Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 03.02.2011, 15:19:19
camy_d camy_d is offline
Banned

Data înregistrării: 14.11.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Pippo_ Vezi mesajul
Mai fetitzo, eu nu fac mistouri :) Daca vrei putem sa spunem bancuri, dar nu eram la ora de bancuri :)

Nu mai incerca sa ma contrazici. Incearca sa-mi arati unde gresesc.

PS Nu stim pana unde se poate dezvolta ratiunea. Dar cert este ca se poate dezvolta enorm de mult. Adica cel putin pana in punctul in care apare revelatia de la Dumnezeu despre care vorbesti.
Nu glumesc. Și ți-am arătat unde greșești, prin acel exemplu.

N-am zis că rațiunea nu se poate dezvolta, dar e limitată, cum ai recunoscut și tu, există un punct la care se oprește. Și pentru a se dezvolta corect, are nevoie de Revelație, altfel ajunge ca filozofii și protestanții, fiecare cu Universul lui, cu legile lui, cu adevărul lui. E logic că Adevărul e unic, iar dacă fiecare om are propria concepție diferită de a altora, cel mult unul se poate afla în posesia Adevărului. Astfel am fi orbecăit și noi, dacă nu ar fi venit Iisus, să ne propovăduiască Adevărul.
Reply With Quote
Vechi 03.02.2011, 16:09:02
Pippo_'s Avatar
Pippo_ Pippo_ is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.01.2011
Locație: Cu capul in nori si picioarele pe pamant.
Implicit

Citat:
În prealabil postat de camy_d Vezi mesajul
Nu glumesc. Și ți-am arătat unde greșești, prin acel exemplu.

N-am zis că rațiunea nu se poate dezvolta, dar e limitată, cum ai recunoscut și tu, există un punct la care se oprește. Și pentru a se dezvolta corect, are nevoie de Revelație, altfel ajunge ca filozofii și protestanții, fiecare cu Universul lui, cu legile lui, cu adevărul lui. E logic că Adevărul e unic, iar dacă fiecare om are propria concepție diferită de a altora, cel mult unul se poate afla în posesia Adevărului. Astfel am fi orbecăit și noi, dacă nu ar fi venit Iisus, să ne propovăduiască Adevărul.
Off. N-am spus ce afirmi ca as fi spus. Vezi lucrurile fragmentante. Nu exista contradictii pana aici. Dar nu stiu cum as putea explica fara sa las loc interpretarilor gresite. Practic, ai inteles ca as fi spus cu totul altceva decat ce am spus. Datorita faptului ca nu faci toate legaturile intre idei intr-o viziune de ansamblu, iar din aceasta cauza apar in minte contradictii.

Singura solutie cu tine, ar fi sa luam totul pas cu pas. Dar in acest moment timpul nu-mi permite. Sper sa-ti permita tie, poti intelege corect daca-ti dai silinta.

PS NU am afirmat:
- ca ar fi un punct unde ratiunea se opreste
- ca revelatia ar fi ceva de la Dumnezeu de genul "asteptam para malaiata in gura lui natafleata..."
- ca Adevarul nu ar fi unic si Absolut.

Last edited by Pippo_; 03.02.2011 at 16:11:59.
Reply With Quote
Vechi 03.02.2011, 16:48:04
iulyaan's Avatar
iulyaan iulyaan is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.09.2006
Implicit

de ce am evoluat de la pestera la zgarie nori?este simplu raspunsul.pt ca asa a vrut Dumnezeu Tatal.de ce ne-a fost revelata biblia?ca sa-l cunoastem pe Dumnezeu.si cand spui de nestiinta......este pur relativ.....ce insemna nestiinta?un taran sau un cioban din vf muntelui are nestiinta mai multa decat noi care ne rupem in exprimari cat mai elevate?asa,si?cu-i foloseste?vorbe,vorbe,vorbe si iar vorbe.....dar viata launtrica unde este?
e simplu!ma apuc si dau copy/paste la un tratat despre credinta si gata....am un raspuns pt fiecare.
inca o data,dumnezeu se releva prin smerenie,viata chibzuita si fara prea multa trancaneala..... cand lucreaza duhul sfant si esti in masura sa ai la fiecare persoana un raspuns,atunci da!pana atunci,sa mai lasam teoriile teologice si sa ne mai si rugam din cand in cand.ca la teorii suntem exceptionali,dar la practica.....dumnezeu cu mila
Reply With Quote
Vechi 03.02.2011, 17:59:52
camy_d camy_d is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Pippo_ Vezi mesajul

PS NU am afirmat:
- ca ar fi un punct unde ratiunea se opreste
- ca revelatia ar fi ceva de la Dumnezeu de genul "asteptam para malaiata in gura lui natafleata..."
- ca Adevarul nu ar fi unic si Absolut.
Numai prima idee am zis că ai afirmat-o, restul îmi aparțin, bine și prima îmi aparține. E grav că la tine, Adevărul nu-i unic și Absolut. Înseamnă că ești ateu sau liber cugetător, ortodox mai puțin.

Mai înseamnă dacă adevărul nu e unic și că există Dumnezeu și că nu există în același timp, că există și Dumnezeu și Zeus, toate combinațiile posibile Pot să zic și că sunt Cami și Pippo în același timp
Reply With Quote
Vechi 03.02.2011, 18:01:55
camy_d camy_d is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de iulyaan Vezi mesajul
de ce am evoluat de la pestera la zgarie nori?este simplu raspunsul.pt ca asa a vrut Dumnezeu Tatal.de ce ne-a fost revelata biblia?ca sa-l cunoastem pe Dumnezeu.si cand spui de nestiinta......este pur relativ.....ce insemna nestiinta?un taran sau un cioban din vf muntelui are nestiinta mai multa decat noi care ne rupem in exprimari cat mai elevate?asa,si?cu-i foloseste?vorbe,vorbe,vorbe si iar vorbe.....dar viata launtrica unde este?
e simplu!ma apuc si dau copy/paste la un tratat despre credinta si gata....am un raspuns pt fiecare.
inca o data,dumnezeu se releva prin smerenie,viata chibzuita si fara prea multa trancaneala..... cand lucreaza duhul sfant si esti in masura sa ai la fiecare persoana un raspuns,atunci da!pana atunci,sa mai lasam teoriile teologice si sa ne mai si rugam din cand in cand.ca la teorii suntem exceptionali,dar la practica.....dumnezeu cu mila
Ai dreptate, fără prea multă trăncăneală deșartă, adică filozofie.
Reply With Quote
Vechi 03.02.2011, 22:23:29
Pippo_'s Avatar
Pippo_ Pippo_ is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de camy_d Vezi mesajul
Numai prima idee am zis că ai afirmat-o, restul îmi aparțin, bine și prima îmi aparține. E grav că la tine, Adevărul nu-i unic și Absolut. Înseamnă că ești ateu sau liber cugetător, ortodox mai puțin.

Mai înseamnă dacă adevărul nu e unic și că există Dumnezeu și că nu există în același timp, că există și Dumnezeu și Zeus, toate combinațiile posibile Pot să zic și că sunt Cami și Pippo în același timp
Observ ca nu reusesti sa intelegi cele mai elementare afirmatii. Poate daca incerci sa citesti pe litere, reusesti sa intelegi :)

Incearca pe litere: :)
NU am afirmat:
- ca Adevarul nu ar fi unic si Absolut

sa schimb ordinea logica?

Am afirmat ca Adevarul este unic si Absolut.

Mai mai mai... tu si iuly urati clasele primare. e varza in capul vostru.
Vechi 04.02.2011, 00:41:52
iulyaan's Avatar
iulyaan iulyaan is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.09.2006
Implicit

pippo,ma uimesti!george prutenu ar trebui sa se inchine in fata ta.tu nu vezi in ce hal te contrazici pe tine?ce faci acum?nu-ti mai ajunge cearta cu tine insuti?uitate la postarile tale,si vezi VARZA din ele,prietene si apoi mai vorbeste.sunt satul de destepti,ca tine.m-am saturat sa va vad sfidarea si mandria,in multe locuri aiuritoare.oameni de tipul asta conduc si tara asta,cu nasul pe sus si atotstiutori.mai lasa filmele,pippo si mai scoate capul din cartile dogmei democratice si mai pune mana pe istorie si vezi ce sa mai intamplat in ultimii 100 de ani in europa.
adevarul tau nu poate fi si adevarul meu......ce scrii tu numai adevar nu este.
Reply With Quote
Vechi 04.02.2011, 01:13:17
Pippo_'s Avatar
Pippo_ Pippo_ is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de iulyaan Vezi mesajul
pippo,ma uimesti!george prutenu ar trebui sa se inchine in fata ta.tu nu vezi in ce hal te contrazici pe tine?ce faci acum?nu-ti mai ajunge cearta cu tine insuti?uitate la postarile tale,si vezi VARZA din ele,prietene si apoi mai vorbeste.sunt satul de destepti,ca tine.m-am saturat sa va vad sfidarea si mandria,in multe locuri aiuritoare.oameni de tipul asta conduc si tara asta,cu nasul pe sus si atotstiutori.mai lasa filmele,pippo si mai scoate capul din cartile dogmei democratice si mai pune mana pe istorie si vezi ce sa mai intamplat in ultimii 100 de ani in europa.
adevarul tau nu poate fi si adevarul meu......ce scrii tu numai adevar nu este.
Hai nu te supara. Nu am spus-o cu mandrie, ci cu tristete. Deci implicit nu te-am sfidat.
Vechi 04.02.2011, 01:18:52
gabriel 30 gabriel 30 is offline
Banned

Data înregistrării: 18.06.2010
Implicit

Pai ce este adevarul...? E simplu de aflat: Deschdem Sfanta Scriptura si acolo vedem ca Hristos spune "Eu sunt calea,ADEVARUL,si viata..." deci ne mai trebuie sa aflam ceva in plus despre ce este adevarul...? NU. E limpede.
Reply With Quote
Vechi 04.02.2011, 01:29:45
Pippo_'s Avatar
Pippo_ Pippo_ is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de gabriel 30 Vezi mesajul
Pai ce este adevarul...? E simplu de aflat: Deschdem Sfanta Scriptura si acolo vedem ca Hristos spune "Eu sunt calea,ADEVARUL,si viata..." deci ne mai trebuie sa aflam ceva in plus despre ce este adevarul...? NU. E limpede.
Stii ca apa dulce de munte e cea mai limpede. Si tot acolo te ineci si cel mai usor...

Hristos este ADEVARUL si CALEA SPRE ADEVAR. E o diferenta intre ce ai aflat tu si ADEVAR. Adica, ai de mers, tu doar ai citit inscriptia ce arata directia. Dar CALEA e in fatza ta si trebuie sa o strabati.

Last edited by Pippo_; 04.02.2011 at 01:40:03.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
adevar sau superstitie?! ovidiu.mihai05 Generalitati 4 07.10.2011 07:48:54
Credinta, habotnicie, obiectivitate Traditie1 Teologie si Stiinta 49 20.05.2010 10:36:44
Adevar sau Fictiune? ElusiveWolf Generalitati 21 01.09.2009 01:27:29
Minciuna sau adevar? silverstar Generalitati 32 24.04.2009 23:04:50
Cat adevar este in.... mara2008 Slujba inmormantarii 11 15.03.2009 21:36:23