![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
@cristiboss - da, asta este o problema, cum spui tu, dar si mai rau este ca nu exista nimeni in lume (Crestin, chiar Ortodox, din partea bisericii), care sa lamureasca aceste probleme. Sinod nu mai exista de secole...
Asa ne dam fiecare cu parerea, intelegem fiecarece putem sau vrem si nu ne lamureste nimeni. Da, acele lucruri sunt depasite prin evolutia omului, a gandirii sale, a lumii. Lumea asta, viata este in continua evolutie, sunt dinamice. Credinta ca atare ramane tot timpul valabila, dar sunt amanunte care se mai pot schimba. Intrebarea mea initiala pare a nu avea raspuns, pentru ca fara barbat nu se poate nicaieri. In fond calugarii pot sa-si faca izolarea oriunde pe lumea asta. Nu e vorba numai de Athos in sine, care spuneti voi ca era a Macii Domnului. Ideea nu era locul in sine ci situatia. Dar ma rog, eu nu mai discut. |
|
|||
|
|||
![]()
D-na Sophia, aveti dreptate. din pacate fara preot care este parte barbateasca nici maicile intr-o manastire nu au parte de spovedanie si impartasanie. Cititi "Viata Preacuvioasei Maria Egipteanca " de la sfarsitul Triodului si veti vedea ca Sfanta, cu toate ca a trait 40 de ani in pustie nevazand chip de om , daramite de barbat, totusi a dorit ca inainte de moartea ei sa se spovedeasca si sa se impartaseasca si l-a rugat pe Dumnezeu sa-l trimita pe Avva Zosima si asa s-a aflat despre existenta acesteia.
Pe de alta parte, oricat ar fi de vrednica maica stareta a unei manastiri de maici , ea tot "oaie cuvantatoare" este si nu pastor si in veci nu va putea sa conduca manastirea fara duhovnic. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nu se face descriminare ci doar din cauza neputintei omenesti Dumnezeu a pastrat acel loc.... Si in istoria multor popoare vedem ca multe femei au condus din umbra ....in timplul lui Irod ce a facut de dragul femeiiiii Ei e clar datorita acestor neputine... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Eu ma intrebam odata, oare de ce budistii au numai calugari, numai manastiri de barbati ?
De ce nu exista la acestia si manastiri de femei, conceptul de manastire pentru femei ?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Multumesc TRADITIE-Andrei si Ory pentru documentatia referitoare la fuga la minastire a unor barbati de responsabilitatea cresterii copiilor lor. Cunostinta mea se pregateste sa dea in judecata minastirea respectiva care-l tine pe tata pentru PENSIE ALIMENTARA ca SLAVA DOMNULUI au de unde! cind i-a vizitat nu demult, nu mai pridideau de cite cotete de animale aveau: gaini, curcani, porci, vaci, hambarele pline de bunataturi! asa ca BOR sa faca bine si sa plateasca pentru cresterea copilului abandonat! |
|
|||
|
|||
![]()
Si totusi, ar trebui sa existe o judecata divina in constiinta lor, nu a se ajunge la judecata sociala pentru a-ti indeplini indatoririle de tata, mai ales cand mai si pretinzi ca te-ai dedicat Domnului....
Oricum, calugarul pe care-l stiu eu ca si-a parasit femeia ( nu erau casatoriti ) si copilul, am inteles ca-i da ceva bani pe luna, atat cat poate, nu o plata efectuata si estimata pe cale juridica. A fi parinte de fii, pentru mine este mult mai mare si mai greu lucru decat a fi calugar , iar responsabilitatea si etica sunt pe masura. Dumnezeu sa o ajute pe mamica !....
" Nu suntem prizonierii propriului destin, suntem prizonierii propriei minti " Last edited by ory; 11.11.2009 at 17:49:28. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In cazul ei , el dpdv juridic se simte protejat de faptul ca minastirea nu reprezinta o organizatie de profit, deci el legal in ochii comunitatii figureaza ca si cum nu cistiga nimic si ca urmare nu are de ce sa se strofoace pentru a-i trimite bani. Vezi in ce fel convenabil si-a gasit el o ascunzatoare?...desi asta crede el! Minastirea este foarte instarita si dispune de multe fonduri si banuiesc ca el chiar este platit pentru muncile prestate, iar daca daca nu, banuiesc ca Staretul va fi solicitat sa dea explicatii si va trebui sau sa-l trimita la lucru in lume sau sa plateasca pensia femeii pentru ca-l tine pe respectivul acolo. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Parintele Petru Moga sau modelul preotului paroh | Mihailc | Mari Duhovnici si predicile lor | 6 | 05.12.2015 23:33:07 |
Arhitectura bisericilor: dupa canon sau dupa gust? | windorin | Arta bisericeasca in general | 247 | 19.09.2015 00:15:06 |
Stareta Cecilia Moldovan si maicile de la schitul Strambu au nevoie de ajutor | cherub | Umanitare | 3 | 08.10.2010 23:40:50 |
De ce multe persoane devin celebre, cunoscute in lume numai dupa moartea lor? | Bast-et | Generalitati | 9 | 21.09.2010 12:54:49 |
Femeia intre televizor si telenovela-M.D(Femeia care a uitat de modelul M-ciiDomnului | 11111111 | Generalitati | 98 | 10.01.2010 08:41:15 |
|