Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.03.2009, 00:21:19
Anca-Miha
Guest

Implicit

In esenta toti oamenii sunt buni. Doar influentele, carora se supun, pot fi rele.
Reply With Quote
Vechi 23.03.2009, 09:21:53
scrabble
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Anca-Miha Vezi mesajul
INCÉST, incesturi, s.n. Legătură sexuală, oprită de legile juridice și morale, între părinți și copii sau între frați și surori. (DEX)
Deci incest in primul rand este intre parinti si copii. De ce ignori acest lucru?
Parinti si copii sau frati si surori. Apoi, o persoana la 40 de ani poate avea un copil de 20 de ani. Ce tot incercati dumneavoastra sa demonstrati ca este incestul, e de fapt un subset al incestului.

Pentru parintii care intretin relatii sexuale cu copiii lor minori, nimic altceva decat puscarie, pentru ca asta obtine orice adult care intretine relatii sexuale cu minori. Nu despre puscariabilii acestia este vorba aici sau in proiectul noului Cod Penal.

Citat:
Nici un copil nu-si da acordul la asa ceva; deci e viol. De obicei copilul e mic; s-au vazut si cazuri de incest cu copil de 3 ani! Este caz de pedofilie sau nu?!?
Aici vorbim de viol, pedofilie si incest. Se condamna primele doua.

Citat:
Sper sa intelegi acum cat de grav e incestul.
Nu e grav deloc, pentru ca nu ma afecteaza, asa cum nu va afecteaza nici pe dumneavoastra. E o libera alegere.

Violul si pedofilia sunt, in schimb, o amenintare la adresa societatii.
Reply With Quote
Vechi 23.03.2009, 12:07:58
monica.miholca
Guest

Implicit

Incestul poate fi prezent in contextul imposibilitatii exprimarii vointei copilului (chiar daca e major), in sensul ca el se gandeste ca nu are unde sa fuga, nu are banii lui etc, astfel incat el nu are efectiv posibilitatea de a refuza actele sexuale propuse de parinte. mai intra aici si santajul emotional, sau financiar, situatii aproape imposibil de dovedit medico legal;
toate acestea se incadreaza la viol (prin constrangere morala sau imposibilitatea apararii sau exprimarii vointei), dar daca nu sunt argumente care sa sustina aceste situatii, faptul este incadrat la incest.

dar cu ce se va inlocui pedeapsa penala pentru incest, stie cineva?
Reply With Quote
Vechi 23.03.2009, 12:10:27
monica.miholca
Guest

Implicit

Nu e grav deloc, pentru ca nu ma afecteaza, asa cum nu va afecteaza nici pe dumneavoastra. E o libera alegere.

Violul si pedofilia sunt, in schimb, o amenintare la adresa societatii.[/quote]
Reply With Quote
Vechi 23.03.2009, 12:19:50
monica.miholca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de monica.miholca Vezi mesajul

Violul si pedofilia sunt, in schimb, o amenintare la adresa societatii.
[/quote]

incestul e un fapt grav.
in afara situatiei in care unul (de obicei copilul, dar nu neaparat) este constrans- prin diferite mijloace, sa intretina relatii incestuoase, nu cred ca este cineva care ar dori o astfel de relatie, in afara bolnavilor psihici. pentru cei implicati, consecintele psihice sunt dezastruoase; imi vine greu sa cred ca ar putea sa fie vorba de o libera alegere, in deplina sanatate psihica.
in orice caz, ma mir intr-un fel, ca se legalizeaza incestul ; intr-o societate preocupata de eugenie, in care avorturile de cauza medicala au devenit o practica normala, pentru ca lumea doreste copii sanatosi si frumosi, sa permiti relatii cosangvine;sau poate este inca o metoda de a ne prosti (la propriu, de obicei copiii rezultati din parinti inruditi au o inteligenta mai scazuta, sunt predispusi la depresie, si se sinucid mai frecvent)
Reply With Quote
Vechi 23.03.2009, 12:21:03
monica.miholca
Guest

Implicit

imi cer scuze pentru incurcatura cu mesajele; l-am citat pe scrabble mai sus, nu pe mine.
Reply With Quote
Vechi 23.03.2009, 12:35:17
scrabble
Guest

Implicit

Doar pentru ca eu nu sunt de acord cu ce fac acei oameni nu inseamna ca sunt bolnavi psihici.
Reply With Quote
Vechi 23.03.2009, 13:06:24
ionela77
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de scrabble Vezi mesajul
Doar pentru ca eu nu sunt de acord cu ce fac acei oameni nu inseamna ca sunt bolnavi psihici.
Dar cum sunt? Care ar fi diagnosticul?
Parerea mea este ca niste oameni care concep o asemenea enormitate, o astfel de aberatie in mintile lor si apoi o zidesc in fapte, nu pot fi decat bolnavi psihic.
Reply With Quote
Vechi 23.03.2009, 13:11:55
Crestin_Simona
Guest

Citat:
În prealabil postat de costel Vezi mesajul
scrabble, asta e diferenta dintre un crestin si un necrestin. Pe primul il doare caderea celui de langa el, pe al doilea il lasa rece. De aceea primul nu poate sa taca. Asa cum o mama va striga de fiecare data cand va fi nevoie catre copilul ei, ca acesta sa nu pateasca ceva rau, la fel va face si crestinul. Dar dincolo de strigat, e nevoie si de auz.
Foarte bine spus! Mai mult de atata e de prisos.
Reply With Quote
Vechi 23.03.2009, 13:14:20
Anca-Miha
Guest

Implicit

Si uite asa, ajungem la o relativizare a pacatului si in final vom crede ca nici nu e pacat; ba va fi chiar normal, si pacatos va fi doar cel care nu este incestuos. "Frumoase" perspective.
Procedeul se poate extinde si la celelalte pacate... si ce fericiti vor fi oamenii, si "liberi" de toate constrangerile.

scrabble: tu te gandesti numai la acei adulti, care desi sunt rude de gradul I, opteaza in buna intelegere la relatii sexuale. Daca pe tine nu te afecteaza, caci stii ca nu vei face acest lucru, in rest nu te deranjeaza, fiind optiunea lor in baza liberului arbitru. Ce se intampla insa daca copilul tau, ajuns matur, va intretine relatii cu nepotul tau sau nepoata ta? Vei fi tot indiferent, tolerant, avand in vedere ca tu nu esti implicat?!? Sau vei simti durerea provocata de o situatie si relatie nelalocul ei?
Gandirea aceasta rece este doar dovada lipsei de dragoste pentru aproapele, aflat intr-o situatie dificila. Cate odata e greu sa ne transpunem in situatia altuia, pana cand nu am suferit si noi in situatii similare sau chiar diferite de acestea. Propria noastra durere ne sensibilizeaza, pentru a putea intelege durerea altuia.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Legalizarea prostitutiei cristiboss56 Generalitati 154 16.09.2017 16:12:26
Ce parere aveti despre legalizarea prostitutiei? georgel23c Generalitati 221 02.03.2011 19:16:20
Legalizarea prostitutiei ancaozana Generalitati 1 26.10.2009 07:51:19
IMPOTRIVA LEGALIZARII PROSTITUTIEI DE CATRE BLAGA Iustin44 Generalitati 22 20.11.2007 13:49:37
Contra prostitutiei Laurentiu Generalitati 1 25.10.2006 12:48:23