Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.04.2010, 15:20:44
konijiro's Avatar
konijiro konijiro is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.04.2009
Implicit

Citat:
Nici un savant nu a fost capabil sa explice de ce densitatea apei creste sub punctul de înghet si scade deasupra acestuia.
Wow, ce salt (i)logic: de unde pana unde faptul ca oamenii de stiinta nu pot explica ceva e o dovada pentru creationism?
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu
Question everything.
Vechi 04.04.2010, 16:10:38
eodor nastasa's Avatar
eodor nastasa eodor nastasa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.03.2010
Locație: ...
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de konijiro Vezi mesajul
Wow, ce salt (i)logic: de unde pana unde faptul ca oamenii de stiinta nu pot explica ceva e o dovada pentru creationism?
Se spune ca hazardul(intamplarea, coincidenta, samd) a produs(dupa sfortari demne de lauda) viata. Asa. Ia sa vedem, spun oamenii de stiinta ca un sistem presupune organizare(de fapt, pe organizare isi justifica existenta sistemu'), spun. Nu cumva organizarea presupune o actiune inteligenta(adicatelea o actiune constienta si voita) ? Presupune, de fapt, nu "presupune" ci CERTIFICA actiunea cu pricina. Are hazardu' inteligenta si constiinta si vointa ? N'are ! Deci daca stam stramb si ne gandim drept, ajungem la o singura concluzie, si anume, pe hazardul celor cu evolutia i-L cheama pur si simplu Dumnezeu sau "Eu sunt Cel ce sunt" ori poate "Eu sunt alfa si omega, inceputul si sfarsitul" ori poate..."Eu sunt in toate si toate in Mine sunt".

Nu este o rusine sa spui, eu am fost creeat, ba din contra, este o dovada ca ai evoluat...
spiritualiceste !
Vechi 04.04.2010, 21:16:17
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Traditie1 Vezi mesajul
Capilaritatea e o explicatie pentru plantele mici dar pentru copacii chiar mici este înca un mister
Capilaritatea nu e singura forta ce transporta apa in copaci; i se alatura osmoza din radacini si transpiratia din frunze.
Vechi 04.04.2010, 22:21:43
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de eodor nastasa Vezi mesajul
Nu este o rusine sa spui, eu am fost creeat, ba din contra, este o dovada ca ai evoluat...
spiritualiceste !
Dar de ce ai spune una ca asta cind nu e asa?
Citat:
Se spune ca hazardul(intamplarea, coincidenta, samd) a produs(dupa sfortari demne de lauda) viata. Asa. Ia sa vedem, spun oamenii de stiinta ca un sistem presupune organizare(de fapt, pe organizare isi justifica existenta sistemu'), spun. Nu cumva organizarea presupune o actiune inteligenta(adicatelea o actiune constienta si voita) ? Presupune, de fapt, nu "presupune" ci CERTIFICA actiunea cu pricina.
V-am mai intrebat o data daca considerati ca formarea unui cristal de gheata organizat intr-o structura geometrica complexa si simetrica dintr-o picatura de apa fluida si diforma presupune un designer inteligent sau ajunge numai o forta oarba cum ar fi electromagnetismul?
Vechi 04.04.2010, 23:12:55
eodor nastasa's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Dar de ce ai spune una ca asta cind nu e asa?
Asa, ia sa vedem noi. Intrebare : Exista ADN ? Exista. Este stabil si caracteristic ADN-ul ? Este. Acum, intrebare : De ce este stabil si caracteristic ? Pentru ca a fost "fabricat" in mod constient si voit, altminteri aceste doua caracteristici nu au cum sa coexiste. Adica, hazardul poate sa creeze o structura stabila dar nu si CARACTERISTICA.

Citat:
V-am mai intrebat o data daca considerati ca formarea unui cristal de gheata organizat intr-o structura geometrica complexa si simetrica dintr-o picatura de apa fluida si diforma presupune un designer inteligent sau ajunge numai o forta oarba cum ar fi electromagnetismul?
Ei hai sa ma lansez(hazardez) si eu...

In primul rand electromagnetismul nu este o forta oarba, el, electromagnetismul face parte dintr-un complex de trei "forte"(electromagnetica,gravitationala si informationala, care se mai cheama si camp unificat), forte care alcatuiesc constiinta materiei, adicatelea mai simplu spus materia da dovada de inteligenta. Ei, acum astea fiind spuse, raspunsul meu este NU, nu este nevoie de un designer, pentru ca, insusi apa STIE cum sa se organizeze in atari conditii, dar atentie, conditii(imuabile) stabilite de Creator (designer).

In concluzie in "incapatanarea" mea o tin una si buna Dumnezeu Este.

Last edited by eodor nastasa; 05.04.2010 at 00:50:02.
Vechi 05.04.2010, 14:28:45
topcat
Guest

Implicit

Citat:
Asa, ia sa vedem noi. Intrebare : Exista ADN ? Exista. Este stabil si caracteristic ADN-ul ? Este. Acum, intrebare : De ce este stabil si caracteristic ? Pentru ca a fost "fabricat" in mod constient si voit, altminteri aceste doua caracteristici nu au cum sa coexiste. Adica, hazardul poate sa creeze o structura stabila dar nu si CARACTERISTICA.
Ce intelegi prin "caracteristica"?

Citat:
Ei hai sa ma lansez(hazardez) si eu...

In primul rand electromagnetismul nu este o forta oarba, el, electromagnetismul face parte dintr-un complex de trei "forte"(electromagnetica,gravitationala si informationala, care se mai cheama si camp unificat), forte care alcatuiesc constiinta materiei, adicatelea mai simplu spus materia da dovada de inteligenta. Ei, acum astea fiind spuse, raspunsul meu este NU, nu este nevoie de un designer, pentru ca, insusi apa STIE cum sa se organizeze in atari conditii, dar atentie, conditii(imuabile) stabilite de Creator (designer).

In concluzie in "incapatanarea" mea o tin una si buna Dumnezeu Este.
Ce intelegi totusi prin apa STIE? Citeste cumva carti de fizica sa STIE legile ei sau particulele ce o compun interactioneaza conform unor legi relativ simple?
Vechi 05.04.2010, 14:39:35
eodor nastasa's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Ce intelegi prin "caracteristica"?
Adica SPECIFICA, TIPICA.

Citat:
Ce intelegi totusi prin apa STIE? Citeste cumva carti de fizica sa STIE legile ei sau particulele ce o compun interactioneaza conform unor legi relativ simple?
Pai, din moment ce daja STIE, nu mai are trebuinta.
Vechi 05.04.2010, 14:56:26
topcat
Guest

Implicit

Citat:
Adica SPECIFICA, TIPICA.
Normal ca ADN-ul e stabil si specific fiecarei fiinte. Nu inteleg de unde ar rezulta neaparat, din aceste doua caracteristici ale lui, ca a fost creat intr-un mod inteligent.
Citat:
Pai, din moment ce daja STIE, nu mai are trebuinta.
STIE in mod constient??? Cu ce gindeste? are si apa neuroni? Sau o fi avind suflet? :)
Vechi 05.04.2010, 19:34:42
eodor nastasa's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Normal ca ADN-ul e stabil si specific fiecarei fiinte. Nu inteleg de unde ar rezulta neaparat, din aceste doua caracteristici ale lui, ca a fost creat intr-un mod inteligent.

STIE in mod constient??? Cu ce gindeste? are si apa neuroni? Sau o fi avind suflet? :)
Orice sistem presupune organizare, si, organizarea presupune inteligenta. Stiinta (ma rog oamenii de stiinta) postuleaza asta.

Neuronul este o unealta, nu el gandeste...
Vechi 06.04.2010, 09:10:58
topcat
Guest

Implicit

Citat:
Orice sistem presupune organizare, si, organizarea presupune inteligenta. Stiinta (ma rog oamenii de stiinta) postuleaza asta.
Te inseli, stiinta nu postuleaza si nici nu demonstreaza asta. Din contra.
Subiect închis

Tags
evolutionism

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre ereziarhi, erezii si combaterea acestora la Sfintele Sinoade Ecumenice tot-Laurentiu Dogmatica 15 11.04.2014 00:40:59
Puncte comune intre catolicism si ortodoxie PadreCory Biserica Romano-Catolica 17 12.04.2008 01:35:49