![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In postarea respectiva eu vorbeam strict de pastorii nostri, caci la ei v-ati referit dvs. Cultul nostru se numeste "Cultului Creștin Penticostal – Biserica lui Dumnezeu Apostolică din România". Si cu privire la el se adevereste ce am spus dinainte. Pe de alta parte, un caz izolat nu inseamna dogma sau obicei tolerat. Asa cum dvs nu v-ati asumat preotii homosexuali, dati-ne voie sa nu ni-l asumam nici noi pe acesta. In bisericile neoprotestante [din Romania, cel putin], si ma refer aici la cultele baptist, adventist, penticostal, pe care le cunosc, un pastor nu este tinut in functie numai pentru ca odata a fost investit cu har prin punerea mainilor. Asa cum la Saul nu a mai contat ungerea cand a pacatuit si Dumnezeu s-a indepartat de el luandu-i autoritatea, la fel se intampla cu orice pastor/preot/prooroc/apostol/sau orice ar fi daca pacatuieste grav si staruie in pacat . El trebuie demis din functie si tratat ca un simplu membru pana se pocaieste, apoi depinde numai de Dumnezeu si de pocainta lui daca va mai fi vreodata ce a fost. Citat:
Nu neg ca ar fi altii care o fac, stiu si eu destui, dar, domnule Mihnea, nu sunt pastorii nostri. Trebuie sa va dezvatati de obiceiul de a-i baga pe toti in singura oala pe care o aveti. Biblia spune clar; " să nu vă amestecați cu vreunul, care, numindu-se frate, va fi desfrânat, sau lacom, sau închinător la idoli, sau ocărâtor, sau bețiv, sau răpitor. Cu unul ca acesta nici să nu ședeți la masă." Una este ca unul sa se numeasca frate protestant, alta e sa si fie frate...
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
|||
|
|||
![]()
Da, aveti dreptate domnule Erethorn. Instinctele sunt mai puternice decat credeam.
Last edited by penticostalulmantuibil; 11.06.2010 at 15:04:31. |
|
|||
|
|||
![]()
Alo, alo, tovarasi, asezati-va linistiti....
Nu e nici marsavie, domnule Dragomir, nu e nici nesimtire mizerabila, domnule penticostal. E doar ca unii fac niste porcarii gen sex cu ministrantii, sau oficierea "casatoriei" religioase intre doi barbati. Iar noua nu ne place asta, iar sa se faca asocieri, chiar si pe departe, intre noi si "aia" ne place chiar mai putin. Si de aia avem reactii instinctive. Eu sunt arachnofob - paianjenii imi provoaca atacuri de panica. Ei, acum mai multi ani, un prieten care nu stia decat ca "nu-mi plac paianjenii", dorind sincer sa incerce sa ma vindece, a luat unul si s-a apropiat de mine cu el, sa mi-l arate ca e frumos. Dupa ce l-am traznit de s-a dus doi metri in spate, cu tot cu paianjenul lui, si dupa ce pulsul si respiratia mi-au revenit la normal, a trebuit sa ma apuc sa ma scuz si sa-i explic ca nu e vorba doar de "neplacut", ci ca imi provoaca o reactie instinctuala si necontrolabila. Noroc ca m-a inteles si m-a iertat. Dar nici cu paianjeni n-a mai venit vreo data. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dvs. vorbiti despre nemurirea sufletelor si judecata imediata. Aici, intr-adevar, sunt diferente. Dar, nu diferentele reprezinta tema discutiei. P.S. Suferiti de vre-un complex? Am observat ca, atunci cand primiti un raspuns direct, care nu este pe gustul dvs., incepeti sa spuneti neadevaruri, deviati discutia spre un alt subiect sau evitati dicutia.Incoerenta sau lipsa de verticalitate pot fi niste simptome. Este specialitatea dvs. sa puneti diagnosticul. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
A spune "nu sunt pastorii mei (personali)" e la fel de absurd ca și când aș spune că un cutărică preot catolic pedofil din America nu este pastorul meu, slujind în altă parohie. Ergo, în Biserica Catolică nu există preoți pedofili, fiindcă e unul singur, suferă de prostată și nu a făcut avansuri fiului meu.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pai sa va explic de ce nu e pastoril meu, domnule mihnea. Daca autoritatile cultului penticostal ar incerca sa faca ordine intre preotii pedofili credeti ca ar fi lasati de catolici? Nu. Ce va face sa credeti ca baptistii ar accepta amestecul penticostalilor in cultul lor? Faptul ca dvs ii numiti protestanti? Nu cred ca le pasa. De aceea nu sunt pastorii nostri, pentru ca, pur si simplu, nu fac parte din cultul nostru. Nu impartasesc aceeasi doctrina, nu ne conduc, nu ne invata, nu sunt crestini din moment ce fac asemenea treburi. Dvs numiti protestant ce nu e catolic/ortodox. V-am mai explicat ca protestantismul e format din mai multe grupari, fiecare cu conducerea ei. Obiectiv vorbind, cultul penticostal e un cult, uniunea baptista altul, BC altul, BO altul. Nu se pot amesteca penticostalii in treburile ortodocsilor sau ale baptistilor. Dar dvs vedeti doar trei culte: BO, BC protestantismul. :) Nu e vina mea ca nu ati inteles ca protestantismul ca miscare nu e un cult ci o denumire generala data la tot ce nu este ortodox/catolic. La fel de bine un musulman poate spune ca preotii catolici sunt preotii nostri, ca, de , in mintea lui toti sunt crestini, asa ca nu e nici o diferenta...Oare? Eu am convingerea ca aveti o viziune mai larga decat un musulman. Mi se pare ca v-ati blocat pe un subiect si nu vedeti logica simpla. Mai incercati totusi.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
P.S. Eu sunt adventist. La fel cum se intampla la fratii penticostali, daca un pastor claca stramb, pierde pastoratia. Cunosc personal 2 fosti pastori. Si nu a trebuit sa faca mare lucru pentru a nu mai fi pastori. Despre homosexualitate nici nu se pune problema (nici printre pastori, nici printre simplii credinciosi). Ar fi exclusi imediat. |
|
||||
|
||||
![]()
Dacă folosiți pentru termenul de "protestant" accepțiunea de "creștin non-catolic non-ortodox", fiind, în același timp, penticostală, atunci vă întreb: oare nu ar fi mai cinstit să scrieți în profilul dv "penticostal", așa cum face toată lumea care nu se rușinează de confesiunea pe care o are ? Vedeți la mine că scrie "non-ortodox, non-protestant" ? Vedeți că ortodocșii își zic "non-catolici" ?
Se pare că în sfârșit, cu chiu cu vai, vă declinați identitatea religios-confesională, care pare a fi cea penticostală. Prin urmare, credeți că penticostalii din America sunt în aceeași comunitate eclezială în care sunteți dv ?
|
|||
|
|||
![]()
In dreptul numelui meu scrie "protestant" pentru ca nu am avut alta optiune. Cele patru optiuni erau : catolic, ortodox, protestant si alta confesiune . Verificati, va rog. Eu sunt penticostal, penticostalismul face intr-adevar parte din ceea ce generic se numeste protestantism, adica orice cult crestin afara de catolici si ortodocsi, dar nu e o religie. Religia e crestina, denominatia penticostala. Daca va deranjeaza eu imi pot schimba profilul, dar nu pot scrie penticostal . Dar majoritatea stiu ca sunt penticostala, nu am ascuns-o niciodata asa cum , foarte dragut, incercati sa insinuati.
Ca sa va mai informati despre ceea ce inseamna protestantismul: [COLOR=#0000ff]http://ro.wikipedia.org/wiki/Protestantism[/COLOR] "Termenul "protestant" reprezintă o noțiune generică pentru diverse confesiuni organizate după ideologii creștine și având structuri ecleziastice proprii. În general, prin confesiuni protestante se înțeleg acele culte care își au rădăcina istorică în reforma religiei romano-catolice inițiată de Marthin Luther "
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 Last edited by Doriana; 11.06.2010 at 16:07:01. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Apropo, ce confesiune erau bisericile din Apocalipsa? Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Noi avem nou martir | mihaiB | Stiri, actualitati, anunturi | 9 | 07.11.2012 19:51:45 |
BOR, rabinii si cooperarea pentru "binele comun" | Decebal | Biserica Ortodoxa Romana | 4 | 10.09.2012 21:07:28 |
Ce au miscarea legionara si musulmanismul in comun? | mihailt | Generalitati | 14 | 02.11.2010 21:35:34 |
Avem Patriarh | danyel | Stiri, actualitati, anunturi | 34 | 11.02.2009 22:03:42 |
|