Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.06.2011, 23:22:08
Melissa
Guest

Implicit

[quote=solentina;366619]
Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Solentina, din pacate nu prea avem pe cine vota. Mi-e teama ca data viitoare va fi la fel.[/QUOTE

Pai scumpa mea c-am asa este din pacate,iar in ziua votarii presedinta comisei a fost o consula si am avut curajul sa o intreb ,daca voteaza?Nu pentru ca nu am pe cine.Eu am votat Geoana ,nu ca as fi fost convinsa de el .Dar dintre doua rele am ales pe rau mai putin.Sa speram ca la viitoarele alegeri v-a candida cineva mai capabil ,ca ce vedem acum ,uau nu pre avem pe cine.Sa ne rugam bunului Dumnezeu sa ne scoata pe cineva potrivit in acele momente.Pace tie.Sa nu te superi pe mine.Iarta-ma zi binecuvintata sa ai maine.Doamne AJUTA.
Deci au fost cu traditie "escu" : Ceausescu/Iliescu/Constantinescu/Basescu si urmeaza Antonescu.. Daca pe saracul Geoana il chema Geoanescu, sigur iesea el atunci:-))
Reply With Quote
Vechi 04.06.2011, 23:54:33
mirabela mirabela is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.03.2009
Locație: germania
Religia: Ortodox
Implicit

Io propun, aici pe site un curs de istoria Romaniei si nu a romanilor:D
Reply With Quote
Vechi 05.06.2011, 00:07:13
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Melissa Vezi mesajul
E prea tarziu pentru asta..Trebuie smuls raul din radacina!

Sigur ca da, sunt necesare sacrificii...sa crape pensionarii de foame, sa taie salariile pana la limita disperarii ca sa ne moara copiii de foame, sa prabuseasca sistemul sanitar, invatamantul, etc etc..

Daaa este excrocul innascut! Dar lasa ca ne-am mai impuscat un conducator.Tu cat crezi ca mai rabda romanii??

Stiu bine ca si bogatii plang..iar de romanii de dincolo de Romania,nici nu mai spun..
Ai o atitudine cam copilareasca, Melissa.
Reply With Quote
Vechi 05.06.2011, 00:12:05
Miha-anca
Guest

Implicit

[quote=solentina;366619]
Citat:
Solentina, din pacate nu prea avem pe cine vota. Mi-e teama ca data viitoare va fi la fel.[/QUOTE

Pai scumpa mea c-am asa este din pacate,iar in ziua votarii presedinta comisei a fost o consula si am avut curajul sa o intreb ,daca voteaza?Nu pentru ca nu am pe cine.Eu am votat Geoana ,nu ca as fi fost convinsa de el .Dar dintre doua rele am ales pe rau mai putin.Sa speram ca la viitoarele alegeri v-a candida cineva mai capabil ,ca ce vedem acum ,uau nu pre avem pe cine.Sa ne rugam bunului Dumnezeu sa ne scoata pe cineva potrivit in acele momente.Pace tie.Sa nu te superi pe mine.Iarta-ma zi binecuvintata sa ai maine.Doamne AJUTA.
Daca sunt doua solutii rele, inseamna ca nu avem nici o solutie. Sa ne rugam, deci! Nu am de ce ma supara pe tine, caci nu esti indiferenta. Doamne ajuta-ne!
Reply With Quote
Vechi 05.06.2011, 00:18:38
Miha-anca
Guest

Implicit

[quote=Melissa;366632]
Citat:
În prealabil postat de solentina Vezi mesajul

Deci au fost cu traditie "escu" : Ceausescu/Iliescu/Constantinescu/Basescu si urmeaza Antonescu.. Daca pe saracul Geoana il chema Geoanescu, sigur iesea el atunci:-))
Ce iti place la Gioana, Melissa? Imi facuse o impresie buna ca ambasador in SUA.
Reply With Quote
Vechi 05.06.2011, 00:21:36
konijiro's Avatar
konijiro konijiro is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.04.2009
Implicit

Citat:
E prea tarziu pentru asta..Trebuie smuls raul din radacina!
Asa, suna bine. Cum? Revolutie? OK, si pe cine pui in loc? In afara de Geoana, tu te-ai uitat un pic cine statea in spatele lui la alegeri? Iti e dor de Iliescu, Nastase, Hrebenciuc si ceilalti? Mie nu.

Citat:
Sigur ca da, sunt necesare sacrificii...sa crape pensionarii de foame, sa taie salariile pana la limita disperarii ca sa ne moara copiii de foame, sa prabuseasca sistemul sanitar, invatamantul, etc etc..
Pensionarii vor muri de foame, mai devreme sau mai tarziu. Si asta este pentru ca nu putem da pe pensii mai multi bani decat avem, si nu prea avem. Realitatile economice nu se misca cu sentimente, oricat ar fi ele de nobile.
PNL-ul (santajat de PSD) a marit pensiile fara masura, ca deh, "economia duduie", pana la un nivel nesustenabil. Si cum le platim.
Avand in vedere ca mii de afaceri au fost inchise in urma impozitului forfetar si ca avem cateva firme mari si la te care tin tara in spate (Dacia e printre ele), de unde vrei bani de pensii? Mai bine il intrebi pe Iliescu (unul din cei care ranjeau din spatele lui Geoana) ce a facut cu fondul de pensii de dinainte de '89, atunci, dupa '90. Sau pe Tariceanu, poate ne spune unde s-au dus banii din privatizarea BCR.

Unde ai vazut tu copii care mor de foame in Romania? Pe Realitatea? Sistemul sanitar este prabusit, si in mare nevoie de reforma. Care se incearca acum. Mai heirupist (ca doar suntem romani) si poticnit, dar se incearca. La fel si cu invatamantul. Ti se pare ca sanatatea si invatamantul au stat vreodata bine sub PSD?

Citat:
Daaa este excrocul innascut! Dar lasa ca ne-am mai impuscat un conducator.Tu cat crezi ca mai rabda romanii??
Romanii inteleg mult mai mult decat crezi tu. De ce crezi ca abia reusesc sa adune sindicatele cateva mii de oameni la mitingurile orchestrate de PSD? Pantru ca lumea a inteles ca nu are de unde sa ceara pensii, mariri de salarii si ajutoare sociale. De cateva luni bune platim pensii din bani imprumutati, pe dobanda.

Ne plangem de ani de zile ca "nu se face ceva". Acum se face. In mod imperfect si partial corupt, ca asta e tara. Dar macar se incearca.

Dar noi vrem sa "se faca" fara fim afectati in vreun fel. Sa "se faca", dar sa nu se schimbe nimic, sau daca se schimba, sa se schimbe la vecin, nu la noi. Mama ei de capra...
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu
Question everything.
Reply With Quote
Vechi 05.06.2011, 00:55:40
Melissa
Guest

Implicit

Cred ca nu m-am facut inteleasa..:-) Nu imi place Geoana. Eu nu am votat niciodata cu PSD-ul. Prima oara cand a iesit Basescu presedinte, am facut tahicardie de fericire! Am plans si am fost sigura ca se va schimba ceva in Romania!Eu am crezut 100 % in acest om..Dar asa sunt eu mai fraiera sau mai blonda,cum vreti, ca ia uite ce a facut acest Basescu..
Ultima oara as fi votat cu oricine, numai sa nu mai iasa el.De aceea l-am votat pe Geoana.Stiti si voi, de la "dragoste" la "ura", nu e decat un pas..:-)
Reply With Quote
Vechi 05.06.2011, 01:06:12
Miha-anca
Guest

Implicit

Ce bine ar fi daca lucrurile ar depinde de un singur om. Realitatea este insa alta.
Sa nu ne punem sperantele in oameni, ci in Dumnezeu. De la El va veni schimbarea, atunci cand vom merita. Pana atunci sa fim f atenti cat chieltuim si pe ce dam banii. Si in general sa ne intindem cat ne este plapuma, cum se zice, caci vremurile sunt grele.
Reply With Quote
Vechi 05.06.2011, 01:25:51
Melissa
Guest

Implicit

Citat:
Sa nu ne punem sperantele in oameni, ci in Dumnezeu. De la El va veni schimbarea, atunci cand vom merita. Pana atunci sa fim f atenti cat chieltuim si pe ce dam banii. Si in general sa ne intindem cat ne este plapuma, cum se zice, caci vremurile sunt grele.
Da, ai dreptate.

si scuza-ma Miha te rog, ca m-am cam "aprins" la acest subiect..
Reply With Quote
Vechi 05.06.2011, 09:18:31
Laura19
Guest

Implicit

Initial nu mai vroiam sa raspund, mai ales cand am vazut in ce directie s-a indreptat discutia, directie la care nu m-am gandit sau asteptat, insa nu ma pot abtine. Initial vroiam sa discut despre cu totul altceva, despre romanul de astazi in general si atitudinea sa. Chiar daca nu mai esti in tara, tot roman ramai, indiferent de ce spuneti, si te afecteaza ce se intampla in Romania. Sunt si romani de ani de zile plecati, multi nici nu mai au cetatenia, carora nu le mai pasa, iar multi nici nu mai recunosc ca sunt romani, dar nu la categoria aceasta de romani ma refeream. Eu cu familia mea am ajuns in Canada in noiembrie 4 2009, dar nu intentionam sa ramanem definitiv, avem in Romania jumatate de familie si prieteni, suntem conectati cu Romania. Si ne pasa de ce se intampla in tara pentru ei si pentru noi de asemenea tinand cont ca dorim sa ne intoarcem acasa. Doar pentru ca suntem departe nu inseamna ca ne pasa mai putin de tara, nu e usor sa fi singur printre straini. Si da, multir omani devin patrioti cand pleaca pentru ca abia atunci realizeaza ce aveau acasa. General vorbind. Ca noi sunt multi romani, asa ca nu inteleg de ce sunt aruncate pietre in romanii din strainatate. Si ca sa fiu in ton cu discutia, eu nu am votat abia facusem 18 ani cand s-au facut alegerile si ma consider prea tanara inca sa votez iar ai mei in turul 2 nici nu au votat, ca nu le-a placut nici unul. Initial stiu ca voriau sa voteze cu ginerele Regelui Mihai, cred, dar s-a retras.
Per asamblu, eu nu inteleg de ce romanilor le e rusine cu natia lor. Asta nu pricep. Stiu de publicitatea proasta care s-a facut despre noi, mai ales in Europa, dar de asemenea aceea erau majoritatea de entie rroma. Am dat exemple din trecut ca sa reamintesc ca romanii nu sunt chiar asa josnici si de 2 lei cum se tot spune si la tv si printre romani. De asemenea nu inteleg cum de nu mai este credinta si unirea dintre romani cum era odata.
Si ca veni vorba ca romanii l-au omorat pe Ceausescu (defapt nu poporul, ci oamenii din partidul luimai mult sau mai putin, romanii il vroiau jos de la conducere nu neaparat mort), stiti vorba aceea 'vai de statul care isi omoara conducatorul'? Poate ca ne-a pedepsit Dumnezeu pentru asta. Suntem singura tara care a trecut de la comunism la capitalism prin revolutie si crime.
Romania plateste despagubiri Israelului. Si acolo se duc o parte din bani. Eu recent am aflat si am verificat si asa e. Inainte de 90 nu am platit pentru ca eram sub URSS. Israelul a cerut despagubiri pentru crimele impotriva evreilor si Basescu a fost cel care a inceput sa plateasca. Puteti verifica daca nu ma credeti, ca nu inventez.
Degeaba se da vina pe Basescu, are o vina mare asa e, dar o parte de vina o au si romanii. Cu cat romanii sunt mai ignoranti si mai dezbinati, cu atat e mai usor ptr Basescu si ai lui sa mnipuleze si pacaleasca poporul. Romanii trebe sa faca ceva, dar nu proteste si acte de violenta. Trebuie sa se trezeasca, sa fie mai buni, mai credinciosi, mai uniti si o sa fie mai bine. Apa trece, pietrele raman.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
De ce urasc RELIGIA, dar il iubesc pe IISUS bob2909 Generalitati 1 28.08.2012 22:28:23
Vreau sa iubesc, dar... cum? robert27 Generalitati 13 02.05.2012 12:48:29
Romania,te iubesc? tigerAvalo9 Generalitati 16 28.02.2012 22:53:44
Noapte buna ,va iubesc iustin10 Generalitati 38 07.11.2010 02:04:21