![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Si cum se intampla atunci cand glasul constiintei ( adica Duhul Sfant) striga in sufletul omului, bietul de el, ce sa aleaga? Incotro sa se indrepte?Are nevoie de Creatorul, de Tatal Ceresc, dar unde sa-L caute? Deci omul are revelatia divina, nasterea din nou, constientizarea existentei lui si nevoia de schimbare, dar unde sa caute? Unde sa gaseasca Biserica, adica "trupul Lui Hristos? Crezi cumva ca acest suflet 'prunc' are putere de discernere? Nu, cu certitudine NU. Depinde peste cine da, adica 'care este mana ce impinge leaganul'.
Poate sti experimentul facut cu un pui de maimuta in cusca caruia s-a pus un mop si bietul pui a fost convins ca este "MAMA" si nici nu concepea existenta fara .."ea". Avea puternicul sentiment de iubire si siguranta si protectie si apartenenta. Daca unui copilas i se da o suzeta el se simte foarte fericit si multumit si-si impaca chiar instictul de hranire, cel mai puternic din fiintele vii. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Inca nu esti pregatit sa intri in dispute cu sectarii. Duhovnicul tau a avut dreptate. Ar trebui sa-l asculti si in ceea ce priveste forumurile. Vezi de mantuirea ta si lasa-i pe sectari in grija lui Dumnezeu. Spre deosebire de tine El chiar îi iubeste. Belsug de binecuvantari in noul an. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
„Da sunt mândru, ticălos și mincinos (cu toate că nu am mințit cu nimic legat de sectele diavolului) și cum mai vrei tu. Doar eretic nu sunt...în rest sunt mai păcătos ca dobitocul... Dar fățărnicia ta depășește orice limite...Tu încerci să-mi impui mie o condiție pentru a mai vorbi cu mine...Iată! Câtă mândrie... Eu am recunoscut: sunt mândru de felul meu, mă mânii ușor, uneori fără motiv, dar recunosc aceste patimi și mă lupt cu ele cu ajutorul lui Dumnezeu și al duhovnicului meu. ” Iată, câtă ticăloșie! Ai selectat doar textul care ți-a convenit și nu pe tot, și chiar l-ai modificat puțin! Iată uneltele prin care diavolul dezbină creștinismul! Ai vrut să pară că mi-am plecat capul înaintea unui eretic? Asta nu o să vezi. Prefer cea mai cruntă moarte decât să cad în erezie (erezia= despărțirea de Hristos, ca să nu mai zici că ești rob al lui Hristos!). Sunt CREȘTIN-ORTODOX și până la moarte voi rămâne așa și nici măcar cea mai groaznică prigonire sau durere și nici promisiunea de a avea lumea la picioare nu mă vor face să mă lepăd de Hristos cum ai făcut tu când te-ai dus la secte (sau părinții tăi sau cine s-a dus primul din neamurile tale)! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Stiu ca exista un timp si un loc de desteptare pentru orice suflet care iubeste pe Dumnezeu, adica care este chemat dupa planul Domnului. De la 17 ani am inteles chemarea divina si abia la 43 de ani am gasit care este locul meu in 'Trupul" mistic al Lui Hristos. |
|
|||
|
|||
![]()
Pt forumist:
Să aibă Domnul milă de tine! Eu nu am ce să-ți fac. Mântuirea nu poate veni odată ce te-ai lepădat de Hristos decât dacă îți recunoști greșeala și te întorci la El! Fie ca Domnul să-ți lumineze mintea; eu te iubesc și îmi pare rău pentru tine că ești rob al ereziei! Mă voi ruga pentru tine. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu ti-a spus el, in mod clar si deslusit, sa nu mai vorbesti cu sectarii? De ce, la multele pacate pe care le ai, mai adaugi si pacatul neascultarii de preot? Vezi, mandria te duce la minciuna, mandria te duce la neascultare de duhovnic...și asa mai departe. Sfatul meu este sa te marturisesti maine. Vorbesc cat se poate de serios. Si sa-i spui duhovnicului cat iti este de greu sa-l asculti. Din pricina mandriei tale nemasurate. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
http://www.dervent.ro/randuiala.php?...la&cType=INDEX "Având preotul binecuvântare dela Arhiereul său, întâiu intrebă pe eretic de toate eresurile lui, apoi îl învață și-l întărește întru credința ortodoxă, și în urmă îi poruncește să-și mărturisească toate păcatele sale din copilărie; și după mărturisire nu-i dă îndată iertare de păcate, ci-i poruncește să stea la ușa Bisericii din afară, iar preotul luându-și Epitrahilul și Felonul merge, și stand la ușa Bisericei, îi poruncește să îngenunche; și apoi îl întreabă așa: Voiești a te lepăda de blestematele eresuri ale Luteranilor (ori de este Calvin, zice a Calvinilor), întru care ai fost până acum? Răspuns: Voesc. Întrebare: Voești a fi și a petrece în unire cu credința ortodoxă? Răspuns: Voesc. Apoi sculîndu-l îl binecuvintează pe frunte de trei ori zicând: În numele Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh, Amin. Și punând mâna pe capul lui zice: Domnului să ne rugăm. Și cetește rugăciunea cea dintâiu dela Catehumeni: Întru numele tău Doamne Dumnezeul adevărului ... Vezi pag. 16. Apoi și a doua: Ceartă-te pre tine, Domnul, diavole. Și după sfârșirea acestor rugăciuni, îl scoală ridicându-l de mâna cea dreaptă și zice: Deșteaptă-te cela ce dormi, și te scoală din morți și te va lumina Hristos. Iar acela sculându-se, preotul zice catre dânsul: Întoarce-te către apus, și cu adevărat din toată inima ta să te lepezi de satana, și de toate eresurile Luteranilor, (sau ale Calvinilor), ca, curat să mărturisești drept credincioasa credință. Iar el intorcându-se spre apus ține mâinile sale lăsate în jos. Preotul îl intreabă așa: Omule, te lepezi de satana și de toate lucrurile lui și de toți ingerii lui și de toate slujbele lui și de toată trufia lui, și îl scuipi pre el? Răspuns: Mă lepăd de satana, și de toate lucrurile lui și de toți îngerii lui și de toate slujbele lui și de toată trufia lui, și îl scuip pre el. Întrebare: Te lepezi de toate eresurile Calvinilor, sau Luteranilor, ca de ale unor protivnici lui Dumnezeu și ai adevărului, și ca pre cele ce sunt pierzîtoare de suflet, le defaimi și le blestemi pre ele? Răspuns: Mă lepăd de toate eresurile Calvinilor și ale Luteranilor, ca de ale unor protivnici lui Dumnezeu și adevarului, și ca pre cele ce sunt pierzătoare de suflet, le defaim și le blestem pre ele. Întrebare: Te lepezi de toți mai marii eresurilor, și împreună și de împreună cu_ aceia și de adunarea,. obiceiurile și de toți învățătorii lor, și ca pre niște protivnici sfintei Biserici a răsăritului, îi blestemi pre ei? Răspuns: Mă lepăd, și îi blestem pre ei. Apoi îi zice: Întoarce-te catre răsărit și te mărturisește Domnului, către carele ai scăpat." |
|
|||
|
|||
![]()
Eu, personal , am rostit doar "Mă lepăd de satana, și de toate lucrurile lui și de toți îngerii lui și de toate slujbele lui și de toată trufia lui, și îl scuip pre el.'
Pentru ca acest blestem se refera la ideologia eretica,la practicile eretice si la liderii eretici care sunt direct vinovati sub influenta satanica de ratacirea bietelor suflete nevinovate. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Deci nu trebuie sa lepezi si sa blestemi doar eresurile ci si oamenii: mai marii, invatatorii si toti membrii adunarii pe care o parasesti. Cum te-ai simtit cand i-ai blestemat „pre ei” adica pe fostii tai prieteni si, poate, membri ai familiei? |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Imaculata conceptie si Adormirea Maicii Domnului | petrut-angel | Biserica Romano-Catolica | 378 | 22.07.2013 13:47:04 |
despre conceptie | mar_alexandra | Generalitati | 2 | 01.12.2009 17:59:09 |
|