Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.02.2017, 16:31:58
CristianR's Avatar
CristianR CristianR is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.03.2014
Religia: Ortodox
Implicit

Cu saccsiv treaba e similară cu a presei ce emite subiecte de senzație sau care cu ipocrizie se arată preocupată de soarta românilor: mizează pe lipsa de discernământ a cititorului/privitorului, pe „sfioșenia” lui în a feri puțin blana de oaie a emițătorului ca să vadă ce se ascunde dedesubt.
Vechi 13.02.2017, 18:03:25
sofiaiuga's Avatar
sofiaiuga sofiaiuga is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.02.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de nouneim Vezi mesajul
Sofia,

"Faptul ca la noi reprezentatii BOR au semnat ca sunt de accord cu aceste erezii ne aduce pe noi credinciosii din biserica ortodoxa romana mintuitoare in biserica ecumenista ,adica nemintuitoare."

Bun.In cazul acesta ce facem?Unde mergem?Unde ma duc?Poate in orasul in care locuiesc nu gasesc Biserica unde nu se pomeneste ierarhul.Ce fac?Mai am scapare?Cum gasesc o Biserica unde nu se pomeneste ierarhul?Cum pot afla aceasta?Oare asta vrea Domnul?sa ne duca la pierire,din moment ce din Biserica Ortodoxa am ajuns Biserica Ecumenista?Ma intreb,oare la aceasta se sfatuia Sfanta Treime cand sa il faca pe om?fiind Atotstiitor,stiind ca se va ajunge aici,ce ar fi spus:bun asta este,romanii nu se mai mantuiesc incepand cu acel Sinod,doar cei care merg la Biserica unde nu se pomeneste ierarhul.A spus Gheron Gavriil,de ce ?ca scrie pe un site?eu nu l-am auzit sa spuna asa ceva.

In plus,dau un exemplu:sa zicem ca un catolic,penticostal,etc.eretic s-a nascut in acea invatatura si traieste intr-o zona unde nu are acces la informatie cum avem noi,sta intr-o coliba la marginea muntilor,nu stie mai nimeni de el.El cand moare se duce in iad ptr ca nu a stiut de ortodoxie sau de Sinod,dar a crezut in Ziditor?sau altfel spus,asta a vrut Domnul,sa il trimita in iad fara a mai avea liberul arbitru?ptr ca din moment ce s-a nascut eretic si a trait in erezie,dupa cum se afirma se duce in iad
la sfirsitul timpurilor este profetit ca biserica adevarata va ajunge din nou in catacombe.SA ne rugam ,sa ne lasam in grija celui de SUS.
Vechi 13.02.2017, 18:33:54
nouneim nouneim is offline
Member

Data înregistrării: 02.02.2017
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sofiaiuga Vezi mesajul
la sfirsitul timpurilor este profetit ca biserica adevarata va ajunge din nou in catacombe.SA ne rugam ,sa ne lasam in grija celui de SUS.

Te rog sa imi spui concret!Sa exemplifici,nu in linii mari.
Cat despre ce ai spus ca pe aici sunt neortodocsi si ai citat pe Sfantul Ioan Iacob Hozevitul,ca sunt dusmani care produc dezbinare.Din postarile multora se observa rautate iar nu DRAGOSTE.Faptul ca nu iei atitudine impotriva acestui Sinod nu inseamna ca esti dusman mincinos si neortodox,ci poate te intrebi daca e bine,ptr ca din toata treaba asta s-a produs dezbinare,ura(se observa foarte clar pe forum),tulburare,eu nu am DUHUL DISCERNERII.Faptul ca o mana de oameni au zis ca a fost un Sinod eretic,inseamna ca e chiar asa?Atat din partea celor care condamna Sinodul cat si din partea celor care nu condamna se obseva ca ceva in neregula este cu siguranta,dar eu nu ma pot pronunta,ptr ca nu pot DISCERNE ce e BINE si ce e RAU in toata chestiunea asta.Sa fim cu luare aminte.Parintele Amfilohie Branza a spus ca sunt neregularitati,dar nu e momentul divortului.Bag de seama ca nu s-a uitat nimeni.UN CRESTIN ORTODOX ISI INTOARCE SEMENII CU DRAGOSTE NU CU VRAJMASIE.Una,doua ne ducem in iad ca nu condamnam Sinodul.Spune-mi te rog ce ai face daca in Romania nu ar fi Biserica unde sa nu se pomeneasca ierarhul,mergi in Athos?Te muti cu familia?Doresc raspunsul tau sincer.Nu e chiar asa.Si eu observ ca ceva nu e bine,dar nu ma pot pronunta,trebuie DISCERNERE,care este dar de la DUHUL SFANT!!!

Last edited by nouneim; 13.02.2017 at 18:46:33.
Reply With Quote
Vechi 13.02.2017, 18:52:53
Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de suslik Vezi mesajul
Schisma autistilor ecleziologici de la Radeni/Banceni este interesanta, ca studiu de caz. E acefala (deocamdata) ca gasca lui Petru Gnafeu', daca imi amintesc corect, au impulsuri ultraprotestantoide (pretind ca Biserica poate rezida doar in mireni, fara cler&ierarhie) cam ca rascolnicii bezpopovti, si evident tin printre dogme o simpla conventie omeneasca cum este un rahat de calendar, fie acela si liturgic.
Daca sinodalii nostri ar fi mai fermi, ar asana cloaca asta in no time: caterisire, afurisenie, evacuare, exclus din monahism (pentru preotii, ieromonahii, monahii si mirenii bagati in...chestia asta).
Imi plac Moldova si moldovencele, pardon, locuitorii Moldovei. :))) (Sa o dam nitel si pe umor). Dar, din punct de vedere biseticesc, uneori am impresia ca Dusmanul a aruncat acolo, unde a fost atita evlavie, cu atita puroi compus din retarzi schismatici, ca ti se face greata. Si in Ardeal sint smecheri gen Ciprian Stanciu sau ala din Beius, dar in ciuda gramadirii lor mentale proverbiale, ardelenii pica mai putin in capcane schismatice de "rivna (!!!!) de dreapta". Sa nu uitam ca tumoarea legionara si nebunia cipofoba tot din Moldova de Nord au originat... Locul ala ar trebui curatit catehetic de catre un Sinod activ si nistre preoti inimosi si mireni disciplinati. Dar unde exista asa ceva in Rominia?!

Ce inseamna "ultraprotestantoide" conform DEX-ului?
Reply With Quote
Vechi 13.02.2017, 19:53:58
GMihai's Avatar
GMihai GMihai is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.02.2015
Religia: Catolic
Implicit

Eu mai întreb odată pe contestatorii Sinodului:

Dacă la Paști, la Ierusalim, Lumina Sfântă va veni la cererea Patriarhului Ierusalimului, ai cărui reprezentanți AU SEMNAT actele Sinodului, ce veți face ?
"If you take the Christian Bible and put it out in the wind and the rain, soon the paper on which the words are printed will disintegrate and the words will be gone. Our bible IS the wind and the rain." Herbalist Carol McGrath as told to her by a Native-American woman.

"Laudato si, mi Signore, per frate Uento
et per aere et nubilo et sereno et onne tempo,
per lo quale, a le Tue creature dài sustentamento"
- Sfântul Francisc de Assisi
Reply With Quote
Vechi 13.02.2017, 20:04:57
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Demonstrație-n stradă. Ei vor #rezista.
Reply With Quote
Vechi 13.02.2017, 20:27:29
suslik suslik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.10.2016
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Demonstrație-n stradă. Ei vor #rezista.
Mie imi era clar de la inceput ca aglutinarea de la Radeni, alias #tefelistinepomenitori #unitisalvamschisma, e parte a planului de a lovi in Biserica. Adica, cu cacatii cu ochi care aruncau cu bolovani in biserici in cadrul colectiv nu a mers, hai ca poate o merge cu devierea de dreapta.
Vechi 13.02.2017, 20:30:58
suslik suslik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.10.2016
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de nouneim Vezi mesajul
Ce inseamna "ultraprotestantoide" conform DEX-ului?
Folositi-va simtul limbi romine, logica ei gramatica ei interna si loialitaea de credincios. Ah, si ce ati invatat la cateheza. Stiti, presupun, ca protestantismul, in atomizarea progrsiva, contesta tot mai la radacina ierarhia? E fapt istoric si cotidian deopotriva. Ei bine, mutantii astia fac la fel.
Vechi 13.02.2017, 20:33:22
GMihai's Avatar
GMihai GMihai is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.02.2015
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
Mie imi era clar de la inceput ca aglutinarea de la Radeni, alias #tefelistinepomenitori #unitisalvamschisma, e parte a planului de a lovi in Biserica. Adica, cu cacatii cu ochi care aruncau cu bolovani in biserici in cadrul colectiv nu a mers, hai ca poate o merge cu devierea de dreapta.
Era undeva o lege; ceva de genul niciodată să nu atribui unor cauze mai complexe ceea ce poate fi explicat prin simpla prostie.
"If you take the Christian Bible and put it out in the wind and the rain, soon the paper on which the words are printed will disintegrate and the words will be gone. Our bible IS the wind and the rain." Herbalist Carol McGrath as told to her by a Native-American woman.

"Laudato si, mi Signore, per frate Uento
et per aere et nubilo et sereno et onne tempo,
per lo quale, a le Tue creature dài sustentamento"
- Sfântul Francisc de Assisi
Reply With Quote
Vechi 13.02.2017, 21:04:50
Member

Implicit

Citat:
Folositi-va simtul limbi romine, logica ei gramatica ei interna si loialitaea de credincios. Ah, si ce ati invatat la cateheza. Stiti, presupun, ca protestantismul, in atomizarea progrsiva, contesta tot mai la radacina ierarhia? E fapt istoric si cotidian deopotriva. Ei bine, mutantii astia fac la fel.

Mai intai iti recomand DOOM 2!
Reply With Quote
Răspunde