Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Despre Biserica Ortodoxa in general
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.06.2009, 20:05:41
Anca-Miha
Guest

Implicit

Oricum o dai, Schopenhauer se scrie Schopenhauer.
Dar nu mai inteleg ce are Schopenhauer cu credinta noastra ortodoxa? Oare nu ati realizat ca sunteti in afara topicului? Sau e duce Schopenhauer cumva la mantuire?!?
Va rog reveniti la topic.
Reply With Quote
Vechi 08.06.2009, 20:08:48
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
SHOPENHAUER, ARTHUR: All your books and works in Casa del Libro ... Arthur Shopenhauer (Danzig 1788-Francfort, 1860). German philosopher. It identified the reality in himself with the will like energy that gives life to the ...
deci se scrie corect in ambele feluri cum POATE ai aflat din studierea aprofundata a limbii engleze, pe care eu o predau, Tu oare cu ce te ocupi, in ce capacitate il folosesti tu pe SHOpenhauer?

Nu te dezici nic o clipa, tot legata de terminologie esti si se pare ca asa vei ramine, desi ar trebui sa stii ca in cele duhovnicesti cuvintele nu reprezinta putere
Esti de un orgoliu fantastic!
Eu in locul tau as fi stat linistita si m-as fi facut ca ploua.. exista se pare si o scoala a sfertodoxiei la care se invata SHOpenhauer? Hahahaha.. esti atat de amuzant..
Ai vreun dictionar prin casa? Verifica tu cum il cheama.. pana si google te "corecteaza" cand scrii "shopenhauer".. dar asta este simptomatic pentru intreaga ta indreptatire!
Nu ai spus de unde ai pus citatul.
Ce legatura are studierea limbii engleze cu numele lui Schopenhauer? :)))))

Ca sa fac un rezumat: Schopenhauer se scrie SHOpenhauer pentru ca tu predai engleza! Hahaha.. logica de fier!

O sa-ti contrazic imediat si cealalta afirmatie... dar sunt un pic ocupata.
Reply With Quote
Vechi 08.06.2009, 20:09:57
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Anca-Miha Vezi mesajul
Dar nu mai inteleg ce are Schopenhauer cu credinta noastra ortodoxa? Oare nu ati realizat ca sunteti in afara topicului? Sau e duce Schopenhauer cumva la mantuire?!?
Anca ai dreptate.
Iti cer SCUZE tie si tuturor celor care au citit acest thread!
Reply With Quote
Vechi 08.06.2009, 20:12:46
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
Da Ancuta, la tine acolo asa se scrie insa nu in N America de unde vorbeste Anna in cunostinta de cauza
De acord, scrierea corecta a numelui este importanta dar tine si de ALTII si DE DIFERNTELE CULTURALE( puteti aprofunda acest concept intradevar strain de habotnicia ortodoxa?)
si asta are de a face cu acceptare altor termeni similari mintuirii sa stii!

De ce oare nu impunem noi, buricul pamintului, o dictatura romaneasca, ca intreaga planeta sa scrie Iisus si nu in zecile de alte feluri, nu?
Reply With Quote
Vechi 08.06.2009, 20:23:40
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Ce legatura are studierea limbii engleze cu numele lui Schopenhauer? :)))))

Ca sa fac un rezumat: Schopenhauer se scrie SHOpenhauer pentru ca tu predai engleza! Hahaha.. logica de fier!

O sa-ti contrazic imediat si cealalta afirmatie... dar sunt un pic ocupata.
Are legatura, deoarece IN URMA STUDIULUI vei VEA REVELATIA SA AFLI ca ESTE CORECT sa-l scrii si asa, si nu esti corectat de google, uite scre-l pe google si vei vedea ca este corect in ambele feluri

Priveste un pic sa vezi in ce fel obsesiv maniacal ai tras tu concluzia urmatoare, fraza a doua. Din ce am afirmat eu nu se concluzioneaza ca se scrie asa pentru ca EU predau si engleza.

Dupa logica ta si insiruirea citatelor mele despre multipla si diversificatul acces( vezi nu mai scriu mintuire) la Imparatia lui Dumnezeu tu ii faci pe toti cei care au studiat Istoria Religiilor si a simbolisticii religioase niste pierde vara nu?
Cu Mircea Eliade in frunte, un gunoi eretic nu?
Reply With Quote
Vechi 08.06.2009, 20:26:51
cristia79_ro cristia79_ro is offline
Junior Member

Data înregistrării: 07.05.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Va citesc de catava vreme pe voi, pe altii si ma intreb care este de fapt scopul credintei pentru voi.
Multi spun de mantuire. Adica voi credeti ca sa va mantuiti, si atat? Dar invers se poate (adica sa te mantuiesti pentru ca ai crezut si ca ai fost bun, fara sa tinzi spre asta neaparat)?
Mantuirea este scopul credintei? Dar nu se contrazice cu smerenia, ca doar inseamna mandrie si vrei ceva peste puterile si meritele tale?
Pentru mine notiunea de mantuirea e cam confuza. Stiu ca este o stare ideala, de lipsa de pacate si de sfintenie la care tindem.
Dar nu stiu daca asta ar trebui sa ne fie un scop.
Noi traim si avem nevoie sa credem pentru noi si pentru cei din jur. Avem nevoie de acesti parinti din ceruri (Tatal, Fiul Sfantul Duh, Fecioara Maria ca mama buna) si de credinta in ei pentru a putea trai in pace. Ei ne ajuta si ne mangaie, ei ne pedepsesc cand gresim, ai lor suntem.
Daca mantuiesc sau nu, sau ce va fi dupa, nu stiu. Eu stiu ce trebuie sa fac aici, atat.
Credinta ma ajuta sa fiu mai buna, sa-i iubesc si ajut pe altii, dar sfanta n-am sa fiu niciodata, fiind om.
recomand ''pustnicul si ucenicul sau'' de Ion Agarbiceanu,vei intelege foarte multe......
Reply With Quote
Vechi 08.06.2009, 20:28:53
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Are legatura, deoarece IN URMA STUDIULUI vei VEA REVELATIA SA AFLI ca ESTE CORECT sa-l scrii si asa, si nu esti corectat de google, uite scre-l pe google si vei vedea ca este corect in ambele feluri

Priveste un pic sa vezi in ce fel obsesiv maniacal ai tras tu concluzia urmatoare, fraza a doua. Din ce am afirmat eu nu se concluzioneaza ca se scrie asa pentru ca EU predau si engleza.

Dupa logica ta si insiruirea citatelor mele despre multipla si diversificatul acces( vezi nu mai scriu mintuire) la Imparatia lui Dumnezeu tu ii faci pe toti cei care au studiat Istoria Religiilor si a simbolisticii religioase niste pierde vara nu?
Cu Mircea Eliade in frunte, un gunoi eretic nu?
Cre este diferenta intre "mantuire" si "accesul la imparatia lui Dumnezeu"?
Reply With Quote
Vechi 08.06.2009, 20:33:08
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Cre este diferenta intre "mantuire" si "accesul la imparatia lui Dumnezeu"?
mai citeste si altceva decit ceea ce citesti in prezent si poate vei afla
Uite iti recomand Istoria Religiilor (in doua volume). Acolo ti se va explica prin strategii de istorie comparata prin ce ne asemanam sau ne deosebim.
Lectura placuta
Gata, am plecat, mai vorbim miine
O zi buna in continuare!
Reply With Quote
Vechi 08.06.2009, 20:33:46
Anca-Miha
Guest

Implicit

Citat:
Da Ancuta, la tine acolo asa se scrie insa nu in N America de unde vorbeste Anna in cunostinta de cauza
De acord, scrierea corecta a numelui este importanta dar tine si de ALTII si DE DIFERNTELE CULTURALE( puteti aprofunda acest concept intradevar strain de habotnicia ortodoxa?)
si asta are de a face cu acceptare altor termeni similari mintuirii sa stii!

De ce oare nu impunem noi, buricul pamintului, o dictatura romaneasca, ca intreaga planeta sa scrie Iisus si nu in zecile de alte feluri, nu?
Schopenhauer e din Germania sau din America? daca iti raspunzi la aceasta intrebare, vei sti cum se scrie corect.
Vad ca habotnicie stii ce e , dar credinta nu.
Reply With Quote
Vechi 08.06.2009, 20:35:56
Banned

Implicit

Citat:
Schopenhauer e din Germania sau din America? daca iti raspunzi la aceasta intrebare, vei sti cum se scrie corect.
Vad ca habotnicie stii ce e , dar credinta nu.
Bine, ok...:))))) dar sa fi pregatita sa o primesti inapoi daca te voi prinde vreodata ca scrii numele vreunui chinez in altceva decit in caractere chinezesti
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Care este scopul vietii? amatyyy Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 53 23.05.2013 20:57:02
Care e scopul existentei lui Dumnezeu? Archaeopteryx Generalitati 31 21.10.2011 23:09:14
Care este sfatul tau pentru mine,pentru ceilalti,pentru toti forumistii? tigerAvalo9 Generalitati 84 05.09.2011 08:32:49
Scopul credintei-schimbarea omului vechi in om nou dorinastoica14 Biserica Ortodoxa si Massmedia 7 06.08.2009 09:28:43