Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 25.01.2011, 00:39:40
Melissa
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Daaaa!
Cel mai bine este sa stai acasa pe net la chat si sa fii agatata de gitul sotului care trage ca , cum era acolo?..ca boul la transnationale
Intrebarea este, unde se mai gasesc asa "boi" ca multe ar vrea sa-i cunoasca.
Si tu Brutus??????????
Vechi 25.01.2011, 02:34:23
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
NIMENI NU STIE PRECIS daca Iisus a avut sau nu femei apostoli, iar vremurile in care au fost scrise Evangheliile apartineau IN TOTALITATE PUMNULUI si VOINTEI BARBATESTI.
Si in domeniul stiintei au lucrat la inceput numai barbati; dar nu te indoiesti de stiinta. Dar de continutul Evangheliior te indoiesti. Ma intreb cu ce scop faci aceste afirmatii si cum de ti se permite sa continui pe acest ton aici pe forumul crestin-ortodox?!? Sau aici se face propaganda New-Age?!?
"Tradare, tradare, dar sa stim si noi." (citat din memorie)
Vechi 25.01.2011, 06:07:21
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.11.2008
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Pai cam in toate domeniile lucrau la inceput numai barbati pentru ca societatea era de asa natura,de aceea nu mi se pare atat de relevant acest aspect.
Femeia si barbatul au fost creati intr-o relatie de complementaritate care conduce catre unitate,nicidecum de competitie,subordonare etc .Cred ca si intr-un astfel e caz,precum cel de pe topic,ar putea exista asa ceva si cred ca si exista destule exemple: preoti care slujesc,iar sotiile lor sunt implicate in viata comunitatii,mai ales a femeilor din ea,se ocupa de acte de caritate,asistenta sociala etc,completandu-se astfel unul pe celalalt.
Si mi se pare minunat ca cei doi sa impartaseasca o astfel de misiune,fiecare avand rolul sau.
Nu stiu daca parerea mea este cea mai grozava,insa asa vad eu o armonizare a celor doua fapturi minunate create dupa chipul si asemanarea Tatalui Ceresc:barbatul si femeia!
Vechi 25.01.2011, 08:57:30
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de heaven Vezi mesajul
Pai cam in toate domeniile lucrau la inceput numai barbati pentru ca societatea era de asa natura,de aceea nu mi se pare atat de relevant acest aspect.
Femeia si barbatul au fost creati intr-o relatie de complementaritate care conduce catre unitate,nicidecum de competitie,subordonare etc .Cred ca si intr-un astfel e caz,precum cel de pe topic,ar putea exista asa ceva si cred ca si exista destule exemple: preoti care slujesc,iar sotiile lor sunt implicate in viata comunitatii,mai ales a femeilor din ea,se ocupa de acte de caritate,asistenta sociala etc,completandu-se astfel unul pe celalalt.
Si mi se pare minunat ca cei doi sa impartaseasca o astfel de misiune,fiecare avand rolul sau.
Nu stiu daca parerea mea este cea mai grozava,insa asa vad eu o armonizare a celor doua fapturi minunate create dupa chipul si asemanarea Tatalui Ceresc:barbatul si femeia!
Foarte frumos spus!
Vechi 25.01.2011, 09:58:10
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Preotul care-si duce fiica in altar?
Eu cred ca nu exista preot ortodox care ar face asa ceva.
Cred ca orice om intreg la minte stie ca isi atrage mai degraba un blestem decat o binecuvantare facand astfel.
Poate ca exista preoti slabi, pacatosi, putin pregatiti pentru a-si conduce turma.. dar preoti care-L sfideaza cu buna stiinta pe Dumnezeu? Nu prea cred.
Pai ce urmeaza? Sa-si ia micul dejun pe Sfanta Masa din altar?
Cred ca d-ra Adriana NU este ortodoxa, iar aceasta poveste inventata are scopul de a ne "scutura", pune intrebari etc... Bla bla.
Ce este mai simplu, sa veniti cu judecati ca as fi mincinoasa (ca inventez) sau sa incercati sa vorbiti direct cu dansul? Pentru ca nu este personaj din povesti, ci este un om in carne si oase, si da, si-a dus fiica in Altar dupa cum scrisesem intr-o postare anterioara si anume ii zisesem ca in Romania femeile nu au voie sa intre in Altar asa ca mi-a raspuns ca si asta l-a socat cand a aflat, dupa care i-am spus ca de exemplu la Botez preotul intra in Altar doar cu copii de sex masculin, la care a raspuns ca si asta l-a socat, dar ca el, cand si-a Botezat fata, a intrat cu ea in Altar pentru ca Iisus a venit pentru toata lumea. Nu stiu daca ai citit deja o postare anterioara in care scrisesem acest lucru. Dupa cum vedeti, nu este vorba de nici o sfidare ci de credinta ca Iisus a venit si pentru fete, nu numai pentru baieti, asa ca fiti pe pace ca i se va face dupa credinta sa, adica va merge direct in Rai pentru ca le-a iubit mult si pe femei, nu numai pe barbati. In Rai merg cei care isi iubesc aproapele, iar aproapele nu sunt numai barbatii ci si femeile
Vechi 25.01.2011, 09:59:18
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AdrianAamz Vezi mesajul
Mai e ceva absolut neortodox si neduhovnicesc in aceasta zbatere sterila legata de dreptul femeii la hirotonie in Biserica Ortodoxa: punerea problemei sub aspect lumesc, juridic, sub deviza "politically correct". Sa stiti ca numai diavolul este "politically correct".

In Ortodoxie, cand un preot o ia razna, efectul nu e ca in domeniul juridic, adica sa se creeze un precedent prin care o exceptie devine regula sub acoperirea unei smecherii legislative. Efectul e ca acel preot , daca nu renunta la ratacirea lui, devine eretic si e caterisit, ba chiar si excomunicat daca e cazul.
Si e valabil si pentru simplii credinciosi, care, neputand fi caterisiti, mai intai sunt opriti de la Euharistie, iar daca nu se indreapta, sunt anatematizati.

Eu va spun, cu durere si cu dragoste: daca vreti sa fiti ortodoxa, renuntati la rastalmacirea Scripturilor si la ideea de "revolutie" in Biserica Ortodoxa. Nu Biserica are nevoie de a fi "modernizata" si "reformatata", ci dvs. aveti nevoie de vindecare duhovniceasca. Daca nu aveti un duhovnic capabil sa va lumineze si sa va aduca pe calea ortodoxiei, cautati unul.
De exemplu, staretul Nichifor de la manastirea "Sf. Trei Ierarhi" din Iasi.
AdrianAamz,
Iisus a zis "cauta si vei gasi", asa ca nici gand sa ma las de scripturi, si a mai zis ca sunt fericiti cei care infometeaza si inseteaza dupa dreptate pentru ca aceia se vor satura. Nu ma sperie deloc amenintarile dumneavoastra constante cu excomunicarea etc pentru ca indiferent ce faceti dumneavoastra, tot Iisus este cel care ne mantuieste, si daca cumva nu ati remarcat pe baza a ce ne mantuieste, pai mai cititi Cuvantul Sau si o sa vedeti ca mantuirea se face dupa credinta noastre, a fiecaruia dintre noi, fiecare e mantuit dupa credinta pe care el/ea o are in Domnul si nicidecum dupa ceea ce crede biserica despre el. Poate doriti sa va amintesc ca Sf. Ioan Gura de Aur a fost excomunicat de doua ori de Biserica si a murit in exil, ori asta nu l-a impiedicat pe Domnul sa il faca sfant tocmai pentru ca Domnul este drept si face dupa Cuvantul Sau, adica da fiecaruia dupa faptele proprii si nu dupa ce crede biserica ca ar merita unul si altul! Biserica a fost mereu foarte maiastra sa excomunice pana si sfintii, sa isi dea anateme si astfel sa se rupa in bucati, etc. Stiti ce a zis Domnul ca numai trupul ti-l poate distruge cineva din afara, sufletul insa niciodata! Asa ca nu va mai obositi atata cu excomunicarea si afurisirea ca nu ma sperie absolut deloc! Mai bine v-ati gandi daca procedand astfel respectati porunca de iubire a Domnului care a zis ca ne da porunca noua sa ne iubim unii pe altii asa cum El ne-a iubit pe noi. A excomunicat Iisus vreodata pe cineva? Ca eu nu am cunostinta de treaba asta. Oamenii insa da, incepand chiar cu Sf. Ap. Pavel. Insa Sf. Ap. Pavel a zis foarte clar ca nu in numele lui ne mantuim, asa ca...
Vechi 25.01.2011, 10:00:24
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Hmmm...
Tu pari a fi un om inteligent, dar nu intelegi ca "emanciparea" femeii este in fapt o alta forma de sclavie.

Omul NU a fost creat sa traiasca pentru el.
Te rog priveste la cei care inainteaza in varsta si isi traiesc viata pentru propria placere.. in ce gaura a disperarii ajung cand inteleg ca in fapt nu au pentru ce trai.
Scopul vietii noastre este in afara noastra. Oamenii gasesc implinire cand traiesc pentru ceilalti: mama si tatal se dedica unul altuia si familiei, bunicii cauta implinire in ingrijirea nepotilor etc..
NU este sclavie.
Sclavie este sa crezi ca ti-a fost data viata sa o traiesti pt tine! E foarte greu, eu chiar cred ca acela e iadul: sa traiesti pt tine.

Dar ipostaza independenta, puternica si sexualizata a femeii moderne ESTE sclavie reala!
Femeia moderna este fortata sa incapa in patul lui Procust, ca altfel este considerata proasta, retrograda, abuzata.
Grija fata de familie NU este un abuz.
Un abuz este sa muncesti ca un bou pt o companie multinationala (pentru banul altuia) neglijand familia, sa pui copilul in grija unei institutii, sa-ti faci timp pt el abia in vacante, sa traiesti pt idealuri de carton care nu te reprezinta si nu-ti implinesc viata..
Pt femeia moderna copilul este o corvoada si avortul e un "drept".
Nu ti se pare ca aceasta este sclavie reala?
Iubirea si devotamentul barbatului fata de familie a fost inlocuit cu "drepturi egale".. (ceea ce se traduce in faptul ca putini barbati stiu sa cedeze locul unei femei, sa-i deschida o usa, sa care o sacosa .. sa o protezeje, inbtr-un cuvant. Ca deh, sunt egali!).

Etc, etc, etc.. se poate vorbi mult pe tema asta.

Eu vad ca doar crestinismul a restaurat imaginea femeii.. Si acolo gasim si sensul ei si implinirea vietii ei.
Draga Anna,
Vad ca vii cu niste clisee facute special sa distruga miscarea feminina, si este pacat pentru ca este o miscare foarte buna atunci cand aplicata corect, pentru ca este pentru ajutorul oamenilor, atat a femeilor cat si barbatilor, si nicidecum invers.
Si sa iti explic. Tu dai exemplul nefericit al sclaviei multinationalelor. Este un model de sclavie contemporana, dar nu de sclavie a femeii de catre barbat ci a omului de catre om. Asa ceva nu trebuie sa existe nici pentru barbat si nici pentru femeie. Nici barbatul si nici femeia nu trebuie exploatati la locul de munca, sa ajunga sa lucreze de dimineata pana noaptea, prima sclavie, si apoi pe bani putini, a doua sclavie, patronul devenind astfel stapanul lor. Ci miscarea feminina urmareste tocmai inlaturarea sclaviei cu toate formele in care ea exista. Daca cineva munceste, trebuie ca munca lui sa fie recunoscuta, remunerata corespunzator, iar munca sa nu il rupa de familie si de viata lui de acasa, sa nu il faca un robot. Si asta este valabil si pentru femei si pentru barbati. Amandoi trebuie sa aiba timp si de familie, si nu numai de copii, dar si sotii unul de altul. Iar daca femeia vrea sa aleaga ca si munca munca casnica, este libera sa o aleaga, insa sa fie o munca recunoscuta ca si munca, ca atare sa se puna o valoare pe ea, pentru ca vezi bine ca o femeie care este platita sa faca menajul sau cele platite sa aiba grija de copiii nu o fac pe gratis ci acolo este un pret nu tocmai neglijabil, iar apoi sa aiba si ea drepturi egale cu a barbatului in toate aspectele vietii sociale pentru ca si ea munceste nu numai barbatul. Problema bisericii de pana acum si a modului in care scrierile bisericesti au prezentat lucrurile, este faptul ca s-a recunoscut ca si munca doar cea a barbatului, este prezentat barbatul cum se speteste saracul pentru afacerile tarii, dregatorii etc, iar femeia trebuia sa fie un "liman" la care el sa vina si sa isi descarce stressul si oboseala, ca si cum femeia nu facea altceva decat sa doarma toata ziua si ca atare sa fie in mare forma pentru toanele barbatului care, daca tot era numai el cel care muncea, pai atunci era tot numai el cel care decidea totul in familie si in afara ei, iar femeia sa se supuna ca doar barbatul o imbraca si ii da sa manance. Cam asta a fost viziunea bisericii timp de secole si impotriva acesteia lupta miscarea feminina pentru ca este o minciuna cu M mare. Acum ca toate activitatile astea sunt facute sub forma profesionista, pe bani, si acum ca femeia nu se mai ocupa de ele ca mai inainte, abia acum incep oamenii sa isi dea seama ca este totusi o munca deloc neglijabila. Asa ca cel care o face, indiferent daca femeie sau barbat, trebuie sa fie respectat, trebuie recunoscut ca si om care munceste si ca atare platit intr-o forma sau alta, si trebuie sa aiba exact aceleasi drepturi ca si ceilalti care muncesc in afara, de a decide soarta lumii in care traieste, si nu sa fie tratat ca un sclav fara drepturi. Si acesta este abia prima parte. Pentru ca apoi urmeaza partea a doua si anume: cliseele cum ca daca esti femeie atunci musai, din constructie esti facuta pentru munca casnica. Fals, femeia nu este facuta din constructie ci din cauza prejudecatilor, ea este instruita de mic copil pentru viitoarea MESERIE IMUSA CU FORTA. Ea era obligata sa invete tot ceea ce facea mama si apoi la varsta frageda sa isi inceapa munca, in timp ce baietii aveau privilegiul de a se scoli, de a copilari mult mai mult decat femeia si a-si trai viata si apoi sa le fie si munca recunoscuta, si sa aiba tot numai ei drepturi sa decida soarta comunitatii in care traiau, pe principiul: cine imparte, parte isi face. Tocmai aici este problema. Avand in vedere ca munca casnica este o meserie si nu un drept al unui peste un altul, trebuie sa o faca ori cel caruia ii face placere sa fie casnic, ori daca nu ii place nimanui, atunci avand in vedere ca este o munca care trebuie facuta, ori o fac amandoi impartindu-si sarcinile in mod echitabil si respectand cat de cat preferintele fiecaruia, de exemplu unuia ii place mai mult sa gateasca si altuia sa spele vasele etc, ori daca isi permit financiar, platesc un profesionist sa o faca iar ei lucreaza in afara in ceea ce le place si fara sa fie utilizati de sclavi de catre multinationale.
Cam asta este ideea miscarii feminine, si nicidecum ceea ce ai prezentat tu! Si sunt destul familii in care se aplica si sa stii ca sunt printre cele mai fericite pe care le cunosc! Si in acele familii, femeile nu ar lasa pentru nimic in lume munca lor tocmai pentru ca nu le priveaza deloc de viata de familie pe care o au.
Dupa cum vezi nu este vorba de o independenta egoista, de genul eu si restul lumii, ci una plina de iubire, in interdependenta cu lumea.

Acum problema avortului este intr-adevar una foarte grea. Personal sunt contra ideii de avort dar sunt si contra pedepsirii femeii care avorteaza. Asa cum sunt si contra prostitutiei, dar sunt si contra pedepsirii femeii prostituate. Si sunt si contra drogurilor dar si contra pedepsirii celui care se drogheaza. Toti acestia sunt cu mult mai mult victime decat criminali/infractori, si ca si victime au nevoie de ajutor si nu de pedeapsa... Asa ca nu legalizarea avortului e buna in sensul ca ar fi bine sa faci avort, ci ceea ce este bine este depenalizarea avortului, iar ceea ce este mai putin bine la noi este faptul ca femeile nu sunt educate ca avortul nu este intr-un nici un caz o metoda de contraceptie, si iarasi rau este ca nu exista (mai multe) asociatii care sa le ajute pe femeile cu sarcini "nedorite" sa poata zica si "da" vietii, nu numai "nu". Astfel de asociatii ar putea face adevarate minuni pentru aceste femei, iar asta este din nou o sarcina de indeplinit pentru miscarea feminina... Este o miscare foarte buna cand este facuta in mod corect, fara exagerari nici intr-un sens si nici in celalalt...
Vechi 25.01.2011, 10:03:40
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de heaven Vezi mesajul
Deacord, dar cu conditia sa fie UN ROL LIBER ALES de fiecare DUPA APTITUDINILE fiecaruia, si NU IMPUS PE BAZA DE PREJUDECATI ca daca ai un sex atunci automat ai aptitudinile x si y si ca atare esti obligat sa faci musai meseria cutare, si fara sa ai nici un drept sa iti influentezi cadrul in care lucrezi ci sa iti fie IMPUS TOTUL din afara doar pentru ca ai cromozomi XX si nu XY...
Vechi 25.01.2011, 10:06:26
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de dianagroza Vezi mesajul
O intrebare mai am, zic eu fireasca.
Cu ce e mai demna o femeie de azi fata de cea de acum 1000-2000 de ani? Inainte nu exista planificare familiara, facea copii cati ii dadea Dumnezeu, era un cod moral tacit al vestimentatiei (care astazi nici in Sfintele Biserici nu mai este respectat), femeia avea respect si supunere fata de barbat, nu pierdea timpul la telenovele si nu iesea la cafea si tigare in baruri, plus multe altele... Femeia de azi socheaza de-a dreptul prin vestimentatie, prin atitudine si comportament.
Si in Biserica, femeia trebuie sa stea in urma barbatului, de exemplu pentru anafura merg barbatii primii si apoi femeile, orice actiune contrara inseamna pacat care trebuie marturisit.
Deci... nu e vorba de mentalitate, evolutia conduce in 99% la cadere in pacat, suntem supuse mult mai multor tentatii, si daca atunci nu erau femei preot, cu mai putin acum!
Aveti multe prejudecati in ceea ce priveste femeia din trecutul indepartat. Cititi psalmii, si daca nu ma insel, chiar in ultimul scrie cum arata o femeie fericita si respectata de barbat si de comunitate. Si o sa vedeti ca este una care munceste de dimineata pana seara si in casa si afara, si face si bani. Cauati si veti gasi
Vechi 25.01.2011, 10:08:12
Daniel777 Daniel777 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.01.2010
Implicit

Acest topic ar trebui inchis!
Subiect închis

Tags
din ospățul credinței

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Postul pentru femeile insarcinate anculina Postul 202 27.04.2016 09:39:32
Sfaturi pentru un prea-pacatos laur_3440 Pocainta 6 16.05.2010 20:02:26
(Cum) sunt informate femeile inainte de avort? andreicosmovici Generalitati 10 11.08.2008 08:29:04