Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.09.2013, 01:03:00
Pelerin spre Rasarit
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Inteleg,toti avem posibilitatea asta teoretic by default.
Totusi practic este uneori imposibil si atunci toata existenta noastra se reduce la valoarea unui ciorap folosit,daca ma intelegi :)

Povestea lui "daca"si cu" parca" nu va fi niciodata o certitudine.
Te inteleg perfect,sunt constient de propria mea inconstienta :) si,din cand in cand,cand mai ma cercetez am fix acel sentiment cu ciorapu de care zici tu.Certitudinile mele sunt exceptionale :) si de aceea le tin doar pt mine,vorba unuia:,,daca taci zice lumea ca esti prost da daca vorbesti se vor convinge de asta" :)
Reply With Quote
Vechi 10.09.2013, 01:04:09
Parascheva16's Avatar
Parascheva16 Parascheva16 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2013
Religia: Ortodox
Implicit

Nu exista om fara de pacat. Cititi patericul egiptean si sa o sa va minunati ce pacate grave au facut acei oameni inainte sa ajunga sfinti.

Omul este un mic cosmos, animalul este animal si atat.
Reply With Quote
Vechi 10.09.2013, 08:55:18
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Implicit

Pe un alt post,Lucian spune ca insasi cei mai de temut pacatosi care infunda tenebrele cele mai de jos ale iadului,valoreaza mai mult decat orice alta forma materiala...
Ce fel de teorie crestina este aceasta?
Intrebare:ce anume ne mai face sa fim atrasi sa ducem o viata bineplacuta Domnului sa nu iesim din ascultarea Sa din moment ce pacatosii cei mai josnici inca sunt bineplacuti si bine vazuti in ochii Domnului?

Haideti sa traim in haos si anarhie,sa fim ucigasi si golani, sa traim viata la maximum in mod egoist,Dumnezeu ne iubeste oricum!

Ma cam pierdeti la fazele astea...
Desigur cred ca glumiti!
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 10.09.2013, 10:40:27
Pelerin spre Rasarit
Guest

Implicit

Yasmina tu esti centrata pe o idee si judeci totul din perspectiva ei,detasaza-te putin.Lucian nu a spus ce intelegi tu ci ca omul,avand suflet si fiind creat de Dumnezeu precum se arata in Geneza, isi pastreaza o importanta daca vrei si in cele mai joase situatii.Nimeni si nimic din creatie(regnul animal sau vegetal)nu au aceasta valoare sau aceiasi valoare.Chiar si in Iad sufletul omului ramine important pt Dumnezeu pt ca EL simte cum noi nu intelegem durerea acelui suflet si durerea de a se pierde de la mantuire.Nici macar acolo omul nu este uitat de Dumnezeu si doar EL stie toate detaliile acestor lucruri greu de inteles.Animalele nu au parte de acest lucru,existenta lor este limitata la aceasta viata,nu au suflet sau existenta dincolo.Eu sincer nu iti inteleg neclaritatile.Da,pana si pe cel mai nenorocit il iubeste Dumnezeu Yasmina,Hristos pt pacatosi a venit nu pt cei ,,drepti".Tu practic cazi in capcana fariseilor care nu intelegeau cum de Hristos statea la masa cu cei mai pacatosi si ii mai si iubea,doar si pentru un singur moment de pocainta adevarata dupa o viata de desfrau.

Daca Dumnezeu ne-ar judeca pe fiecare dupa o dreptate stricta si ar cerceta cat de mult am vrut sa fim sfinti,clipa de clipa,in viata noastra o sa ramina cam gol Raiul.Dumnezeu stie ca nu toti vor fi precum sfintii din biserici si de aceea a pus o cruce potrivita pentru slabiciunea fiecaruia.Categoric ca multi dintre noi o lepadam si pe aceea dar pana la ultima suflare Dumnezeu iti lasa timpul intoarcerii si al pocaintei.Precum talharul de pe Cruce.Ideal este sa fim toti cum spui tu,spre asta trebuie sa tinda fiecare, practic mila lui Dumnezeu este mai mare decat esescul nostru,EL stie cel mai bine ce facut cu adevarat fiecare suflet,chiar si cel mai ticalos sau aparent bun,pt ca pacatele nevazute de noi nu sunt cu nimic mai putin grave decat cele vazute(vezi Predica de pe Munte).La animale nu exista o asemenea discutie.

Last edited by Pelerin spre Rasarit; 10.09.2013 at 10:58:55.
Reply With Quote
Vechi 10.09.2013, 11:00:13
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Este vorba de dificultatea de a unifica cele notiuni aparent la poli opusi, dragostea si libertatea.
Putini reusesc sa le cuprinda pe ambele din aceeasi privire a mintii:)

Adica pe scurt: da, te iubesc, chiar si daca alegi sa mergi in iad (pilda cu fiul cel ratacitor).
Vechi 10.09.2013, 11:02:48
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit Vezi mesajul
Habar nu am,nu am fost in iad (inca) :) dar ce pot sa-ti spun este ca nu exista animale care sa faca rau cat face omul dar cu toate acestea omul este deasupra lor cel putin dpdv al creatiei.Am caine,am avut caini.Crezi ca as ucide cu usurinta un caine?Ps.cainele meu sigur nu a facut cat rau am facut eu si prin urmare logic este mai bun ca mine.Asta insa nu-l va duce in Rai ,in schimb eu posibil sa am aceasta posibilitate.Cam asta vreau,cumva,sa spun intr-un mod mai confuz.
Nu este mai bun ca tine, dintr-un simplu motiv: in structura lui, nu exista optiunea raului.
Un robot nu poate fi nici bun nici rau, el face ceea doar ceea ce este programat sa faca.

Pentru ceea ce e aparent rau in firea animalului, ortodoxia ne invata ca de vina este tot caderea omului care a tras dupa el si o buna parte din Creatie.
Vechi 10.09.2013, 11:06:48
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Ps=raspuns: deja cainii se omoara salbatic prin toate cartierele de catre civili,nici macar nu au ajuns patrulele de caini la treaba caci s-a inscat o isterie generala,iar oamenii care isi plimba pasnic cainii prin fata blocului,in lesa sunt injurati,improscati cu apa de la balcoane si li se spune in toate felurile.
Da,sunt oamenii care au adoptat javre de pe strazi,asa cum au sugerat toti desteptii,iar acum tot nu este bine,de ce i-au adoptat?
Se vede ca nu suntei hotarati,ce anume vreti de fapt?Daca ii adopta si ii iau in casa,sunt injurati si facuti in toate felurile,daca nu-i iau sunt mincinosi si ipocriti.Daca vor sa le faca tarcuri,iar nu este bine.Daca vor sa plateasca bani personali iar nu este bine,de ce nu ii doneaza.Si tot asa. Nu exista o iesire care sa nu implice violenta,in cazul vostru.
Nu te lua dupa ce vezi la televizor.

Media e platita pentru a intretine o stare de confuzie, astfel incat pana la urma din toata valmaseala sa epuizeze energia psihica a combantilor pana la sila de subiect si practic sa nu se faca nimic concret.

Apropo, mi s-a adus aminte ieri ca vinovata de starea actuala de fapt este de fapt Curtea Constitutionala (cea care a salvat pielea lui Base).

Ei au respins eutanasierea animalelor ca cica "nu e constitutionala". Unde ar fi trecuta asta in Constitutie, poate ma lamureste si pe mine cineva.

Ma mir ca lucruri de genul asta nu ies in evidenta in media.
Vechi 10.09.2013, 11:10:00
Pelerin spre Rasarit
Guest

Implicit

Deci Alin deci te rog,prin urmare,sa nu te iei de robotei.Eu am auzit primul mesaj transmis de Kirobo de pe Statia Spatiala Internationala,acum o luna.A spus clar:,,Buna dimineata tuturor celor de pa Pamant.Va vorbeste Kirobo.Sunt primul robot cosmonaut vorbitor.Incantat de cunostiinta".Deci prin urmare deci te inseli,deci au sentimente (hihi).Deci sa revenim deci la discutie :)
Reply With Quote
Vechi 10.09.2013, 11:22:53
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit Vezi mesajul
Yasmina tu esti centrata pe o idee si judeci totul din perspectiva ei,detasaza-te putin.Lucian nu a spus ce intelegi tu ci ca omul,avand suflet si fiind creat de Dumnezeu precum se arata in Geneza, isi pastreaza o importanta daca vrei si in cele mai joase situatii.Nimeni si nimic din creatie(regnul animal sau vegetal)nu au aceasta valoare sau aceiasi valoare.Chiar si in Iad sufletul omului ramine important pt Dumnezeu pt ca EL simte cum noi nu intelegem durerea acelui suflet si durerea de a se pierde de la mantuire.Nici macar acolo omul nu este uitat de Dumnezeu si doar EL stie toate detaliile acestor lucruri greu de inteles.Animalele nu au parte de acest lucru,existenta lor este limitata la aceasta viata,nu au suflet sau existenta dincolo.Eu sincer nu iti inteleg neclaritatile.Da,pana si pe cel mai nenorocit il iubeste Dumnezeu Yasmina,Hristos pt pacatosi a venit nu pt cei ,,drepti".Tu practic cazi in capcana fariseilor care nu intelegeau cum de Hristos statea la masa cu cei mai pacatosi si ii mai si iubea,doar si pentru un singur moment de pocainta adevarata dupa o viata de desfrau.

Daca Dumnezeu ne-ar judeca pe fiecare dupa o dreptate stricta si ar cerceta cat de mult am vrut sa fim sfinti,clipa de clipa,in viata noastra o sa ramina cam gol Raiul.Dumnezeu stie ca nu toti vor fi precum sfintii din biserici si de aceea a pus o cruce potrivita pentru slabiciunea fiecaruia.Categoric ca multi dintre noi o lepadam si pe aceea dar pana la ultima suflare Dumnezeu iti lasa timpul intoarcerii si al pocaintei.Precum talharul de pe Cruce.Ideal este sa fim toti cum spui tu,spre asta trebuie sa tinda fiecare, practic mila lui Dumnezeu este mai mare decat esescul nostru,EL stie cel mai bine ce facut cu adevarat fiecare suflet,chiar si cel mai ticalos sau aparent bun,pt ca pacatele nevazute de noi nu sunt cu nimic mai putin grave decat cele vazute(vezi Predica de pe Munte).La animale nu exista o asemenea discutie.

Bine,bine am sa-mi iau o tema de gandire maine si mai vedem .

Iar despre capcana fariseica nu stiu daca este vorba deoarece nu fug din calea oamenilor cu probleme.Pacatele oamenilor si patimile lor nu ma sperie sau indeparteaza,desi am o hiba-sunt alergica si intolerabila cu cei violenti,cu cei care fac rau si traumatizeaza.
In fata acestor gen de oameni imi este tare greu!

Cred ca sunt destul de confuza acum cu evenimentele actuale .
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.

Last edited by Yasmina; 10.09.2013 at 11:25:39.
Reply With Quote
Vechi 10.09.2013, 11:29:14
Pelerin spre Rasarit
Guest

Implicit

Yasmina,daca te consoleaza cu ceva,mai toti oamenii cad pentru mai mult sau mai putin timp in aceea capcana si cred ca toti avem,intr-un fel sau altul,nelinistile tale sau ne lovim de ce spui tu.Si eu voi incerca sa inteleg mai bine pozitia ta,iti inteleg foarte bine dragostea pt animale,toti suntem subiectivi intr-un fel sau altul.O zi minunata in continuare,frumos avatar desi pt mine cel mai tare avatar,o spun cu invidie nedisimulata :) este cel din prezent al lui Decebal da nu spun de ce cred asta :)
Reply With Quote
Răspunde