![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Domnul Iisus Hristos este modelul suprem pentru crestini. Ce ziceti? IL putem considera crestin, pe Cristos? Adica, primii crestini pazeau sambata. Se stie ca primii crestini au fost evrei. Citat:
Mai conteaza ce a sfintit, binecuvantat si poruncit Dumnezeu? |
|
|||||
|
|||||
![]() Citat:
Ca la voi NP, nu seamana. Averi Biblie baptista , Biblie penticostala, Biblie AZS,...in fine , peste 3000 de variante a Bibliei. Citat:
Nu! Hristos nu e crestin . Hristos este UN MODEL de urmat... Crestin: http://dexonline.ro/definitie/creștin Citat:
Tot iudeo-crestinii se taiau imprejur...voi va taiati? ![]() Citat:
Ziua a 7-a a fost binecuvantat se sfintita si poruncita pt IUDEI...aveti in Biblie Iesire 31,13-17? Daca o gasesti poruncita de Hristos Apostolilor atunci ma fac sambatar! Citat:
Dar ce a binecuvantat si a sfintit si a poruncit pt crestini; crestinii nu tin Legea mozaica...
"Fiți treji, privegheați. Potrivnicul vostru, diavolul, umblă, răcnind ca un leu, căutând pe cine să înghită. Căruia stați împotrivă, tari în credință, știind că aceleași suferințe îndură și frații voștri în lume." I Petru 5, 8. |
|
|||
|
|||
![]()
Geony tată, n-am crezut să mai apuc o asemenea zi. Mi s-a mai întâmplat odată, asta e prea de tot!
Citat:
Unde scrie că Dumnezeu a binecuvântat și sfințit duminica? Aș vrea să văd textul acesta paralel, dacă nu cer prea mult. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
2. Daca tinem cont ca in VT zice ca sambata este ziua Domnului, iar Hristos spune ca Fiul Omului este Domn al sambetei, eu vad ca se inverseaza ceva aici... dvs. nu vedeti ? Caci in loc sa fi spus Hristos nu mai spune ca sambata este a Domnului = Fiul Omului, el spune ca Fiul Omului este Domn SI al sambetei... 2. De ce zice SI al sambetei ? Acest SI nu conteaza ? Citat:
Dar de unde si pana unde aceasta relatare sustine ca sambata este sabatul crestinului ?? Unde scrie ca apostolii au impus neamurilor sa tina sambata ?? E vorba doar ca apostolii lucrau sambata pentru Hristos in sinagoga; dar nu inseamna ca in alte zile nu lucrau pentru Hristos. Si ca au fost rugati sa ii bage in seama si pe ne-iudei. Citat:
Apoi, in vs. 22, mai zice si de inaltarea lui Hristos la cer, desigur DUPA inviere, caci Hristos nu s-a plimbat din cer in iad, din iad in cer, apoi din cer pe pamant ... E o inlantuire logica, si cred ca nu e musai sa fie cineva inginer ca sa sesizeze corect despre ce este vorba. Caci pana la urma urmei, nu se pune problema de cum intelegem, ci de ce acceptam... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In primul rand, nu e Dumnezeu. Hristos este Dumnezeu (cel putin la ortodocsi si la catolici). Apoi: - crestinul nu se taie imprejur; Hristos da. - crestinul e botezat in numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh. Hristos nu. El a fost botezat doar cu botezul lui Ioan (si diferenta se vede cel mai bine in Fapte 1, 22 corelat cu Fapte 19, 1-5). - Hristos este fara de pacat; crestinul nu. - crestini s-au denumit pe sine ucenicii lui Hristos; Hristos nu poate fi propriul sau ucenic, nu ? Hristos, culmea , nu are cum sa fie crestin; pentru ca el e Dumnezeul crestinilor ! Daca Hristos ar fi crestin, ar fi unul din crestini, nu ? Si atunci, noi ne inchinam unuia dintre noi, iar nu unuia mai presus de noi. Daca il indumnezeim pe unul dintre noi, cadem in altceva. Daca ne inchinam lui Hristos, ramanem crestini. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Acum era mort sau viu sâmbăta, vă puteți decide? Iar duminica a înviat din morți sau a înviat din "vii"? Până la urmă Hristos a murit pentru noi, ori ba? Și a înviat, dându-ne și nouă nădejdea învierii, ori a fost o farsă? Ați făcut varză toată teologia creștină cu interpretarea asta la 1 Petru 3! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Bine pastore? Citat:
Iudeilor a poruncit-o! De la Adam si pana la Moise nu am gasit sa fie poruncita la un patriarh sau la un popor. Te rog sa incerci sa-mi dai locatii Biblice....ca povestile ma plictisesc. Daca nu am sa tratez postarae ca pe o poveste. Citat:
Ca Evrei 4, 9 nu era bun!
"Fiți treji, privegheați. Potrivnicul vostru, diavolul, umblă, răcnind ca un leu, căutând pe cine să înghită. Căruia stați împotrivă, tari în credință, știind că aceleași suferințe îndură și frații voștri în lume." I Petru 5, 8. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In NT , in originalul grec, apare cuvantul "hadou" la Matei 11, 23 si 16, 18 si apare "hade" la Luca 16, 23 _ celebrul caz al saracului Lazar...); acestea sunt declinari ale cuvantului Hades = iad. Mai apare si genitivul "tartarosas" al lui tartar (tot iadul, nu ?) in 2 Petru 2, 4. D-le , eu citesc NT in limba originala in care s-a scris. Macar daca ati fi citit si dvs. un manual ... unul de logica, de exemplu. Sau unul de cum sa nu facem din negru alb... Dvs. negati ca exista iad; daca nu vreti dvs. sa fie iad, nu este !! Asta inteleg. Dar nu inteleg cum de mai acceptati sa existe in Biblie evangheliile dupa Matei si Luca, precum si epistola a doua a lui Petru, in care se vorbeste despre existenta lui !!! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ei, de aceea eu nu fac ironii la adresa aceea ce la dvs. nu exista... Citat:
Si varza am facut, ce-i drept, dar nu din telogia crestina, ci din "teologia" dvs. Un observator aflat intr-un sistem de referinta exterior poate sa confirme aceasta. Si vad ca nu va place varza, desi o cultivati cu asiduitate ... (Ei, cum e sa va trateze cineva cu propriile picaturi ?) Ati spus ca, dupa dvs. , Hristos nu a lucrat sambata, fiindca a stat in mormant ? Ati spus. Eu v-am adus un contra-argument biblic. Nu v-a convenit si ati venit cu ideea ca nu exista iad... desi in Biblie scrie ca exista. Iar nu va convine... Apoi, dupa ce am aratat ca faptul ca ortodocsii se roaga sambata pentru odihna mortilor e in conformitate cu ce credeti dvs. despre sambata odihnei lui Hristos in mormant, iar nu v-a convenit. Eu inteleg sa nu va convina lucrurile care sunt contrare a ceea ce sustineti dvs.; dar ma nedumereste ca nu mai puteti fi de acord nici cu ce ati sustinut pana acum... |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Nervul laringial si viclenia lui Richard Dawkins | flying | Teologie si Stiinta | 88 | 23.09.2011 18:24:40 |
Minciuna si viclenia | maria40 | Generalitati | 68 | 22.06.2011 22:13:56 |
Nu mai raspunde-ti sectantilor | ionut stefan | Secte si culte | 146 | 15.03.2011 09:23:38 |
|