire juridica.

Acum sper sa fie mai clar

Cat despre ascultare, aici iar este o intelegere gresita, cand Domnul le-a spus apostolilor ca cei ce nu ii asculta pe ei (pe apostoli) pe El (pe Domnul) nu il asculta, se refera la invatatura lasata lor de catre El, este ca si cum ar zice: " cei care nu va cred pe voi pe cuvant ca Eu asa am spus, pe Mine nu ma cred". Ori eu cred ceea ce au spus apostolii despre Domnul, tocmai de aceea cred in "cauta si vei gasi", "cercetati toate si retineti ceea ce este bun". Nu am vazut nicaieri sa scrie ca modul in care trebuie cautat si cercetat este cel sugerat de dvs.: prin acceptare fara a gandi a celor auzite, asta este o interpretare gresita a cuvantului ascultare, interpretare care prin ea insasi anuleaza principiile enuntate anterior: de a cauta si de a cerceta toate .

Multumesc de raspunsuri.
Vechi 13.07.2012, 10:10:30
sad story sad story is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.05.2012
Implicit

Citat:
Numele lor generic nu apare în Scriptură, însă apar clar delimitate. Legea Morală, adică Legea lui Dumnezeu (Decalogul, Cele 10 Porunci) era așezat în chivot, iar Legea Ceremonială (Legea lui Moise, Legea Levitică, Legea Jerfelor) era așezată lângă chivot. Sunt două coduri de legi clar delimitate prin faptul că unul e veșnic, iar altul temporar.
Doar in functie de modul cum erau asezate, ati tras concluzia aceasta ? Unde ati mai gasit in Biblie o alta confirmare ca un cod de legi e vesnic, celalalt temporar? doar pe asta va bazati, ca cele doua coduri erau asezate unul in chivot altul in afara chivotului? Apostolii de ce nu au facut precizarea asta?
Vechi 13.07.2012, 10:31:08
Banned

Implicit

Apropos de Babilonie si Antehrist, pentru a vedea cat de inteligenti sunt, capabili sa ii pacaleasca si pe oameni foarte inteligenti, pacaleasca pana la un anumit punct dupa care, cei care ajung la Hristos, nu mai sunt pacaliti: o sa incep cu un citat legat de o personalitate ortodoxa foarte indragita in mediul ortodox: Ieromonahul Seraphim Rose.

Citez de aici:

http://ro.orthodoxwiki.org/Serafim_Rose

" Avea o inteligență nativă excepțională (testele IQ din liceu situau inteligența sa la nivel de geniu). "

"După ce a absolvit Pomona Colloge, în timp ce studia, sub coordonarea lui Alan Watts, la Academia Americană de Studii Asiatice, Eugene a descoperit scrierile lui René Guénon. Scrierile acestuia l-au inspirat în căutarea unei tradiții religioase autentice."

Vedeti unde l-a descoperit pe René Guénon si cum a fost inspirat de acesta? Putini insa dintre ortodocsi stiu cine este René Guénon si care este invatatura acestuia: este un catolic francez care a imbratisat religia musulmana si care a imbratisat si traditia orientala, toate in acelasi timp ca si cum ar fi perfect posibil si care a invatat prin cartile sale intoarcerea la o spiritualitate autentica dar nu oricum ci intoarcerea la Biserica catolica in Apus cu constituirea in acelasi timp a unei elite care sa ii duca apoi pe oameni catre spiritualitatea orientala (hindusa etc), adevarata spiritualitate din punctul lui de vedere. Insa nu s-a multumit doar cu zisul ci s-a pus treaba: a infiintat o loja massonica in Franta si a scris multime de articole si carti pentru a suci mintea oamenilor. Ca atare sunt destui astazi care intra in francmasonerie convinsi ca din cele trei cai spirituale posibile descrise de Guénon: BC, francmassoneria si compagnon-ajul, doar Francmassoneria mai sta azi in picioare pentru ca BC a pierdut esoterismul (adica Tainele) iar compagnonajul este prea limitat la casta anumitor meserii pe teritoriul Frantei. Ca atare este un razboi pe fata intre francmasoni si BC, se acuza reciproc de a fi in slujba diavolului... Iar intr-o carte scrisa de masoni (care acum isi fac tot mai simtita prezenta si (o parte din ) invatatura in mod public pentru a atrage oameni) citeam un fel de elogiu adus lui René Guénon pentru ca spiritualitatea lui inalta a mai curatat francmasoneria de practicile ei oculte...

De aceea nu pot sa nu remarc cand BC este atacata din toate partile, nu numai de atei si francmasoni, ci si de unii crestini care au aceleasi convingeri ca francmasonii, cum ca in BC ar lucra diavolul, si deci, vazand-o haituita si incoltita din toate partile imi pun intrebarea: de ce oare daca nu pentru faptul de a-i sluji cu adevarat lui Hristos?...

Last edited by Adrianna; 13.07.2012 at 10:39:33.
Vechi 13.07.2012, 11:53:21
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
Ce să citesc de acolo? Că a fost desființat sabatul zilei a 7-a împreună cu celelalte 9 porunci? Hai să fim serioși!
"Astfel că Legea NE-A fost călăuză spre Hristos, pentru ca să ne îndreptăm din credință. Iar dacă a venit credința, NU mai suntem sub călăuză". (Galateni 3:24-25)
Sabatul face parte din Lege? Face! Mai suntem noi sub Lege? NU!
Vechi 13.07.2012, 11:57:57
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
Numele lor generic nu apare în Scriptură, însă apar clar delimitate. Legea Morală, adică Legea lui Dumnezeu (Decalogul, Cele 10 Porunci) era așezat în chivot, iar Legea Ceremonială (Legea lui Moise, Legea Levitică, Legea Jerfelor) era așezată lângă chivot. Sunt două coduri de legi clar delimitate prin faptul că unul e veșnic, iar altul temporar.
de asta a disparut chivotul legii ca legea morala era vesnica? Mai era chivotul in templu cand a venit Hristos pe pamant. Nu! Asta arata ca legea veche, asta pe care voi adventistii o tot trambitati, a trecut odata cu venirea lui Hristos, a devenit o "umbra" asa cum bine zice Pavel
Vechi 13.07.2012, 12:52:12
bluester's Avatar
bluester bluester is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2012
Locație: Constanta
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul

Atunci a aparut un np, care le-a prezentat clar acest mesaj al mantuirii. Omul respectiv a inteles ca exista si pentru el o mantuire si s-a intors cu toata inima catre Dumnezeu. Mai tarziu au aparuti si ortodocsii/ catolicii sa ii spuna ca e pe o cale gresita, dar era deja prea tarziu, caci omul experimentase dovezi practice ale eficacitatii caii pe care merge, asa cum experimentase si golul sufletesc in timp ce apartinea bisericilor istorice. Iar o tona de teorie nu face cat un gram de practica. De aceea, dincolo de vorbele frumoase despre bisericile istorice, omul stie unde a fost si unde a ajuns...
De ce atunci cand apare un neoprotestant , li se "deschid ochii" oamenilor ? Pana atunci nu puteau sa-l gaseasca pe Dumnezeu ? Ba da ... dar Nu vroiau , si daca nu vrei- devii ignorant...
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Hristos S-a nascut pentru toti oamenii! laurastifter Alte Religii 24 05.04.2013 14:10:48
De ce romanii nu mai fac filme istorice. Theodor_de_Mopsuestia Generalitati 22 27.03.2012 17:53:00
Bisericile din Apocalipsa joseph_ben_iacob Secte si culte 36 01.01.2011 14:38:29
Ingerul pazitor,pentru toti oamenii sau numai pentru crestini? mihailt Generalitati 45 12.11.2010 18:46:27
Cine cunoaste adaposturi pentru oamenii fara casa ? irina1f Umanitare 3 24.12.2008 08:47:09