Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.06.2012, 17:58:24
tabitha's Avatar
tabitha tabitha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.04.2011
Locație: usa
Religia: Ortodox
Thumbs up

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Insa va dau o veste buna:Dumnezeu este oriunde cu noi!Dumnezeu nu are granite si nici pasaport sau vize!
Desi unii romani cred ca Romania este centrul spiritualitatii ortodoxe pe Terra va trebui sa le sfaram castelele de nisip si sa postez o lista cu toate bisericile si manastirile ortodoxe de pe glob!
Foarte bine pus punctul pe I , Yasmina !!
Vechi 26.06.2012, 18:17:16
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anita Vezi mesajul
Avem compasiune ,nu inteleg de ce ganditi asa.
Si aici este greu ,daca ai copii la studii costa mult intretinerea lor ,trebuie sa te lipsesti de multe ca sa ii intretii.
De ani buni nu mai mergem in concediu sau durata concediului a scazut din lipsa de bani .
Mergem inainte ,nici nu mai conteza acest aspect.
Dar nimeni nu a spus ca sunteti materialisti pacatosi ,fiecare e liber sa faca ce vrea.
Bine ca va puteti tine copiii la studii,eu nu am avut acest privilej...
Pe toata perioada liceului,parintii mei au fost someri traind practic din aproape din nimic;in ultimul an de liceu cand le-am facut cunoscuta decizia mea de a urma medicina am fost dezamagita( pt a cata oara in 18 ani?) de raspunsul lor.
Insa aia era realitatea,nu erau bani pt nimic,eram bucuroasa cand aveam cartofi prajiti la masa, iar cand m-am angajat dupa absolvirea liceului ma duceam la serviciu cu niste ghete gaurite in talpa,incaltam sosetele apoi niste pungi de plastic sa nu ma ud la picioare.

Nu am fi ajuns asa daca tatal nu refuza un contract de lucru in Argentina,insa fiind destul de matur pt adaptarea la schimbari,l-a refuzat desi suma contractului era pt noi aproape indecent de satisfacatoare.
Cand m-am pus pe picioare cu ajutorul Lui Dumnezeu,am reusit in sfarsit sa ma duc la facultate,asa cum imi dorisem cu ani in urma.

Nu ma plang,in toata experienta asta am cunoscut ajutorul miraculos al Domnului,imi dau seama privind in urma ca am fost sustinuta de maini nevazute si am increderea ca fiecare sarac si bolnav de pe lumea asta are sprijinul Lui Dumnezeu!
Important este sa nu-L uitam sa nu-L punem pe un raft prafuit atunci cand ne realizam.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Vechi 26.06.2012, 19:39:57
mihaiB mihaiB is offline
Banned

Data înregistrării: 28.02.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Ne multumim cu tara: e buna pentru un loc de nastere, dar nu neaparat pentru a ramane. Si plecam uneori pentru ca am obosit sa fim furati si tratati nedemn. Iar asta este o cauza foarte spirituala. Caci daca spiritualitatea ar fi atat de accentuata in tara noastra, hotia si celelalte pacate ar fi mai rare. Insa toate cate se intampla acum in Romania vin in primul rand dintr-o spiritualitate prea mult trambitata si prea putin traita.
Cam aceasta este parerea la 95% din romanii plecati.

Ce se intampla in Ro. nu are legatura cu spiritualitatea, iar romanul nu este hot!!!
Vechi 26.06.2012, 19:55:40
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihaiB Vezi mesajul
Ce se intampla in Ro. nu are legatura cu spiritualitatea,
Asta spuneam si eu: ce se intampla se intampla din prea putina spiritualitate. Spiritualitatea nu poate convietui cu pacatul; sunt la poli opusi.

Citat:
În prealabil postat de mihaiB Vezi mesajul
iar romanul nu este hot!!!
Spuneti-i asta celor care sunt furati, uneori aproape zilnic: vecinul fura din curte, consateanul de pe camp, colegul de tramvai fura portofelul sau mobilul, guvernul fura drepturile copiilor si ale persoanelor cu handicap, etc...Romanii nu sunt neaparat hoti; ei pot fi ori hoti ori victime ale hotiei, ori ambele. (clasificand din punct de vedere alhotiei, desigur; exista si alte clasificari). Ori banateni, caci am auzit ca in Banat nu se fura; nici macar guvernantii...

P.S. Exagerez, desigur...dar nu prea mult...
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14

Last edited by Doriana; 26.06.2012 at 20:11:26.
Vechi 26.06.2012, 20:12:59
antiecumenism antiecumenism is offline
Banned

Data înregistrării: 07.08.2006
Locație: ROMANIA,jud. Brasov
Implicit

-eu cred ca cei care au plecat in strainatate au plecat majoritatea din considerente materiale
-dupa ce au stat cativa ani acolo majoritatea au fost influentati de mediul de acolo,de atmosfera,de faptul ca o duc mai bine material si incet,incet s-au departat sufleteste de Romania
-ne considerati hoti asa cum ne considera strainii (cum se zice pe la tv),parca toti romanii ar fii hoti si nu ar avea calitati de loc,nu mai vreti sa tineti cont de bisericile si manastirile de aici,macar..
-alta chestie cum de nu ziceti voi cei din strainatate nimic de problemele sociale cel putin pe care le au strainii,ca de alea spirituale nu mai zic; de ex in america stiu ca sunt multe crime,violuri,droguri si alte mizerii de astea uitati,vedeti doar partea plina a paharului ?
Vechi 26.06.2012, 20:17:44
tabitha's Avatar
Senior Member

Implicit sorry : ce legătură are baba cu mitraliera ??

Citat:
În prealabil postat de antiecumenism Vezi mesajul
-eu cred ca cei care au plecat in strainatate au plecat majoritatea din considerente materiale
-dupa ce au stat cativa ani acolo majoritatea au fost influentati de mediul de acolo,de atmosfera,de faptul ca o duc mai bine material si incet,incet s-au departat sufleteste de Romania
-ne considerati hoti asa cum ne considera strainii (cum se zice pe la tv),parca toti romanii ar fii hoti si nu ar avea calitati de loc,nu mai vreti sa tineti cont de bisericile si manastirile de aici,macar..
-alta chestie cum de nu ziceti voi cei din strainatate nimic de problemele sociale cel putin pe care le au strainii,ca de alea spirituale nu mai zic; de ex in america stiu ca sunt multe crime,violuri,droguri si alte mizerii de astea uitati,vedeti doar partea plina a paharului ?
Părerea mea : topicul a ajuns într-adevăr la discuții partinice total aiuristice, și ar trebui închis !!
Vechi 26.06.2012, 20:20:40
myself00 myself00 is offline
Banned

Data înregistrării: 10.03.2012
Locație: Câmpulung muscel
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru myself00
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mirela.t Vezi mesajul
Părerea mea : topicul a ajuns într-adevăr la discuții partinice total aiuristice, și ar trebui închis !!
to put it breafly...they might've asked for permission...
Vechi 26.06.2012, 20:28:47
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de antiecumenism Vezi mesajul
Chestie de optica,prietene!
In America sunt crime ,dar si in Romania,iar astia din America sunt poate justificati deoarece nu au trait in valorile religiei din tata-n fiu si nu sunt 10 biserici la kilometrul patrat!
Paradoxul spiritual exista doar in Romania!

Un alt exemplu ar fi acela al donatiilor: chiar daca provin din alte religii sau sunt atei,majoritatea americanilor fac donatii,milostenie -de la vedete pana la pensionari!
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Vechi 26.06.2012, 20:34:32
tabitha's Avatar
Senior Member

Implicit străinii. înstrăinații și variantele lor

Citat:
În prealabil postat de myself00 Vezi mesajul
to put it breafly...they might've asked for permission...
în nici un caz celor care se cred dumnezei... dacă vorbim despre același lucru, sau cumva vorbim separat.
Vechi 26.06.2012, 20:37:36
myself00 myself00 is offline
Banned

Data înregistrării: 10.03.2012
Locație: Câmpulung muscel
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru myself00
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mirela.t Vezi mesajul
în nici un caz celor care se cred dumnezei... dacă vorbim despre același lucru, sau cumva vorbim separat.

to be honest...!!! i wouldn't relish the prospect of having an argument with you...!!!

fiți mai explicită...!!!
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Un an de la plecarea la cele vesnice a Mitropolitului Bartolomeu + cristiboss56 Stiri, actualitati, anunturi 2 31.01.2013 20:52:23
Sofian Boghiu - 8 ani de la plecarea la Domnul cristiboss56 Stiri, actualitati, anunturi 11 13.09.2010 21:36:45
Rugaminte pentru cei din strainatate Va_iubesc Umanitare 9 07.01.2010 02:03:50
Munca in strainatate Anca-Miha Stiri, actualitati, anunturi 18 17.04.2009 06:59:49
adresat celor din strainatate C-tin Biserica Ortodoxa Romana 71 13.07.2008 00:33:31