Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Romano-Catolica
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.07.2010, 21:58:28
MariaB MariaB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.11.2005
Locație: Bucuresti
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
poate că ar fi bine să renunțați la judecata prezumțioasă privind "imagine idilică"
poate

inainte de a ma suspecta de judecati prezumptioase, sa ne intoarcem la inceputurile crestine
pe Isus, femeile l-au urmat pana la cruce, nu barbatii
apoi tot ele au vestit Invierea
barbatii erau incuiati in cenacol...

si mi se apre providential faptul ca barbatului i se acorda o anumita stare privilegiata in Crestinismul traditional
poate ca are de recuperat o lepadare de Domnul...
Vechi 13.07.2010, 18:06:18
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de MariaB Vezi mesajul
si mi se apre providential faptul ca barbatului i se acorda o anumita stare privilegiata in Crestinismul traditional
... adica starea privilegiata a barbatilor s-ar datora lepadarii de Domnul?!? Ciudat, f ciudat.
Reply With Quote
Vechi 13.07.2010, 18:20:39
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de MariaB Vezi mesajul

:))) cum adica " i se acorda o stare privilegiata"? cine i-a acordat-o?...cind ei prin puterea fizica, bruta, animalica SI-AU ACORDAT-O SINGURI DE LA INCEPUTURILE EXISTENTEI LOR PE PAMINT!

Ce legatura are faptul ca stateau inchisi intr-o camera tremurind de frica?:)))
Reply With Quote
Vechi 13.07.2010, 18:21:49
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
... adica starea privilegiata a barbatilor s-ar datora lepadarii de Domnul?!? Ciudat, f ciudat.
Da, Anca, ca pina la Hristos barbatii tremurau de frica "Rebecai si a Sarei" :)))
Reply With Quote
Vechi 14.07.2010, 01:28:57
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Da, Anca, ca pina la Hristos barbatii tremurau de frica "Rebecai si a Sarei" :)))
Cred mai degraba ca pozitia de privilgiat o are barbatul de la Facerea, adica de cand l-a creat Dumnezeu mai intai si apoi femeia, din coasta lui. Nu sunt insa de acord a se afirma, ca Dumnezeu ar fi rasplatit lepadarea - care lepadare? - cu un privilegiu. Este un nonsens. Adam a gresit fata de Dumnezeu, dar nu s-a lepadat.

Chiar as vrea sa stiu despre ce lepadare este vorba, care ar fi dus la un privilegiu, Maria.
Reply With Quote
Vechi 14.07.2010, 01:42:06
Banned

Implicit

Citat:
Cred mai degraba ca pozitia de privilgiat o are barbatul de la Facerea, adica de cand l-a creat Dumnezeu mai intai si apoi femeia, din coasta lui. Nu sunt insa de acord a se afirma, ca Dumnezeu ar fi rasplatit lepadarea - care lepadare? - cu un privilegiu. Este un nonsens. Adam a gresit fata de Dumnezeu, dar nu s-a lepadat.

Chiar as vrea sa stiu despre ce lepadare este vorba, care ar fi dus la un privilegiu, Maria.
:)Poate ca se refera la faptul ca Adam s-a lepadat de Dumnezeu lepadindu-se de Rai, adica a plecat din casa tatalui, si pentru asta a fost "rasplatit" cu forta fizica pentru a conduce femeia pe culmile progresului si civilizatiei
Reply With Quote
Vechi 14.07.2010, 02:47:32
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
:)Poate ca se refera la faptul ca Adam s-a lepadat de Dumnezeu lepadindu-se de Rai, adica a plecat din casa tatalui, si pentru asta a fost "rasplatit" cu forta fizica pentru a conduce femeia pe culmile progresului si civilizatiei
Nu, Andrei, Adam nu s-a lepadat de Dumnezeu, dar a gresit fata de Dumnezeu din lipsa de experienta cu raul; s-a lasat dus de nas, ceea ce mai facem inca multi, atunci cand pacatuim.
Singura lepadare pe care o stiu, este a Sf. Apostol Petru, pe care frica l-a facut sa se lepede de trei ori pana cand a cantat cocosul. Dar aceasta lepadare nu are nimic cu privilegiul - care privilegiu? - al barbatului.

Daca citim Facerea 3, acolo vedem ce spune Dumnezeu: barbatul sa-si castige paina cu osteneala, iar femeia sa fie stapanita de barbat. De atunci putine s-au schimbat... (poate cu exceptia jocurilor de noroc, care dau unora ocazia sa se imbogateasca, lipsindu-i astfel de sudoarea cu care isi castiga painea).
Nu vad ce schimbare a produs lepadarea Sf. Apostol Petru. Oare ce schimbare in bine poate aduce indepartarea de Dumnezeu? Nici una.
... dealtfel, Adam nu a plecat din Rai, ci a fost gonit.
Reply With Quote
Vechi 15.07.2010, 09:52:29
MariaB MariaB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.11.2005
Locație: Bucuresti
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
Singura lepadare pe care o stiu, este a Sf. Apostol Petru, pe care frica l-a facut sa se lepede de trei ori pana cand a cantat cocosul.
aceasta este mentionata in mod special (pentru ca intoarcerea sa fie mentionata in mod special)
ceilalti barbati s-au lepadat de Domnul, parasindu-l, fara sa o exprime in cuvinte
dar femeile, nu
femeile au fost mereu langa Domnul si sunt in biserici...
barbatii, mai rar!
(aceasta era tema topicului)
Vechi 16.07.2010, 01:46:12
Miha-anca
Guest

Implicit

Sunt vesnic surprinsa de raspunsurile, care nu spun nimic, desi cuvinte se folosesc destule... Diplomatia asta pe mine ma ucide, caci ocoleste adevarul.
E cineva care cunoaste atatia barbati, incat poate generaliza motivul absentei barbatilor din biserici?!?
Eu la ortodocsi am vazut venind tot satul, cu barbati, femei si copii. Intr-adevar sunt mai multe femei batrane, dar este stiut, ca unele sunt vaduve, asa cum si unii barbati sunt vaduvi. Drumurile ma poarta prin diverse locuri din Romania si peste tot am vazut biserici pline, cu femei si barbati.
La catolici nu vin barbatii la biserica? De ce? Puteti afirma ca toti s-au lepadat de Domnul? Cel putin aici pe forum sunt la fel de multe femei catolice, cati barbati catolici.
Si apoi sa nu Il judecam pe Dumnezeu, ca pe unii ii asteapta sa vina la credinta pana in ceasul al 12-lea... barbati si femei.
Prin cele de mai sus nu infirm existenta apostaziei care din pacate este in crestere, in special in vest.
Reply With Quote
Vechi 16.07.2010, 05:11:22
Banned

Implicit

Citat:
(poate cu exceptia jocurilor de noroc, care dau unora ocazia sa se imbogateasca, lipsindu-i astfel de sudoarea cu care isi castiga painea.
Tu glumesti nu?
Cistig la jocurile de noroc?:))) asta-i cea mai buna gluma

Vezi ca si Iuda vinzindu-l, s-a lepadat de Hristos, insa si-a pierdut mintile si s-a spinzurat
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Marturisirea credintei antoniap Biserica Ortodoxa Romana 72 27.12.2013 19:30:21
Libertatea credintei Daniel_7 Despre Biserica Ortodoxa in general 10 14.09.2011 09:28:24
Inceputul credintei... Man Teo Generalitati 143 10.09.2011 09:52:42
Nevoia credintei Kronos Generalitati 16 26.06.2011 17:17:25
Universul Credintei TVR C-tin Biserica Ortodoxa Romana 2 27.03.2008 23:56:48