Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Pocainta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.03.2010, 15:26:36
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Multumesc!
Dar sa stii ca eu cel putin nu sunt in diaspora. Diaspora era pentru evrei, care aveau templul numai la Ierusalim. Dar de cand cu Hristos, peste tot ne putem inchina lui.
Si asa o unire nu se vede. Anca de exemplu gandeste altfel ca noi doua.
Eu gandesc ca romanii din Romania, caci tin de aceeasi Patriarhie cu ei. Si citesc, la indemnul duhovnicului, zilnic din Sfintii Parinti.

DIÁSPORA s.f. 1. Totalitatea comunitătilor evreiesi dispersate ca urmare a distrugerii Ierusalimului si alungării populatiei de Nabucodonosor II, regele Babilonului. 2. P. ext. Grup etnic aflat în afara granitelor tării de origine. [Pr.: di-a-] – fr. diaspora

Fani: "ortodoxie cu coloratura european-occidentala"? Nu atata timp cat avem sfintii, care reprezinta adevaratul ecumenism si totodata ortodoxia universala, cum zice Noesis.
Reply With Quote
Vechi 27.03.2010, 16:29:07
Noesisaa's Avatar
Noesisaa Noesisaa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Locație: Christendom
Religia: Catolic
Implicit

Da, Anca, dar in mod normal tu ar trebui sa tii de Patriarhia Ecumenica. Ca s-au creat tot felul de mici episcopii romanesti prin vest, este alta treaba, dar nu e chiar corect si care si mai mult impiedica universalitatea Ortodoxiei.

Si da, nu ma consider nici eu parte din diaspora fiindca, intr-adevar nu consider ca epitomul ortodoxiei se afla in Romania (sau numai in Romania), si pe de alta parte, fiind cinstita cu mine insami, cultural sunt mult mai aproape de traditia occidentala. Si apoi nu imi consider nationalitatea ca cea mai definitorie caracteristica a mea.
Reply With Quote
Vechi 27.03.2010, 18:28:10
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Noesisaa Vezi mesajul
Da, Anca, dar in mod normal tu ar trebui sa tii de Patriarhia Ecumenica. Ca s-au creat tot felul de mici episcopii romanesti prin vest, este alta treaba, dar nu e chiar corect si care si mai mult impiedica universalitatea Ortodoxiei.

Si da, nu ma consider nici eu parte din diaspora fiindca, intr-adevar nu consider ca epitomul ortodoxiei se afla in Romania (sau numai in Romania), si pe de alta parte, fiind cinstita cu mine insami, cultural sunt mult mai aproape de traditia occidentala. Si apoi nu imi consider nationalitatea ca cea mai definitorie caracteristica a mea.
Ce intelegi tu prin "normal", cand episcopul nostru tine de BOR?!?
Eu m-am nascut in Romania, acolo mi-am facut studiile, am petrecut o buna bucata din viata tot acolo; cu alte cuvinte sunt romanca pana la moarte si nationalitatea mea inseamna tot mai mult pentru mine si prin prisma credintei. Pot sa mai stau aici inca 20 ani si nimic din acestea nu se vor schimba. Radacinile mele m-au salvat de a-mi pierde sufletul intr-o lume apostaziata.
Pana sa ma preocupe universalitatea ortodoxiei, ma preocupa propria mantuire.

Last edited by Miha-anca; 27.03.2010 at 18:30:20.
Reply With Quote
Vechi 28.03.2010, 19:29:02
luminita- luminita- is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.03.2010
Locație: bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Am inteles , caci sunt boli generale , grave ce ne afecteaza pe majoritatea , dar sa facem distinctia clara intre INVIDIE si GELOZIE , caci GELOZIA e o patima foarte grava ce afecteaza serios relatia in casnicie , deci nu pot fi gelos pe un coleg ca are ceva ce nu am eu , sau pe un prieten mai instarit ca mine , aici manifestandu-se doar INVIDIA . Mania e o patima ce rezulta din prea multa mandrie , dintr-o iubire de sine iesita din comun, iar faptul ca supararea , mania iti trece greu e semn al netratarii la timp al cauzelor ce au dus la accentuarea bolii in sine , caci si aici avem mai multe faze . . . !
ai dreptate...eu deobicei sunt geloasa pe celelalte fete de varsta mea,iar atunci cand ma supar pe cineva este din cauza faptului ca acea persoana atinge unele lucruri care ma deranjeaza foarte tare si imi trece ca pana la urma ei tot nu ii pasa si tot mie imi fac rau,celorlalti stiu ca le e indiferent daca sunt suparata sau nu si din cauza asta incerc sa nu arat asta si sa imi treaca cat mai repede
Reply With Quote
Vechi 28.03.2010, 20:20:59
casiana's Avatar
casiana casiana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.03.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Suntem învățați că păcatele sunt de multe feluri, dar sunt încadrabile unor tipuri de păcat care sunt ireductibile unele la altele. Acestea sunt cele șapte păcate capitale (sau poate că vicii ar fi mai corect). Aceasta este "fiara cu șapte capete". Lista lor este: mandria, zgârcenia, desfranarea, invidia, lacomia, mania, lenea. Interesant e că le-am găsit înșiruite și în altă ordine, dar întotdeauna orice fel de listă începe cu mândria și se termină cu lenea.

Voi de care boală sau boli aveți ?
Recunosc ca toate aceste pacate imi sunt cunoscute, dar cred ca de mandrie bolesc in primul rand..Nu stiu cum sa fac sa scap de ea pentru ca simt foarte des ca orice fapta buna parca tot din mandrie o fac..din nevoia de apreciere si lauda.
"Cred, Doamne! ajuta necredintei mele!"(Marcu, 9:24)
Reply With Quote
Vechi 28.03.2010, 22:05:25
iosif iosif is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.08.2006
Implicit Scapat de patimi?

personal dupa mai bine de 50 de ani , am scapat de : lacomie , zgarcenie , lene si desfranare , in rest : La lupta inainte !. .

Frate Cristi...sa fi scapat tu asa de usor de aceste patimi care zac in noi pana la sfarsitul vietii? Faptul ca ele nu se manifesta nu inseamna ca ele nu mai exista...! De diavol si de patimi trebuie sa ne pazim pana in ultima clipa a vietii. Cand ai crezut ca ai scapat de vreuna...apoi sa stii ca mai mult s-a intarit!

Asa cu trezvie la lupta inainte!
Reply With Quote
Vechi 28.03.2010, 22:06:48
iosif iosif is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.08.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
personal dupa mai bine de 50 de ani , am scapat de : lacomie , zgarcenie , lene si desfranare , in rest : La lupta inainte !. . .

Frate Cristi...sa fi scapat tu asa de usor de aceste patimi care zac in noi pana la sfarsitul vietii? Faptul ca ele nu se manifesta nu inseamna ca ele nu mai exista...! De diavol si de patimi trebuie sa ne pazim pana in ultima clipa a vietii. Cand ai crezut ca ai scapat de vreuna...apoi sa stii ca mai mult s-a intarit!

Reply With Quote
Vechi 28.03.2010, 23:02:21
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iosif Vezi mesajul

Ce bucurie sa te revad dupa atata timp , draga Iosif ! Revenind la subiect , personal cred ca "microbul " exista in mine , dar sper din tot sufletul sa-mi intaresc sistemul imunitar , si ca prima masura , voi indesi Sfanta Impartasanie , cea ce ma obliga sa dublez cel putin zilele de post dintr-o luna si dublarea Sfintei Spovedanii . Este o masura ce am luat-o tocmai in lupta preventiva ce o duc , si ca o mica " pedeapsa " ce mi-o aplic singur . Astfel timpul "liber" dedicat celor rele si nefolositoare se va rduce aproape de 0 . TREBUIE SA NE DISCIPLINAM FRATILOR , CACI TIMPUL TRECE NEMILOS PESTE NOI , IAR AMANAREA ASTA NENOROCITA NU FACE DECAT SA NE AFUNDE CAT MAI MULT IN MLASTINA PACATELOR . DECI : LA LUPTA INAINTE !
Vechi 29.03.2010, 00:44:50
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Eu gandesc ca romanii din Romania, caci tin de aceeasi Patriarhie cu ei. Si citesc, la indemnul duhovnicului, zilnic din Sfintii Parinti.

DIÁSPORA s.f. 1. Totalitatea comunitătilor evreiesi dispersate ca urmare a distrugerii Ierusalimului si alungării populatiei de Nabucodonosor II, regele Babilonului. 2. P. ext. Grup etnic aflat în afara granitelor tării de origine. [Pr.: di-a-] – fr. diaspora

Fani: "ortodoxie cu coloratura european-occidentala"? Nu atata timp cat avem sfintii, care reprezinta adevaratul ecumenism si totodata ortodoxia universala, cum zice Noesis.
Da, diaspora poate insemna 'Grup etnic aflat în afara granitelor tării[/i] de origine.' Deci grup etnic, nu Biserica. Ca romanca tu te poti considera in diaspora, ca ortodoxa insa nu este corectdin punct de vedere al credintei ortodoxe, care depaseste natiunea, sa te consideri in diaspora. Este chiar o ideea periculoasa care se vehiculeaza, care subordoneaza credinta natiunii. Ar trebui sa fie invers.
Si ce are asta cu sfintii parinti? Pe ei ii citesc toti ortodocsii, nu numai romanii.

Si de ce nu ortodoxie cu coloratura vest europeana (sau belgiana, sau nemteasca, daca preferi), daca exista ortodoxie cu coloratura ruseasca, romaneasca etc? De ce, daca Biserica este universala, sa nu se formeze particularitati in toate regiunile und etraiesc ortodocsi de cateva generatii?
Si in occident avem sfinti locali ortodocsi, cei din primul mileniu. Si sigur, ii putem oricand citi pe cei din alte tari, una nu o exclude pe alta.
Vechi 29.03.2010, 00:46:45
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Se pare că nefericita ecuație român=ortodox funcționează în ambele sensuri. Eu m-am lovit mai mult de nedumeriri de tipul "cum, nu ești ortodox ? Înseamnă că nu ești român !". Dar, iată că mai există și "aha, nu ești în țară ? Vasăzică nu prea mai ești mătăluță ortodox. Te-ai dat cu nemții!".
Da, ambele sunt absurde. Poti foarte bine sa fii roman si catolic sau protestant.
Sau neam si ortodox (ca duhovnicul meu ;-))

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Lista parohiilor din Mitropolia Ortodoxa Romana pentru Germania, Europa Centrala si de Nord valinu Intrebari utilizatori 0 25.04.2011 00:04:56
Dependența de internet și hipersexualitatea , pe lista bolilor mintale ! cristiboss56 Stiri, actualitati, anunturi 6 22.03.2010 16:36:44
O alta lista cu pacate, din Filocalie Florin-Ionut Pocainta 219 12.08.2009 15:56:35
epilepsia: o boala obisnuita sau o boala demonica? pacifistul Generalitati 4 18.05.2008 21:24:49