Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.05.2010, 23:15:32
Anytza
Guest

Citat:
În prealabil postat de konijiro Vezi mesajul
Omniscienta l-ar fi obligat sa se exprime intr-un mod care nu lasa loc de interpretare.
IOAN 8
"42. Le-a zis Iisus:Daca Dumnezeu ar fi Tatal vostru,M-ati iubi pe Mine, caci de la Dumnezeu am iesit si am venit. Pentru ca n-am venit de la Mine insumi, ci El M-a trimis.
43. De ce nu intelegeti vorbirea mea? Fiindca nu puteti sa dati ascultare cuvantului Meu.
...
45. Dar pe Mine, fiindca spun adevarul, nu Ma credeti.
46.Cine dintre voi ma vadeste de pacat? Daca spun adevarul, de ce voi nu Ma credeti?
...
55.Si nu L-ati cunoscut, dar Eu Il stiu; si, daca as zice ca nu-L stiu, as fi mincinos asemenea voua. Ci Il stiu si pazesc cuvantul Lui."

Last edited by Anytza; 04.05.2010 at 23:18:21.
Reply With Quote
Vechi 04.05.2010, 23:18:09
maria-luisa maria-luisa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Anytza Vezi mesajul
IOAN 8
"42. Le-a zis Iisus:Daca Dumnezeu ar fi Tatal vostru,M-ati iubi pe Mine, caci de la Dumnezeu am iesit si am venit. Pentru ca n-am venit de la Mine insumi, ci El M-a trimis.
43. De ce nu intelegeti vorbirea mea? Fiindca nu puteti sa dati ascultare cuvantului Meu.
...
45. Dar pe Mine, fiindca spun adevarul, nu Ma credeti.
46.Cine dintre voi ma vadeste de pacat? Daca spun adevarul, de ce voi nu Ma credeti?"
pentru ca nici acum adevarul nu este crezut de multi. Adevarul nu este placut. Multi prefera minciuna, multi dintre cei care spun ca cred. Prea multe dogme strivesc adevarul simplu si accesibil tuturor.

Last edited by maria-luisa; 04.05.2010 at 23:21:55.
Reply With Quote
Vechi 04.05.2010, 23:25:14
Anytza
Guest

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
putea sa vorbeasca sa inteleaga toata lumea.
IOAN 6
"38.Pentru ca M-am coborat din cer nu ca sa fac voia Mea, ci voia Celui ce M-a trimis pe Mine."
IOAN 4
"25.I-a zis femeia:Stim ca va veni Mesia, Care se cheama Hristos; cand va veni, Acela ne va vesti noua toate.
26. Iisus i-a zis: Eu sunt,Cel ce vorbesc cu tine."
Reply With Quote
Vechi 05.05.2010, 08:46:36
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Anytza Vezi mesajul
IOAN 6
"38.Pentru ca M-am coborat din cer nu ca sa fac voia Mea, ci voia Celui ce M-a trimis pe Mine."
IOAN 4
"25.I-a zis femeia:Stim ca va veni Mesia, Care se cheama Hristos; cand va veni, Acela ne va vesti noua toate.
26. Iisus i-a zis: Eu sunt,Cel ce vorbesc cu tine."
Timpul lui Mesia este un timp al pacii si al intelegerii dintre oameni. Am putea cu totii sa-i grabim venirea sau intoarcerea daca ne-am iubi unii pe altii si am inceta cu luptele astea, dar dupa cum vezi, chiar si intre cei care cred in acelasi mantuitor sunt lupte si neantelegeri.

Last edited by maria-luisa; 05.05.2010 at 08:49:17.
Reply With Quote
Vechi 05.05.2010, 11:08:17
Jane Says Jane Says is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.02.2010
Locație: KooKooLand
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de maria-luisa Vezi mesajul
Timpul lui Mesia este un timp al pacii si al intelegerii dintre oameni. Am putea cu totii sa-i grabim venirea sau intoarcerea daca ne-am iubi unii pe altii si am inceta cu luptele astea, dar dupa cum vezi, chiar si intre cei care cred in acelasi mantuitor sunt lupte si neantelegeri.
Te inseli amarnic.
Orice crestin stie ca venirea nu e totuna cu intoarcerea. Mesia nou-venit va fi Antihrist iar Cel reintors va fi Iisus Hristos Dumnezeu. Asa ca sa fie fiecare cu bagare de seama, pe cine asteapta de fapt. Eu nu zic ca trebuie sa ne dam in cap, din contra, trebuie sa nu ne dam, insa pozitiile acestea doua sunt ireconciliabile.
Vechi 05.05.2010, 12:30:15
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Jane Says Vezi mesajul
Te inseli amarnic.
Orice crestin stie ca venirea nu e totuna cu intoarcerea. Mesia nou-venit va fi Antihrist iar Cel reintors va fi Iisus Hristos Dumnezeu. Asa ca sa fie fiecare cu bagare de seama, pe cine asteapta de fapt. Eu nu zic ca trebuie sa ne dam in cap, din contra, trebuie sa nu ne dam, insa pozitiile acestea doua sunt ireconciliabile.
Daca sunt asa de ireconciliabile, atunci de ce am mai adoptat Vechiul Testament lasat evreilor de catre Dumnezeu?

"Mesia nou-venit va fi Antihrist iar Cel reintors va fi Iisus Hristos Dumnezeu."
Cred ca doar Dumnezeu stie lucrurile astea, Jane. Noi sa ne-ngrijim sa respectam macar aceasta lege a iubirii care ne-a fost lasata...
Si daca s-ar intoarce printre cei de aici, cred ca la fel ar fi intampinat... Crezi ca ar fi recunoscut? Aceleasi tipuri de oameni sunt si acum...

Last edited by maria-luisa; 05.05.2010 at 13:01:25.
Reply With Quote
Vechi 05.05.2010, 13:08:57
Senior Member

Implicit

Citat:
Daca sunt asa de ireconciliabile, atunci de ce am mai adoptat Vechiul Testament lasat evreilor de catre Dumnezeu?

"Mesia nou-venit va fi Antihrist iar Cel reintors va fi Iisus Hristos Dumnezeu."
Cred ca doar Dumnezeu stie lucrurile astea, Jane. Noi sa ne-ngrijim sa respectam aceasta lege a iubirii care ne-a fost lasata, poate ar fi de-ajuns.
Si daca s-ar intoarce printre cei de aici, cred ca la fel ar fi intampinat... Crezi ca ar fi recunoscut? Aceleasi tipuri de oameni sunt si acum...
Bine bine ce frumos suna, dar in Cine credem? Eu de exemplu nu cred in iubire in sens generic, pentru ca fiecare defineste iubirea dupa cum are chef. Iubire e si atractia sexuala pentru unii, iubire si mila e si sa te vad pe tine in sevraj si sa-ti dau drogul, din iubire si ca sa nu mai suferi, nu-i asa?
Dumnezeu stie lucrurile astea si ni le-a spus si noua. E negru pe alb in NT.
Daca s-ar intoarce acum aici asa cum a venit acum 2000 de ani probabil ca s-ar repeta istoria *dar* a spus clar ca nu va mai veni in aceeasi maniera ci reintoarcerea, deci nu venirea "de novo" pe care o asteapta altii, nu spui cine -- va fi cu toata slava.
Mie daca-mi spunea cineva acum cativa ani "tu lasa, iubeste-ti aproapele si nu-ti bate capul, ca Dumnezeu a zis sa iubim, nu altceva", si nu as fi stiut CUM vrea El sa iubim de fapt, as fi iubit dupa cum adiau patimile si prostiile din capul meu. Asa cum fac multi.
Asa ca vanturatul asta al cuvantului "iubire" pe toate gardurile mie nu-mi spune absolut nimic tocmai din cauza ca poate desemna foarte multe lucruri care se bat cap in cap.

Cat despre VT, problema nu e a noastra ca l-am adoptat, era si culmea sa facem abstractie de el, ca doar e vorba de Dumnezeu. Problema e a celor care nu L-au recunoscut cand a venit, concret, printre noi. Dar e o chestiune de rezolvat intre ei si El, nu intre noi. Vorba 'ceea, tu vei da seama.
Vechi 05.05.2010, 13:23:33
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Jane Says Vezi mesajul
Bine bine ce frumos suna, dar in Cine credem? Eu de exemplu nu cred in iubire in sens generic, pentru ca fiecare defineste iubirea dupa cum are chef. Iubire e si atractia sexuala pentru unii, iubire si mila e si sa te vad pe tine in sevraj si sa-ti dau drogul, din iubire si ca sa nu mai suferi, nu-i asa?
Dumnezeu stie lucrurile astea si ni le-a spus si noua. E negru pe alb in NT.
Daca s-ar intoarce acum aici asa cum a venit acum 2000 de ani probabil ca s-ar repeta istoria *dar* a spus clar ca nu va mai veni in aceeasi maniera ci reintoarcerea, deci nu venirea "de novo" pe care o asteapta altii, nu spui cine -- va fi cu toata slava.
Mie daca-mi spunea cineva acum cativa ani "tu lasa, iubeste-ti aproapele si nu-ti bate capul, ca Dumnezeu a zis sa iubim, nu altceva", si nu as fi stiut CUM vrea El sa iubim de fapt, as fi iubit dupa cum adiau patimile si prostiile din capul meu. Asa cum fac multi.
Asa ca vanturatul asta al cuvantului "iubire" pe toate gardurile mie nu-mi spune absolut nimic tocmai din cauza ca poate desemna foarte multe lucruri care se bat cap in cap.

Cat despre VT, problema nu e a noastra ca l-am adoptat, era si culmea sa facem abstractie de el, ca doar e vorba de Dumnezeu. Problema e a celor care nu L-au recunoscut cand a venit, concret, printre noi. Dar e o chestiune de rezolvat intre ei si El, nu intre noi. Vorba 'ceea, tu vei da seama.
Tot patima (oarba) consider ca inseamna si sa nu vezi ca aproapele tau sunt toti oamenii, indiferent de religie... La fel si lipsa de respect si desconsideratia fata de credinta altuia.

Last edited by maria-luisa; 05.05.2010 at 13:26:33.
Reply With Quote
Vechi 05.05.2010, 13:31:49
sergiu's Avatar
sergiu sergiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.06.2007
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Intregul tau rationament e o prostie.
Hai sa lamurim, ca vad ca ai o obsesie: ateul nu spune ca dumnezeul bibliei e rau si deci el nu exista. El spune ca nu poate fi, in acelasi timp, omnibenevolent, omniscient si omniprezent, in contextul in care il VT (in principal) e doritor de jertfe, de preferat animale sau omenesti (printre altele). Si ca binele si raul nu vin de undeva din exterior, relative fiind la cel ce foloseste conceptele.
Intreaga ta existenta e o prostie. Totusi noi te iubim si asa! :D
Vechi 05.05.2010, 13:32:48
Senior Member

Implicit

Citat:
Tot patima (oarba) consider ca inseamna si sa nu vezi ca aproapele tau sunt toti oamenii, indiferent de religie... La fel si lipsa de respect si desconsideratia pentru credinta altuia.
Ce inseamna consideratie pentru credinta altuia?
Concret.
Sa o imbratisez? Sa spun ca si ea e corecta? Nu cred.
Nu mai esti aproapele meu daca refuz sa spun ca "asa e, cum zici tu"? Dar daca tac si o gandesc iti mai sunt aproape? Aici am impresia ca nu ca aleg eu cui ii sunt aproape sau nu, ci ca aproapele meu are o problema in a se considera aproapele meu. Si ca nu atat ca discriminez eu, cat se simt altii discriminati. Lucru care din nou, e problema lor.
Eu cand sunt ridicata din sant de bunul samarinean nu am nevoie sa fiu ridicata din sant pentru ca sunt ortodoxa ci pentru ca sunt om, la fel si cu restul, cand dau o mana de ajutor cuiva nu ma intereseaza ce credinta are, si ii acord ajutorul respectiv, daca pot, indiferent de acele credinte cu care pot sa fiu sau nu de acord.

De ce nu ajunge atat? Tre sa ne ajutam unul pe altul si sa ne mai si salutam pe urma cu hare krishna?

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Vreau o dovada? Templier Knight Generalitati 12 15.01.2011 14:17:34
O dovada incredibila de ipocrizie freespirited Generalitati 85 26.09.2010 09:02:57
prostie omeneasca padrevicentiu Generalitati 51 31.07.2010 18:43:21
Bunatate=prostie? sergiu Generalitati 3 12.10.2009 00:35:52
O dovada vie Laurentiu Intamplari adevarate 34 22.10.2007 18:18:07