Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.06.2012, 09:55:37
Annyta
Guest

Implicit

După principiul ăsta, că ar trebui să ne mulțumim cu condiția în care ne-am născut, poate nu ar trebui să ne mutăm nici în alt oraș șamd, că omul sfințește locul, nu?

Câți dintre noi ne-am mutat din orașul/ satul natal, pentru serviciu și un alt nivel de trai?

Eu cred că este greu să te muți în străinătate (integrarea acolo, dorul de "acasă") dar este și o șansă pentru anumite realizări în viață (profesionale, materiale și altele).

Referitor la viața creștină, mântuire șamd, îl știe Dumnezeu pe fiecare. Plecarea în străinătate poate fi o piedică, dar și un stimulent în această direcție.

Dumnezeu să ne ocrotească pe toți (pe poporul român de pretutindeni)!
Vechi 26.06.2012, 09:56:53
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul

Nu exista nimic moralizator sau constructiv in acest thread(nu ar fi primul pe acest forum),ci doar ciuda ca strugurii sunt acrii.
Dar aceasta ciuda este anihilata repede de sentimentul relaxant al razbunarii ca "nu se afla mantuire lor",adica emigrantilor!
Draga mea ,de ce sa fie strugurii acri pentru cei care raman aici ?
Ce au castigat cei plecati traind printre straini ?
Niste bunuri care raman dupa ce nu vor mai fi in viata.
Fiecare este liber sa faca ce vrea.
Daca ai un servici decent si o locuinta este o mare greseala sa pleci pt.ca lasi ceva ce cunosti pt.ceva care s-ar putea sa nu iti placa ,sa nu te acomodezi.
Am cunostinte care au stat un concediu in Canada pt. a vedea daca se acomodeaza.
La pensiune un argentinian i-a sfatuit sa ramana in tara deca se descurca ,daca au locuinta si servici.
Daca il ai pe Dumnezeu toate se rezolva.
Mai degraba cred ca strugurii sunt acri pt.cei care pleaca .se izoleaza de familie ,prieteni.
Nu mai comentez bucuria de a intra oricand in o biserica si a participa la o slujba ,Vecernie ,sf.Maslu ,sf.Liturghie , ce se oficiaza in acel moment.

Last edited by anita; 26.06.2012 at 10:06:26.
Vechi 26.06.2012, 10:16:16
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
În prealabil postat de costel Vezi mesajul
Se spune ca trebuie sa ne multumim cu perioada in care ne-am nascut. Dar de ce nu ar trebui sa ne multumim si cu tara in care ne-am nascut? Daca Dumnezeu a randuit sa ne nastem aici, de ce ar trebui sa mergem in alta tara pentru totdeauna? Nu cred ca se pleaca din cauza unei crize spirituale, ci din motive materiale. Daca primeaza mai mult materialul decat spiritualul, atunci e cazul sa ne ingrijoram.
Îi înțeleg pe cei care pleacă în altă țară din cauză că în România fac foamea. Am trecut prin asta, cunosc frustrările negăsirii unui serviciu în țară, care să asigure un minim de supraviețuire. Dar nu îi înțeleg pe cei care, o dată plecați, nu se mai întorc să caute loc la ei în țară. Poate că au prins rădăcini acolo întemeindu-și familie, dar chiar și așa... Dar totuși există mulți care rămîn plecați deși ar putea să revină. Ăstora nu le mai pasă de România și de neamul lor. Probabil că preferă statutul de emigrant din cauza amintirilor triste rămase din vremurile mai grele pe care le-au experimentat aici. Este treaba lor, alegerea lor.

Eu sînt bucuros că am avut șansa de a lucra cîțiva ani prin mai multe țări (Franța, Germania, Belgia, Slovacia, Rusia), trăgînd astfel concluzia că pentru mine ca român, o viață în România este de preferat uneia printre străini.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Vechi 26.06.2012, 10:44:19
eodor nastasa's Avatar
eodor nastasa eodor nastasa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.03.2010
Locație: ...
Implicit

Ei, ei, suntem crestini pana cand vine vorba de matzu lu' noi...daca este gol, o stergem 'englezeste' pana peste border, colea'sa in italica, la fritzi ori la gali,
mai pe urma, cu matzu plin, dam replici de moralitate si constructiii...pe nisip din asi de pica.
Bre, cand Dumnezeul meu ii banu', nu incape loc de altcumva.
Vechi 26.06.2012, 11:02:00
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anita Vezi mesajul
Draga mea ,de ce sa fie strugurii acri pentru cei care raman aici ?
Ce au castigat cei plecati traind printre straini ?
Niste bunuri care raman dupa ce nu vor mai fi in viata.
Fiecare este liber sa faca ce vrea.
Daca ai un servici decent si o locuinta este o mare greseala sa pleci pt.ca lasi ceva ce cunosti pt.ceva care s-ar putea sa nu iti placa ,sa nu te acomodezi.
Am cunostinte care au stat un concediu in Canada pt. a vedea daca se acomodeaza.
La pensiune un argentinian i-a sfatuit sa ramana in tara deca se descurca ,daca au locuinta si servici.
Daca il ai pe Dumnezeu toate se rezolva.
Mai degraba cred ca strugurii sunt acri pt.cei care pleaca .se izoleaza de familie ,prieteni.
Nu mai comentez bucuria de a intra oricand in o biserica si a participa la o slujba ,Vecernie ,sf.Maslu ,sf.Liturghie , ce se oficiaza in acel moment.
Sunt multe de spus,insa am credinta ca nu vom ajunge la un numitor comun,totusi as incerca...

Oricum,cei care pleaca au tot respectul meu,deoarece sunt niste supravietuitori si se lupta pentru viata ;o viata mai buna pt ei si familiile lor, nu vor sa ceara,nu vor sa astepte ci stiu ca pot munci si pot fi apreciati oriunde sub soare!

In loc,sa aveti chiar compasiune pt noi,ca sunt vremurile de asa natura incat suntem nevoiti sa ne parasim tara pt a putea trai decent,la toate durerile noastre de peste mari si tari(discriminare,neadaptare,dor de rude,de prieteni din copilarie) mai puneti si voi paie pe foc,facandu-ne de ocara ca suntem niste pacatosi materialisti,care L-am parasit pe Dumnezeu pentru niste valuta!

Insa va dau o veste buna:Dumnezeu este oriunde cu noi!Dumnezeu nu are granite si nici pasaport sau vize!
Desi unii romani cred ca Romania este centrul spiritualitatii ortodoxe pe Terra va trebui sa le sfaram castelele de nisip si sa postez o lista cu toate bisericile si manastirile ortodoxe de pe glob!
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Vechi 26.06.2012, 11:07:37
Pelerin spre Rasarit
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Annyta Vezi mesajul
După principiul ăsta, că ar trebui să ne mulțumim cu condiția în care ne-am născut, poate nu ar trebui să ne mutăm nici în alt oraș șamd, că omul sfințește locul, nu?Câți dintre noi ne-am mutat din orașul/ satul natal, pentru serviciu și un alt nivel de trai?Eu cred că este greu să te muți în străinătate (integrarea acolo, dorul de "acasă") dar este și o șansă pentru anumite realizări în viață (profesionale, materiale și altele).Referitor la viața creștină, mântuire șamd, îl știe Dumnezeu pe fiecare. Plecarea în străinătate poate fi o piedică, dar și un stimulent în această direcție.Dumnezeu să ne ocrotească pe toți (pe poporul român de pretutindeni)!
Citind blanda dvs postare(ce voi scrie nu are legatura cu ea si nu o critica) nu m-am putut abtine,deh,starea mea duhovnicesca de stapinire a patimilor lasa de dorit,la greu :) Poti sa stai printre pagani chiar la tine-n prispa casei parintesti si cand spun pagani ma refer la categoria crestina cu placuta de apartenenta,frumos vopsita, la gat si cu fapta-n antiteza.In general crestinii s-au considerat straini in raport de spiritul lumesc dar pt ca traim timpuri doar orizonatale atunci da,exista temeri cu privire la strainul dpdv geografic.In mod normal orice om prefera sa ramina in locul sau de bastina cu exceptia unor motivatii care l-au determinat sa-si ia lumea-n cap.Asupra acestor motivatii cei mai in masura sa comenteze sunt cei care,fie si temporar,au trecut prin asa ceva.In rest,ca si in Cismigiu in apropierea unui meci,chibitii si carcotasii :) sunt mereu la datorie..altfel unde ar mai fi farmecul acestei vieti in care trasu cu ochiu,prin crapatura gardului,si dat bobarnace peste gard, sunt doar un bland corolar al mentalitatii de tipul ,,sa crape si capra ta ma...imigrantule" :)

Sa stiti ca cel mai rau doare nu cand te calca-n picioare jigodia de strain ci cand iti arde una-n spate fratele tau de acasa,care la fel ca si cel din pilda biblica nu intelege de ce ala plecat si risipitor are parte de mai multa cinste la intoarcere.Da poate nu se mai intoarce,crapa pe acolo din vina lui(aplauze in partea conservatoarea a agorei virtuale)si fiul bun de acasa,pupa-l-ar tata de baiat frumos,credincios si devreme acasa,varsa o lacrima(cu ajutorul cepei bineinteles)si pentru ala de a plecat prin lumi straine ca sa se capatuiasca...cand muntii nostrii aur poarta…..da noi cersim din poarta-n poarta.Cum se spunea intr-o reclama..viata asta nu-i asa simpla cum cred unii si cateodata afirmatia ,,io asa am facut"devine un fel de pat al lui Procust.

Taiati cu sete fratilor,fara mila ca doar nu o sa aiba ala tupeu sa curga sange din el…mama lui de borfas ….vorba regretatului Dinica in filmele de altadata :)
Vechi 26.06.2012, 11:13:39
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
În prealabil postat de eodor nastasa Vezi mesajul
Ei, ei, suntem crestini pana cand vine vorba de matzu lu' noi...daca este gol, o stergem 'englezeste' pana peste border, colea'sa in italica, la fritzi ori la gali,
mai pe urma, cu matzu plin, dam replici de moralitate si constructiii...pe nisip din asi de pica.
Bre, cand Dumnezeul meu ii banu', nu incape loc de altcumva.
Păi și ce ai vrea, Eodoare, să ținem post negru continuu și să locuim sub pod în România dacă nu avem de lucru? Că săracii părinți au tot pompat la bani și la pachete în noi pe timpul studenției. Măcar de la 25 de ani încolo să ne facem un rost în lume, fie ea și departe de rude și de prieteni. Temporar, pînă mai trece foamea. Or asta nu înseamnă deloc transformarea banului în Dumnezeu, ci o luptă îndîrjită pentru su-pra-vie-țu-i-re. Deh, banul era necesar chiar și acum 2000 de ani, și Hristos a trebuit să plătească dările, nu? Asta e lumea în care trăim, altfel să emigrăm în pustie unde mîncăm praf și nisip pe gratis.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Vechi 26.06.2012, 11:16:33
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit Vezi mesajul
Citind blanda dvs postare(ce voi scrie nu are legatura cu ea si nu o critica) nu m-am putut abtine,deh,starea mea duhovnicesca de stapinire a patimilor lasa de dorit,la greu :) Poti sa stai printre pagani chiar la tine-n prispa casei parintesti si cand spun pagani ma refer la categoria crestina cu placuta de apartenenta,frumos vopsita, la gat si cu fapta-n antiteza.In general crestinii s-au considerat straini in raport de spiritul lumesc dar pt ca traim timpuri doar orizonatale atunci da,exista temeri cu privire la strainul dpdv geografic.In mod normal orice om prefera sa ramina in locul sau de bastina cu exceptia unor motivatii care l-au determinat sa-si ia lumea-n cap.Asupra acestor motivatii cei mai in masura sa comenteze sunt cei care,fie si temporar,au trecut prin asa ceva.In rest,ca si in Cismigiu in apropierea unui meci,chibitii si carcotasii :) sunt mereu la datorie..altfel unde ar mai fi farmecul acestei vieti in care trasu cu ochiu,prin crapatura gardului,si dat bobarnace peste gard, sunt doar un bland corolar al mentalitatii de tipul ,,sa crape si capra ta ma...imigrantule" :)

Sa stiti ca cel mai rau doare nu cand te calca-n picioare jigodia de strain ci cand iti arde una-n spate fratele tau de acasa,care la fel ca si cel din pilda biblica nu intelege de ce ala plecat si risipitor are parte de mai multa cinste la intoarcere.Da poate nu se mai intoarce,crapa pe acolo din vina lui(aplauze in partea conservatoarea a agorei virtuale)si fiul bun de acasa,pupa-l-ar tata de baiat frumos,credincios si devreme acasa,varsa o lacrima(cu ajutorul cepei bineinteles)si pentru ala de a plecat prin lumi straine ca sa se capatuiasca...cand muntii nostrii aur poarta…..da noi cersim din poarta-n poarta.Cum se spunea intr-o reclama..viata asta nu-i asa simpla cum cred unii si cateodata afirmatia ,,io asa am facut"devine un fel de pat al lui Procust.

Taiati cu sete fratilor,fara mila ca doar nu o sa aiba ala tupeu sa curga sange din el…mama lui de borfas ….vorba regretatului Dinica in filmele de altadata :)
Aplauze furtunoase!!!!!
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Vechi 26.06.2012, 11:37:40
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Oricum,cei care pleaca au tot respectul meu,deoarece sunt niste supravietuitori si se lupta pentru viata ;o viata mai buna pt ei si familiile lor, nu vor sa ceara,nu vor sa astepte ci stiu ca pot munci si pot fi apreciati oriunde sub soare!

In loc,sa aveti chiar compasiune pt noi,ca sunt vremurile de asa natura incat suntem nevoiti sa ne parasim tara pt a putea trai decent,la toate durerile noastre de peste mari si tari(discriminare,neadaptare,dor de rude,de prieteni din copilarie) mai puneti si voi paie pe foc,facandu-ne de ocara ca suntem niste pacatosi materialisti,care L-am parasit pe Dumnezeu pentru niste valuta!

Insa va dau o veste buna:Dumnezeu este oriunde cu noi!Dumnezeu nu are granite si nici pasaport sau vize!
Desi unii romani cred ca Romania este centrul spiritualitatii ortodoxe pe Terra va trebui sa le sfaram castelele de nisip si sa postez o lista cu toate bisericile si manastirile ortodoxe de pe glob!
Avem compasiune ,nu inteleg de ce ganditi asa.
Si aici este greu ,daca ai copii la studii costa mult intretinerea lor ,trebuie sa te lipsesti de multe ca sa ii intretii.
De ani buni nu mai mergem in concediu sau durata concediului a scazut din lipsa de bani .
Mergem inainte ,nici nu mai conteza acest aspect.
Dar nimeni nu a spus ca sunteti materialisti pacatosi ,fiecare e liber sa faca ce vrea.
Vechi 26.06.2012, 11:38:49
eodor nastasa's Avatar
eodor nastasa eodor nastasa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.03.2010
Locație: ...
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Păi și ce ai vrea, Eodoare, să ținem post negru continuu și să locuim sub pod în România dacă nu avem de lucru? Că săracii părinți au tot pompat la bani și la pachete în noi pe timpul studenției. Măcar de la 25 de ani încolo să ne facem un rost în lume, fie ea și departe de rude și de prieteni. Temporar, pînă mai trece foamea. Or asta nu înseamnă deloc transformarea banului în Dumnezeu, ci o luptă îndîrjită pentru su-pra-vie-țu-i-re. Deh, banul era necesar chiar și acum 2000 de ani, și Hristos a trebuit să plătească dările, nu? Asta e lumea în care trăim, altfel să emigrăm în pustie unde mîncăm praf și nisip pe gratis.
Pai nea Florine, ce as vrea io, hm, as vrea ca romanu' sa fie o tara mai curajos si dizghetat la minte, si sa puna mana frumusel p'un retevei, sa'si faca o cruce mare cat China, si sa ...stii tu, ce sa faca, sa'si ia ce i se cuvine bre, adicatelea bunastarea lu' el in tara lu' el, dupe care, indestulat in matzu lu' el cu bucatele mioritice, sa faca ce trebe facut : adicatelea sa'i multumeasca lui Dumnezeu, s'n culcare s'n trezire, ca are o tara, o patrie si un neam(adicatelea are o acasa, bre).
A, uitasi, s'uite asa poate sa'si plateasca si biru...

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Un an de la plecarea la cele vesnice a Mitropolitului Bartolomeu + cristiboss56 Stiri, actualitati, anunturi 2 31.01.2013 20:52:23
Sofian Boghiu - 8 ani de la plecarea la Domnul cristiboss56 Stiri, actualitati, anunturi 11 13.09.2010 21:36:45
Rugaminte pentru cei din strainatate Va_iubesc Umanitare 9 07.01.2010 02:03:50
Munca in strainatate Anca-Miha Stiri, actualitati, anunturi 18 17.04.2009 06:59:49
adresat celor din strainatate C-tin Biserica Ortodoxa Romana 71 13.07.2008 00:33:31