![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cred ca aveam vreo 15-16 ani cand am auzit aceasta pilda si ce m-am mai revoltat si suparat ,cum de este posibil asa ceva? Ce fel de intelepciune este asta? Deh,judecata omeneasca"dreapta".
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Avatarul lui Decebal ma duce cu gandul la Alice din Tara Minunilor...oare ??
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. Last edited by Yasmina; 10.09.2013 at 11:36:25. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Mai este raspandita o stire falsa, chiar Paula Iacob o repeta, ca UE este impotriva eutanasierii cainilor si aceasta actiune ar contravine Constitutiei UE. De fapt e ca la noi, UE condamna omorarea animalelor in general, dar are un amendament special pentru cainii comunitari, in care se spune ca fiecare tara are libertatea sa rezolve cum considera aceasta problema. Culmea e ca toate tarile din vest prevad eutanasierea dupa un timp scurt (doua saptamani e cel mai indelungat termen). Din cauza asta nu vezi caini pe strada la ei, pentru ca sunt luati si apoi eutanasiati. De aceea eu nu doar ca nu vad care e problema, nici macar nu inteleg de ce e o problema. Legat de atacarea celor cu caini, e de fapt ceva ce a povestit fosta asistenta a lui Teo (Tanta). Plimba cainele adoptat si un tanar cu bicicleta a scuipat-o. Ea a spus ca din cauza cainelui, probabil nu din aceasta cauza. Oricum, e cunoscuta ca o mare aparatoare a drepturilor cainilor, e posibil ca din cauza ca a tot aparut la tv pe tema asta. Tanta nu are copii, iar sotul a parasit-o acum 5-6 ani (a plecat la cumparaturi si nu s-a mai intors, din ce a spus ea), majoritatea persoanelor care militeaza pentru aceste lucruri sunt de obicie femei mai in varsta sau care nu au copii. Stiu si din viata reala ca asa este. Mai este o categorie, vedete care au o oarecare stabilitate financiara si nu mai alte preocupari existentiale. |
|
|||
|
|||
![]()
Oprescu le-a spus, dar nu cred ca se referea doar la eutanasiere, ci la apararea drepturilor maidanezilor. Si cred ca e o cifra exagerata, cea de 5%, probabil sunt sub 1%. In Brasov nu au fost demonstratii, nu a protestat nimeni, doar o persoana este mai preocupata cu drepturile cainilor maidanezi, dar acea persoana a facut si un adapost si a creat si o rezervatie pentru ursi.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Uite azi am gasit intamplator un articol interesant: http://stiri.acasa.ro/monden-124/ved...or-184397.html Cred ca depinde foarte mult de oameni. Nu stiu cine este acest Puya, dar nu era potrivit sa-l puna acolo. Si uite ca mai sunt si oameni care chiar muscati de caine, totusi nu au ura impotriva lor. Am mai dat si linkul catre un forum de parinti. Si acolo sunt discutii mari si con tradictorii. Ii inteleg ca le este frica pentru copiii lor. Totusi mi se pare exagerata cumva si ura lor si gandirea lor. Nu cred ca din acest caz au invatat multi ce au de facut referitor la copiii lor. Numai sa ucida caini. Problema cu eutanasierea nu este asa simpla. Se da un ragaz pentru adoptie. Dar cati pot sa ia acesti caini si unde? La bloc? Se gandeste cineva? E vorba de orase, de Bucuresti!!! Unde sa tii caini si mai ales unii mari, ca sunt caini in general mari maidanezii? Vor fi omorati toti si cu cruzime. Eu asa vad lucrurile. Este prea multa ura, nimeni nu mai judeca si nu mai simte altceva. Si apoi totusi eutanasiere inseamna moarte, indiferent cum o dai. Si va fi moarte in masa, si va fi ura. Vor fi luati cu bata de pe strazi si chinuti. Doar a mai fost asa. Cum poate sa spuna cineva, ca vai, va fi ceva frumos pentru caini, o moarte frumoasa, fina!? Cataline, nu este asa, cum sa fie mai putin de 5 % aia care nu accepta eutanasierea? Sunt mult mai multi. Repet, toti vor sa dispara de pe strazi, dar multi nu vor auetanasierea. Poate confunzi cu adunatul de pe strazi. Acolo s-ar potrivi cifrele. Or sa fie prigoniti si cei care merg cu cainii lor in lesa, de rasa, sau nu. Nu stiu, mie mi-e frica de ceea ce o sa fie. Si nu stiu, exista atatea probleme grave in tara si in lume si astea nu intereseaza pe nimeni. Nu se mai revolta nimeni. Si nu gasesc potrivit sa punem toti oamenii mai presus decat cainii. O fi fost asa la inceputuri, in scripturi. Dar acum sunt atatia oameni care nu-si merita numele si caini care pot fi numiti Oameni. Chiar dintre maidanezi.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nimeni nu sustine sa bage toti cainii in adaposturi pentru ca e imposibil, ar trebui alocat apropae jumatate din bugetul sanatatii doar pentru a hrani toti cainii din tara. E complet gresita si interpretarea asta cu oameni care urasc caini. Tu urasti viteii sau porcii? Am inteles ca stai in Franta, cerceteaza ce se intamapla in Franta, se eutanasiaza cainii dupa mai putine zile decat doua saptamani, cat prevede noua noastra lege. De aceea cand tu iesi pe strada nu dai de caini, pentru ca autoritatile s-au preocupat sa-i adune si sa-i eutanasieze. De ce tot pe romani trebuie sa-i manace cainii si pe cei din alte tari nu? Last edited by catalin2; 10.09.2013 at 13:57:43. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
V-ati molipsit si dvs de la colegul guardian care incearca sa forteze nota impingand iubirea de animale spre un alt inteles? Oare asta ati vazut la manifestatie?Numai femei insingurate? Va spun eu,din datele pe care le am de la o asociatie din Cluj,la manifestare au participat barbati,femei si copii(unii copii chiar in caruciare),fie cu caini de rasa in lesa fie cu maidanezi adoptati. Doriti o poza calda? Mai sa fie,dar nu ati vazut familii cu copii care au si caine si pisica in casa? Fratilor,unde traiti?Intr-o cutie? Mama si tatal meu ar rade in hohote daca ar vedea ce scrieti;la fel si alti prieteni si rude care au si copii si caini. (parintii mei au adoptat 2 caini maidanezi,au plasat zeci si sute de alti caini,sterilizat si tratat alti o gramada,locuiesc intr-un apartament de 2 camere,hranesc gugustiucii in balconul lor si sponsorizeaza 2 verisoare sarace pe parcursul anilor de facultate+mai tin in viata si pe alti cersetori din familie). Asta fac ei,asta am invatat si eu,ADNul nu se desminte.Astia suntem noi!
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Mai diversifica putin comentariile,caci toate sunt la fel.Mai ai si altceva in vocabular? De asemeni mai sunt si alte topicuri(fiind un forum religios)in care poti active si adduce contributia ca membru,ca observ ca-ti tot faci veacul numai pe treadurile cu caini fiind foarte prolifica in domeniul asta. Uite,pe mine ma irita cum ii vorbesti Sophiei.Si tu si alti"iubitori de oamenii". Sunteti agresivi si deoarece vi s-au terminat replicile treceti la vulgaritati,la fraze spuse cu tupeu,la obscenitati. Ei daca ati iubi oamenii asa cum declarati...dar va vede Dumnezeu ce roade aduceti. De fapt,va este frica de caini si aceasta fobie personala pe care o aveti numai voi va face sa credeti ca doriti moartea cainilor dintr-un sentiment nobil fata de intrega umanitate.De ce nu recunoasteti cinstit ca frica de caini sau alte animale va face sa le doriti moartea?
|
|||
|
|||
![]()
As vrea si eu totusi sa inteleg de ce vedeti voi o incompatibilitate intre iubirea de animale/caini si cea de oameni.
Adica un om daca iubeste animale automat nu iubeste oamenii? De unde aceasta concluzie? Un om nu poate iubi si animalele si oamenii? Ba as spune ca este invers. Un om care iubeste animalele este mai cald si mai milos si cu oamenii. Are un suflet mai bun. Unul care uraste animalele inseamna ca nu are suflet, ca are mult sange rece (daca le si doreste moartea). O spun din observatiile mele practice. Faceti si un exercitiu de imaginatie: stati in fata unui caine de pe strada care nu va face nimic si imaginati-va cum il omorati, cum moare in fata voastra, privindu-va in ochi si cerand mila. Va impresioneaza? Va este mila? Il omorati? Eu iubesc si copiii si animalele. Si nu pot alege intre ei. Si totusi exista imprejurari in care stau pe ganduri - exista si copii rai care imi fac mult rau. Si eu am vazut multi oameni care au acasa sau in curte atat copii cat si animale si care fac bine tuturor. Si copii sau tineri care voluntariat la adaposturi de animale. Problema se va rezolva cam asa: cainii vor fi luati (daca vor fi prinsi) si omorati cu cruzime. Asta cu eutanasierea si moarte lor bland, eu n-o cred. N-or sa poata multi sa adopte, ca nu au unde sa-i tina. Insasi prinderea va fi o chinuire asa cum am inteles ca se face in tara. Si dupa ce se va termina tot omorul, vor fi toti ferciti pana la adanci batranete. Cei care au sau isi doresc animale de companie o au si o vor avea tot mai greu, tot din cauza celor care urasc animalele. Si as vrea sa stiu un lucru: totusi cum isi educa parintii copiii in a se purta cu animalele? Ce ii invata? Sa le omoare? Sa le fie frica? http://www.lumeanimalelor.ro/revista...video_pg_0.htm Si cititi aceasta poveste: http://neamtu.wordpress.com/2011/05/ Povestea unui caine (ajuns si la eutanasiere). O pun si mai jos:
A fi crestin = smerenie + iubire de aproape Last edited by sophia; 11.09.2013 at 12:42:23. |
|