Citat:
În prealabil postat de Raziel
Multumesc de precizare chiar vroiam sa-l trec pe Dionysos dar nu mi-a venit pe moment :D
Sa trecem la lucruri mai simple(sau mai complicate depinde de optica fiecaruia)
Avand in vedere ca v-ati dedicat o mare parte din viata studiind mult in domeniul religiei(asa am inteles eu, ma puteti corecta daca gresesc) si probabil aveti o varsta mai inaintata decat a mea(banuiesc), imi puteti spune sincer daca acceptati ideea ca exista posibilitatea(oricat de infima, gen 0,000000001%) sa va inselati?
Daca este un lucru pe care nu vreti sa-l recunosteti in public, imi puteti raspunde in privat, iar daca este ceva prea intim si nu vreti sa raspundeti deloc, va inteleg perfect.
Stiu ca este un lucru greu de acceptat, daca clerul ar accepta lucrul asta ar pierde un procent considerabil din credinciosi iar lucrul asta se traduce si in "arginti". Oarecum asta este problema mea cu regligia, absolutismul asta bazat pe lucruri supuse indoielii.
|
Legaturile mele sunt mai degraba cu natural theology decat cu teologia clasica,sunt mai batrin ca tine(din nefericire da fac schimb bucuros de varsta daca vrei :) si
exista mereu posibilitatea sa te inseli.Cu privire la multe lucruri.Opinia fiecaruia, experienta, optica sa, se bazeaza pe mai multe elemente,subiective sau obiective.Aceste elemente sunt rodul mai multor factori.Nu toti tin de controlul uman ale subiectului in discutie dar il influenteaza,ii modeleaza gandirea intr-un anumit fel.
Ca sa nu lungesc: da ma pot insela,cel putin teoretic exista acesta sansa.Si pentru mine si pentru oricine.O pot verifica intr-un singur mod fara dubii:dupa ce crap o sa vad ce urmeaza.Pana atunci,conform judecatii mele, il consider pe Hristos Iisus Mantuitorul.Oricine,teoretic,este liber sa ma aprobe sau sa conteste insa asta nu va schimba prea mult soarta afirmatiei mele.Proba veritatii se va face,daca Domnul nu hotaraste altfel,prin moarte.
Nu ma grabesc sa mor,imi place viata si recunosc asta.Am de facut pana la acel moment anumite lucruri,spuse de Hristos.Pana acum stau bine in teorie si prost in practica.Privind in urma pot spune ca nu am regrete cu privire la drumul ales dar am regrete cu privire la anumite actiuni.Raziel,tu poti crede ce vrei si cum vrei.Nimeni nu are dreptul sa-ti impuna ceva.Esti un om liber.Poti primi sfaturi,indemnuri,critici sau ce vrei tu dar tu decizi,daca esti adeptul liberului arbitru.Eu am decis pentru mine si pot exprima opinii din acesta perspectiva.Adica una personala si cu certe limite.Un singur lucru as putea spune:
cel mai rau este sa fii precum frunza-n vant.
Nu am nici un chef sa-ti tin predici de bosorog, la vremea mea le-am urat crancen :) Apostolul Pavel a spus ceva cand le-a scris tesalonicienilor: ,,Ci cercetati toate lucrurile si pastrati ce este bun.Feriti-va de orice se pare rau." Nu este un sfat chiar rau, nu-i asa ? :)
Dumnezeu sa-ti indrume pasii