![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Insa cred ca dragostea nemarginita a sfintilor se traduce si in ruaciune pentru mantuirea acelor persoane care sunt departe de Dumnezeu. Si cred ca si noi suntem chemati sa ne rugam pentru oricine ne iese in cale. Si Hristos s-a rugat pentru cei care il torturau (Doamne, iarta-i ca nu stiu ce fac' (sa-i ierte, adica sa-i ajute sa se mantuie, nu?)
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Este un paradox - ca toate lucrurile esentiale care ni se spun. Pana sa ajungem acolo, cred ca putem sa ne rugam si pentru ce ni se pare noua bine, dar spunand mereu 'faca-se voia Ta'. Mai este ceva: Hristos da parabola vaduvei care il bate la cap pe judecatorul nedrept, el o da afara pe usa si eza intra pe fereastra. Ideea parabolei este ca si pe Dumnezeu daca il batem mulmt la cap :-) ne indeplineste rugaciunile. Se spune cateodata ca un bolnav s-a vindecat datorita rugaciunilor, nu? Cred ca prin rugaciunile noastre se intampla intr-adevar ceva, nu este 'numai' voia lui Dumnezeu care se face, El actioneaza si dupa cum il ruugam noi. Este un subiect complicat.. O carte buna despre rugaciune este cea a Mitropolitului Antonie de Souruj (din Anglia), Scoala Rugaciunii. PS C. S. Lewis a spus: Există două feluri de oameni: cei care îi spun lui Dumnezeu "Facă-se voia Ta" și cei cărora Dumnezeu le spune "Bine, acționează după cum crezi". Interesant, nu? Probabil, exista mai multe nuante la mijloc intre astea doua.
|
|||
|
|||
![]()
eee uite Fani chiar ai pus punctul pe i. eu bajbai. sincera sa fiu intr-o oarecare masura imi place aceasta bajbaiala a mea, pentru ca este constructiva
![]() hai ca ma faci curioasa cu C.S. Lewis, o sa incerc sa il citesc, am "Treburi ceresti" in casa, inca nu m-am apucat de ea ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si eu ma intreb cum sa ajung sa ma rog sa se faca voia lui Dumnezeu cand eu am o anumita voie foarte clara... daca este vorba despre ceva foarte important si care pare bun. Cand ai timp uite-te pe threadul despre C.S. Lewis de la 'generalitati' ;-) Treburi ceresti cred ca nu am citit-o dar sigur e buna. Mi se pare ca e cu diverse texte mai scurte. Iti recomand de ex. cu scrisorile lui Zgandarila (Screwtape letters), este un fel de Pateric dar vazut din prisma 'vrajmasului, foarte nostim si foarte profund. Sunt scrisorile unui drac cu experienta catre nepotul lui mai tinerel, despre cum sa isi 'rateze pacientul', adica cum sa il impiedice de la mantuire pe omul alocat lui. Sunt si lucruri despre rugaciune acolo.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
M-ați putea sfătui cum să-i explic mai bine ? Mă simt tare neputincioasă. Francezii sunt educați să raționeze, să treacă totul prin filtrul logicii, de unde și numărul incredibil de atei... Țara cu numărul cel mai mare de atei de pe planetă... Mulțumiri anticipate. Doamne ajută! |
|
|||
|
|||
![]()
Am gasit si pe internet cuvinte ale Sfintilor Parinti, din care mai citesc, aleatoriu.
Si eu sunt asemanatoare francezului... din pacate am o minte care vrea sa inteleaga multe, sa isi explice totul... nu imi place, nu imi e bine, pina la urma si mintea asta trebuie sa mai lase sufletul si mai cu seama CREDINTA sa lucreze... Sincer va spun, cnd ma iau gandurile, si fac tot felul de scenarii, parca nu sunt in bine, parca sunt in rau... in fine, e una din luptele mele.... Da, Fani, Treburi Ceresti asa este, cu texte scurte, teoretic cate unul pe zi, dar asta este doar o aranjare in pagina. Cat despre nedumerirea in care ne aflam ... bine ca macar este constructiva, si ma bucur sa aflu ca mai sunt si altii care au aceeasi confuzie, si sper din tot sufletul sa nu fiu considerata vreo pacatoasa sau necredincioasa daca imi pun astfel de intrebari... Eu nu ma intreb insa nu "CUM sa ajung sa ma rog sa se faca voia lui Dumnezeu cand eu am o anumita voie foarte clara... daca este vorba despre ceva foarte important si care pare bun", ci ma intreb ceva de genul " cu voia mea ce mai fac?" |
|
|||
|
|||
![]()
Cred ca cea mai buna rugaciune este aceea care o spui cel mai des.
sau si mai bine,cind legi rugaciunea de viata ta...de musafirul care iti intra in casa,de omul pe care-l intilnesti intimplator sau nu in viata,de masa,de inceputul si sfirsitul zilei,cind sintem in necazuri,cind sintem in bucurii,cind admiram natura,cind citim o carte...cred ca sint nenumarate momentele vietii noastre cind il putem face si pe Dumnezeu partas la ele....poate pentru a le sfinti si a ne sfinti...o parere.
|
|||
|
|||
![]()
Ziua buna dragilor! stiti ce am constatat eu? ca atunci cand doar ii spun lui Dumnezeu ce ma doare, si il rog sa ma ajute, deci cand ma rog asa, ma simt mai linistita decat atunci cand ma rog sa se rezolve problema cu solutia mea. Sunt mai impacata. Pina la urma nu am eu mintea pe care o are Dumnezeu, nu stiu eu nici un strop din cate informatii are El, asa ca.. ce sa imi mai bat capul? Mai bine am incredere in El si merg inainte - in legatura mereu cu El
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Am o noua intrebare, unde si cine ( Dumnezeu sau Isus Hristos) spune ceva de gneul: .. Lasati-Mi mie grijile voastre, si eu va voi ingriji pe voi? . Nu stiu exact textul, este ceva de acest gen, si nu reusesc sa gasesc ca atare. Multumesc!
|
|