Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.02.2011, 23:45:41
crocomau crocomau is offline
Banned

Data înregistrării: 08.02.2011
Locație: Brasov
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Geony Vezi mesajul
Eu am spus ca Biblia nostra nu seamana cu a NP...pai daca foloseam si noi una ca a voastra, eram si noi peste 3000 de Biserici ...

La noi in Biblie versetul e asa, nu de jumatate: Luca 4, 16. Și a venit în Nazaret, unde fusese crescut, și, după obiceiul Său, a intrat în ziua sâmbetei în sinagogă și S-a sculat să citească.
Am copiat versetul din Biblia Sinodala Ortodoxa. Tot nu va convine? De ce o dati cu "Biblia noastra" si "a voastra"?

Citat:
Iisus era crestin?- vezi ca ajungi arian si nu sambatar!
Domnul Iisus Hristos este modelul suprem pentru crestini. Ce ziceti? IL putem considera crestin, pe Cristos?

Citat:
Da...iudeo-crestinii serbau sambata!
Adica, primii crestini pazeau sambata. Se stie ca primii crestini au fost evrei.

Citat:
1) Iisus a inviat Duminica....
2) Duminica s-a savarsit la Emaus prima Liturghie dupa Invierea lui Hristos: Luca 24, 30;
3) Duminica S-a arata ucenicilor fara Toma : Ioan 20, 19-24; Ioan 20, 26; Marcu 16, 14
4) Duminica S-a pogorat Duhul Sfant Fapte 2, 1-2
5) Duminica Apostolii savarseau "frangerea painii" Fapte 20, 712
6) Duminica i s-a descoperit lui Ioan , Apocalipsa Apocalipsa 1, 10
7) Despre ziua de Duminica Psalmistul spune: "Aceasta este ziua pe care a facut-o Domnul sa ne bucuram si sa ne veselim in ea"..Ps. 117, 24
Bun. S-au intamplat multe lucruri si in alte zile. Totusi, numai ziua a saptea a saptamanii a fost binecuvantata si sfintita de Dumnezeu, inca de la facerea lumii, si poruncita ca zi de odihna inchinata Domnului.

Mai conteaza ce a sfintit, binecuvantat si poruncit Dumnezeu?
Vechi 10.02.2011, 00:17:24
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.02.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de crocomau Vezi mesajul
Am copiat versetul din Biblia Sinodala Ortodoxa. Tot nu va convine? De ce o dati cu "Biblia noastra" si "a voastra"?
Pentru ca ai spus ca eu nu citez din Biblie, si mi s-a parut ca nu seamana Biblia noastra cu a voastra.
Ca la voi NP, nu seamana. Averi Biblie baptista , Biblie penticostala, Biblie AZS,...in fine , peste 3000 de variante a Bibliei.

Citat:
Domnul Iisus Hristos este modelul suprem pentru crestini. Ce ziceti? IL putem considera crestin, pe Cristos?

Nu!
Hristos nu e crestin .
Hristos este UN MODEL de urmat...
Crestin: http://dexonline.ro/definitie/creștin

Citat:
Adica, primii crestini pazeau sambata. Se stie ca primii crestini au fost evrei.
Da, pazeau sambata si nu numai ...
Tot iudeo-crestinii se taiau imprejur...voi va taiati?

Citat:
Bun. S-au intamplat multe lucruri si in alte zile. Totusi, numai ziua a saptea a saptamanii a fost binecuvantata si sfintita de Dumnezeu, inca de la facerea lumii, si poruncita ca zi de odihna inchinata Domnului.
Da si cateva exemple cu ce s-au intamplat si in alte zile, ca alcumva am sa spun ca esti mincinos...vreau sa desfacem "firul in patru"(vezi ca - o expresie).
Ziua a 7-a a fost binecuvantat se sfintita si poruncita pt IUDEI...aveti in Biblie Iesire 31,13-17?
Daca o gasesti poruncita de Hristos Apostolilor atunci ma fac sambatar!

Citat:
Mai conteaza ce a sfintit, binecuvantat si poruncit Dumnezeu?
Da!
Dar ce a binecuvantat si a sfintit si a poruncit pt crestini; crestinii nu tin Legea mozaica...
"Fiți treji, privegheați. Potrivnicul vostru, diavolul, umblă, răcnind ca un leu, căutând pe cine să înghită. Căruia stați împotrivă, tari în credință, știind că aceleași suferințe îndură și frații voștri în lume." I Petru 5, 8.
Vechi 10.02.2011, 00:27:35
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Implicit

Citat:
Nu!
Hristos nu e crestin .
Geony tată, n-am crezut să mai apuc o asemenea zi. Mi s-a mai întâmplat odată, asta e prea de tot!

Citat:
Ziua a 7-a a fost binecuvantat se sfintita si poruncita pt IUDEI...
Pe vremea când Dumnezeu a binecuvântat și sfințit sâmbăta, nu existau iudei. Erau doar Adam și Eva.

Citat:
Da!
Dar ce a binecuvantat si a sfintit si a poruncit pt crestini
Unde scrie că Dumnezeu a binecuvântat și sfințit duminica? Aș vrea să văd textul acesta paralel, dacă nu cer prea mult.
Vechi 10.02.2011, 00:31:55
AdrianAamz AdrianAamz is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.02.2010
Locație: Elada / Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Mers la sinagoga in ziua sambetei, citit din Scripturi in ziua sambetei, dezlegarea sambetei de datinile fariseilor.. Iata cateva mostre de pazire a zilei sambetei de catre Domnul sambetei (Marcu 2:28).
1. La Marcu 2, 28 zice: "Astfel ca Fiul Omului este domn si al sambetei.

2. Daca tinem cont ca in VT zice ca sambata este ziua Domnului, iar Hristos spune ca Fiul Omului este Domn al sambetei, eu vad ca se inverseaza ceva aici... dvs. nu vedeti ?

Caci in loc sa fi spus Hristos nu mai spune ca sambata este a Domnului = Fiul Omului, el spune ca Fiul Omului este Domn SI al sambetei...

2. De ce zice SI al sambetei ? Acest SI nu conteaza ?

Citat:
Cînd au iesit afarã, Neamurile i-au rugat sã le vorbeascã si în Sabatul viitor despre aceleasi lucruri; ...În Sabatul viitor, aproape toatã cetatea s-a adunat ca sã audã Cuvîntul lui Dumnezeu. Iudeii, cînd au vãzut noroadele, s-au umplut de pizmã,(Fapte 13:42-44)
Se pare (de fapt se vede clar) ca Pavel si Barnaba au venit sa discute despre Hristos mai intai cu iudeii, si de aceea, ca si Hristos, ii abordau samabata, in sinagoga.
Dar de unde si pana unde aceasta relatare sustine ca sambata este sabatul crestinului ??
Unde scrie ca apostolii au impus neamurilor sa tina sambata ??
E vorba doar ca apostolii lucrau sambata pentru Hristos in sinagoga; dar nu inseamna ca in alte zile nu lucrau pentru Hristos. Si ca au fost rugati sa ii bage in seama si pe ne-iudei.

Citat:
Versetul respectiv (mai exact,1 Petru 3:19) face referire la lucrarea Domnului Iisus Hristos, prin Duhul, in vremea lui Noe (cititi si versetul 20, care vorbeste despre vremurile lui Noe).
Daca va uitati cu atentie la toata fraza, incepand cu versetul 18, ca e clar vorba de coborarea lui Hristos in iad ... nu pe vremea lui Noe, ci in sambata ingroparii lui, caci apostolul Pavel face referire mai intai la moartea trupului lui Iisus, apoi la faptul ca totusi era viu si ca a coborat ca sa propovaduiasca sufletelor care pana atunci erau in inchisoare, adica in iad ! Ca erau unele acolo inca de pe vremea lui Noe. Si ca afce referire nu atat la Noe, cat la potop, ca prefigurare a botezului crestin: vedeti versetul 21.
Apoi, in vs. 22, mai zice si de inaltarea lui Hristos la cer, desigur DUPA inviere, caci Hristos nu s-a plimbat din cer in iad, din iad in cer, apoi din cer pe pamant ...
E o inlantuire logica, si cred ca nu e musai sa fie cineva inginer ca sa sesizeze corect despre ce este vorba.
Caci pana la urma urmei, nu se pune problema de cum intelegem, ci de ce acceptam...
Vechi 10.02.2011, 00:46:51
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul

Citat:
În prealabil postat de Geony
Nu!
Hristos nu e crestin .

Geony tată, n-am crezut să mai apuc o asemenea zi. Mi s-a mai întâmplat odată, asta e prea de tot!
Pai, ce e un crestin ?

In primul rand, nu e Dumnezeu. Hristos este Dumnezeu (cel putin la ortodocsi si la catolici).
Apoi:
- crestinul nu se taie imprejur; Hristos da.
- crestinul e botezat in numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh. Hristos nu. El a fost botezat doar cu botezul lui Ioan (si diferenta se vede cel mai bine in Fapte 1, 22 corelat cu Fapte 19, 1-5).
- Hristos este fara de pacat; crestinul nu.
- crestini s-au denumit pe sine ucenicii lui Hristos; Hristos nu poate fi propriul sau ucenic, nu ?
Hristos, culmea , nu are cum sa fie crestin; pentru ca el e Dumnezeul crestinilor !

Daca Hristos ar fi crestin, ar fi unul din crestini, nu ? Si atunci, noi ne inchinam unuia dintre noi, iar nu unuia mai presus de noi. Daca il indumnezeim pe unul dintre noi, cadem in altceva. Daca ne inchinam lui Hristos, ramanem crestini.
Vechi 10.02.2011, 00:51:06
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AdrianAamz Vezi mesajul
Daca va uitati cu atentie la toata fraza, incepand cu versetul 18, ca e clar vorba de coborarea lui Hristos in iad ...
Unde citiți domnule de coborâre în Iad, Infern, Tartar, Purgatoriu și alte povești? Lăsați Manualul inginerului siderurgist și puneți mâna pe Biblie!

Citat:
nu pe vremea lui Noe, ci in sambata ingroparii lui, caci apostolul Pavel face referire mai intai la moartea trupului lui Iisus, apoi la faptul ca totusi era viu
Acum era mort sau viu sâmbăta, vă puteți decide? Iar duminica a înviat din morți sau a înviat din "vii"? Până la urmă Hristos a murit pentru noi, ori ba? Și a înviat, dându-ne și nouă nădejdea învierii, ori a fost o farsă? Ați făcut varză toată teologia creștină cu interpretarea asta la 1 Petru 3!
Vechi 10.02.2011, 00:58:04
Banned

Implicit

Citat:
Pai, ce e un crestin ?

In primul rand, nu e Dumnezeu. Hristos este Dumnezeu (cel putin la ortodocsi si la catolici).
Apoi:
- crestinul nu se taie imprejur; Hristos da.
- crestinul e botezat in numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh. Hristos nu. El a fost botezat doar cu botezul lui Ioan (si diferenta se vede cel mai bine in Fapte 1, 22 corelat cu Fapte 19, 1-5).
- Hristos este fara de pacat; crestinul nu.
- crestini s-au denumit pe sine ucenicii lui Hristos; Hristos nu poate fi propriul sau ucenic, nu ?
Hristos, culmea , nu are cum sa fie crestin; pentru ca el e Dumnezeul crestinilor !

Daca Hristos ar fi crestin, ar fi unul din crestini, nu ? Si atunci, noi ne inchinam unuia dintre noi, iar nu unuia mai presus de noi. Daca il indumnezeim pe unul dintre noi, cadem in altceva. Daca ne inchinam lui Hristos, ramanem crestini.
Bine. Aveți talent, trebuie să recunosc. M-ați putea convinge și de faptul că Budha n-a fost budist, Mahomed n-a fost mahomedan și Iuda n-a fost iudeu.
Vechi 10.02.2011, 01:40:45
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.02.2009
Implicit

Citat:
Geony tată, n-am crezut să mai apuc o asemenea zi. Mi s-a mai întâmplat odată, asta e prea de tot!.
Arata-mi unde scrie ca Iisus e crestin si eu iti arata unde scrie ca este Fiul lui D-zeu!
Bine pastore?

Citat:
Pe vremea când Dumnezeu a binecuvântat și sfințit sâmbăta, nu existau iudei. Erau doar Adam și Eva..
Pt cine a binecuvantat-o si a sfintit-o, pt El?
Iudeilor a poruncit-o! De la Adam si pana la Moise nu am gasit sa fie poruncita la un patriarh sau la un popor.
Te rog sa incerci sa-mi dai locatii Biblice....ca povestile ma plictisesc. Daca nu am sa tratez postarae ca pe o poveste.

Citat:
Unde scrie că Dumnezeu a binecuvântat și sfințit duminica? Aș vrea să văd textul acesta paralel, dacă nu cer prea mult.
Tu aveai menirea sa-mi raspunzi unde a fost poruncit sabatul...
Ca Evrei 4, 9 nu era bun!
"Fiți treji, privegheați. Potrivnicul vostru, diavolul, umblă, răcnind ca un leu, căutând pe cine să înghită. Căruia stați împotrivă, tari în credință, știind că aceleași suferințe îndură și frații voștri în lume." I Petru 5, 8.
Vechi 10.02.2011, 01:43:31
Senior Member

Implicit

Citat:
Unde citiți domnule de coborâre în Iad, Infern, Tartar, Purgatoriu și alte povești? Lăsați Manualul inginerului siderurgist și puneți mâna pe Biblie!
Dar in ce inchisoare erau duhurile la care s-a coborat si le-a propovaduit ? La Jilava ? La Alcatraz ?

In NT , in originalul grec, apare cuvantul "hadou" la Matei 11, 23 si 16, 18 si apare "hade" la Luca 16, 23 _ celebrul caz al saracului Lazar...); acestea sunt declinari ale cuvantului Hades = iad.

Mai apare si genitivul "tartarosas" al lui tartar (tot iadul, nu ?) in 2 Petru 2, 4.

D-le , eu citesc NT in limba originala in care s-a scris. Macar daca ati fi citit si dvs. un manual ... unul de logica, de exemplu. Sau unul de cum sa nu facem din negru alb...

Dvs. negati ca exista iad; daca nu vreti dvs. sa fie iad, nu este !! Asta inteleg.
Dar nu inteleg cum de mai acceptati sa existe in Biblie evangheliile dupa Matei si Luca, precum si epistola a doua a lui Petru, in care se vorbeste despre existenta lui !!!
Vechi 10.02.2011, 01:57:37
Senior Member

Implicit

Citat:
Legat de ironiile dvs. la adersa culturii mele laice (si teologice, la o adica), ce ziceti ? E bine sa luam in consideratie numai ce exista, nu ?

Ei, de aceea eu nu fac ironii la adresa aceea ce la dvs. nu exista...

Citat:
Acum era mort sau viu sâmbăta, vă puteți decide? Iar duminica a înviat din morți sau a înviat din "vii"? Până la urmă Hristos a murit pentru noi, ori ba? Și a înviat, dându-ne și nouă nădejdea învierii, ori a fost o farsă? Ați făcut varză toată teologia creștină cu interpretarea asta la 1 Petru 3!
Cel cu indecizia sunteti dvs.
Si varza am facut, ce-i drept, dar nu din telogia crestina, ci din "teologia" dvs.
Un observator aflat intr-un sistem de referinta exterior poate sa confirme aceasta.
Si vad ca nu va place varza, desi o cultivati cu asiduitate ...

(Ei, cum e sa va trateze cineva cu propriile picaturi ?)

Ati spus ca, dupa dvs. , Hristos nu a lucrat sambata, fiindca a stat in mormant ?
Ati spus.

Eu v-am adus un contra-argument biblic.
Nu v-a convenit si ati venit cu ideea ca nu exista iad... desi in Biblie scrie ca exista.
Iar nu va convine...

Apoi, dupa ce am aratat ca faptul ca ortodocsii se roaga sambata pentru odihna mortilor e in conformitate cu ce credeti dvs. despre sambata odihnei lui Hristos in mormant, iar nu v-a convenit.

Eu inteleg sa nu va convina lucrurile care sunt contrare a ceea ce sustineti dvs.; dar ma nedumereste ca nu mai puteti fi de acord nici cu ce ati sustinut pana acum...
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Nervul laringial si viclenia lui Richard Dawkins flying Teologie si Stiinta 88 23.09.2011 18:24:40
Minciuna si viclenia maria40 Generalitati 68 22.06.2011 22:13:56
Nu mai raspunde-ti sectantilor ionut stefan Secte si culte 146 15.03.2011 09:23:38