Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 31.08.2016, 22:30:26
Dalian's Avatar
Dalian Dalian is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.09.2012
Locație: Cernica
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vsovi Vezi mesajul
Nu cer cu insistență ci cu disponibilitate: Vă rog să mai loviți cu întrebări!
Eu te-am intrebat deja dar te-ai tinut de cioace.
Ce intrebari tot mai vrei, ca parca ai fi aia care sacaie lumea cu: "sunt ateu, intreaba-ma orice!".

Dar hai sa-ti mai dau o sansa:
Care ar fi trei motive pentru care cineva ar parasi ortodoxia si ar merge la NIP?
Reply With Quote
Vechi 01.09.2016, 14:02:05
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Copacel Vezi mesajul
:)))))))))))))

Dacă tu cu AlinB sunteți cei ce ați ''observat'' atunci...
Iuliu mi-a mai dat o șansă deși e pe undeva pe o minte cu voi.
Păi unde vedeți voi secte dacă nu sunt sectar ci mirean din BOR care cred în NIP care nu e sectă ci Mînăstire și Cetate, nu spun erezii și nu fac afirmații absurde și cu rea intenție ca să smintesc oamenii sau să distrug discuțiile ca orice troll ci susțin tocmai Adevărata Ortodoxie împreună cu cei din NIP, pe bune, iar tîmpenii nu am cum să spun și nici prostii ca să zică cineva că scriu doar ca să mă aflu în treabă... pentru că ceea ce spun o fac argumentat și cu mult text cît mai lămuritor ca să nu zică cineva că e vrăjeală. Deci mă mir că voi persistați în a vă fixa vouă și poate și altora niște idei suspecte pe care le repetați la nesfîrșit habar nu am de ce. Vă e frică de mine sau de NIP? Ce interese vă poartă ca să persistați în dezinformări și calomnie că nu vă pot înțelege... dar nu mai încerc ci vă las așa... fiindcă unde nu e nici Dumnezeu nu cere, nu obligă, nu forțează, nu silește, nu abuzează... dacă nu vreți să mă credeți ci vreți să credeți că vă mint... n-am ce face... vă las să credeți în ''planeta'' pămînt și că aș fi sectant și troll și eretic și ce mai vreți voi să credeți despre mine (că-s antihrist sau satana sau proorocul mincinos sau un om rău și nebun). Vă iert și mă bucur că măcar am cu cine conversa. Oricum voi sunteți niște băieți deștepți și simpatici... deci nu vă condamn. Mă rog pentru voi să n-o pățiți de la discuțiile noastre contradictorii. Dar totuși ar trebui să vă lămuriți voi înșivă de ce preferați să dezinformați la nesfîrșit, ce anume vă animă la o cauză atît de ''ortodoxă'' ? Asta nu zic pentru mine ci pentru voi, ca să vă lămuriți de ce persistați... Credeți oare că n-am înțeles ce mi-ați repetat de mii de ori cu trollul cu doctorii, cu nebunia, cu boala, cu ereziile, cu sectarismele, cu minciunile, cu tot felul de alte lucruri ce atentau la dreptul meu de a crede? Pentru ce? Dar nu-mi răspundeți mie căci eu știu de ce ci răspundeți-vă vouă înșivă ca să vă liniștiți și să nu vă autodistrugeți fără să vă dați seama din pricina mea căci n-aș vrea fiindcă chiar îmi sunteți simpatici și țin la voi ca la doi trei frați, ca la doi trei colegi și prieteni cu care chiar mi-a plăcut să stau de vorbă și să dialogăm. Eu nu m-am supărat și dacă v-am supărat vă rog să mă iertați și voi. Nu e greu să ierți, eu v-am iertat din toată inima... poate reușiți și voi... mai mult pentru voi.

Last edited by vsovi; 01.09.2016 at 14:07:24.
Reply With Quote
Vechi 01.09.2016, 14:38:39
vsovi vsovi is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dalian Vezi mesajul
Eu te-am intrebat deja dar te-ai tinut de cioace.
Ce intrebari tot mai vrei, ca parca ai fi aia care sacaie lumea cu: "sunt ateu, intreaba-ma orice!".
Întîi aș vrea să-mi lămurești ce vrei să spui cînd zici că m-am ținut de cioace. Nu știu la ce te referi. Te rog să fii mai clar că eu cred că nu m-am ținut de cioace... ci te-am rugat să-mi clarifici ce anume ești, călugăr al mănăstirii Cernica, locuitor al comunei Cernica sau un om ce s-a născut în Cernica și a plecat în altă parte... și asta doar pentru că m-am mirat văzînd la locația ta Cernica... deci pentru că brusc am devenit curios. Te rog să-mi spui, dacă nu te superi dăzvăluindu-ne această mare taină. Dar văd că nu vrei așa că nu mai doresc să-mi răspunzi că e a treia oară cînd te întreb și dacă nu vrei nu mai insist să zici că sunt pisălog.

Așa este, sîcîi exact ca ateul ăla dacă nu mai rău... doar că eu nu-s ateu. Vă cer mereu să mă ''loviți'' cu întrebări... adică să îndrăzniți dacă sunteți dornici de lămuriri sau aveți curiozități oneste sau dacă vreți să dialogăm în lipsă de altceva mai bun... și asta tocmai pentru că însfîrșit am fost după vreo 10 ani (de cînd am auzit de ei pentru prima oară) la NIP. Vroiam să împărtășesc și altora care poate n-au avut curajul să meargă și să se lămurească. Dar nu insist căci nu am niciun interes ascuns ci dacă vă interesează bine, dacă nu nu... nu vreau să tulbur pe nimeni cu insistența.
Citat:
Dar hai sa-ti mai dau o sansa:
Care ar fi trei motive pentru care cineva ar parasi ortodoxia si ar merge la NIP?
Mulțumesc de șansă, sper să n-o ratez ca de obicei.

Întîi de toate nu trebuie ca cineva să părăsească ortodoxia. Nu a cerut Dumnezeu sau Cuvîntul lui Dumnezeu așa ceva. Domnul iubește mult ortodoxia și orice ortodox și iubește și pe orice creștin și pe orice om sau ființă și ar vrea ca toți să fie ortodocși și să-și călugărească viața. Cuvîntul lui Dumnezeu nu este împotriva ortodoxiei ci împotriva mîndriei, a păcatului, a răutății și iar împotriva mîndriei și semeției și îngîmfării pentru că toate astea îl strică pe om și El iubește oamenii și ar vrea să-i aducă în Dumnezeu, în fericire... dar acolo unde este păcatul acolo este despărțire de Dumnezeu. Deci nu există motive și nu a dat nimănui motive pentru a părăsi Dreapta Credință ORTODOXĂ... a străbunilor noștrii care o au de la Apostolii Domnului trimiși la noi așa cum a fost Iisus trimis de Tatăl ca mîntuitor.

Dar ca ortodox ce te lupți cu păcatele iubind mîntuirea și avînd mare dor de a fi cu Dumnezeu ai nevoie de multă învățătură și de multă veghe pentru a găsi Calea și pentru a rămîne pe ea și de aia e foarte importantă toată învățătura celor 7 sfinte Trîmbițe Apocaliptice Ortodoxe care au grăit și au trîmbițat de la Dumnezeu și ai nevoie de marele dar de la sfîrșit de timp pentru viața ta și acest mare dar este Cuvîntul lui Dumnezeu... așa cum este scris și proorocit.

Deci trei motive pentru a primi pe Cuvîntul lui Dumnezeu ar fi:

1. Împreună cu El ești sigur că viața ta va merge spre Rai findcă nu vei mai păcătui și nu te vei mai mîndri.

2. Împreună cu ceilalți prieteni și frați ortodocși din NIP, aflați îm post la datorie și sub ascultare te poți lămuri mai repede și mai ușor de cum trebuie să fie viața ta asemenea oricărui sfînt ortodox Adevărat și astfel împreună veți putea găsi adevărata iubire și frățietate aflați direct sub cîrmuirea Domnului prin Cuvânt și a Duhului prin HAR.

3. Dar ultimul și Cel mai mare motiv este că Dumnezeu e IUBIREA și cu ea îl iubește mult mai mult pe cel mai din urmă păcătos decît Îl iubesc sfinții pe cel mai mare sfînt dintre ei... dorindu-i Domnul și lucrînd pentru asta starea cea mai curată de îndumnezeire și de nepăcătuire și de asemănare veșnică, în unitate, cu Dumnezeu.

Deci ce ar putea fi mai frumos? Ce ar putea fi mai bun decît un ortodox care crede și aude cele 7 sfinte Trîmbițări care au trîmbițat și trîmbițează pentru el?.. pentru ortodoxul nostru amărît care nu poate iești din starea lui cea rea de păcătuială deprimantă și de consolare de lux cu care se amăgește?.. Ce?

Citat:
În prealabil postat de vsovi Vezi mesajul
Puteți intra aici să vedeți cîteva fotografii făcute cu telefonul mobil pe drum.

Last edited by vsovi; 01.09.2016 at 14:50:22.
Reply With Quote
Vechi 01.09.2016, 17:41:00
Copacel Copacel is offline
Banned

Data înregistrării: 02.08.2015
Implicit

Bre vsovi/trimisule tu faci reclama mascata la sectarii tai ?
Te-au trimis pe aici cu misiune ?
Nu pune nimeni botul la secta ta bah.Cel mult reușești să devii surse de bancuri religioase gen radio Erevan.
Reply With Quote
Vechi 02.09.2016, 13:44:51
vsovi vsovi is offline
Banned

Implicit

Citat:
Nu pune nimeni botul la secta ta bah.Cel mult reușești să devii surse de bancuri religioase gen radio Erevan.
I-am mai zis și lui AlinB: ''cine zice ăla e!'' Deci nu ei ci tu ești sectă!...și-ți faci reclamă, ție sau cuiva că altfel nu-mi explic perseverența asta oarbă și nepăsarea cu care propagați și dezinformați și încercați să fixați idei ca Stalin.

Mă, da' tu să nu te superi că-ți zic... bancul ăla de la radio Erevan o să vă îngrozească tocmai pe voi cîndva... cînd o să vă întîlniți cu vreun sfînt și o să-L întrebați plini de distracție și trufie crezînd că ați făcut un bine ''gLumind'' și voi zicînd în bășcălie îngrijorată: ''Oare ce va mai fi și cu sectarii de la NIP că așa am auzit la radio erevan că o să-i mînce focul iadului ca pe toți sectarii?''

Iar el Sfîntul o să vă răspundă spre ''distracția'' voastră: Știți, defapt spre deosebire de alții, NIP nu e sectă ci ăia de acolo sunt străjerii ortodocși ai Cuvîntului care Trîmbițează și deci nu pe ei o să-i mînce focul iadului ci pe alții, nu dăm nume, ca să nu se sperie ''săracii'' mai înainte de vreme.

Atunci tu și alții ca tine după ce o să-ți pierzi brusc toate frunzele de la Copăcel și o să te faci alb ca varul ca AlinB o să zici către Dumnezeu: Doamne Doamne, iartă-mă că n-am știut, adică așa am fost informați de ''ortodoxie'' și de unii mari duhovnici ai neamului. Iar atunci eu păcătosul din dosul șurii o să strig: ''ba știe Doamne că doar eu le-am spus tuturor timp de aproape 10 ani pe forumul nostru ortodox!''

Dar nu-ți fă probleme prea grave că uite Îi cer de pe acuma să te ierte, că măcar tu ai îndrăznit să-mi ții de urît ajutîndu-mă să-I fac reclamă... lui Dumnezeu.

Last edited by vsovi; 02.09.2016 at 13:52:15.
Reply With Quote
Vechi 03.09.2016, 08:52:21
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Un simptom sectar e imaginatia bogata si asumarea de merite care nu au legatura cu ei.
Iar majoritatea 'trambitelor' sunt furate sau/si chiar canta fals, dupa partituri sectare.

Last edited by AlinB; 04.09.2016 at 19:21:57.
Reply With Quote
Vechi 03.09.2016, 11:54:01
flying's Avatar
flying flying is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.03.2010
Locație: MIGREZ PRIN DIFERITE LOCURI ALE INIMII IN CAUTAREA LUI DUMNEZEU
Arrow

Citat:
În prealabil postat de vsovi
Iar atunci eu păcătosul din dosul șurii o să strig: ''ba știe Doamne că doar eu le-am spus tuturor timp de aproape 10 ani pe forumul nostru ortodox!''
Pe forumul asta intra doar cativa oameni ,aceeasi de ani de zile si se mai rataceste cate cineva.Din astia cativa mai sunt care intra sub mai multe pseudonime deci ai gresit mijlocul de informare,acest forum fiind foarte restrans ca impact .Tu ,daca vrei sa aduci romanii la adevar ar trebui sa iesi pe strada,in orasele importante ,la ore de varf ca sa le explici oamenilor cum sta treaba.Nu ti-a explicat Dumnezeu asta, ca vad ca te tragi de sireturi cu El ( "..uite Îi cer de pe acuma să te ierte...") sau a vrut sa te pacaleasca? Asa ca ia-l si pe florin.olteanu cu tine si mergeti prin piete sa raspanditi adevarul.Da?
Vechi 04.09.2016, 19:23:06
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
Ca de exemplu:

"Ce au in comun forumul crestin ortodox si secta NIP?"

"Numarul de membri activi."
Vechi 05.09.2016, 13:30:43
vsovi vsovi is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de flying Vezi mesajul
Pe forumul asta intra doar cativa oameni ,aceeasi de ani de zile si se mai rataceste cate cineva.Din astia cativa mai sunt care intra sub mai multe pseudonime deci ai gresit mijlocul de informare,acest forum fiind foarte restrans ca impact .Tu ,daca vrei sa aduci romanii la adevar ar trebui sa iesi pe strada,in orasele importante ,la ore de varf ca sa le explici oamenilor cum sta treaba.Nu ti-a explicat Dumnezeu asta, ca vad ca te tragi de sireturi cu El ( "..uite Îi cer de pe acuma să te ierte...") sau a vrut sa te pacaleasca? Asa ca ia-l si pe florin.olteanu cu tine si mergeti prin piete sa raspanditi adevarul.Da?
''Orice lumină se pune în sfeșnic pentru ca să lumineze tuturor celor din casă.

A te ruga lui Dumnezeu pentru cineva nu înseamnă că te tragi cu El de șireturi ci înseamnă că tragi și tu pe alții afară din iad dacă și pe tine te trage afară din iad altcineva mult mai bun. E o încercare de a nu fi la nesfîrșit asemenea cu cel din pilda datornicului căruia i s-a iertat mult doar pentru că a cerut și el apoi ieșit din necaz nu a vrut să ierte la rîndul său măcar foarte puțin din datoria pe care o avea altul la el ci a preferat să se răzbune cu răutate făcînd ceea ce nu se cuvine.

Deci oare nu se cuvenea să vestesc și să susțin Adevărul tuturor fraților de pe forumul ortodox mai înainte de a-L spune întregii lumi? Nu e nevoie să-L vestesc eu căci este cine să-L vestească: cele 7 sfinte Trîmbițe Apocaliptice.

Last edited by vsovi; 05.09.2016 at 13:38:35.
Reply With Quote
Vechi 05.09.2016, 13:46:25
vsovi vsovi is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Un simptom sectar e imaginatia bogata si asumarea de merite care nu au legatura cu ei.
Iar majoritatea 'trambitelor' sunt furate sau/si chiar canta fals, dupa partituri sectare.
Ai tu ce ai cu sectele osîndindu-le mai ceva ca și comuniștii! Păi tu știi că mulți din sectari, unii căzuți din OD, nedorind să intre în armata lui antichrist, în armata comunistă au preferat să fie condamnați la pușăcrie grea, mult mai grea ca armata de un an și 6 luni pe care oricine era obligat să o facă, devenind prin această asumare a credinței lor în Isus așa cum îl numesc ei pe Domnul Iisus Hristos un fel de adevărați creștini care au devenit fericiți acceptînd să fie prigoniți pentru ca și a lor să fie împărăția cerurilor?

Mulți sectanți nu au primit carnet roșu în timp ce mulți ortodocși s-au corcit și au colaborat și au primit semnul lor pe frunte și pe mîna dreaptă.

Dumnezeu nu condamnă sectanții care au mai mult o credință trupească decît duhovnicească ci condamnă minciunile și păcatele lor și batjocuririle lor la adresa nevinovăției și fecioriei Maicii Domnului... căci prin credințele lor false singuri se odîndesc la iad, la neintrare în Rai. Deci nu voi ci Domnul îi combate iubindu-și vrăjmașii. Dar cele 7 sfinte Trîmbițe Apocaliptice numai în mintea unora ca tine ar putea fi sectante, fiindcă pur și simplu nu vreți să vadă pădurea din cauza cozilor de topor!

Last edited by vsovi; 05.09.2016 at 16:16:13.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre Post in Biserica universala achimovjan Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 9 06.05.2010 14:53:11
Care e adevarat Biserica Crestina?Ne arata istoria aceasta mihailt Generalitati 15 09.12.2009 15:00:47
BISERICA UNIVERSALA mara2008 Generalitati 8 06.08.2008 06:07:57