![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
După principiul ăsta, că ar trebui să ne mulțumim cu condiția în care ne-am născut, poate nu ar trebui să ne mutăm nici în alt oraș șamd, că omul sfințește locul, nu?
Câți dintre noi ne-am mutat din orașul/ satul natal, pentru serviciu și un alt nivel de trai? Eu cred că este greu să te muți în străinătate (integrarea acolo, dorul de "acasă") dar este și o șansă pentru anumite realizări în viață (profesionale, materiale și altele). Referitor la viața creștină, mântuire șamd, îl știe Dumnezeu pe fiecare. Plecarea în străinătate poate fi o piedică, dar și un stimulent în această direcție. Dumnezeu să ne ocrotească pe toți (pe poporul român de pretutindeni)! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ce au castigat cei plecati traind printre straini ? Niste bunuri care raman dupa ce nu vor mai fi in viata. Fiecare este liber sa faca ce vrea. Daca ai un servici decent si o locuinta este o mare greseala sa pleci pt.ca lasi ceva ce cunosti pt.ceva care s-ar putea sa nu iti placa ,sa nu te acomodezi. Am cunostinte care au stat un concediu in Canada pt. a vedea daca se acomodeaza. La pensiune un argentinian i-a sfatuit sa ramana in tara deca se descurca ,daca au locuinta si servici. Daca il ai pe Dumnezeu toate se rezolva. Mai degraba cred ca strugurii sunt acri pt.cei care pleaca .se izoleaza de familie ,prieteni. Nu mai comentez bucuria de a intra oricand in o biserica si a participa la o slujba ,Vecernie ,sf.Maslu ,sf.Liturghie , ce se oficiaza in acel moment. Last edited by anita; 26.06.2012 at 10:06:26. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Eu sînt bucuros că am avut șansa de a lucra cîțiva ani prin mai multe țări (Franța, Germania, Belgia, Slovacia, Rusia), trăgînd astfel concluzia că pentru mine ca român, o viață în România este de preferat uneia printre străini.
|
||||
|
||||
![]()
Ei, ei, suntem crestini pana cand vine vorba de matzu lu' noi...daca este gol, o stergem 'englezeste' pana peste border, colea'sa in italica, la fritzi ori la gali,
mai pe urma, cu matzu plin, dam replici de moralitate si constructiii...pe nisip din asi de pica. Bre, cand Dumnezeul meu ii banu', nu incape loc de altcumva. ![]()
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Oricum,cei care pleaca au tot respectul meu,deoarece sunt niste supravietuitori si se lupta pentru viata ;o viata mai buna pt ei si familiile lor, nu vor sa ceara,nu vor sa astepte ci stiu ca pot munci si pot fi apreciati oriunde sub soare! In loc,sa aveti chiar compasiune pt noi,ca sunt vremurile de asa natura incat suntem nevoiti sa ne parasim tara pt a putea trai decent,la toate durerile noastre de peste mari si tari(discriminare,neadaptare,dor de rude,de prieteni din copilarie) mai puneti si voi paie pe foc,facandu-ne de ocara ca suntem niste pacatosi materialisti,care L-am parasit pe Dumnezeu pentru niste valuta! Insa va dau o veste buna:Dumnezeu este oriunde cu noi!Dumnezeu nu are granite si nici pasaport sau vize! Desi unii romani cred ca Romania este centrul spiritualitatii ortodoxe pe Terra va trebui sa le sfaram castelele de nisip si sa postez o lista cu toate bisericile si manastirile ortodoxe de pe glob!
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sa stiti ca cel mai rau doare nu cand te calca-n picioare jigodia de strain ci cand iti arde una-n spate fratele tau de acasa,care la fel ca si cel din pilda biblica nu intelege de ce ala plecat si risipitor are parte de mai multa cinste la intoarcere.Da poate nu se mai intoarce,crapa pe acolo din vina lui(aplauze in partea conservatoarea a agorei virtuale)si fiul bun de acasa,pupa-l-ar tata de baiat frumos,credincios si devreme acasa,varsa o lacrima(cu ajutorul cepei bineinteles)si pentru ala de a plecat prin lumi straine ca sa se capatuiasca...cand muntii nostrii aur poarta…..da noi cersim din poarta-n poarta.Cum se spunea intr-o reclama..viata asta nu-i asa simpla cum cred unii si cateodata afirmatia ,,io asa am facut"devine un fel de pat al lui Procust. Taiati cu sete fratilor,fara mila ca doar nu o sa aiba ala tupeu sa curga sange din el…mama lui de borfas ….vorba regretatului Dinica in filmele de altadata :) |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si aici este greu ,daca ai copii la studii costa mult intretinerea lor ,trebuie sa te lipsesti de multe ca sa ii intretii. De ani buni nu mai mergem in concediu sau durata concediului a scazut din lipsa de bani . Mergem inainte ,nici nu mai conteza acest aspect. Dar nimeni nu a spus ca sunteti materialisti pacatosi ,fiecare e liber sa faca ce vrea. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() A, uitasi, s'uite asa poate sa'si plateasca si biru...
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Un an de la plecarea la cele vesnice a Mitropolitului Bartolomeu + | cristiboss56 | Stiri, actualitati, anunturi | 2 | 31.01.2013 20:52:23 |
Sofian Boghiu - 8 ani de la plecarea la Domnul | cristiboss56 | Stiri, actualitati, anunturi | 11 | 13.09.2010 21:36:45 |
Rugaminte pentru cei din strainatate | Va_iubesc | Umanitare | 9 | 07.01.2010 02:03:50 |
Munca in strainatate | Anca-Miha | Stiri, actualitati, anunturi | 18 | 17.04.2009 06:59:49 |
adresat celor din strainatate | C-tin | Biserica Ortodoxa Romana | 71 | 13.07.2008 00:33:31 |
|