Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.05.2010, 12:24:48
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de gibilan Vezi mesajul
acuma chear sunt suparat rau nepeii au primit de la Oastea Domnului de la parintele Iosif Trifa in momentele de slabiciune omeneasca [certindu-se cu mai marii],cintarile Oastei de care fapta parintelui i-a parut rau.ca sa aud acuma ca de fapt cintarea bizantina a fost furata miseleste,asta intrece ori-ce masura ba da voi numai pe ritmuri de muzica: pop, populara,usioara,manea romulana ,oare voi nu aveti nimic original sectar100%.ceva care sa va indentifice ca sectari?furati de colo un pic de colo alt pic si va intemeiati cintarea doar din furaciuni.Dumnezeu nu iubeste hotia.
Hai, mai frate, ca nimic nu se compara cu tzambalul si acordeonul...dulce si original...
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote
Vechi 28.05.2010, 12:27:30
gibilan
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuibil Vezi mesajul
Frate Gibi, nu e frumos sa dispretuiesti Muzica Bisericeasca alta decat a ta.

In unele biserici se canta muzica germana, in altele muzica americana in altele muzica greceasca. Nici una nu e mai sfanta ca cealalta. Important este daca imima omului care canta este curata si daca el cu adevarat se inchina lui Dumnezeu prin muzica.

In rest, gusturile sunt diferite. Unul iti va spune ca muzica greceasca este cereasca, altul ca doar muzica americana e de la Dumnezeu.
Unii doar cu instrumente altii doar fara. Dintre instrumente pentru unii doar unele-s sfinte si altele nu. Gusturi...Asa-s oamenii.
in ceia ce priveste muzica greceasca sunt de acord ca face parte si ea din muzica cereasca cuvintele grecesti suna asa inaltator uni cintareti din biserica mai folosesc uneori acest limbaj deosebit,care suna ca un clopotel de argint e splendid.in zona noastra penticii cinta cu "saxu" si asta ii face un pic originali insa tambal tulnic bucium nu pot sa spun ca am auzit.
Reply With Quote
Vechi 28.05.2010, 12:29:48
penticostalulmantuibil penticostalulmantuibil is offline
Banned

Data înregistrării: 27.04.2010
Locație: Constanta
Religia: Protestant
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru penticostalulmantuibil Send a message via Skype™ to penticostalulmantuibil
Implicit

Citat:
acuma chear sunt suparat rau nepeii au primit de la Oastea Domnului de la parintele Iosif Trifa in momentele de slabiciune omeneasca [certindu-se cu mai marii],cintarile Oastei de care fapta parintelui i-a parut rau.ca sa aud acuma ca de fapt cintarea bizantina a fost furata miseleste,asta intrece ori-ce masura ba da voi numai pe ritmuri de muzica: pop, populara,usioara,manea romulana ,oare voi nu aveti nimic original sectar100%.ceva care sa va indentifice ca sectari?furati de colo un pic de colo alt pic si va intemeiati cintarea doar din furaciuni.Dumnezeu nu iubeste hotia.
Dezsuparate mai gibilane ca altfel o sa-ti faci inima rea si o sa dai bani multi pe medicamente.

Nu se canta asa multa muzica bizantina, mai mult muzica „usioara” mai :))

Totusi, mergand pe cararea deschisa de tine, am si eu o intrebare.

Tu nu esti roman? Daca tu canti muzica bizantina nu cumva...ceva furaciuni au avut loc mai?
Ca, stii, romanii nu e greci.
Reply With Quote
Vechi 28.05.2010, 12:36:34
Banned

Trimite un mesaj prin Yahoo pentru penticostalulmantuibil Send a message via Skype™ to penticostalulmantuibil
Implicit

Citat:
in ceia ce priveste muzica greceasca sunt de acord ca face parte si ea din muzica cereasca cuvintele grecesti suna asa inaltator
Pai da, dar vezi tu, daca unii crestini romani au voie sa aibe trairi spirituale extraordinare ascultand muzica crestina greceasca de ce alti crestini romani trebuie sa fie afurisiti ca au trairi similare ascultand muzica crestina americana?

Citat:
in zona noastra penticii cinta cu "saxu" si asta ii face un pic originali insa tambal tulnic bucium nu pot sa spun ca am auzit.
Acuma tu ai dreptate dar si muzica bizantina la tambal, tulnic si bucium...foooaarte rar o sa auzi...

Last edited by penticostalulmantuibil; 28.05.2010 at 12:40:24.
Reply With Quote
Vechi 28.05.2010, 12:40:45
gibilan
Guest

Implicit

Citat:
Dezsuparate mai gibilane ca altfel o sa-ti faci inima rea si o sa dai bani multi pe medicamente.

Nu se canta asa multa muzica bizantina, mai mult muzica „usioara” mai :))

Totusi, mergand pe cararea deschisa de tine, am si eu o intrebare.

Tu nu esti roman? Daca tu canti muzica bizantina nu cumva...ceva furaciuni au avut loc mai?
Ca, stii, romanii nu e greci.
Grecii sunt poate primi frati ff.apropiati Bisericii noastre uite de curiozitatea ta am sa iti redau ce scrie pe una dintre multele carti primite de la fratii de credinta:donatia fundatiei Ortodoxe<<Apostolos Barnabas>>Atena-Grecia,catre fratii nostri CrestiniOrtodocsi din Romania.mirat-e si cazi asa // intr-o parte.
Reply With Quote
Vechi 28.05.2010, 12:43:24
gibilan
Guest

Implicit

Citat:
Pai da, dar vezi tu, daca unii crestini romani au voie sa aibe trairi spirituale extraordinare ascultand muzica crestina greceasca de ce alti crestini romani trebuie sa fie afurisiti ca au trairi similare ascultand muzica crestina americana?

Acuma tu ai dreptate dar si muzica bizantina la tambal, tulnic si bucium...foooaarte rar o sa auzi...
ia zi repede cine ii afuriseste[blesteama] pentru ca asculta muzica usa.
Reply With Quote
Vechi 28.05.2010, 12:52:26
Banned

Implicit

Citat:
Grecii sunt poate primi frati ff.apropiati Bisericii noastre uite de curiozitatea ta am sa iti redau ce scrie pe una dintre multele carti primite de la fratii de credinta:donatia fundatiei Ortodoxe<<Apostolos Barnabas>>Atena-Grecia,catre fratii nostri CrestiniOrtodocsi din Romania.mirat-e si cazi asa // intr-o parte.
Pai nu ma mir prea tare ca stiu ca grecii sunt apropiati crestinilor ortodocsi romani. Si ma bucur ca se fac donatii si dintr-o parte si din cealalta. Si e OK pentru mine.

Problema mea e ca tu cam arunci cu prastia pe toate topicurile poante cu „sectantii si americanii”.
Si nu e vorba doar despre tine ca doar nu crezi ca doar tie iti scriu.

Dar daca si ortodocsii au legaturi stranse cu grecii de ce ii acuza pe altii ca au legatura cu americanii?
Dar „sectantii si americanii” nu e cam totuna cu „ortodocsii si grecii”?
Cam asta era intrebarea?
Reply With Quote
Vechi 28.05.2010, 13:13:39
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
cintarea bizantina a fost furata miseleste,asta intrece ori-ce masura
Dragul meu, crede-mă: nu întrece nici măsura 3/4 nici măsura 4/4, și are chiar sistemul modal de tonuri, semitonuri si structuri infracromatice netemperate. Serios!

Citat:
ba da voi numai pe ritmuri de muzica: pop, populara,usioara,manea romulana
Pentru că mi te-ai adresat mie, te informez că nu prea folosim stilul pop, stilul popular nu-l agreem, maneaua o respingem hotărât, cât despre muzica romulană, n-a ajuns încă în galaxia noastră. Auzeam că scenariștii de la Hollywood ar fi creat o limbă artificială: romulana, de muzică însă n-am auzit. Ăștia sunt mai războinici așa din fire, n-au simț muzical

Citat:
oare voi nu aveti nimic original sectar100%.ceva care sa va indentifice ca sectari?
Problema e că noi nu suntem sectari, am preluat moștenirea culturală europeană și americană în materie de muzică religioasă. Dacă vrei să auzi muzică "sectară", exclusivistă, monostilistică 100% ți-aș sugera muzica bizantină de exemplu...
Reply With Quote
Vechi 28.05.2010, 16:12:16
gibilan
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Dragul meu, crede-mă: nu întrece nici măsura 3/4 nici măsura 4/4, și are chiar sistemul modal de tonuri, semitonuri si structuri infracromatice netemperate. Serios!

Pentru că mi te-ai adresat mie, te informez că nu prea folosim stilul pop, stilul popular nu-l agreem, maneaua o respingem hotărât, cât despre muzica romulană, n-a ajuns încă în galaxia noastră. Auzeam că scenariștii de la Hollywood ar fi creat o limbă artificială: romulana, de muzică însă n-am auzit. Ăștia sunt mai războinici așa din fire, n-au simț muzical

Problema e că noi nu suntem sectari, am preluat moștenirea culturală europeană și americană în materie de muzică religioasă. Dacă vrei să auzi muzică "sectară", exclusivistă, monostilistică 100% ți-aș sugera muzica bizantină de exemplu...
pot sa iti spun ca scrii ca de obicei lucruri aiurite care nu au nici o legatura cu ce discutam noi,tu esti aici si biata-ti minte la periferia sistemului solar neavind habar de ce votbesti.oare ti-e somn si esti in alta parte somn usor hai sa discutam de exemplu despre bibilici sau porumbei poate sti mai multe sau zi cu saxu'.
Reply With Quote
Vechi 28.05.2010, 16:24:31
gibilan
Guest

Implicit

Citat:
Pai nu ma mir prea tare ca stiu ca grecii sunt apropiati crestinilor ortodocsi romani. Si ma bucur ca se fac donatii si dintr-o parte si din cealalta. Si e OK pentru mine.

Problema mea e ca tu cam arunci cu prastia pe toate topicurile poante cu „sectantii si americanii”.
Si nu e vorba doar despre tine ca doar nu crezi ca doar tie iti scriu.

Dar daca si ortodocsii au legaturi stranse cu grecii de ce ii acuza pe altii ca au legatura cu americanii?
Dar „sectantii si americanii” nu e cam totuna cu „ortodocsii si grecii”?
Cam asta era intrebarea?
sectarii nu sectanti ca sectanti sunt ori cei ce fac sectantul ori cei ce masoara cu sectantul
sti tu scula marinareasca .apoi noi si grecii suntem frati din aceias biserica ortodoxa pe cind sectari sunt emanatii ale cawboylor texani da acum cca130ani unde religia se facea cu pistolul scotind betivii din circiumi si umplind biserica cu miros de bourbon whuskey si de caii.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Pilda lucratorilor viei- ce trebuie sa dam lui Dumnezeu ? mihaiB Despre Biserica Ortodoxa in general 1 02.09.2012 22:19:49
Sa ii aducem slava Lui Dumnezeu. Sa citim Psaltirea Lucian008 Rugaciuni 30 29.12.2011 18:59:14
Copiii nascuti prematur trebuie botezati si preotul trebuie chemat spre_rasarit Botezul 3 08.04.2011 19:23:54
Lauda pe Domnul ! iustin10 Rugaciuni 9 19.10.2010 15:02:14
rugaciunea de lauda bncusu Rugaciuni 2 10.10.2008 19:31:27