Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 02.01.2012, 01:10:43
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Prietene, sf. ap. Petru nu și-a scris epistola în limba română, ci în greacă; iar în greaca koine construcția lui frazeologică e puțin mai dificilă, totuși e de remarcat faptul că anumiți termeni sunt alăturați indicând că e vorba de același timp al evenimentelor:

... έκήρυξεν άπειθήσασίν ποτε ότε...

... a predicat îndărătnicilor odinioară pe când...

Predicarea la neascultătorii antedeluvieni s-a făcut în acele zile premergătoare potopului, nu în perioada când Hristos era în mormânt.

Ei bine, sunt român... deci am o scuză!
Hai ca ai mai scos una .Acum zici ca a predicat odinioara

By which also he went and preached unto the spirits in prison. KJV

in which he went and proclaimed to the spirits in prison, ESV

through whom also he went and preached to the spirits in prison NIV

http://bible.cc/1_peter/3-19.htm

Cauta tu alta traducere .Scrie clar pentru oricine a facut minimum 8 clase ca Iisus a fost in duh si a predicat duhurilor din inchisoare in acelasi timp in care trupul lui era mort.

De ce tot o dai la intors.Scrie clar acolo ca Iisus a fost in Iad si a predicat duhurilor ce erau acolo inca de pe timpul lui Noe.Asta cu Noe e numai o referinta sa intelegem ca toti oamenii erau acolo.
Vechi 02.01.2012, 01:11:35
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
cum Iisus e Dumnezeu? Nu mai este un inger si anume arhanghelul Mihail? Asta in viziunea voastra adventista.
Tu poți face diferența între un înger și Arhi-înger?
Vechi 02.01.2012, 01:16:44
Senior Member

Implicit

Citat:
Tu poți face diferența între un înger și Arhi-înger?
Ce tot insisti atat ? Scrie clar in biblie ca Mihail este unul din capetenii,cum probabil si satana a fost alta cand era in cer."Dar voi ca niste oameni muriti si ca unul din capetenii cadeti ".Noi credem ca sant 7 arhangheli dar numai Dumnezeu stie cati sant.
Vechi 02.01.2012, 01:21:42
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Hai ca ai mai scos una .Acum zici ca a predicat odinioara

By which also he went and preached unto the spirits in prison. KJV

in which he went and proclaimed to the spirits in prison, ESV

through whom also he went and preached to the spirits in prison NIV

http://bible.cc/1_peter/3-19.htm

Cauta tu alta traducere
Caută mai bine mătăluță originalul grecesc, că Petru nu și-a scris epistola în engleza clasică ori în cea americană.

Citat:
De ce tot o dai la intors.Scrie clar acolo ca Iisus a fost in Iad
Nu scrie clar. Ba nu scrie deloc! Dacă tot ești pus pe contraziceri, arată-mi în ce traducere dorești că scrie "clar" cuvântul "iad".

Hai că ți-am dat temă de casă pentru o lună întreagă!

P.S. Vezi că a mai apărut recent o traducere în dialectul jamaican patois: „Jiizas Buk”

http://www.bbc.co.uk/news/magazine-16285462
Vechi 02.01.2012, 01:28:09
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
Domnule Lucian, încerc să vă lămuresc... Nu să vă conving, căci conform prejudecății mele (am și eu prejudecăți) sunteți iremediabil pierdut. Pierdut nu în sensul pierderii mântuirii, ci iremediabil pierdut în meandrele concretului unei dogme deplorabil de străină Bibliei!
Aici avem aceeasi parere. Nici unul nu cearca sa il convinga pe celalalt pentru ca nici unul nu crede ca se poate.

Citat:
Și zicând acestea, a strigat cu glas mare: Lazăre, vino afară![/i]" (Ioan 11,43 - versiunea Sinodală)[/center]

Acum, "ascultați" puțin acel strigăt cu "glas mare" [μέγας φωνή](din grecescul megas fone provine și termenul modern "megafon") și recunoașteți că Iisus Hristos poate să cheme la viață morții cu strigătul Lui puternic, doar este Dumnezeu! Parcă așa credeau ortodocșii cândva...

Acum mai "ascultați" un "megafon" biblic care învie morții:

"Căci Domnul Însuși, la un strigăt de poruncă, la sunetul vocii arhanghelului și la sunetul trâmbiței lui Dumnezeu, Se va coborî din cer și, mai întâi, vor învia cei morți în Cristos" (1 Tes. 4,16 - versiunea NTR)

Recunoașteți acum în vocea puternică a Arhanghelului pe Hristos care învie morții? Nu vă precipitați a-mi replica că Arhanghelul nu-i Hristos. Un înger nu poate învia 1.000.000.000 (să zicem aproximativ) de morți! Așteptați liniștit cireașa de pe tort...
Ok ca sa nu repetam chiatii inutile si sa nu ne contrazicem pe chestii inutile. Nu a fost rea vointa. Acum am inteles la ce va refereati.
Suntem amandoi de acord ca doar "cuvantului" Lui Hristos poate invia un mort. Acum am inteles si ca nu sustineti ca suflarea de viata, cum ii spuneti dvs este "lipita" de trup si dupa moarte ci se intoarce la Dumnezeu. Raspund la asta mai jos.

Citat:
Iar Iisus, strigând iarăși cu glas mare, Și-a dat duhul.
Din punctul meu de vedere ati facut niste afirmatii fara acoperire si ele ne pot duce la niste erezii grave. Ce inseamna ca Iisus si-a dat duhul? Ca firea umana a incetat sa mai existe? Ca partea umana din Hristos nu mai exista? Ca a disparut? Fiul e Persoana a II-a a Sf Treimi. Hristos e Dumnezeu si om. Hristos S-a pogorat la Iad. Asta inseamna ca exista si firea umana. Deci?

Citat:
Conform analogiei, tocmai ați sugerat că cuiele sunt în același timp și lada, iar cuiele nu se înțelege clar dacă sunt depozitate în buzunar ori merg deja în cele două locații - tipic pentru filosofia Babilonului! Ducând spre absurd elementele analogiei (așa cum mi s-a mai demonstrat în cazul pildei bogatului) se pare că nu aveți doar cele două buzunare pentru depozitat cuie, ci mai aveți unul la piept ("Sânul lui Avraam") și unul -să iertați- la... fundul (talpa) Iadului. Nu duc mai departe paralela și cu fratele dumneavoastră catolicul cu buzunarul Purgatoriului, sunteți oricum destul de limitat în mișcări: atenție să nu vă împungă cuiele!
Nu cred ca a inteles nimeni ca ar fi cuiele tot una cu lada. Cuiele am spus deja merg (sau sunt depozitate, oricum e acelasi lucru cu distinctia ca primesc si rasplata pentru cele safarsite) in buzunare.
Discutia cu privire la Sanul lui Avraam nu ati avut-o cu mine, asa ca... nu raspuns. Sanul lui Avraam reprezinta o "denumire" alternativa pentru Rai, deci e "buzunatul drept".

Citat:
Atunci, luând Domnul Dumnezeu țărână din pământ, a făcut pe om și a suflat în fața lui suflare de viață și s-a făcut omul [/i] ființă vie [נֶפֶשׁ]." (Facerea 2,7 - versiunea Sinodală)[/center]

adică:

trup + suflare de viață = suflet viu
Nu. Eu nu inteleg ca reiese ca Sufletul viu e trup+suflare de viata. Omul viu e trup+ suflet.
Daca ma gandesc bine diferenta in mare e de termeni. Eu ii zic suflet dvs suflare de viata. Eu ii zic om viu, dvs suflet viu. Dar sunt cam acelesi. Distictia este faptul ca eu spus ca sufletul are existenta data de Dumnezeu si ca e constient si fara trup, dvs ca nu.

Citat:
Suflarea de viață (cuiele) la "dezasamblarea omului" (moartea) ia drumul de unde a venit, adică la Cel care a dat-o:

"mai înainte ca praful să se'ntoarcă în pământ așa cum a fost și suflarea să se'ntoarcă la Dumnezeu, la Cel care a dat-o." (Ecl.12,7 - versiunea Anania)

V-am dat versiunea I.P.S. Bartolomeu Anania, căci versiunea oficială Sinodala e pocită rău la acest verset. Va vedea traducătorul cum se va descurca la Dreapta Judecată cu pocitania dumnealui.

Această "piesă" de la "dezasamblare" - [רוּחַ] ruach (Ecl.12,7), este una și aceeași cu cea de la "asamblare" (Facerea 2,7) - suflarea de viață.
Am vazut ca exiata o "disputa" pe un alt topic intre un ortodox si un catolic si nu vreau sa intru intr-o polemica pe un subiect deviant rau. Subiectul este ca sufletul ar avea ceva etern "o particica de Dumnezeu", ceva necreat. Daca suflarea de viata s-ar intoarce la Dumnezeu ar presupune exact asta. O parte de "dumnezeire" pe care El a daruit-o omului si Si-o ia inapoi.
Vechi 02.01.2012, 01:28:32
Banned

Implicit

Citat:
Noi credem ca sant 7 arhangheli
Să fiți sănătoși! Dar credința asta e bolnavă rău! - scuză-mă că o spun fără menajamente. Imaginează-ți o armată ce primește ordine de la 7 generali deodată! Dacă ai citit în DEX, prefixul arhi provine din verbul grecesc "arkhein" = a comanda.
Vechi 02.01.2012, 01:33:54
Senior Member

Implicit

Citat:
Să fiți sănătoși! Dar credința asta e bolnavă rău! - scuză-mă că o spun fără menajamente. Imaginează-ți o armată ce primește ordine de la 7 generali deodată! Dacă ai citit în DEX, prefixul arhi provine din verbul grecesc "arkhein" = a comanda.
Mai dar tu intelegi ca fiecare are alte indatoriri ? Numele lor descrie insusiri ale lui Dumnezeu de asta eu zic ca numai Dumnezeu stie cati sant.Dar nu poti sa citesti in Biblie si sa vezi ca Mihail este UNUL DIN CAPETENII ? Si e comandantul ostilor ingeresti ,dar Dumnezeu nu se lupta intr-una mai are si alta treburi.
Ce la noi toti sefii sant generali ?
Vechi 02.01.2012, 01:40:39
Senior Member

Implicit

Citat:
Caută mai bine mătăluță originalul grecesc, că Petru nu și-a scris epistola în engleza clasică ori în cea americană.

Nu scrie clar. Ba nu scrie deloc! Dacă tot ești pus pe contraziceri, arată-mi în ce traducere dorești că scrie "clar" cuvântul "iad".

Hai că ți-am dat temă de casă pentru o lună întreagă!

P.S. Vezi că a mai apărut recent o traducere în dialectul jamaican patois: „Jiizas Buk”

http://www.bbc.co.uk/news/magazine-16285462
Asta-i umor de adventist.Pai cata greaca veche ai invatat mataluta domnu` 99 ? De unde sa stiu eu ce scriu aia in greaca veche ? Dar eu vad ca in nici o biblie nu scrie altceva decat ca Iisus mort fiind cu trupul a fost in Iad cu duhul si le-a predicat duhurilor de acolo.(nu am zis ca e vorba despre iad asa cum il vedem noi,nu vreau sa te fac sa crezi asta dar cu sensul de inchisoare unde sant tinute duhurile mortilor ) .
Daca tu citesti biblia,pana si pasajul ala pe care l-ai pus tu si de acolo reiese altceva imi pare rau dar ai facut scoala degeaba.
Vechi 02.01.2012, 01:53:10
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lucian008 Vezi mesajul
Din punctul meu de vedere ati facut niste afirmatii fara acoperire si ele ne pot duce la niste erezii grave. Ce inseamna ca Iisus si-a dat duhul? Ca firea umana a incetat sa mai existe? Ca partea umana din Hristos nu mai exista? Ca a disparut? Fiul e Persoana a II-a a Sf Treimi. Hristos e Dumnezeu si om. Hristos S-a pogorat la Iad. Asta inseamna ca exista si firea umana. Deci?
Deci nu vreau să polemizez din nou pe acest subiect (vedeți topicul "A murit Dumnezeu la cruce?") carfe e foarte delicat datorită implicațiilor ascunse. Natura lui Dumnezeu este o taină pentru noi muritorii și nu putem face speculații pe tema aceasta... ajungem chiar la erezii grave!

Citat:
Nu cred ca a inteles nimeni ca ar fi cuiele tot una cu lada. Cuiele am spus deja merg (sau sunt depozitate, oricum e acelasi lucru cu distinctia ca primesc si rasplata pentru cele safarsite) in buzunare.
Cu asta chiar nu pot fi de acord! Dacă sufletele primesc răsplata chiar în momentul morții, Hristos revine pe pământ absolut degeaba. Un fel de "Hai la mine că eu plec de acasa!".

Citat:
Discutia cu privire la Sanul lui Avraam nu ati avut-o cu mine, asa ca... nu raspuns. Sanul lui Avraam reprezinta o "denumire" alternativa pentru Rai, deci e "buzunatul drept.
O fi buzunarul drept, dar e unul fals. Știți... ca buzunarul de la vestonul soldaților.

Citat:
Nu. Eu nu inteleg ca reiese ca Sufletul viu e trup+suflare de viata. Omul viu e trup+ suflet.
Daca ma gandesc bine diferenta in mare e de termeni. Eu ii zic suflet dvs suflare de viata. Eu ii zic om viu, dvs suflet viu. Dar sunt cam acelesi. Distictia este faptul ca eu spus ca sufletul are existenta data de Dumnezeu si ca e constient si fara trup, dvs ca nu.
Ați sesizat bine diferența terminologiei la ortodocși și adventiști, însă termenii nu sunt "cam aceiași", ci sunt total diferiți. Iar Scriptura face diferența chiar de pe prima sa pagină. Cum am și demonstrat. Și în original și în versiunea ortodoxă. Ce vreți mai mult?

Citat:
Am vazut ca exiata o "disputa" pe un alt topic intre un ortodox si un catolic si nu vreau sa intru intr-o polemica pe un subiect deviant rau. Subiectul este ca sufletul ar avea ceva etern "o particica de Dumnezeu", ceva necreat. Daca suflarea de viata s-ar intoarce la Dumnezeu ar presupune exact asta. O parte de "dumnezeire" pe care El a daruit-o omului si Si-o ia inapoi.
Scânteia de viață ce ne-a dăruit-o Dumnezeu nu e totuna cu Dumnezeu. Plus că acea "suflare de viață" nu este nici ea o entitate ce-ar viețui independent de corpul uman pe undeva prins spațiu. Am ajunge la alte erezii cumplite (acestea deja există) precum "garderoba" aceea cerească unde stau agățate duhurile ce urmează a fi puse în om la naștere... apoi după moarte puse iar la "garderobă", apoi introduse în alte corpuri (eventual chiar de animale)... Doamne ferește!
Vechi 02.01.2012, 01:59:02
Banned

Implicit

Citat:
Mai dar tu intelegi ca fiecare are alte indatoriri ?
Măi omu' lui Dumnezeu! În Biblie nu scrie de 7 Arhangheli, decât de Unul singur! Și apoi nu poate fi fiecare din cei 7, Arhi, adică "cel mai"! Îți dai seama cum sună?
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre moarte si pomenirea mortilor AnnaEnache Intrebari utilizatori 42 13.06.2012 09:43:28
SA VORBIM DESPRE URA,PEDEAPSA SI MOARTE. bitza Generalitati 28 20.03.2011 02:05:27
Despre viata de dupa moarte georgian_osa Din Noul Testament 30 14.03.2010 18:49:29
Marturii despre moarte Iustin44 Generalitati 14 31.03.2009 23:59:56
despre randuielile de la moarte cuiva si parastase mara2008 Generalitati 1 20.05.2008 15:07:31