![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
inainte de a ma suspecta de judecati prezumptioase, sa ne intoarcem la inceputurile crestine pe Isus, femeile l-au urmat pana la cruce, nu barbatii apoi tot ele au vestit Invierea barbatii erau incuiati in cenacol... si mi se apre providential faptul ca barbatului i se acorda o anumita stare privilegiata in Crestinismul traditional poate ca are de recuperat o lepadare de Domnul...
|
|||
|
|||
![]()
... adica starea privilegiata a barbatilor s-ar datora lepadarii de Domnul?!? Ciudat, f ciudat.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ce legatura are faptul ca stateau inchisi intr-o camera tremurind de frica?:))) |
|
|||
|
|||
![]()
Da, Anca, ca pina la Hristos barbatii tremurau de frica "Rebecai si a Sarei" :)))
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Chiar as vrea sa stiu despre ce lepadare este vorba, care ar fi dus la un privilegiu, Maria. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Singura lepadare pe care o stiu, este a Sf. Apostol Petru, pe care frica l-a facut sa se lepede de trei ori pana cand a cantat cocosul. Dar aceasta lepadare nu are nimic cu privilegiul - care privilegiu? - al barbatului. Daca citim Facerea 3, acolo vedem ce spune Dumnezeu: barbatul sa-si castige paina cu osteneala, iar femeia sa fie stapanita de barbat. De atunci putine s-au schimbat... (poate cu exceptia jocurilor de noroc, care dau unora ocazia sa se imbogateasca, lipsindu-i astfel de sudoarea cu care isi castiga painea). Nu vad ce schimbare a produs lepadarea Sf. Apostol Petru. Oare ce schimbare in bine poate aduce indepartarea de Dumnezeu? Nici una. ... dealtfel, Adam nu a plecat din Rai, ci a fost gonit. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
ceilalti barbati s-au lepadat de Domnul, parasindu-l, fara sa o exprime in cuvinte dar femeile, nu femeile au fost mereu langa Domnul si sunt in biserici... barbatii, mai rar! (aceasta era tema topicului)
|
|||
|
|||
![]()
Sunt vesnic surprinsa de raspunsurile, care nu spun nimic, desi cuvinte se folosesc destule... Diplomatia asta pe mine ma ucide, caci ocoleste adevarul.
E cineva care cunoaste atatia barbati, incat poate generaliza motivul absentei barbatilor din biserici?!? Eu la ortodocsi am vazut venind tot satul, cu barbati, femei si copii. Intr-adevar sunt mai multe femei batrane, dar este stiut, ca unele sunt vaduve, asa cum si unii barbati sunt vaduvi. Drumurile ma poarta prin diverse locuri din Romania si peste tot am vazut biserici pline, cu femei si barbati. La catolici nu vin barbatii la biserica? De ce? Puteti afirma ca toti s-au lepadat de Domnul? Cel putin aici pe forum sunt la fel de multe femei catolice, cati barbati catolici. Si apoi sa nu Il judecam pe Dumnezeu, ca pe unii ii asteapta sa vina la credinta pana in ceasul al 12-lea... barbati si femei. Prin cele de mai sus nu infirm existenta apostaziei care din pacate este in crestere, in special in vest. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cistig la jocurile de noroc?:))) asta-i cea mai buna gluma Vezi ca si Iuda vinzindu-l, s-a lepadat de Hristos, insa si-a pierdut mintile si s-a spinzurat |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Marturisirea credintei | antoniap | Biserica Ortodoxa Romana | 72 | 27.12.2013 19:30:21 |
Libertatea credintei | Daniel_7 | Despre Biserica Ortodoxa in general | 10 | 14.09.2011 09:28:24 |
Inceputul credintei... | Man Teo | Generalitati | 143 | 10.09.2011 09:52:42 |
Nevoia credintei | Kronos | Generalitati | 16 | 26.06.2011 17:17:25 |
Universul Credintei TVR | C-tin | Biserica Ortodoxa Romana | 2 | 27.03.2008 23:56:48 |
|