Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.05.2013, 13:28:07
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Theodore_of_Mopsuestia Vezi mesajul
Uau, Cataline, uau! Esti tare.
Jean Calvin, eat your heart out! Nu-i asa, Scotianule?
P. S. Cata, eu merit?
Probabil nu ai inteles, este exact invers fata de predestinare. Si, din cate inteleg, chiar tu sustii asta, adica oamenii sunt alesi la intamplare sa se mantuiasca, se trezesc acolo fara sa fi facut nimic. Ceea ce spun eu e descris in pasajul cu sf. Corneliu Sutasul, citeste cu atentie, eu l-am dat de vreo zece ori pana acum.
Legat de intrebarea ta, depinde doar de tine daca vrei sa meriti. Deocamdata nu ai aflat adevarul, doar un adevar partial. Sfatul meu, poti sa il urmezi sau nu, poate e bun, te rogi sa afli care e adevarul. Deja ai facut un pas, ai cautat adevarul. Despre asta scriam cu meritul, trebuie sa caute mai intai adevarul acea persoana sau sa faca fapte bune. E descris mai detaliat la Sfantul Serafim de Sarov, o sa si caut sa dau iar citatul, doar pentru tine, fac acum un efort sa-l caut. :)
Am gasit: "Astfel Domnul intrebuinteaza toate mijloacele Sale dumnezeiesti pentru a-i darui unui astfel de om, in schimbul faptelor sale bune, sansa de a nu-si pierde rasplata din viata ce va sa vina. Dar pana se sfarseste aceasta viata, trebuie sa punem inceput cu o dreapta credinta in Domnul nostru Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, Care a venit in lume sa mantuiasca pe cei pacatosi si care, prin dobandirea de catre noi a harului Duhului Sfant, aduce in inimile noastre Imparatia lui Dumnezeu si ne deschide calea spre castigarea binecuvantarilor vietii ce va veni.
Dar primirea de catre Dumnezeu a faptelor bune care nu sunt savarsite din dragoste de Hristos se limiteaza la aceasta: Ziditorul daruieste mijloacele pentru a le face sa vieze (cf. Evrei 6:1). Sta in puterea omului a le face sa traiasca sau nu."
"Tot ce nu este savarsit din dragoste pentru Hristos, chiar daca ar fi ceva bun, nu aduce nici rasplata in viata viitoare, nici harul Domnului in viata aceasta. De aceea Domnul nostru Iisus Hristos a zis: "Cel ce nu aduna cu Mine risipeste" (Luca 11:23). Nu ca o fapta buna ar putea fi numita altfel decat agoniseala, caci chiar daca o fapta nu este facuta pentru Hristos, este totusi socotita buna."
Reply With Quote
Vechi 17.05.2013, 16:16:51
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Nu doar cultele, orice om spune ca stie care e adevarul, doar cei agnostici spun ca nu stiu. De exemplu si tu spui ca stii ce e adevarat, si un satanist ar spune ca stie si el, etc. Tu ce zici, toti au dreptate?
In privinta religie, Domnul arata unde e adevarul mai ales prin minuni. Iti amintesti, Sfanta Lumina de la Ierusalim, intoarcerea raului Iordan, norul de pe Muntele Taborului, si alte multe minuni de azi si din trecut. Omul poate spune ce vrea trebuie sa si dovedeasca.
nimic din ce ai exemplificat nu este dovedit.
am comentat despre fiecare subiect.
Reply With Quote
Vechi 18.05.2013, 01:48:55
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
Corect. Pana la urma totul tine de credinta, nu de logica si dovezi.
Vechi 18.05.2013, 11:44:55
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
Eu spuneam de cei ce cauta adevarul, pentru ca tu ai scris ca toti spun la fel, deci ca nu s-ar stii adevarul si nu am avea cum sa-l aflam. Dar tu nu cauti, tu crezi ca deja stii adevarul, ca nu exista decat lucrurile materiale. Nu o sa poti vedea altceva doar din dovezi, pentru ca nu ar putea fi nicio dovada care sa te convinga, chiar daca ar fi evidenta. Mai intai trebuie sa iti doresti sa afli adevarul.
Reply With Quote
Vechi 18.05.2013, 14:49:14
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
Eu spuneam de cei ce cauta adevarul, pentru ca tu ai scris ca toti spun la fel, deci ca nu s-ar stii adevarul si nu am avea cum sa-l aflam. Dar tu nu cauti, tu crezi ca deja stii adevarul, ca nu exista decat lucrurile materiale. Nu o sa poti vedea altceva doar din dovezi, pentru ca nu ar putea fi nicio dovada care sa te convinga, chiar daca ar fi evidenta. Mai intai trebuie sa iti doresti sa afli adevarul.
dacă dovezile nu pot arata ceva în acest sens, ci doar credința "arată", înseamnă că totul este subiectiv.
Reply With Quote
Vechi 19.05.2013, 05:18:04
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
Cătălin,

Dumitru e un fost credincios care este încă activ pe un forum creștin și ortodox. Cuvintele citite de el aici îi pot schimba hotărîrea și implicit vor avea asupra lui consecințe veșnice. Deci să avem mare grijă ce scriem, pentru că el și alții sînt influențați de postările noastre, chiar și la nivel de subconștient, nu mă refer neapărat la convertiri instantanee.

Dumnezeu rabdă, așteaptă, suferă, speră, iubește. Pe cînd noi...

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 19.05.2013, 20:23:22
laurastifter laurastifter is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2008
Locație: România
Implicit

Citat:
ce fel de Dumnezeu sau zeu ar proceda așa?
Hristos a înviat!
Sunt sigură că Dumnezeu nu ar proceda așa.
Știți care este problema? Că noi, oamenii Îl considerăm pe Dumnezeu ca fiind după chipul și asemănarea noastră, în loc să conștientizăm faptul că noi suntem creați după chipul Său, cu vocația de a ajunge la asemănarea cu El prin har și virtute.
Dacă nouă, oamenilor, ne este atât de greu să acceptăm ideea că unii dintre semenii noștri ar putea ajunge în iad, atunci Dumnezeu are infinit mai multă milă și iubire față de aceștia și-i poate mântui! Ce-I vom spune lui Hristos, în ziua Juecății: "Doamne, nu trebuia să-i mântuiești pe aceștia, pentru că nu sunt ortodocși, au crezut în... purgatoriu, în... solla Scriptura etc"? Ar fi nostim să reacționeze cineva așa, uimit de mulțimea celor mântuiți... :)
Hristos Dumnezeu S-a sacrificat pentru întreaga omenire, pentru ca "toți să se mântuiască și la cunoștința adevărului să vină". Cum i-ar putea lăsa El să se piardă pe cei care, din neștiință, au trăit în alte religii?... În Sf. Scriptură se spune clar, deși într-un alt context (referitor la convertirea păgânilor la creștinism, în contrast cu atitudinea fiilor lui Israel din acea generație): "cei cărora nu li s-a vestit despre El, aceia Îl vor vedea și cei ce n-au auzit Îl vor înțelege".
Slavă lui Dumnezeu pentru toate!
"Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis)
Câteva gânduri scrise de mine:
http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca
Reply With Quote
Vechi 19.05.2013, 20:30:35
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de klamath Vezi mesajul
Stiu ca foarte multa lume se simte ofensata de cum poate sustine Biserica Ortodoxa ca doar ea detine adevarul. As putea acum sa tot scriu aici si sa aduc argumente, ceea ce nu o sa fac. Cel mai bine ar fi sa studiezi istoria si in special istoria crestinismului ca sa afli adevarul. Dar faci cum crezi tu.

Nu exista alt Dumnezeu decat cel propovaduit de Biserica Ortodoxa. Si acesta este Hristos. Si tot ce are BO e de la El, pentru ca El vrea si a lasat sa fie asa, si nu pentru ca asa vor preotii sau pentru bani, sau alte aberatii sustinute de cine stie cine.

Dezbinarea care e acum intre crestini e de la diavol. BO a dezbinat pe cineva?

Succes si Doamne ajuta!
Hristos a înviat!
Biserica nu deține Adevărul, ci Îl mărturisește; Adevărul nu este doar o idee, o doctrină etc, ci o Persoană: Iisus Hristos, Dumnezeu-Omul.
Dezbinarea dintre creștini, așa cum ați scris și dvs, e de la diavol. Tocmai de aceea, ea trebuie depășită! Până când ne vom mai lăsa învinși?...
"Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis)
Reply With Quote
Vechi 19.05.2013, 20:46:21
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de MihaiG Vezi mesajul
Și ce te face să crezi că acel "cineva" trebuie să fie neapărat un cult religios ?

Pe de altă parte, eu am obiectat împotriva noțiunii de "deținere" pe care ai folosit-o. Eu dețin un calculator (pe care scriu acum), o bicicletă etc...

În creștinism, Adevărul este Iisus Hristos. Pe El, care a creat, împreună cu Tatăl, Cerul și Pământul, nu prea pot să-l dețin.

S-a înțeles, dar, de dragul rigurozității, trebuie accentuat că minciuna, care este un păcat, implică deplina știință despre faptul că informația este neadevărată. Dacă nea Vasile crede sincer că Sfântul Gheorghe a fost unul dintre Sfinții Apostoli și îi învață și pe copii lui așa, nu este nicidecum mincinos. Ba chiar s-ar putea să fie mai virtuos și să vadă Raiul mai repede decât domnul Vasile, doctorul în teologie.

Cu mare plăcere.
Întru totul de acord cu dvs: Adevărul absolut este Hristos!
Reply With Quote
Vechi 19.05.2013, 20:57:34
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Cătălin,

Dumitru e un fost credincios care este încă activ pe un forum creștin și ortodox. Cuvintele citite de el aici îi pot schimba hotărîrea și implicit vor avea asupra lui consecințe veșnice. Deci să avem mare grijă ce scriem, pentru că el și alții sînt influențați de postările noastre, chiar și la nivel de subconștient, nu mă refer neapărat la convertiri instantanee.

Dumnezeu rabdă, așteaptă, suferă, speră, iubește. Pe cînd noi...
Subscriu întru totul mesajului dvs.
Mai mult decât atât, domnul Dumitru îmi spunea, pe un alt topic (nu mai rețin titlul thread-ului), că se află în căutarea adevărului și că, poate, cineva a formulat cândva adevărul absolut...

Last edited by laurastifter; 19.05.2013 at 20:59:49.
Reply With Quote
Răspunde