Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 02.06.2011, 06:44:21
Laura19
Guest

Implicit

Si inca o treaba, eu imi fac adevarate griji pentru Ardeal.Serios!Treaba nu e gluma.Ungurii deja cer cetatenie.Adica un ungur din ardeal cu sotie romanca si copii, cere cetetanie maghiara si cere si ptr copii lui.Si tot asa tot asa, si se face recensiune si o sa fie mai multi maghiari decat romani in ardeal.Plus de propaganda care o fac prin State si Canada, si astia pun botul la asta.Si daca ne aducem aminte cu ce conditie au intrat ungurii in ajutor pentru eliminarea lui Ceausescu in '89 se leaga toate.Sunt multe de spus aici.
Reply With Quote
Vechi 02.06.2011, 08:39:01
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Laura, eu cred că trebuie să evităm să cădem într-una dintre cele două extreme. Una dintre extreme ați descris-o foarte bine: este aceea în care considerăm că neamul nostru e mai nenorocit ca alte neamuri. Mai josnic, mai bicisnic, mai vai de capul lui: ce mai, ceva de care trebuie să ne fie rușine și de care să ne delimităm. Dar, mai există o extremă care trebuie evitată: extrema de a ne considera pe noi ca fiind buricul Evropii și al Lumii. În plan istoric, această extremă îmbracă forma protocronismului: a considera că dacii au avut mari biblioteci, pe care romanii le-ar fi ars, iar ce a rămas din ele este păzit de KGB. A considera că suntem un neam superior, că Koigaionul este Muntele pe care va apărea Dumnezeu în slava Sa, că noi nu avem salivă în gură așa cum au alții, ci glandele noastre salivare secretă ceva așa, ca un lapte.

Eu cred că a fi patriot înseamnă a-ți iubi și a-ți susține mama, așa cum este ea. Iar mama nostră nu e nici cea mai frumoasă mamă din lume, nici cea mai deșteaptă, dimpotrivă, mama noastră are multe și mari bube, pe care noi, ca niște buni copii ai ei, trebuie să le oblojim. Nu să le ignorăm, spunând că nu există. Nici să susținem că acele bube pestilente, de fapt, sunt ascunse frumuseți. Nici să le acoperim, propagandistic, cu un strat gros de fond de ten: chiar dacă străinii, care conspiră spre a ne vrea răul, nu le vor mai vedea, bubele rămân acolo și, netratate, se adâncesc.

A fi patriot nu e ceva care se declară (afară de rare și speciale ocazii, când acest lucru trebuie făcut). A fi patriot înseamnă a face gesturi și sacrificii pentru țară. Când spun "țară", spun cei apropiați, cei din orașul ori satul vecin. O limbă, o cultură. Iată, vă îndemn să faceți două mici sacrificii:
Unul, pe care îl puteți face azi, este să aprindeți o lumânare pentru unul dintre eroii din familia dv. Greu e să nu găsiți unul măcar, care să fi luptat în război, sau în războiul rece care a urmat. Nu neapărat aprindeți o lumânare pentru Vlad Țepeș ori Mircea cel Bătrân, ci pentru eroii familiei dv. Sau, de nu găsiți niciunul, pentru eroul necunoscut. Și apropro: îi pomeniți pe pomelnic ? Încheiați, de fiecare dată, pomelnicele cu ei.
Un alt sacrificiu pe care îl puteți face pentru țară, care vă va lua câteva zile de efort, este să vă deprindeți a scrie cu diacritice românești. Setați tastatura pe caractere românești și deprindeți cum se scriu "ă" urile, "Â"-urile etc. Ați văzut cum fac francezii ? Nu ar renunța la apostroful lor de eliziune, la sedila lor de sub "c", la trema lor ce rectifică citirea vocalelor, nici să-i pici cu ceară. Dar nu numai francezii fac asta: așa fac și nemții, și ungurii, și grecii și toți cei care își respectă țara lor. Deci, așa e bine să facem și noi, înainte de a spune că au conspirat ca să ne distrugă limba. Haideți, că nu e greu și la sfârșit vi se va părea chiar ușor să scrieți cu diacriticile proprii limbii noastre.

În Cristos,
M.D.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 02.06.2011, 09:33:52
Laura19
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Laura, eu cred că trebuie să evităm să cădem într-una dintre cele două extreme. Una dintre extreme ați descris-o foarte bine: este aceea în care considerăm că neamul nostru e mai nenorocit ca alte neamuri. Mai josnic, mai bicisnic, mai vai de capul lui: ce mai, ceva de care trebuie să ne fie rușine și de care să ne delimităm. Dar, mai există o extremă care trebuie evitată: extrema de a ne considera pe noi ca fiind buricul Evropii și al Lumii. În plan istoric, această extremă îmbracă forma protocronismului: a considera că dacii au avut mari biblioteci, pe care romanii le-ar fi ars, iar ce a rămas din ele este păzit de KGB. A considera că suntem un neam superior, că Koigaionul este Muntele pe care va apărea Dumnezeu în slava Sa, că noi nu avem salivă în gură așa cum au alții, ci glandele noastre salivare secretă ceva așa, ca un lapte.
Nu am sugerat asta. Una este sa stii istoria ta asa cum e ea,si alta e cand o stii pe jumatate ptr ca unii o scot din manuale. Si romani chiar au distrus carti dacice cand au incendiat bibleoteca din Alexandria. Pentru ca vezi tu tocmai pentru ca nu mai avem cartile respective, multi zic ca dacii nu au fost aici sau ca au murit sau mai stiu eu ce. Pentru ca dovei prea multe in afara de ruinele cetatilor si asa maid eparte nu prea sunt. Dovezi concrete ma refer. Nu am zis niciodata ca dacii au fost buricul pamantului, dar chiar au fost curajosi si nu s-au dat batuti cu una cu doua, de ce sa zic altceva daca asa a fost?nu am zis ca suntem neam superior nu am zis asta, de ce rastalmacesti ce am zis?

Citat:
Eu cred că a fi patriot înseamnă a-ți iubi și a-ți susține mama, așa cum este ea. Iar mama nostră nu e nici cea mai frumoasă mamă din lume, nici cea mai deșteaptă, dimpotrivă, mama noastră are multe și mari bube, pe care noi, ca niște buni copii ai ei, trebuie să le oblojim. Nu să le ignorăm, spunând că nu există. Nici să susținem că acele bube pestilente, de fapt, sunt ascunse frumuseți. Nici să le acoperim, propagandistic, cu un strat gros de fond de ten: chiar dacă străinii, care conspiră spre a ne vrea răul, nu le vor mai vedea, bubele rămân acolo și, netratate, se adâncesc.
DA nu este cea mai frumoasa din lume, dar pentru mine e de ajuns. Inochii mei este frumoasa. Nu a zis nimeni sa ignoram ce e rau, eu am zis sa nu scoatem doar ce e rau in fata cum se face defapt azi. Eu una n-am mai auzit nimic de bine de mult de romania si multi zic ca le e rusine, deaia am zis sa vedem si ce avem bun nu doar rau.

Citat:
A fi patriot nu e ceva care se declară (afară de rare și speciale ocazii, când acest lucru trebuie făcut). A fi patriot înseamnă a face gesturi și sacrificii pentru țară. Când spun "țară", spun cei apropiați, cei din orașul ori satul vecin. O limbă, o cultură. Iată, vă îndemn să faceți două mici sacrificii:
Unul, pe care îl puteți face azi, este să aprindeți o lumânare pentru unul dintre eroii din familia dv. Greu e să nu găsiți unul măcar, care să fi luptat în război, sau în războiul rece care a urmat. Nu neapărat aprindeți o lumânare pentru Vlad Țepeș ori Mircea cel Bătrân, ci pentru eroii familiei dv. Sau, de nu găsiți niciunul, pentru eroul necunoscut. Și apropro: îi pomeniți pe pomelnic ? Încheiați, de fiecare dată, pomelnicele cu ei.
Un alt sacrificiu pe care îl puteți face pentru țară, care vă va lua câteva zile de efort, este să vă deprindeți a scrie cu diacritice românești. Setați tastatura pe caractere românești și deprindeți cum se scriu "ă" urile, "Â"-urile etc. Ați văzut cum fac francezii ? Nu ar renunța la apostroful lor de eliziune, la sedila lor de sub "c", la trema lor ce rectifică citirea vocalelor, nici să-i pici cu ceară. Dar nu numai francezii fac asta: așa fac și nemții, și ungurii, și grecii și toți cei care își respectă țara lor. Deci, așa e bine să facem și noi, înainte de a spune că au conspirat ca să ne distrugă limba. Haideți, că nu e greu și la sfârșit vi se va părea chiar ușor să scrieți cu diacriticile proprii limbii noastre.

În Cristos,
M.D.
Si pot sa setez tastatura pe caractere romanesti cand eu am luat calculatorul din canada si are doar limba engleza instalata? poate gresesc si nu stiu eu de unde. iti dau un print screen.

Si am zis ca am sa tac.
Attached Images
File Type: jpg printscr.jpg (47,7 KB, 15 views)
Reply With Quote
Vechi 02.06.2011, 10:39:01
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Laura19 Vezi mesajul
Si pot sa setez tastatura pe caractere romanesti cand eu am luat calculatorul din canada si are doar limba engleza instalata?

Desigur: din panoul de pe printscreen-ul de mai sus, tot ce trebuie să faceți este să dați click pe Add. Selectați română. Astfel veți avea două tipuri de caractere "by default": englezești și românești. Veți putea trece într-o clipă din unul în altul apăsând în același timp combinația de taste: SHIFT + ALT.

Deisgur, ideal ar fi să existe fizic tastaturi românești, astfel încât să nu trebuiască să facem setări și să obținem, de ex "ă" apăsând pe paranteză dreapră deschisă, ci apăsând chiar o tastă "ă". Dar, din păcate, tastaturi românești nu veți găsi nici măcar în România, așa cum în Suedia ați găsi tastaturi suedeze, de exemplu. Fabricanți români de tastaturi probabil că nu există, iar importatorii de tastaturi chinezești sunt la fel de patrioți ca marea majoritate a românilor...

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 02.06.2011, 08:57:01
Melissa
Guest

Implicit

Citat:
Si inca o treaba, eu imi fac adevarate griji pentru Ardeal.Serios!Treaba nu e gluma.Ungurii deja cer cetatenie.Adica un ungur din ardeal cu sotie romanca si copii, cere cetetanie maghiara si cere si ptr copii lui.
"Romania te iubesc" strigat nationalist din Toronto!!!

Si vis-a-vis de unguri, mai usor, ca astea-s povesti vanatoresti ce spui tu..

Iti faci griji pentru Ardeal? Din Toronto?:-)))E ca si cand imi las copilul la orfelinat si imi fac griji pentru el din Palma de Majorca( Mallorca) din vacanta:-)))

Penibil..

Last edited by Melissa; 02.06.2011 at 09:00:45.
Reply With Quote
Vechi 02.06.2011, 09:12:56
Laura19
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Melissa Vezi mesajul
"Romania te iubesc" strigat nationalist din Toronto!!!

Si vis-a-vis de unguri, mai usor, ca astea-s povesti vanatoresti ce spui tu..

Iti faci griji pentru Ardeal? Din Toronto?:-)))E ca si cand imi las copilul la orfelinat si imi fac griji pentru el din Palma de Majorca( Mallorca) din vacanta:-)))

Penibil..
DA sa stii ca au ajuns sa isi faca mai multe griji romanii din afara pentru Romania decat cei ramasi din ea. Si nu stiam ca daca am aterizat la capatul lumii nu mai sunt romanca. Si sa stii ca eu nu am vrut sa plec da?eu am venit in toronto acum 2 ani si ca sa stii si tu am sa ma intorc in scurta vreme in Romania,tocmai pentru ca imi iubesc tara si cel mai bine ma simt acasa. Ce am spus eu despre Romania am spus din suflet si din ce am citit,invatat,aflat. Iar ce am spus despre Ardeal, am spus pentru ca asa e, nu e vina mea ca tu nu deschizi ochii.Nu trebuie sa se intample nimic in 2-3 ani..poate sa se intample in 10..si nu poti sa negi ca ungurii ne vor ardealul si nu poti nega nici ca ar face orice ca sa il ea inapoi, si habar n-ai tu ce taraboi fac pe tema asta aici. Nu sunt singura care zice asta, am mai discutat cu alti ardeleni despre treaba asta si ei sunt de acord si au aceleasi griji.
Daca sinceritatea mea e penibila am sa tac si n-am sa scriu nimic. Am uitat cum sunt priviti romanii care au plecat, si eu care credeam ca sunt doar zvonuri, dar se pare ca mi s-a confirmat.
Reply With Quote
Vechi 02.06.2011, 15:28:39
Melissa
Guest

Implicit

Citat:
DA sa stii ca au ajuns sa isi faca mai multe griji romanii din afara pentru Romania decat cei ramasi din ea.
Afirmatia asta este culmea inocentei juvenile..:-))

Citat:
Iar ce am spus despre Ardeal, am spus pentru ca asa e, nu e vina mea ca tu nu deschizi ochii.
Cum sa deschid ochii? Pai daca vad un ungur??:-)))

Citat:
Am uitat cum sunt priviti romanii care au plecat, si eu care credeam ca sunt doar zvonuri, dar se pare ca mi s-a confirmat.
Nu stiu cum sunt priviti in general romanii care au plecat. Eu ii privesc cu tot respectul pentru ca au avut curajul sa o ia de la zero si sa lupte pentru un trai decent, departe de tara natala care nu le-a putut oferi nici macar speranta unei schimbari concrete.
Dar daca tu te simti atat de indurerata de soarta natiunii, lasa vorbaria si vino in Romania si da guvernul jos ! Ce atatea povesti? Hai, vino si scrie istorie !
Reply With Quote
Vechi 02.06.2011, 15:46:19
LaReine
Guest

Implicit

Din cate stiu romanii din strainatate ne-au "ajutat " sa-l avem pe Basescu inca un mandat... Asta nu se uita!
Reply With Quote
Vechi 02.06.2011, 16:08:35
Melissa
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de LaReine Vezi mesajul
Din cate stiu romanii din strainatate ne-au "ajutat " sa-l avem pe Basescu inca un mandat... Asta nu se uita!
Daaa pai romanii gen Laura, care cred ca stiu ei mai bine din "Toronto" ce gust are deznadejdea in Romania..Si au vrut sa dea tarii o mana de ajutor. Habar n-au cei de peste hotare care l-au votat pe Basescu, ca ne scufunda capitanul, pentru ca inca de atunci aveam apa la bord!!!
Reply With Quote
Vechi 02.06.2011, 18:19:33
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Ei, nu retezati elanul fetei! Ea nici nu avea drept de vot cand a candidat Base. Iar daca nu ar fi fost atatia destepti in tara care sa-l voteze, nu ar mai fi fost decisiv votul din strainatate!

Mie imi place sa vad tineri patrioti, chiar si asa, exaltati! E placut sa citesti intr-un mesaj al unui tanar niste nume de domnitori romani si nu Lady Gaga, rock, caini, pisici, exorcisme, vraji, tampenii...

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
De ce urasc RELIGIA, dar il iubesc pe IISUS bob2909 Generalitati 1 28.08.2012 22:28:23
Vreau sa iubesc, dar... cum? robert27 Generalitati 13 02.05.2012 12:48:29
Romania,te iubesc? tigerAvalo9 Generalitati 16 28.02.2012 22:53:44
Noapte buna ,va iubesc iustin10 Generalitati 38 07.11.2010 02:04:21