Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.08.2012, 15:48:23
TunsDiana
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ekaterina Vezi mesajul
De foarte mult timp n-am mai gasit bani pe jos, insa cand eram mica mi s-a intamplat de mai multe ori. Ma bucuram tare mult atunci cand gaseam bani, insa la scurt timp mi se intampla sa pierd o suma dubla. Am patit lucrul acesta de fiecare data, incat daca mai gaseam bani nu mai aveam bucurie, ma duceam cu gandul la o viitoare paguba.

Am vazut ca de cate ori sunt corecta, ba chiar imi asum si o paguba materiala (in sensul ca prefer sa las de la mine) Dumnezeu inmulteste si am parte de tot ce imi trebuie.
.................................................. .................................................. .........................

Last edited by TunsDiana; 21.08.2012 at 16:42:37.
Reply With Quote
Vechi 21.08.2012, 15:52:03
TunsDiana
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Pai tu o tii sus si tare ca este, dar nu vad nici un argument in favoarea acestei idei.

Inca o data, sa nu confundam banii cu portmonee cu acte, telefoane mobile, haine cu bani, obiecte personalizate in general.

.................................................. .................................................. .........

Last edited by TunsDiana; 21.08.2012 at 16:43:02.
Reply With Quote
Vechi 21.08.2012, 16:02:25
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de TunsDiana Vezi mesajul
Nu am vazut argumente din parte oricui, cum ca nu ar fi pacat.
Cand lucrurile stau in felul asta cred ca putem spune ca nu e.

Citat:
Si acei bani ca si telefoanele, hainele sunt o proprietate pentru care cineva a muncit, nu sunt flori sau fructe, desi daca stau bine sa ma gandesc si daca luam din curtea vecinului prune sau trandafiri se cheama tot furt. La fel si cu cerealele de pe pamatul altuia sau florile de pe spatiul public din fata primariei.
Gresit - banii sunt proprietatea ta atat timp cat sunt in mana ta sau sunt legati de un obiect care il poti identifica indubitabil ca fiind al tau.

Citat:
Ce v-ar spune un preot daca ati lua bani care nu va apartin de pe jos? V-ar da canon pentru asta?
Nu cred. Ar fi absurd.
Reply With Quote
Vechi 21.08.2012, 16:08:29
TunsDiana
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Cand lucrurile stau in felul asta cred ca putem spune ca nu e.

Gresit - banii sunt proprietatea ta atat timp cat sunt in mana ta sau sunt legati de un obiect care il poti identifica indubitabil ca fiind al tau.

Nu cred. Ar fi absurd.
.................................................. ...............................................

Last edited by TunsDiana; 21.08.2012 at 16:57:02.
Reply With Quote
Vechi 21.08.2012, 16:20:34
Simply_me
Guest

Implicit

Cred ca deja se exagereaza si se face din tantar armasar, va respect si accept ideea cum ca nu trebuie sa iei de pe jos ce nu este de al tau, dar de aici si pana la asta:

Citat:
Ce v-ar spune un preot daca ati lua bani care nu va apartin de pe jos si i-ati pastra? V-ar da canon pentru asta?
deja este prea mult, se exagereaza, iertati-ma daca gresesc dar asta este parerea mea, cand eram mica am gasit niste bani pe jos, i-am luat dar m-am uitat sa vad daca se vede cineva ca sa-i inapoiez, negasind pe nimeni...i-am luat , si acum am patit sa gasesc 5 euro dar niciodata nu m-am gandit ca e pacat. Asa cum am mai spus o sa-mi intreb duhovnicul si o sa fac asa cum ma invata.

Eu zic ca conteaza scopul cu care faci un lucru, fie ca iei banu de pe jos, fie ca nu iei, daca scopul este rau......normal ca nu e bine, sunt situatii si situatii.

Si mai zic ceva sa nu judecam, e mai bine asa, sa ne vedem de pacatele noastre si de slabiciunile noastre pentru ca nimeni nu este perfect.
Daca v-am suparat cu ceva iertati-ma.
Reply With Quote
Vechi 21.08.2012, 16:36:00
TunsDiana
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Simply_me Vezi mesajul
Cred ca deja se exagereaza si se face din tantar armasar, va respect si accept ideea cum ca nu trebuie sa iei de pe jos ce nu este de al tau, dar de aici si pana la asta:

deja este prea mult, se exagereaza, iertati-ma daca gresesc dar asta este parerea mea, cand eram mica am gasit niste bani pe jos, i-am luat dar m-am uitat sa vad daca se vede cineva ca sa-i inapoiez, negasind pe nimeni...i-am luat , si acum am patit sa gasesc 5 euro dar niciodata nu m-am gandit ca e pacat. Asa cum am mai spus o sa-mi intreb duhovnicul si o sa fac asa cum ma invata.

Eu zic ca conteaza scopul cu care faci un lucru, fie ca iei banu de pe jos, fie ca nu iei, daca scopul este rau......normal ca nu e bine, sunt situatii si situatii.

Si mai zic ceva sa nu judecam, e mai bine asa, sa ne vedem de pacatele noastre si de slabiciunile noastre pentru ca nimeni nu este perfect.
Daca v-am suparat cu ceva iertati-ma.
Eu va rog sa ma iertati daca v-am suparat, bine, am exagerat eu, pentru mine cel 10 porunci nu sunt exagerari, asta e.

Ma retrag ca discutia nu mai are sens.
.Mi-am sters si postarile ca sa nu va mai deranjez cu postarile mele

Last edited by TunsDiana; 21.08.2012 at 16:51:49.
Reply With Quote
Vechi 21.08.2012, 17:34:21
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Simply_me Vezi mesajul
Daca il iei bucurandu-te ca i-ai gasit fara sa te gandesti la durerea celui care i-a pierdut, este un lucru rau fara doar si poate, dar acesta atitudine face ca lucrul sa fie rau nu fapta in sine.

Si asa cum au spus si altii, cel mai sigur mod de a elimina egosmul este sa-l scoti din ecuatie cu o fapta altruista - daruind de ex. acei bani unei persoane in nevoie.
Reply With Quote
Vechi 21.08.2012, 17:36:16
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de TunsDiana Vezi mesajul
Eu va rog sa ma iertati daca v-am suparat, bine, am exagerat eu, pentru mine cel 10 porunci nu sunt exagerari, asta e.

Ma retrag ca discutia nu mai are sens.
.Mi-am sters si postarile ca sa nu va mai deranjez cu postarile mele
Depinde cum intelegi cele 10 porunci, uite adventistii de exemplu...

Nu cred ca s-a declarat nimeni deranjat atat de tare si oricum, daca ai un punct de vedere nu cred ca trebuie sa-l tii doar pentru tine pentru ca cineva ar putea fi deranjat.

Oricat de corect ar fi, cineva tot va fi deranjat iar rolul unui forum este schimbul de idei nu cultivarea orgoliului.
Reply With Quote
Vechi 21.08.2012, 19:22:57
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Implicit

Interesant ca unii nu pot face diferenta dintre a fura si a gasi!!!
Poate ne ajuta dictionarul in acest sens!
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Este pacat? nicusor3 Intrebari utilizatori 50 03.02.2013 21:50:31
Este oare pacat? Darkanian Pocainta 10 31.07.2012 19:10:08
Este iluzionismul pacat? Bunl Generalitati 2 05.09.2008 00:47:01