Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.03.2015, 21:34:23
EzioAuditore
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Eu nu am inteles exact fraza, probabil e vorba de ce nu se folosesc si fotografii, ca niste icoane. La fel sfintilor din trecut nu li se facea un tablou, icoana e diferita de tablou sau fotografie. Citez: "Icoana nu este deci un ornament, un tablou sau o simplă reprezentare figurativă, ci o comunicare vizuală a realității invizibile divine, manifestată în timp și spațiu. Icoana nu este portretul unei persoane care a fost, ci este portretul sau reprezentarea unei persoane în Împărăția lui Dumnezeu."
Bun! Dar perforeaza in imaginatie. Daca ai vazut dincolo de orizont ... si multi ar spune ca e direct de pe front... neintelegand ce ii face pe oameni sa simta --- poate sunt eroii necesari - si pacatul ca deviza.
Reply With Quote
Vechi 05.03.2015, 09:02:12
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

nimic de la amicul adventist?!
Reply With Quote
Vechi 07.03.2015, 20:02:25
Illuminatu Illuminatu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.03.2012
Locație: Mures
Implicit

Citat:
În prealabil postat de EzioAuditore Vezi mesajul
Bun! Dar perforeaza in imaginatie. Daca ai vazut dincolo de orizont ... si multi ar spune ca e direct de pe front... neintelegand ce ii face pe oameni sa simta --- poate sunt eroii necesari - si pacatul ca deviza.
... poate tre sa o lasi mai moale cu prafurile...
"Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru, ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai marita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu Cuvantul L-ai nascut, pe tine cea intru adevar Nascatoare de Dumnezeu te marim!"
Reply With Quote
Vechi 07.03.2015, 21:02:30
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de EzioAuditore Vezi mesajul
Acum am inteles tot.
Reply With Quote
Vechi 08.03.2015, 02:27:50
bob2909 bob2909 is offline
Banned

Data înregistrării: 04.07.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Illuminatu Vezi mesajul
... poate tre sa o lasi mai moale cu prafurile...
Esti cumva sechestrat aici pe "Secte si culte" ? Ca nu te-am vazut sa postezi si pe alte topic-uri.
Reply With Quote
Vechi 08.03.2015, 08:51:11
Igor_Paslusnik's Avatar
Igor_Paslusnik Igor_Paslusnik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bob2909 Vezi mesajul
Esti cumva sechestrat aici pe "Secte si culte" ? Ca nu te-am vazut sa postezi si pe alte topic-uri.
Postează fiecare unde vrea și ce vrea, frățior bob2909. Nu? Libertate? De exprimare, de opinie, părere, petiție, etc.? Dacă ai nevoie de "illuminatu", dă-i un mesaj privat și cheamă-l unde ai nevoie de el, sau spune-i frământările inimii tale, sau ce vrei tu.

Felicitări din partea mea, celui care îl apreciez sincer și îl stimez, domnul Ioan (Cezar) pentru realul sprijin cu care ne-a sprijinit pe toți în acest topic, cu dorirea la cât mai multă limpezime în gândire, frumoasă alcătuire și strălucite biruințe, pe mai departe. Dumnezeu să vă răsplătească munca și jertfa, depusă în slujba Iubirii, de Dumnezeu și de aproapele, dacă nu a și răsplătito deja, după cuvântul Său, care spune că încă din această viață vom lua plată, iar în Împărăția Cerurilor, "cele ce ochiul n-a văzut, urechea omului n-a auzit, iar mintea nu s-a suit să cunoască", spune Duhul Sfânt, prin Pavel.

Mă bucur să văd că Sfintele Icoane, sunt biruitoare. Că cinstirea lor și cinstirea Sfintelor Moaște, nu e numai biblică, dar e un act mântuitor, al celui ce îl săvârșește. Mă bucur să văd că Hristos a biruit. Și biruiește de fiecare dată.

"Mântuiește Doamne, poporul Tău, și binecuvintează moștenirea ta. Biruință binecredincioșilor creștini, asupra celui potrivnic dăruiește și cu Crucea Ta, păzește, pe poporul Tău."
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia

Last edited by Igor_Paslusnik; 08.03.2015 at 14:13:03.
Reply With Quote
Vechi 09.03.2015, 08:56:00
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de bob2909 Vezi mesajul
"Bun! Dar perforeaza in imaginatie. Daca ai vazut dincolo de orizont ... si multi ar spune ca e direct de pe front... neintelegand ce ii face pe oameni sa simta --- poate sunt eroii necesari - si pacatul ca deviza."

Spune, te rog, tu ai inteles ceva din ce a spus ezio?
Am vrut sa fac o gluma in stilul meu caracteristico-badaranesc!
OK, scuze!
"Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru, ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai marita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu Cuvantul L-ai nascut, pe tine cea intru adevar Nascatoare de Dumnezeu te marim!"

Last edited by Illuminatu; 09.03.2015 at 08:58:21.
Reply With Quote
Vechi 09.03.2015, 12:12:25
vasilescu65 vasilescu65 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.10.2014
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Tocmai fuse Duminica Ortodoxiei, biruinta dreptei credinte asupra iconoclasmului :)
Biruinta este la final, a celor ce fac voia lui Dumnezeu. Luptele acestea de tip iconoclast sau iconodul, sunt niste copilariii si nu aduc nicio biruinta. Important este ca fiecare sa biruie in dreptul sau si sa aleaga calea cea buna, placuta lui Dumnezeu.

Eu, am o credinta crestin-apostolica si sunt incredintat ca daca merg pe urmele sfintilor apostoli (inclusiv in problema inchinarii la icoane) am ales drumul cel bun. Sfintii Apostoli nu s-au inchinat la imagini si nu au folosit nici un fel de obiect de cult. Tot sfintii apostoli ne dau doua indemnuri, de care trebuie sa tinem seama numaidecat:
- " calcati pe urmele mele caci si eu calc pe urmele lui Hristos" (1 Corinteni 11:1); asadar, sa facem precum sfintii apostoli, adica, fara icoane;
- "va indemn sa luptati pentru credinta data sfintilor odata pentru totdeauna" (Iuda, vers.3); ce a fost dat sfintilor apostoli odata pentru totdeauna, aceea sa se pastreze (fara adaugirile pagane aduse timp de 2000 de ani).

Asadar, fiecare sa lupte pentru el si sa hotarasca: merge pe calea apostolilor lui Hristos sau pe calea adaugirilor si nascocirilor. Aici este lupta si biruinta.
Reply With Quote
Vechi 09.03.2015, 12:20:15
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vasilescu65 Vezi mesajul
Biruinta este la final, a celor ce fac voia lui Dumnezeu.
Exact ce s-a intamplat atunci.

Citat:
Luptele acestea de tip iconoclast sau iconodul, sunt niste copilariii si nu aduc nicio biruinta.
Ba uite ca au adus.

Citat:
Important este ca fiecare sa biruie in dreptul sau si sa aleaga calea cea buna, placuta lui Dumnezeu.
Exact despre ceva de genul asta era vorba.

Citat:
Eu, am o credinta crestin-apostolica si sunt incredintat ca daca merg pe urmele sfintilor apostoli (inclusiv in problema inchinarii la icoane) am ales drumul cel bun.
Presupunand ca stii care e aia, ceea ce e cam indoielnic.

Citat:
Sfintii Apostoli nu s-au inchinat la imagini si nu au folosit nici un fel de obiect de cult.
Ceea ce nu s-ar putea spune despre cultele neoprotestante care se lauda ca "merg pe unele "sfintilor apostoli" (la ortodocsi se scrie "Sfintilor Apostoli") dar folosesc instrumente muzicale, Biblia (care la ei e un fel de obiect de cult pana la urma, oricum Sfintii Apostoli nu umblau cu asa ceva sau cu povesti de genul "Sola Scriptura") zeciuiala.

Citat:
Tot sfintii apostoli ne dau doua indemnuri, de care trebuie sa tinem seama numaidecat:
- " calcati pe urmele mele caci si eu calc pe urmele lui Hristos" (1 Corinteni 11:1); asadar, sa facem precum sfintii apostoli, adica, fara icoane;
Si fara Biblie si fara "Sola Scriptura" cum ramane?
Ca nici ei nu aveau asa ceva.

Citat:
- "va indemn sa luptati pentru credinta data sfintilor odata pentru totdeauna" (Iuda, vers.3); ce a fost dat sfintilor apostoli odata pentru totdeauna, aceea sa se pastreze (fara adaugirile pagane aduse timp de 2000 de ani).
Sigur ca ereticii vor inventa tot felul de "adaosuri pagane" in seama celor care au stabilit Canonul Noului Testament, pentru a-si justifica pozitia eretica.
De altfel, sunt dintre ei care sustin ca si Noul Testament este un "adaos pagan' la "credinta apostolica".

Citat:
Asadar, fiecare sa lupte pentru el si sa hotarasca: merge pe calea apostolilor lui Hristos sau pe calea adaugirilor si nascocirilor. Aici este lupta si biruinta.
Mataluta te cam vad pe calea nascocirilor ca altfel nu vad cum ai avea habar ce e aia "credinta apostolica" facand abstractie de interpretarea lautareasca a Sf. Scripturi (a alora cu "adaosurile pagane").
Vechi 09.03.2015, 12:29:53
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de vasilescu65 Vezi mesajul
Biruinta este la final, a celor ce fac voia lui Dumnezeu. Luptele acestea de tip iconoclast sau iconodul, sunt niste copilariii si nu aduc nicio biruinta. Important este ca fiecare sa biruie in dreptul sau si sa aleaga calea cea buna, placuta lui Dumnezeu.

Eu, am o credinta crestin-apostolica si sunt incredintat ca daca merg pe urmele sfintilor apostoli (inclusiv in problema inchinarii la icoane) am ales drumul cel bun. Sfintii Apostoli nu s-au inchinat la imagini si nu au folosit nici un fel de obiect de cult. Tot sfintii apostoli ne dau doua indemnuri, de care trebuie sa tinem seama numaidecat:

ROMANIA E CRESTINA! NIMIC NU E PIERDUT!
COPIII NOSTRI SUNT CRESTINI! 90% DIN COPII VOR SA INVETE DESPRE IISUS HRISTOS, DOMNUL NOSTRU!

Tu ti-ai inscris copiii sau nepotii la ora de religie?
Reply With Quote
Răspunde