Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.02.2010, 17:08:22
Jane Says Jane Says is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.02.2010
Locație: KooKooLand
Religia: Ortodox
Implicit

Dragul meu domn, eu nu va contrazic ** dar ** Dvs ati scris despre sentimente si simturi, despre care eu sunt de parere ca sunt net inferioare si chiar grosiere prin comparatie cu cele care la inima omului nu s-au suit inca (adica in cursul vietii). Si ca experimentele pe care le putem face in timpul vietii acesteia nu reprezinta adevarata cunoastere. In ceea ce priveste realitatile ciuntite ale acestei vieti si nu ale urmatoarei, in continuare sunt de parere ca exemplul ales de mine cu credinta era mai potrivit decat cel al simturilor si fructelor.
Oricat mi-as struni eu degetelele ca sa nu goneasca pe tastatura, adevarul e ca Dvs ati facut saltul neverosimil de la pere si kiwi la "realitatea celor nadajduite".
Vechi 04.02.2010, 17:11:39
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Jane Says Vezi mesajul
Dragul meu domn, eu nu va contrazic ** dar ** Dvs ati scris despre sentimente si simturi, despre care eu sunt de parere ca sunt net inferioare si chiar grosiere prin comparatie cu cele care la inima omului nu s-au suit inca (adica in cursul vietii). Si ca experimentele pe care le putem face in timpul vietii acesteia nu reprezinta adevarata cunoastere. In ceea ce priveste realitatile ciuntite ale acestei vieti si nu ale urmatoarei, in continuare sunt de parere ca exemplul ales de mine cu credinta era mai potrivit decat cel al simturilor si fructelor.
Oricat mi-as struni eu degetelele ca sa nu goneasca pe tastatura, adevarul e ca Dvs ati facut saltul neverosimil de la pere si kiwi la "realitatea celor nadajduite".
Cum sa fie net inferioare daca dragostea care este un sentiment si un simt va cadea niciodata(1Cor 13:8)?Si daca Dumnezeu "este" dragoste?
Reply With Quote
Vechi 04.02.2010, 17:14:27
Jane Says Jane Says is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.02.2010
Locație: KooKooLand
Implicit

Cele pe care le simtim in cursul acestei vieti SUNT inferioare fata de cele pe care le vom simti dincolo. Desi vorbesti despre trairile inalte de dupa, de fapt nu stii despre ce vorbesti pentru ca nu le-ai trait.
Intelegi?

In fine, whatever, ai dreptate, iarta-ma ca te-am contrazis, eu o tin pe-a mea, tu pe-a ta, om fi avand amandoi dreptate numai ca dam alte intelesuri cuvintelor de genul "simt" si "sentiment".
Vechi 04.02.2010, 19:42:11
The_Fallen The_Fallen is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.06.2009
Implicit

Threadul acesta s-a dus pe rapa. A plecat de la ideea ca uneori folosim acest defect de logica in propria gandire si s-a ajuns la o varza. Si din unele posturi rezulta ca unii dintre noi nu au inteles nici scopul threadului nici ce este "rationamentul circular".
Unde e autorul?A aruncat 2 replici si a fugit.
Reply With Quote
Vechi 04.02.2010, 20:08:58
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Implicit

Citat:
Cele pe care le simtim in cursul acestei vieti SUNT inferioare fata de cele pe care le vom simti dincolo. Desi vorbesti despre trairile inalte de dupa, de fapt nu stii despre ce vorbesti pentru ca nu le-ai trait.
Intelegi?

In fine, whatever, ai dreptate, iarta-ma ca te-am contrazis, eu o tin pe-a mea, tu pe-a ta, om fi avand amandoi dreptate numai ca dam alte intelesuri cuvintelor de genul "simt" si "sentiment".
Fata, mai bine taceai de la inceput, sau mai bine nu te luam in seama.Fara nici o ofensa esti o proasta.Ai reusit sa strici threadul asta "impreuna" cu mine.
Reply With Quote
Vechi 04.02.2010, 20:30:32
anaana71's Avatar
anaana71 anaana71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.11.2009
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru anaana71
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
Fata, mai bine taceai de la inceput, sau mai bine nu te luam in seama.Fara nici o ofensa esti o proasta.Ai reusit sa strici threadul asta "impreuna" cu mine.
ce ai patit de te-ai suparat atat de tare?
Vechi 04.02.2010, 20:40:08
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Implicit

Prostu` nu`i prost destul daca nu e si fudul.
Reply With Quote
Vechi 04.02.2010, 20:42:33
anaana71's Avatar
anaana71 anaana71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.11.2009
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru anaana71
Implicit

Citat:
Prostu` nu`i prost destul daca nu e si fudul.

of, of, of.... spune rugaciunea inimii si-ti trece. nu lasa pe incornorat sa-ti imbuibe mintea cu prostii.
Vechi 04.02.2010, 20:58:04
maria-luisa maria-luisa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2009
Implicit

Citat:
Cum sa fie net inferioare daca dragostea care este un sentiment si un simt va cadea niciodata(1Cor 13:8)?Si daca Dumnezeu "este" dragoste?
nu va suparati pe mine ca ma bag in discutie, dar dragostea si credinta sunt de nedespartit. nu poti iubi, daca nu crezi in Cel pe care-L iubesti.:)
si nu poti sa crezi daca nu experimentezi... si uite asa am ajuns la un rationament circular, oare? :)
si-apoi invers, crezand experimentezi iubirea...

Last edited by maria-luisa; 04.02.2010 at 21:14:47.
Reply With Quote
Vechi 04.02.2010, 21:33:43
maria-luisa maria-luisa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2009
Implicit

Citat:
Cea mai inalta forma de cunoastere, sa ma ierti, este credinta. Crezand in cele care-s deasupra ratiunii mele (sau impotriva ei), cunosc. Nu am vazut Ingeri, nu i-am gustat/pipait/mirosit/vazut/auzit, si sa nu-mi fie mie a vedea inainte de a muri, dar crezand ca exista, ii cunosc pentru ca citesc si cred despre cele 9 cete. Am dat un exemplu simplu.
Simturile si sentimentele sunt foarte inselatoare. Simturile din cauza ca nu experiaza totul, pentru ca nu sunt atat de fine incat sa o faca. Iar sentimentele si emotiile sunt inselatoare din cauza ca pot decurge din dezechilibre biochimice sau hormonale sau isi pot avea originea in ganduri (in ratiune).
Iar ratiunea fails pentru ca sustine ca e "adevarat" doar ceea ce se experiaza si verifica prin simturi sau prin echivalentele lor stiintifice (aparate de masurat inregistrat whatever).
Na circularitate :D
Si omul nu se poate singur, el pe sine, din cercul asta vicios.
Dar totusi, daca nu am avea aceste simturi cu care sa experimentam credinta, cum am putea-o experimenta? toate se leaga. Prin corpul nostru simtim si iubirea si credinta, prin cele 5 simturi cu care am fost inzestrati de Dumnezeu si prin al saselea care este desavarsirea celor 5.
Reply With Quote
Răspunde