Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 29.06.2011, 15:05:01
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
...care sînt 98% vegetale, evident.

Apropo de iaurt, e vorba de cel de casă făcut din lapte, nu de ceea ce se vinde la raft sub numele de iaurt.

Iaurtul de casă se face foarte simplu: se fierbe laptele și se răcește pînă ajunge relativ călduț, nu cald. Atunci se pune în recipiente, să zicem borcane de 800 de grame. Aparte se amestecă niște smîntînă cu lapte pînă se omogenizează, cam o lingură de smîntînă pentru un borcan. Se pune în borcane în cantități egale și se acoperă cu un tifon. Se lasă cam o zi jumate, maxim două, într-o atmosferă călduță. Dacă e iarna, recipientele se invelesc cu o pătură sau cu niște haine.

Asta e rețeta cu laptele fiert îndelung, în care bacteriile sălbatice din lapte sînt distruse la temperatură mare. Smîntîna conține alt fel de bacterii care se dezvoltă în acele două zile, rezultînd iaurtul.

Dar se poate face lapte acru din lapte crud, lăsat așa cum e în sticlă, fără să se adauge smîntîna. Atunci acele bacterii sălbatice se vor dezvolta și gustul va fi altul, mai acru. Rețeta asta nu am încercat-o încă.

PS: nu vreți să știți ce bacterii mîncați în iaurtul de la supermarket! Dacă sînteți curioși, căutați pe net. Dacă vă pasă de sănătatea familiei, cumpărați lapte de la piață și faceți-vă iaurt acasă. E atît de simplu.
Multumiri pentru reteta de iaurt.

De cand am citit cu citit ce fel de bacterii se prepara iaurtul de la supermarket, n-am mai cumparat asa ceva.
Reply With Quote
Vechi 29.06.2011, 15:24:46
Melissa
Guest

Implicit

Citat:
Iaurtul de casă se face foarte simplu: se fierbe laptele și se răcește pînă ajunge relativ călduț, nu cald. Atunci se pune în recipiente, să zicem borcane de 800 de grame. Aparte se amestecă niște smîntînă cu lapte pînă se omogenizează, cam o lingură de smîntînă pentru un borcan. Se pune în borcane în cantități egale și se acoperă cu un tifon. Se lasă cam o zi jumate, maxim două, într-o atmosferă călduță. Dacă e iarna, recipientele se invelesc cu o pătură sau cu niște haine.
Exact asa fac si eu iaurt dar il fac intr-o ulcica de lut ( se poate cumpara de la targurile mestesugarilor) care are si capac.Pun la 1 litru de lapte 2 linguri de smatana.Este absolut delicios! Pentru copii uneori pun fructe proaspete in el, inainte de servire.
Reply With Quote
Vechi 29.06.2011, 19:16:11
LapetiteMoc LapetiteMoc is offline
Banned

Data înregistrării: 04.05.2009
Religia: Ortodox
Implicit generatia Coca-Cola...

Reply With Quote
Vechi 29.06.2011, 19:21:55
dorinastoica14
Guest

Implicit

Citat:
...care sînt 98% vegetale, evident.

Apropo de iaurt, e vorba de cel de casă făcut din lapte, nu de ceea ce se vinde la raft sub numele de iaurt.

Asta e rețeta cu laptele fiert îndelung, în care bacteriile sălbatice din lapte sînt distruse la temperatură mare. Smîntîna conține alt fel de bacterii care se dezvoltă în acele două zile, rezultînd iaurtul.

Dar se poate face lapte acru din lapte crud, lăsat așa cum e în sticlă, fără să se adauge smîntîna. Atunci acele bacterii sălbatice se vor dezvolta și gustul va fi altul, mai acru. Rețeta asta nu am încercat-o încă.

PS: nu vreți să știți ce bacterii mîncați în iaurtul de la supermarket! Dacă sînteți curioși, căutați pe net. Dacă vă pasă de sănătatea familiei, cumpărați lapte de la piață și faceți-vă iaurt acasă. E atît de simplu.
În loc de smântână poți pune câteva linguri de lapte prins (chișleag cum se numește la noi în Moldova). Se va prinde mult mai repede.
Se mai poate amesteca lapte fiert cu lapte crud și apoi lăsat la prins. În cazul acesta va face și smântână deasupra.
Reply With Quote
Vechi 29.06.2011, 19:23:17
dorinastoica14
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de LapetiteMoc Vezi mesajul
Cumplit! Din păcate atât de adevărat.
Reply With Quote
Vechi 30.06.2011, 00:19:52
konijiro's Avatar
konijiro konijiro is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.04.2009
Implicit

Citat:
Mai e si varianta ca in loc de samantana, sa pui pilule cu probiotice. Avantajul e ca iti alegi tu bacteriile care vor transforma laptele in iaurt.

Kefir-ul e iar o varianta deloc de neglijat. Am incercat (cu lapte din comert), nu a iesit, o sa mai incerc o data luna viitoare.
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu
Question everything.
Reply With Quote
Vechi 30.06.2011, 09:22:03
Delirul's Avatar
Delirul Delirul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.02.2010
Locație: undeva-n Moldova
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Delirul
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
La inceputul lunii septembrie m-am simtit rau (fizic). Ameteli, dureri de cap, greata.. mai ales dimineata.
Pana intr-o zi cand am citit un studiu despre efectele nocive ale bauturilor "diet" asupra gravidelor si mi-a cazut ideea: GUMA DE MESTECAT! Singurul lucru introdus in dieta mea in luna sept a fost guma de mestecat! (guma de mestecat si produsele diet au in comun aspartamul.. indulcitor sintetic toxic)

Starea de rau mi-a trecut imediat ce am incetat sa consum guma de mestecat.

Un lucru asa de mic si de comun mi-a produs rau evident.. asa m-am gandit sa incep acest thread prin care putem veni cu idei si solutii despre cum putem evita cele mai comune "otravuri" aflate azi pe piata (ca sunt foarte multe)
Este posibil sa fie si asa cum spui tu, insa guma de mestecat iti face rau mai ales atunci cand nu ai mancat ceva inainte. Cand mesteci guma dar nu ai mancat ceva substantial inainte, prin masticatie stimulezi digestia, insa fiindca nu te-ai hranit stomacul nu are nimic de digerat ceea ce iti poate da stari de ameteala, greturi si da in timp o astfel de practica poate duce la ulcer.
Omul a fost gîndit și făcut de Dumnezeu în deplină libertate și i s-au pus înainte toate condițiile pentru a-și împlini și trăi libertatea. Libertatea este darul minunat pe care l-a făcut Dumnezeu omului. Poate că prin nimic altceva Dumnezeu n-ar fi putut să-Și arate dragostea pe care ne-o poartă decît prin faptul că ne a dăruit deplina libertate de gîndire și de acțiune. ("Singuri in fata libertatii", Ieromonah Savatie Bastovoi)
Reply With Quote
Vechi 04.07.2011, 22:51:58
politist crestin politist crestin is offline
Banned

Data înregistrării: 04.07.2011
Implicit

1 Timotei 4
1 Dar Duhul spune lămurit că, în vremurile din urmă, unii se vor lepăda de credință, ca să se alipească de duhuri înșelătoare și de învățăturile dracilor,
2 abătuți de fățărnicia unor oameni care vorbesc minciuni, însemnați cu fierul roșu în însuși cugetul lor.
3 Ei opresc căsătoria și întrebuințarea bucatelor pe care Dumnezeu le-a făcut ca să fie luate cu mulțumiri de către cei ce cred și cunosc adevărul.
4 Căci orice făptură a lui Dumnezeu este bună, și nimic nu este de lepădat, dacă se ia cu mulțumiri,
5 pentru că este sfințit prin Cuvântul lui Dumnezeu și prin rugăciune.

1 Corinteni 10

25 Să mâncați din tot ce se vinde pe piață, fără să cercetați ceva din pricina cugetului.
26 Căci „al Domnului este pământul și tot ce cuprinde el.”

Cu alte cuvinte putem manca orice se vinde, daca ne rugam si multumim lui Dumnezeu pentru ce avem in farfurie.In mana lui Dumnezeu stau toate lucrurile incredeti-va in El.
Reply With Quote
Vechi 04.07.2011, 23:54:08
Adriana Cluj
Guest

Implicit Printele Arsenie boca despre mancare

Citez: "Eram cu Părintele Arsenie și l-am întrebat: „Ce să facem Părinte, că acum este foarte rău”. Părintele zice: „Va veni și mai rău”. Zic: „Parcă toate sunt otrăvite. Nici nu ne mai vine să mâncăm”. „Mă, faceți semnul sfintei cruci pe tot ce mâncați: apă, ceai, cafea, prăjitură, fructe, băutură, mâncare, pâine. De ar fi dat chiar și cu otravă, Sfânta Cruce anulează tot ce este otrăvit”. "
Reply With Quote
Vechi 06.07.2011, 14:09:42
konijiro's Avatar
konijiro konijiro is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.04.2009
Implicit

Citat:
„Mă, faceți semnul sfintei cruci pe tot ce mâncați: apă, ceai, cafea, prăjitură, fructe, băutură, mâncare, pâine. De ar fi dat chiar și cu otravă, Sfânta Cruce anulează tot ce este otrăvit”. "
HAHAHAHAHA!

Uite, facem urmatorul experiment:

Vii tu cu cei mai 10 credinciosi crestini pe care ii gasesti, si eu cu 10 pastile de cianura. Ce zici?
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu
Question everything.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Sa mancam sanatos! Melissa Postul 525 18.09.2024 10:39:24
Cum trebuie sa mancam pentru a fi sanatosi absolutep0wer Generalitati 27 03.04.2015 14:03:44
Mai mancam porc ...sau.. sunsray Spiritualitatea ortodoxa 22 13.12.2011 08:55:36
Care este pozitia BOR fata de persoanele care fac doar cununuia civila? elom Nunta 38 16.08.2011 23:45:58
Otrava din sarea de bucatarie pe masa tuturor romanilor! heaven Generalitati 21 14.11.2010 15:16:41