![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Legat de intrebarea ta, depinde doar de tine daca vrei sa meriti. Deocamdata nu ai aflat adevarul, doar un adevar partial. Sfatul meu, poti sa il urmezi sau nu, poate e bun, te rogi sa afli care e adevarul. Deja ai facut un pas, ai cautat adevarul. Despre asta scriam cu meritul, trebuie sa caute mai intai adevarul acea persoana sau sa faca fapte bune. E descris mai detaliat la Sfantul Serafim de Sarov, o sa si caut sa dau iar citatul, doar pentru tine, fac acum un efort sa-l caut. :) Am gasit: "Astfel Domnul intrebuinteaza toate mijloacele Sale dumnezeiesti pentru a-i darui unui astfel de om, in schimbul faptelor sale bune, sansa de a nu-si pierde rasplata din viata ce va sa vina. Dar pana se sfarseste aceasta viata, trebuie sa punem inceput cu o dreapta credinta in Domnul nostru Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, Care a venit in lume sa mantuiasca pe cei pacatosi si care, prin dobandirea de catre noi a harului Duhului Sfant, aduce in inimile noastre Imparatia lui Dumnezeu si ne deschide calea spre castigarea binecuvantarilor vietii ce va veni. Dar primirea de catre Dumnezeu a faptelor bune care nu sunt savarsite din dragoste de Hristos se limiteaza la aceasta: Ziditorul daruieste mijloacele pentru a le face sa vieze (cf. Evrei 6:1). Sta in puterea omului a le face sa traiasca sau nu." "Tot ce nu este savarsit din dragoste pentru Hristos, chiar daca ar fi ceva bun, nu aduce nici rasplata in viata viitoare, nici harul Domnului in viata aceasta. De aceea Domnul nostru Iisus Hristos a zis: "Cel ce nu aduna cu Mine risipeste" (Luca 11:23). Nu ca o fapta buna ar putea fi numita altfel decat agoniseala, caci chiar daca o fapta nu este facuta pentru Hristos, este totusi socotita buna." |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
am comentat despre fiecare subiect. |
|
||||
|
||||
![]()
Corect. Pana la urma totul tine de credinta, nu de logica si dovezi.
|
|||
|
|||
![]()
Eu spuneam de cei ce cauta adevarul, pentru ca tu ai scris ca toti spun la fel, deci ca nu s-ar stii adevarul si nu am avea cum sa-l aflam. Dar tu nu cauti, tu crezi ca deja stii adevarul, ca nu exista decat lucrurile materiale. Nu o sa poti vedea altceva doar din dovezi, pentru ca nu ar putea fi nicio dovada care sa te convinga, chiar daca ar fi evidenta. Mai intai trebuie sa iti doresti sa afli adevarul.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dumitru e un fost credincios care este încă activ pe un forum creștin și ortodox. Cuvintele citite de el aici îi pot schimba hotărîrea și implicit vor avea asupra lui consecințe veșnice. Deci să avem mare grijă ce scriem, pentru că el și alții sînt influențați de postările noastre, chiar și la nivel de subconștient, nu mă refer neapărat la convertiri instantanee. Dumnezeu rabdă, așteaptă, suferă, speră, iubește. Pe cînd noi...
|
|||
|
|||
![]()
Hristos a înviat!
Sunt sigură că Dumnezeu nu ar proceda așa. Știți care este problema? Că noi, oamenii Îl considerăm pe Dumnezeu ca fiind după chipul și asemănarea noastră, în loc să conștientizăm faptul că noi suntem creați după chipul Său, cu vocația de a ajunge la asemănarea cu El prin har și virtute. Dacă nouă, oamenilor, ne este atât de greu să acceptăm ideea că unii dintre semenii noștri ar putea ajunge în iad, atunci Dumnezeu are infinit mai multă milă și iubire față de aceștia și-i poate mântui! Ce-I vom spune lui Hristos, în ziua Juecății: "Doamne, nu trebuia să-i mântuiești pe aceștia, pentru că nu sunt ortodocși, au crezut în... purgatoriu, în... solla Scriptura etc"? Ar fi nostim să reacționeze cineva așa, uimit de mulțimea celor mântuiți... :) Hristos Dumnezeu S-a sacrificat pentru întreaga omenire, pentru ca "toți să se mântuiască și la cunoștința adevărului să vină". Cum i-ar putea lăsa El să se piardă pe cei care, din neștiință, au trăit în alte religii?... În Sf. Scriptură se spune clar, deși într-un alt context (referitor la convertirea păgânilor la creștinism, în contrast cu atitudinea fiilor lui Israel din acea generație): "cei cărora nu li s-a vestit despre El, aceia Îl vor vedea și cei ce n-au auzit Îl vor înțelege". Slavă lui Dumnezeu pentru toate!
"Duh este Dumnezeu și unde este Duhul Domnului, acolo este libertate." (II Cor3, 17) "Pentru Tine trăiesc, vorbesc și cânt!" (Sf. Grigorie Teologul) "Dați-mi-L pe Hristos și aruncați-mă în iad!" "Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis) Câteva gânduri scrise de mine: http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Biserica nu deține Adevărul, ci Îl mărturisește; Adevărul nu este doar o idee, o doctrină etc, ci o Persoană: Iisus Hristos, Dumnezeu-Omul. Dezbinarea dintre creștini, așa cum ați scris și dvs, e de la diavol. Tocmai de aceea, ea trebuie depășită! Până când ne vom mai lăsa învinși?...
"Duh este Dumnezeu și unde este Duhul Domnului, acolo este libertate." (II Cor3, 17) "Pentru Tine trăiesc, vorbesc și cânt!" (Sf. Grigorie Teologul) "Dați-mi-L pe Hristos și aruncați-mă în iad!" "Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis) Câteva gânduri scrise de mine: http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Mai mult decât atât, domnul Dumitru îmi spunea, pe un alt topic (nu mai rețin titlul thread-ului), că se află în căutarea adevărului și că, poate, cineva a formulat cândva adevărul absolut...
"Duh este Dumnezeu și unde este Duhul Domnului, acolo este libertate." (II Cor3, 17) "Pentru Tine trăiesc, vorbesc și cânt!" (Sf. Grigorie Teologul) "Dați-mi-L pe Hristos și aruncați-mă în iad!" "Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis) Câteva gânduri scrise de mine: http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca Last edited by laurastifter; 19.05.2013 at 20:59:49. |
|