Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.12.2011, 00:50:14
Raoul's Avatar
Raoul Raoul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2006
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Scotland The Brave Vezi mesajul
A avut ghinionul sa urle ,,Libertate".Nu se invatase minte din 89,cand a scapat cu viata.Credea de nebun in ideea asta.Stiu cum a fost atunci Raoul,nu din povestile altora.

Raspunsul tau ,,da,in conditiile actuale si privind intreaga istorie post-decembrista,mai bine sa nu fi iesit in strada!"ma scuteste sa mai adaug ceva.Multumesc pentru amabilitate.
Multumesc si eu. Ma bucur mult ca esti cunoscator al istoriei reale,ceilalti colegi de forum neavand deloc cunostinte despre 13-15 iunie 1990. A fost normal ce au patit tinerii,studentii etc.? Nu mai era vina lu' Ceausescu,era deja mort! Erau primele "roade" ale mult iubitei voastre democratii!

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Te intreb clar si raspicat : daca acum ai 22 de ani , cati ani aveai atunci , si cu ce drept urechezi intruna pe cei de aici . Impertinenta ta nu se opreste aici , si folosesti de mai multe ori cuvantul JIDAN ! Te anunt ca prin atitudinea ta aduci mari prejudicii acestui Site , sau probabil ca aceasta este " misiunea " ta aici !
Si ma rog,profesorii de istorie cu ce drept imi povesteau mie de Grecia antica,daci si romani,despre Mihai Viteazul si Stefan,despre situatia politica de la 1859,despre cele doua razboaie mondiale etc.? Ce,ei au trait atunci? Asta e o scuza de doi bani si un mod de a incerca sa-mi inchideti gura. Am citit si eu,m-am documentat,am avut gura sa intreb atatia oameni si oameni etc. Crezi ca sunt atat de incult si am o capacitate mentala atat de slaba incat sa nu fiu apt de a trage niste concluzii care sunt mai mult decat evidente?? N-aveti voi decat sa va bucurati de milioanele de avorturi!!! Ca vi se pare normal sa fie legalizate,pentru asta nu mai iesiti in strada,nu mai exista "eroi",au disparaut ca prin minune. He he...

Si despre JIDANI am explicat clar pe un alt topic,am pus o poza cu o pagina de carte de-a parintelui Adrian Fageteanu unde explica destul de clar diferenta dintre jidani si evrei! E foarte ok termenul,imi pare rau ca si tu ai cazut prada manipularii occidentale! Deh,democratia mult iubita isi arata roadele..

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Acesta este intr-adevar un aspect valid:cei care s-au nascut dupa revolutie nu au nici cele mai elementare notiuni despre comunism!!Ca sa nu mai spun ca nu au nici vagi idei despre istoria revolutiei din decembrie '89.
Da,sigur. Nici realitatea de acum nu o vad,nu? Sunt chior? Poate,dar in niciun caz orb! Ce mi-a adus bun democratia?? Tu ai fugit repede din tara,de bine ce ti-a fost aici! Ce usor va e sa criticati... Iar daca va numeste cineva lasi si va acuza de lipsa de patriotism sariti imediat in sus. Hai in Romania,lasa tot ce ai acolo si vin-o sa traiesti aici. Sa vad ce mult o sa mai iubesti democratia! In 10 ani daca ai noroc vei putea ajunge sa strangi cu sotul suficienti bani sa va luati o garsoniera la periferia unui oras de provincie

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Este o prostie sa nu numesti revolutie ceea ce s-a intamplat in 1989.[/font]
A fost LOVITURA DE STAT,organizata cu SPRIJIN EXTERN! Fara suparare,si cel mai prost istoric stie asta!

Citat:
În prealabil postat de ioan cezar Vezi mesajul
Unii oameni au alte convingeri si alte rosturi pe aici si prin lume. Dumnezeu sa ii aiba in paza Lui! Nu suntem noi cei care le vom schimba inima, ei cauta spre alti invatatori. Sa le respectam alegerea, chiar daca pe noi ne mahneste ratacirea lor. Ne bucuram, astfel, cu totii de libertatea oferita de cei din decembrie 89.
Libertate care o sa va iasa pe ochi cand va baga cipuri in cap sau in mana! Mai vorbim noi si atunci...
Si e ciudat ca te doare "ratacirea" mea,in timp ce avorturile le tolerezi. Cum mai,peste 20 de milioane de avorturi,si nu zice nimeni nimic?? Nici mama comunismului nu a distrus mai multe suflete,orice ati spune!!!
Reply With Quote
Vechi 27.12.2011, 01:12:12
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Exclamation

Citat:
În prealabil postat de Raoul Vezi mesajul
Nici mama comunismului nu a distrus mai multe suflete,orice ati spune!!!
Comunismul a făcut
peste doua milioane de victime , Raule !

două milioane de români au fost târâți în închisorile și lagărele comuniste.
Vechi 27.12.2011, 01:27:29
Raoul's Avatar
Raoul Raoul is offline
Senior Member

Implicit

2 milioane? Hmm... e parfum pe langa zecile de milioane de avorturi de dupa '89! Macar 90% (pe putin) din cei omorati de comunisti erau si botezati,pe cand acei bieti prunci... In fine,nu mai are rost sa comentez,am fost destul de clar. Oricum va faceti ca nu vedeti!
Reply With Quote
Vechi 27.12.2011, 01:41:00
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
2 milioane? Hmm... e parfum pe langa zecile de milioane de avorturi de dupa '89! Macar 90% (pe putin) din cei omorati de comunisti erau si botezati,pe cand acei bieti prunci... In fine,nu mai are rost sa comentez,am fost destul de clar. Oricum va faceti ca nu vedeti!
Ai o obsesie cu aceasta cifra eronata a avorturilor , dar pe tine ca BARBAT - ADOLESCENT trebuie sa te preocupe lupta impotriva desfranarii , a masturbarii , a relatiilor intamplatoare , a gandurilor nocturne ce greu te apasa . . . , astea sunt problemele tale , probleme care daca nu sunt rezolvate la timp duc la dezastru efectiv ! Deci , ca rugaminte , treci la problemele tale curente . . . !
Vechi 27.12.2011, 02:36:50
Raoul's Avatar
Raoul Raoul is offline
Senior Member

Implicit

Nu e deloc o cifra eronata! Adica Biserica minte?? Sfintii parinti mint? Iti garantez,sunt in stare sa-mi pariez si viata ca nr. copiilor NEBOTEZATI omorati dupa '89 e cu muuult mai mare decat numarul mortilor din perioada comunista (si aia macar au murit botezati,unii au ajuns sfinti etc.).

Si cu presupusele probleme gandite de tine,pot spune ca sunt simple vorbe. Nu ai de unde sa stii care sunt problemele mele si daca sau in ce masura lupt cu ele.
Reply With Quote
Vechi 27.12.2011, 02:46:13
ioan cezar
Guest

Implicit

Citat:
Libertate care o sa va iasa pe ochi cand va baga cipuri in cap sau in mana! Mai vorbim noi si atunci...
Si e ciudat ca te doare "ratacirea" mea,in timp ce avorturile le tolerezi. Cum mai,peste 20 de milioane de avorturi,si nu zice nimeni nimic??
Raoul, incep de la coada: mi-am exprimat convingerea despre avort pe cateva threaduri, probabil nu ai remarcat acolo, nu-i nimic. Uite, citez din memorie cum m-am exprimat de curind: "avortul, crima cea mai abjecta". Si nu am scris la plesneala, asta chiar marturisesc. Am avut chiar ocazia sa ma implic personal in sensul asta, concret impotriva avortului, data fiind profesia de consilier. Multe ar fi de spus, dar nu e cazul sa dezvolt aici, acum. Am vrut doar sa intelegi care e pozitia mea fata de avorturi: impotriva.
Iar fetita mea, care acum e in spital fiind bolnava, altminteri fiind in general foarte sanatoasa, era cat p-aci sa fie... avortata.
Doctorii au recomandat avortul pe baza analizelor care indicau risc prea mare pentru malformatii genetice.
Sotia era cutremurata, plangea mereu, facuse depresie... Si hotararea trebuia luata rapid, pana nu era prea tarziu, chipurile.
Ei bine, nici nu am vrut sa aud! Am spus clar: daca va fi handi, Doamne fereste-ne, o voi lua si o voi creste eu, fie si in padure, daca voi nu o vreti. Punct. Si asa aveam de gand sa fac. dar, mai intai, am facut rost de bani (am cersit, Raoul, am cersit asa se cheama) si am repetat analizele (scumpe foc analizele astea... asta-i alta poveste, alta talharie...). Apoi a trebui sa le repet iar, ca sa fie complet linistita toata lumea, ca din doua serii de analize, una alba una neagra, tot nu era sigur... Si, culmea, rezultatul a iesit pe muchie de cutit, in zona... interpretarilor. Poftim situatie!
Tu ce ai fi facut?
Ei bine, au am mers la preot. Parintele a fost scurt si clar: faceti asa cum e drept inaintea lui Dumnezeu.
Si am facut rabdare si rugaciuni si inima sus cu nadejde in Mila Domnului si eram pregatiti pentru orice. Sotia a prins si ea curaj, vazind ca eu raman ferm si sarcina a decurs fara probleme.
Si s-a nascut Maria. Daca voiesti, vino s-o vezi, e un bebelus pe care te las pe tine sa apreciezi daca e sau nu sanatos si intreg. Eu o numesc "al cincilea element" (titlul filmului si eroina), pentru ca imi pare cel mai reusit dintre copiii mei.
Deci eu NU sunt de acord cu avortul.
Dar nu e aceasta urmarea directa a Revolutiei, ci este expresia tulburarii in care ne zbatem dupa ce Revolutia a fost deturnata. Ce vina au pasagerii ca avionul nu mai ajunge la Constanta ci la iasi, din pricina ca au pus mana pe mansa o echipa sau mai multe de pirati ai aerului?
Cat priveste starea actuala din sistemul sanitar in general... doar in spital sa nu fii! E clar. Dar sunt atatea de comentat, atat de multe incat, iarasi, ne pierdem cu totul daca intram in detalii... Si oricum noi nu suntem in masura deocamdata sa schimbam ceva, ca nu avem in mana painea si cutitul. E suficient ca ne exprimam dezacordul, deocamdata.

Cat priveste cipurile, pozitia Bisericii e clara. Daca va fi acesta un test de marturisire a credintei ortodoxe, vom vedea atunci, impreuna, ce va fi. Eu voi fi atent la decizia mea, te asigur. Tu... fii atent la a ta... fiind vorba de fapte, nu de vorbe pe forum...
Reply With Quote
Vechi 27.12.2011, 03:05:25
Raoul's Avatar
Raoul Raoul is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioan cezar Vezi mesajul
Deci eu NU sunt de acord cu avortul.
Dar nu e aceasta urmarea directa a Revolutiei, ci este expresia tulburarii in care ne zbatem dupa ce Revolutia a fost deturnata. Ce vina au pasagerii ca avionul nu mai ajunge la Constanta ci la iasi, din pricina ca au pus mana pe mansa o echipa sau mai multe de pirati ai aerului?
Bun,am inteles ca nu esti deacord cu avorturile,dar totusi nu le vezi mai grave (si mai numeroase!!!) decat crimele comuniste. Ca si ceilalti... deci no comment!

Doi la mana,exemplul cu avionul e absurd. Cum nu e vina lor? Pai impotriva comunismului au facut revolutie (cica),dar impotriva unor rele mai mari care au precedat apoi,nu mai zice nimeni nimic. Pai spune tu frate,cat ar fi un om de batut in cap,tot vede ca ceva nu e in regula aici,nu miroase a bine.

Si ca sa fiu in contrast cu exemplul tau: oamenii zici ca nu au vina ca avionul merge la Iasi in loc de Constanta,dar de ce nu iau masuri (macar sa incerce sa schimbe situatia),daca atunci cand a mers la Tulcea (deci mult mai aproape) au facut prapad?? Sper sa intelegi aluzia...

Doamne-ajuta!

PS pana la urma esti consilier sau iti cauti de munca pe la tara,cum spuneai intr-un alt mesaj?
Reply With Quote
Vechi 27.12.2011, 03:24:56
ioan cezar
Guest

Implicit

Citat:
Bun,am inteles ca nu esti deacord cu avorturile,dar totusi nu le vezi mai grave (si mai numeroase!!!) decat crimele comuniste. Ca si ceilalti... deci no comment!

Doi la mana,exemplul cu avionul e absurd. Cum nu e vina lor? Pai impotriva comunismului au facut revolutie (cica),dar impotriva unor rele mai mari care au precedat apoi,nu mai zice nimeni nimic. Pai spune tu frate,cat ar fi un om de batut in cap,tot vede ca ceva nu e in regula aici,nu miroase a bine.

Si ca sa fiu in contrast cu exemplul tau: oamenii zici ca nu au vina ca avionul merge la Iasi in loc de Constanta,dar de ce nu iau masuri (macar sa incerce sa schimbe situatia),daca atunci cand a mers la Tulcea (deci mult mai aproape) au facut prapad?? Sper sa intelegi aluzia...

Doamne-ajuta!

PS pana la urma esti consilier sau iti cauti de munca pe la tara,cum spuneai intr-un alt mesaj?
Buna gluma...:) E si/si... ambele... apropos de discutiile noastre despre adevar...
Pai, acum iti dai si tu seama, daca am facut munca asta mai multi ani si cu multi oameni, raman consilier ca asta imi e profesia. dar deocamdata, in urma unor necazuri personale, strict personale, sunt somer si, da, imi caut de munca. deci nu am mintit.
Cand voi avea un nou loc de munca iti ofer gratuit o sedinta de consiliere, poate te ajut sa iti gasesti job!.... :)
Reply With Quote
Vechi 27.12.2011, 03:41:34
Raoul's Avatar
Raoul Raoul is offline
Senior Member

Implicit

Multumesc,insa momentan nu am nevoie. Plus ca nu-ti gasesti job prin consiliere.
Reply With Quote
Vechi 27.12.2011, 07:27:04
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.11.2008
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
3. Pana la urma pentru ce s-au "jertfit"? Pentru a avea parte de ce am avut dupa '89 si avem si in prezent? In cazul asta preferam sa nu fi iesit nimeni in strada,niciodata nu voi multumi cuiva ca a murit sau a luptat pt. ca eu sa am... ce sa am? Voi ce aveti? Vi s-a mai dat vreo casa,un loc de munca,si eu nu stiu? S-au oprit avorturile (al caror nr. chiar a depasit populatia tarii)? etc. etc.? daca raspunsul e "NU",atunci nu vad de ce i-as "venera" pe acei oameni. Chiar n-aveam nevoie de porcaria asta de democratie (chipurile).
E ca si cum ai spune ca e mai bine sa stai intr-o cusca,o cusca ce asigura o aparenta siguranta si o falsa moralitate,impusa prin teroare (daca era una autentica,lucrurile nu ar fi luat-o razna dupa 89),decat sa ti se dea libertatea,pentru ca nu stii ce sa faci cu ea.
Intr-adevar,democratia a fost prost inteleasa,oamenii nu au stiut ce sa faca cu libertatea primita.In libertate ai mai multe obligatii,responsabilitati,e important sa iti asumi propriile alegeri si decizii,insa din ce se vede,o mare parte din romani nici pana in prezent nu o fac.
Mereu se plang,invinuiesc,regreta,compara si mai rau decat atat...asteapta ca altii sa faca schimbarile pentru ei,probabil o veche tara a anilor de dictatura.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Sa ne rugam pentru colega noastra Lilith23 ! Melissa Rugaciuni 74 27.06.2011 19:59:40
Pentru o innoire a Sfantului Botez in Biserica noastra ortodoxa kesarion_breb Biserica Ortodoxa Romana 0 22.07.2010 22:22:06
Pentru Vasilica colega și prietena noastră de pe forum cristiboss56 Umanitare 1 23.06.2009 12:10:02
Semnati pentru libertatea de expresie alexandra28again Generalitati 34 27.01.2009 21:43:27